تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 10

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 10
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم) مدت مطالعه: 7 دقیقه
ای سنج 29 مرداد 1400 مدت مطالعه: 7 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)

در جلسه دهم از دوره 222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش دوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

اصل(): نشان دادن احساسات درونی

ضرورت ندارد که وقتی بی حوصله و ناراحت هستید حتما ظاهری پر انرژی از خود نشان بدهید

خیلی ازافراد بر این باور هستند که همیشه باید مثبت بود و به اطرافیان مان انرژی مثبت بدهیم. غافل از این که گاهی اوقات حال درونی مان به هر دلیلی خوب نیست و نمی توانیم پرشور و حرارت با دیگران برخورد کنیم. مطالعات نشان داده افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخودار هستند در چنینی شرایطی هم سعی می کنند که برخورد همیشگی را داشته باشند. از طرفی این افراد نحوه برخوردشان با دیگران را  با حال ظاهری آن ها تطبیق می دهند. یعنی اگر طرف مقابل بی انرژی باشد این افراد هیچ تلاشی نمی کنند که فضا را عوض کنند  به همین دلیل در چنین لحظاتی، خودشان هم اگر حال درونی شان خوب باشد طوری نشان می دهند که از حال نه چندان خوبی برخوردار هستند.  

اصل (): صحبت کردن با غریبه ها

سعی کنید در محیط های مختلف سر صحبت کردن با غریبه ها را باز کنید

این یک تمرین به ظاهر سخت برای افرادی است که از اعتماد به نفس پایینی برخودار هستند، در صورتی که اگر آن را بارها انجام دهند پی به لذت و هیجان آن می برند. زمانی که در صف نانوایی هستید یا در یک تاکسی نشسته اید و یا این که در کوپه قطار چهار نفری یا شش نفری هستید، سعی کنید اولین نفری باشید که یک موضوع را مطرح می کند. این موضوع هر چیزی می تواند باشد مثلاً در مورد وضعیت آب و هوا، یا مسائل اجتماعی - سیاسی روز(ترافیک، گرانی و ...)، و یا حتی تعریفی از مشکلات خود. مطالعات نشان داده است زمانی که فرد اولین موضوع را مطرح و شروع به صحبت کردن می کند تا آخرین لحظه ایی که در آن جمع قرار گرفت است دارای اعتماد به نفس بالایی می باشد. بنابراین اصلا نترسید و مطمئن باشید بقیه افراد از صحبت های شما استقبال می کنند.

اصل(): درمان خود

احساس کنید که می توانید خودتان را درمان کنید

بدون شک افرادی که بتوانند حال دلشان را خوب کنند به طوری که بتوانند در اجتماع از نشاط بالایی برخوردار شوند می توانند اعتماد به نفس بالایی داشته باشند. بنابراین سعی کنید اگر در حین ارتباط با دیگران دچار ناراحتی شدید در اولین لحظه فوراً به درمان درونی خودتان بپردازید.

اصل(): انتخاب دوستان مثبت

تعداد دوستان مثبت تان از افرادی که اهل ناله هستند بیشتر باشد

نمی توانید جلوی دوستی با دوستان منفی را بگیرید، ممکن است چند تا دوست منفی داشته باشید که با وجود غرزدنها و ناله و شکایتشان خیلی هم با شما صمیمی باشند ولی منفی گرایی بسیار فریب دهنده است و باید تا جایی که می توانید خودتان را از این خصلت دور نگاه دارید. سعی کنید که جسته و گریخته نگاهی به روابط دوستانه خود و احساسی که آنها در شما پدید می آورند بیاندازید. ممکن است الان همان زمانی باشد که نیاز دارید تعادل بین دوستان مثبت و منفی را اصلاح کنید و کسانی را برای دوستی انتخاب کنید که موجب رشد معنوی شما شوند. فراموش نکنید که براساس مشاهدات و تجربیات بین کیفیت دوستان و اعتماد به نفس شخص ارتباط زیادی نشان داده شده است.

اصل(): لبخند زدن

همیشه خنده بر لب داشته باشید

لبخند زدن یکی از مهم ترین راه های تاثیر گذار برای جذب افراد و نفوذ قدرت کلامی می باشد. بنابراین در ارتباطات اجتماعی خود تلاش کنید تا بتوانید با یک لبخند کوچک ارتباطات تان را گسترش دهید. افرادی که از اعتماد به نفس زیادی برخوردار نیستند در تلاش هستند تا برای قدرتمند ساختن خود با جدیت و اخم کردن وارد جمع های مختلفی شوند در حالی که اخم باعث فاصله اولیه شما با دیگران می شود. لازم به ذکر است که لبخند شما باید از صمیم دل و مدبرانه باشد چرا که بعضی از لبخندها حاکی از خجالتی بودن و اعتماد به نفس پایین فرد می باشد. 

اصل(): انتخاب دوستان با نشاط

 اگر دوست دارید که همیشه شاد باشید، دوستان با نشاط و شادمان را برگزینید

اگر می خواهید انسان جدی و فکوری باشید، دنبال یک فیلسوف و اهل علم دانش برای دوست شدن باشید. ابتدا باید بدانیم از نظر رفتاری دنبال چه هستیم و هنگامی که صحبت از اجتماعی بودن به میان می آید، در آن جمع احساس سر بلندی و ارزشمند بودن خواهیم داشت.

اصل(): اجتماعی بودن در اولین دیدار

 وقتی اولین بار در یک جمع هستید سعی کنید فردی اجتماعی به نظر بیایید

شما می توانید در اولین ساعات شروع یک رابطه ی دوستی، چگونگی این رابطه را برای آینده پایه گذاری کنید. تجربیات نشان داده است زمانی که در یک جمع برای اولین دیدار، خودتان را فردی اجتماعی و پر شور نشان می دهید برای همیشه در آن جمع از اعتماد به نفس بالایی برخودار هستید. اما اگر بخواهید در لحظه دیدار فردی منزوی به نظر برسید خیلی سخت است که بتوانید بعدها خودتان را تغییر بدهید. بنابراین لحظه آغاز یک ارتباط، خیلی مهم می باشد.

اصل(): افزایش مهارت های شنوایی

  سعی کنید مهارت های شنوایی خود را افزایش دهید

توانمند بودن در خوب گوش دادن، شما را تبدیل به یک دوست جذاب می کند و حتی اگر سایر جذابیتهای شما کمرنگ شدند گوش کردن دقیق تان اثر خودش را حفظ می کند. کلید توانایی خوب گوش کردن، صبر و تحمل پایان ناپذیر نیست بلکه مشارکت فعال است. در اینجا مواردی بیان شده است که مهارتهای شنوایی را بیشتر می کنند

با قطع کردن داستان خود به ابتدای داستان برگردید (به عنوان مثال: راستی قضیه مشابهی هم برای من اتفاق افتاد. )
اگر رو در رو صحبت می کنید، سعی کنید ۵۰% از زمانی را که به صحبت کردن اختصاص دارید، مستقیما به چشمان طرف مقابل نگاه کنید ولی هیچ وقت خیره نشوید
تن صدای خود را با اشخاص مقابل مقایسه کنید. اگر آنها آرام صحبت می کنند شما هم تن صدای خود را پایین بیاورید.
از کلمات توافقی و تشویقی استفاده کنید تا دیگران متوجه شوند شما همچنان به سخنان آنها گوش می کنید.
پایان جمله طرف مقابل را تکرار کنید تا به صحبت کردن تشویق شود. 
از پرسشهای باز به جای پرسشهای بسته استفاده کنید تا دیگران مسائلی را که در حال بیان کردن هستند تشریح کنند

اصل(): آواز خواندن در جمع

مهم نیست که صدای خوبی دارید مهم این است که بتوانید با صدای بلند بخوانید

خیلی از افراد دوست دارند مانند خوانندگان وافراد خوش صدا، می توانستند در جمع های مختلف بخوانند و از این که این توانایی و استعداد را ندارند نارحت هستند به همین خاطر هیچ وقت حاضر نیستند در گروهی که هستند با صدای بلند آواز بخوانند. تجربیات نشان داده افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخودار هستند در چنین مواقعی حتی اگر صدای خوبی هم نداشته باشند با خیالی آسوده از این برنامه ها استقبال می کنند. بنابراین اگر اعتماد به نفس لازم را برای این تمرین ندارید سعی کنید که از جمع های خیلی کوچک و خودمانی شروع کنید.

اصل(): دوری از افراد شایع پراکن

از افرادی که همیشه در حال شایعه پراکنی هستند و زخم زبان می زنند، دوری کنید

پیوستن به گروهی که در مورد انسان های پیچیده به صورت مرموزانه ای شایعه پراکنی یا گلایه می کنند، بسیار وسوسه انگیز است. یادتان باشد این کار تفریحی بی ضرر به نظر می آید و در جمع آنها احساس راحتی خواهیم کرد ولی اعتماد به نفس ما صدمه می بیند. بنابراین شما باید انسان پرخاشگر و سرسختی باشید اگر با این کار احساس خوبی پیدا کنید.

اصل(): ایجاد تعادل

  ایجاد تعادل در زندگی اجتماعی تان را فراموش نکنید

داشتن یک نمودار مخصوص راه سریع و آسانی برای این منظور به شمار می رود. به دفترچه یادداشت خود در طول ۶ ماه گذشته بنگرید و ببینید که چقدر از وقت آزاد خودتان را به عنوان مثال با دوستان قدیمی، جهت ایجاد دوستی های جدید، سرگرمی، صحبتهای جدی، تقسیم فعالیتها و... اختصاص داده اید. سعی کنید یک نمودار تهیه کنید بخش جداگانه ای برای هر کدام از این کارها اختصاص دهید این نمودار را مطالعه کنید و ببینید که آیا بین تمامی این موارد تعادل را برقرار کرده اید. فکر کنید و ببینید که چه کاری را نیاز دارید که متفاوت با بقیه کارها انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که به همه ی نیازهای اجتماعی خود رسیدگی کرده اید

اصل(): حذف تایید کردن های ظاهری

  لازم نیست که در هنگام گفتگو با شخصی همه ی حرف ها را تایید کنید

زمانی که با فردی در حال گفتگو هستید و یا این که در یک گروه، فردی در حال صحبت کردن می باشد، اصلا نیاز نیست که با تکان دادن مداوم سرتان تمام گفته های وی را تایید کنید. هر قسمتی که احساس کردید که با نظر شما مخالف است سعی کنید به راحتی ابراز عقیده کنید و مخالفتتان را اعلام کنید. بنابراین تایید کردن های ظاهری یکی از نشانه های این است که از اعتماد به نفس لازم برخودار نیستید و باید در این زمینه خودتان را تقویت کنید. از همین حالا می توانید این تمرین را شروع کنید.  

اصل(): پاسخ به انتقادها

 تمرین کنید که به انتقادها پاسخ دهید 

هر چقدر بتوانید بیشتر روی پاسخ های شجاعانه تان تاکید کنید، بهتر می توانید در زمانی که نیاز دارید از آنها استفاده کنید. چون واقعا مهم است که هنگام انتقاد پاسخی داشته باشیم و این پاسخ بدون شک روی اعتماد به نفس شما تاثیر مثبت می گذارد. هر چقدر سماجت کمتری روی پاسخ های شجاعانه خود داشته باشیم نقد بیشتری دریافت می کنیم و این نقد برای کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند اصلا جایز نیست. این تمرین را همین حالا انجام دهید:

بعضی از انتقادهایی را که در گذشته داشته اید و از شنیدن آنها آزرده می شوید، یادداشت نمایید.
 نقدهایی را که هنوز نشنیده اید و شنیدن آنها برای شما خوشایند نیست، به بقیه اضافه نمایید
کنار هر کدام از آنها یک پاسخ مؤدبانه و شجاعانه یادداشت کنید. این جمله می تواند انتقاد وارد شده را تصدیق کرده و از شخص منتقد تشکر کند یا بیان کند که انتقاد وارده ممکن است صحیح باشد. اغلب این جمله می تواند شامل یک جمله تکذیب کننده و مؤدبانه باشد. مثلا «من اعتقاد شما را مبنی بر اینکه همه تلاشم را نکرده ام، می پذیرم ولی به شما اطمینان می دهم که این چنین نبوده است»
جملات خود را چندین مرتبه جلوی آینه و با صدایی آرام، محکم، در وضعیتی که صاف نشسته اید و مستقیما به جلو نگاه می کنید، بیان نمایید. انجام این کار به شما کمک می کند. دفعه ی بعد که این نقد را می شنوید به گونه ای مشابه پاسخ دهید.

اصل(): تعریف و تمجیدها

 خودتان را برای تعریف و تمجید کردن های دیگران، آماده کنید

بدون شک به آن اندازه که می توانید یا حتی می خواهید از دیگران تمجید نمی کنید. یکی از راههای افزایش میزان تعریف و تمجید شما این است که خودتان را برای آن آماده کنید فکر کنید و چیزی را که می خواهید بگویید تمرین نمایید. بنابراین وقتی فرد مورد نظرتان را یافتید، ساکت نخواهید بود. ابتدا این تمرین را با یک دوست صمیمی امتحان کنید. همیشه چیزی بیشتر از آن که ما می خواهیم به دوستان خود بگوییم وجود دارد که آنها از شنیدن آن خوشحال می شوند. فراموش نکنید تعریف و تمجیدها اعتماد به نفس دو طرف هم گوینده هم شنونده را تقویت می کند. 

اصل(): اعلام نظر در جمع

 سعی کنید نظر خودتان را چه موافق و چه مخالف در جمع مطرح کنید

 اگر در یک جمع نشسته اید و در مورد موضوع خاصی نظرسنجی می کنند حتما شرکت کنید چرا که این تمرینی بزرگی برای کسب اعتماد به نفس در شما می شود. نظرسنجی می تواند در مورد ساده ترین موضوعات مثلاً:
امشب چه فیلمی تماشا کنیم؟
 امشب چه غذایی را دوست دارید بخورید؟
تعطیلات آخر هفته کجا برویم؟
و ....
زمانی که شماها  برای این سوالات پاسخی نداشته باشید و یا این که نیازی به ارئه پاسخ ها در جمع را نمی بینید، در حقیقت از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستید. بنابراین از امروز سعی کنید که در تمام نظر سنجی های کوچک خانوادگی و دوستانه شرکت کنید تا بتوانید با اعلام نظرکردن، اعتماد به نفس خودتان را تقویت کنید.

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه دهم را (اعلام نظر در جمع، تعریف و تمجدیها، پاسخ به انتقادها، ایجاد تعادل، حذف تایید کردن های ظاهری، انتخاب دوستان مثبت، صحبت کردن با غریبه ها  و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه یازدهم به بخش سوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط
پادکست و ویدئو مرتبط