تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 15

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 15
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم) مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 04 شهریور 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)

در جلسه پانزدهم از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش سوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل سوم از جلسه اعتماد به نفس در حوزه کار را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه کار

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه کار

اصل(): عدم انتظار زیادی از خود

در حیطه کاری تان نباید بیش از حد، از خود انتظار داشته باشید

در رابطه با داشتن اعتماد به نفس باید به این موضوع دقت کرد، که گرچه اعتماد به نفس بالا خیلی خوب است اما نباید در حیطه کاری تان در رابطه با توانایی هایی که دارید خیلی بزرگ نمایی کنید به طوری که بعدها نتوانید از عهده کارهایی که پیش بینی کرده اید برآیید و آن گاه شرمنده خودتان شوید و در نهایت به اعتماد به نفس تان آسیب برسد. بنابراین واقع بینی یکی از مهم ترین اصول در داشتن انتظار از خود می باشد. 

اصل (): ضرورت وجودی واکنش دیگران

از دیگران بخواهید واکنش نشان دهند

زمانی که اعتماد به نفس ما پایین باشد، اطرافیان ما را آدم های حساسی می پندارند و این درک، آنها را از واکنش نشان دادن به کارهای ما باز می دارد. در این مواقع خودتان خواهان عکس العمل آنها شويد البته این خواسته خود را طوری مطرح کنید که آنها این کار را محافظه کارانه انجام ندهند. به آنها صادقانه بگویید که شما نیاز به عکس العمل صادقانه دارید، هر چند این کار در ابتدا موجب آزار شما شود.
همچنین از آنها بخواهید انتقادهای سازنده ای از کار شما بکنند و انتقاد آنها فقط یک نظر معمولی با عقیده ی کلی نباشد. به عنوان مثال، اگر شخصی بگوید: من فکر نمی کنم که تو از تمام توانایی های خود استفاده کنی. از آنها بخواهید که منظورشان را واضح تر بگویند و مثالها و دلایلی برای شما بیاورند. 

اصل(): ترسیم نمودار ارزیابی

یک نمودار برای ارزیابی خود تهیه کنید

در ترسیم این نمودار با خودتان صادق باشید. سعی کنید خودتان را از نگاه یکی از همکاران در سازمان ببینید. روزانه همه فعالیت ها و نحوه ی انجام آن ها را در جدول بیاورید و در نهایت خروجی را در نمودار ترسیم کنید، حال چگونگی روند کارتان را ارزیابی کنید. به این مسأله توجه کنید که چه کاری می توانید انجام دهید تا دفعه ی بعد که این نمودار را درست می کنید، نمودار رو به رشدی داشته باشید. در نهایت هر چقدر که شاهد رشد و تغییرتان باشید از اعتماد به نفس بیشتری برخودار می شوید.

اصل(): پیاده سازی طرح اولیه

قبل از شروع به کار ابتدا طرح یک عمل را بریزید و سپس آن را انجام دهید

یک زمینه خاص برای پیشرفت شخصی و حرفه ای خود انتخاب کنید و از قبل اقداماتی را که برای دستیابی به آن لازم است، مرحله بندی کنید و برای هر مرحله زمان خاصی را در نظر بگیرید. اکنون وقت آن رسیده است که هر مرحله ای را براساس طرحی که از قبل پیش بینی شده، بدون هیچ عذر و بهانه ای به پایان برسانید. هر چقدر بتوانید که این تمرین را در خود درونی کنید و برای همه کارهایی که انجام می دهید پیاده سازی کنید اعتماد به نفس شما ارتقاء بیشتری می یابد.

اصل(): تسلیم نشدن

در مقابل پیدا کردن شغل خیالی خود تسلیم نشوید

شاید اعتماد به نفس پایین شما موجب شود که استعدادها و توانایی های واقعی خود را ندانید یا شاید شما را از کشف کردن راههای جدید پیشرفت باز دارد. اطمینان حاصل کنید که تخصص شما، شغل مورد علاقه و شغل فعلی تان همگی با هم در ارتباطند. سعی کنید شغل رویایی خود را با اشتراک گذاشتن آن در ذهن خود و دیگران تا جایی که می توانید زنده نگاه دارید. به هر حال تا می توانید تلاش کنید تا به شغل مورد انتظار خود برسید. اگر بتوانید تسلیم نشوید و به رویاهایتان دست پیدا کنید بدون شک اعتماد به نفس تان بالا می رود و این می تواند آغاز یک شروع زیبا برای شما باشد.

اصل(): توجه به محیط اطراف

اطمینان حاصل کنید که محیط اطرافتان به شما کمک می کند که به بهترین شکل ممکن عمل کنید

در هفته ای که پیش رو دارید، بازدهی خود را در محیط کاری مورد ارزیابی قرار دهید. به هر خصوصیتی که موجب ناامیدی، حواس پرتی و افسردگی شما می شود. مثلا صدا، صندلی های ناراحت، شلوغی، فقدان نور طبیعی یا مناظر دنیای بیرون، زیاد بودن و کم بودن گرمای هوا یا تصفیه ی هوای نامناسب توجه کنید، و در نهایت یک لیست از امکاناتی که برای بهبود وضعیت محیط خود نیاز دارید، تهیه نمایید. 
هر چقدر بتوانید محیط اطراف تان را مملو از آرامش کنید، بدون شک در حین کار کردن از تمرکز و توجه بیشتری برخوردار می شوید که این وضعیت سبب افزایش اعتماد به نفس شما در حین انجام کار می شود.

اصل(): پافشاری روی ایده های خود 

تا می توانید روی ایده های خود پافشاری کنید.

اگر می خواهید فردی با اعتماد به نفس به نظر برسید واطرافیان تان روی شما حساب باز کنند، حتما سعی کنید که روی ایده ها و پیشنهادات خود، پافشاری داشته باشید. تا زمانی که شما برای پیشنهادات خود ارزش خاصی قائل نباشید اطرافیان هم نمی توانند این ارزش و توجه را نسبت به ایده های شما داشته باشند. در نتیجه بی توجهی دیگران نسبت به ایده های شما سبب پایین آمدن اعتماد به نفس تان می شود.

اصل(): تجربه جدید در حیطه کار

سعی کنید در حیطه کاری خود تجربه های جدیدی را امتحان کنید

از امتحان کردن تجربه های جدید در حیطه کاری خود به هیچ وجه نترسید. بنابراین زمانی که قرار است که وظایف جدیدی را در حیطه کاری خود انجام دهید با قدرتِ تمام قبول کنید. چرا که انجام فعالیت و تجربه های جدید سبب افزایش اعتماد به نفس شما می شود.

اصل(): ارتباط با افراد موفق

سعی کنید در زمینه ی کاری خود با افراد موفق در ارتباط باشید

هر چقدر بتوانید با افرادی که قبلا در حیطه کاری شما موفق بوده اند در ارتباط باشید و از تجارب آن ها استفاده کنید با اعتماد به نفس بیشتری می توانید کارهای خود را پیش ببرید. چرا که اشتباهات خود را به راحتی می توانید از طریق تجربیات افراد موفق دیگر کمتر کنید و موفقیت بیشتری دست پیدا کنید. که در نهایت این وضعیت سبب افزایش اعتماد به نفس در شما می شود. 

اصل(): ارتباط بین کار و تخصص

در تلاش باشید که کاری را انجام دهید که با تخصص شما همخوانی داشته باشد

خیلی از افراد در ابتدا فقط به دنبال کار هستند، یعنی تنها به این فکر می کنند که از وضعیت بیکاری رهایی یابند اما وقتی که مدتی می گذرد تازه متوجه می شوند که بین کاری که در حال انجام آن هستند و تخصصی که دارند خیلی تفاوت وجود دارد. بنابرین رفته رفته دچار فرسودگی شغلی و افسردگی می شوند و در نهایت با پایین آمدن بازده کاری آن ها اعتماد به نفس شان آسیب می بیند.
بنابراین ضرورت دارد که اگر به دنبال افزایش اعتماد به نفس خود هستید حتماً سعی کنید که بین تخصصی که دارید و فعالیت های کاری خود ارتباط نزدیک وجود داشته باشد.

اصل(): تمرینات ورزشی

تمرینات آسودگی را در صبح روزهای کاری سخت انجام دهید

وقتی که می دانید روز سختی در پیش رو دارید، ۱۵ دقیقه زودتر از خواب برخیزید و قبل از رفتن به محل کار این تمرین آسودگی را انجام دهید. برای چند دقیقه کوتاه به آرامی بدن خود را بکشید تا انقباض ماهیچه های شما از بین برود. سپس در یک وضعیت کاملا راحت دراز کشیده یا بنشینید و اندام های خود را شل کنید. چشمان خود را بسته و عمل دم را در حالی که هوا از داخل بدن و میان ششها عبور می کند، تجسم نمایید. تصویری از قلب را در ذهن خود خلق کنید. در حالی که خون اکسیژن دار توسط قلب به درون رگها پمپ می شود. توجه کنید که چقدر سرعت نبض شما کاهش یافته است. حالا گروه ماهیچه های زیر را به نوبت منقبض و به آرامی منبسط کنید. این ماهیچه ها شامل: انگشتان پا، ساق پا، ران ها، باسن، شکم سینه، شانه های اکستن، بازوها، گردن، فک، چشمان و بالاخره پیشانی می باشد.

اصل(): اهمیت اولویت بندی

همواره در انجام کارها و فعالیت های خود اولویت بندی داشته باشید

اگر بتوانید در انجام کارهای خود اولوبت بندی داشته باشید، با استرس کمتری می توانید کارها را پیش ببرید. مثلاً در نظر داشته باشید که در هنگام شروع روز کاری، روی کاغذ یا در برنامه اکسل تمام کار خود را بنویسید سپس براساس اولویت و فوریتی که هر یک دارند آن ها را انجام دهید و تیک بزنید. این نظم کاری سبب می شود که بتوانید با اعتماد به نفس عالی برنامه های روزانه را پیش ببرید.

اصل(): ارتقاء دانش و مهارت

دانش و مهارت های خود را افزایش دهید

ضرورتی ندارد که حتما مهارتی که یاد می گیرید در ارتباط با حوزه کارتان باشد. مثلاً اگر کارشناس مسائل فرهنگی یک سازمان هستید می توانید در کنار این حیطه کاری مهارت های گوناگونی از جمله نرم افزارهای مختلف در حوزه حسابداری و یا چیزهای دیگر را یاد بگیرید. به تناسب مهارت ها و دانش هایی که دارید، اعتماد به نفس شما نیز رشد می کند. بنابراین یادگیری و افزایش مهارت یکی از شروط داشتن اعتماد به نفس می باشد.

اصل(): کمک به همکاران

 سعی کنید در محیط کار به همکاران خود در زمینه های کاری کمک کنید 

هر چقدر بتوانید که این تمرین را در محیط کار انجام دهید بهتر می توانید اعتماد به نفس خودتان را در محیط کار افزایش دهید. بنابراین سعی کنید نقطه ضعف های همکاران خود را شناسایی کنید و آنان را در آن زمینه کمک و راهنمایی کنید. مثلاً اگر نقطه ضعف همکارن تان عدم دانش در زمینه موضوع خاصی می باشد شما سعی کنید که با کسب دانش و تقویت خود به آن ها کمک کنید. 

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه سوم را (کمک به همکاران، ارتقاء دانش، اهمیت اولویت بندی، ارتباط بین کار و تخصص، ارتباط با افراد موفق، پافشاری روی ایده های خود و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه پایانی به بخش چهارم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط