تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 9

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 9
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول) مدت مطالعه: 7 دقیقه
ای سنج 26 مرداد 1400 مدت مطالعه: 7 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)

در نهمین جلسه از دوره 222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش اول پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

اصل(): بیان احساسات خویش

به محض پذیرفته نشدن احساسات خود را بیان کنید

خیلی از افراد برای این که جلوی اطرافیان شان، ظاهری قوی از خود به نمایش بگذارند سعی می کنند که همیشه آسیب هایی که خورده اند را کمتر از چیزی هست نشان دهند، که بدون شک این نوع رفتار کاملاً آسیب زا می باشد. فراموش نکنید حتی زیباترین، با استعدادترین و با اعتماد به نفس ترین افراد هم در زندگی دچار صدمات و آسیب های گوناگون (از قبیل: مورد نقد دیگران قرار گرفتن، تصادف کردن، افتادن بر زمین، درگیری های خانوادگی و هر گونه مشکلات و آسیب های دیگر) می شوند. شما هم همانند آنها نیاز دارید احساسات خود را بیان کنید. اگر این کار را انجام ندهید سلامتی شما به خاطر بر طرف نکردن عصبانیت تان به خطر می افتد. بنابراین زمان و مکان خاصی برای از بین بردن احساسات منفی به خودتان اختصاص دهید.

اجازه دهید که اشک های شما سرازیر شوند یا یک بالشتک را در صورت عصبانی بودن مشت کاری کنید.

اصل(): تعیین استراتژی های لازم قبل از صحبت کردن

سعی کنید که قبل از اینکه بپرسید، حتماً در مورد شیوه پرسیدن تامل داشته باشید

احتمالاً شما خودتان را شخص خوش صحبتی به حساب نمی آورید به همین خاطر همیشه احساس می کنید باید شخص دیگری جمعی که هستید را هدایت کند. اگر کمی دانش درباره ی روش سؤال کردن داشته باشید، توانایی بیشتری احساس خواهید کرد و بهره ی بیشتری نیز از مکالمات خود خواهید برد. یادتان باشد کلماتی که برای پرسش خود بکار می برید، مدت مکالمه و نوع پاسخی را که دریافت خواهید کرد را تعیین می کنند. در ادامه دو نوع استراتژی برای سوال پرسیدن در گروه هایی که هستید آورده شده است: 

پرسش باز: این پرسشها اغلب با کلماتی نظیر «چقدر»، «کی»، «کجا»، «چه»، «چه کسی» با «چرا» آغاز می شوند.(فراموش نکنید این شیوه سوال پرسیدن باعث ادامه گفتگو و افزایش اعتماد به نفس در شما می شود)

پرسش بسته: انواعی از پرسشها هستند که امكان انتخاب دیگران را محدود می کنند. آنها فقط باید با «بله» و «خیر» جواب داده می شوند. این جملات پرسش با کلماتی از قبیل «آیا شما اینگونه هستید؟»، «آیا شما این عمل را انجام داده اید؟»، «آیا دوست دارید...»، «آیا اینگونه خواهید بود؟»  و ...

در هر صورت اگر می خواهید به مکالمه ی خود ادامه دهید یا قصد دارید اطلاعات بیشتری کسب کنید، از پرسشهای باز استفاده کنید ولی چنانچه می خواهید مطلبی را خلاصه کنید یا تصمیمی بگیرید یا عقیده ی کسی را نشان دهید از پرسشهای بسته استفاده کنید

اصل(): تقویت روابط صمیمانه

روابط شخصی و منحصر به فرد خود را عمیق تر کنید

با افرادی که احساس می کنید به لحاظ ویژگی های شخصیتی و رفتاری شبیه شما هستند عمق و کیفیت رابطه تان را ارتقاء دهید. به طوری که در نزد آن ها بتوانید در مورد افکارتان به راحتی صحبت کنید. هر چقدر بتوانید در کنار کسانی قرار بگیرید که به راحتی خودِ واقعی تان را نشان دهید بهتر می توانید اعتماد به نفس تان را تقویت کنید. بدون شک هر کدام از ما در کنار دوست صمیمی خود با خیالی آسوده و راحت صحبت می کنیم که این می تواند تمرینی برای صحبت کردن باشد.

اصل(): بررسی روابط شخصی

مرتباً روابط شخصی خودتان  را بررسی کنید

ضرورت دارد که مرتباً بررسی کنید آیا روابط شما بر اساس نیازها و انتظارات طرفین تغییر کرده و توسعه یافته است یا خیر؟ یکی از دلایل اصلی که در یک رابطه موجب عدم درک متقابل می شود این است که اگر چه دو طرف سعی در ادامه عشق ورزیدن و دوست داشتن دارند، اما اطلاع ندارند که در طول زمان هر دو نفر دیدگاه و نگرش های متفاوتی نسبت به دنیا و مشکلات پیدا کرده اند و به عبارتی هر کدام در دنیای خاص خود سپری می کنند. طبیعتاً هر چقدر شما احساس فاصله نسبت به طرف مقابل تان داشته باشید احساس تنهایی بیشتری می کنید که این می تواند تاثیرات منفی بر اعتماد به نفس شما داشته باشد.

اصل(): تمرین پذیرش نقد

در نقدها، سعی کنید حقیقتِ در مورد خودتان را بپذیرید

زمانی که دیگران منتقد شما هستند سعی کنید از همان ابتدا روی موضوع نقدها تامل کند و پذیرش خودتان را بالا ببرید. این تکنیک در کلاسهای آموزش شجاعت درس داده می شود، ولی آنقدرها که به نظر می رسد، آسان نیست، زیرا ممکن است با این آموزش احساس آسیب پذیری و بی دفاع بودن داشته باشید ولی در حقیقت عکس این قضیه صحیح است زیرا شما با اینکار از خودتان محافظت می کنید دلیل این مساله چنین است که وقتی شما با آرامش حقیقت را می پذیرید و مهم تر از آن حقيقت نقد را قبول می کنید، شخص منتقد هم عقب نشینی می کند و به نقد خودش خاتمه می دهد. لازم به ذکر است این تکنیک در مورد اشخاص زورگو و پرخاشگر اثر نمی کند و نیاز است که از تکنیکهای دیگری استفاده کنید.

اصل(): عدم توضیح اضافه

بدون دلیل، توضیح اضافی ندهید

همواره این نکته را به یاد داشته باشید که حتی اگر اشتباهی انجام دهید، نیازی نیست که از هر کسی عذر خواهی کنید. به جای آن سعی کنید در مورد دلیلی که باعث ایجاد آن اشتباه شده است، برای آنها توضیح دهید اگر به اشخاص با اعتماد به نفس توجه کنید، خواهید دید که انتقادهای به جا را خواهند پذیرفت آنها به اشتباه خودشان اعتراف می کنند و به خاطر آن عذر خواهی می نمایند و هیچ توضیح اضافه ای نمی دهند.

اصل(): انتقادپذیری

سعی کنید در مقابل انتقادهایی که از سوی دیگران علیه شما می شود با گشاده رویی برخورد کنید

بعض از افراد در مقابل نقدهای دیگران علیه خودشان به شدت عصبانی و ناراحت می شوند این حالت در میان افراد حساس و ترسو بیشتر به چشم می خورد ولی باید سخت تلاش کنید تا این ویژگی را از بین بردارید. همه کاری که شما باید انجام دهید تنها پذیرش انتقاد است. همچنین می توانید عذر بیاورید و کاری را که قصد دارید، برای اصلاح اشتباه خود انجام دهید ولی نیاز نیست خودتان را همانند یک قاتل تلقی کنید. به یاد داشته باشید حتی توانمندترین انسان ها هم در زندگی اشتباه می کنند و مورد نقد اطرافیان شان قرار می گیرند. بنابراین این نگاه را که نقد باعث آسیب رساندن به اعتماد به نفس تان می شود را باید از ذهن تان حذف کنید.

اصل(): دوست داشتن و دوست داشته شدن

در ارتباط با دیگران، دوست داشتن و دوست داشته شدن را تقویت کنید.

هر چقدر بتوانید در ارتباطات خود، دیگران را دوست داشته باشید بهتر می توانید نفوذتان را روی آن ها بیشتر کنید و از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار شوید. یک بار این تمرین را انجام دهید: شما زمانی که در یک مهمانی هستید و همه اعضاء را دوست دارید خیلی راحت تر و با اعتماد به نفس بیشتری صحبت می کنید و بازی خاصی (مثل بازی پانتومیم) را انجام می دهید تا زمانی که یک یا چند نفر از جمع را دوست نداشته باشید. همچنین زمانی که حس مثبت به اطرافیان تان داشته باشید متقابلا آن ها هم همین احساس را به شما دارند و این می تواند آغازی برای تقویت اعتماد به نفس شما باشد. 

اصل(): ارتباط با افراد کوچک تر از خود

سعی کنید حتما زمان هایی را با افراد کوچک تر از خود سپری کنید

تحت هر شرایطی ارتباط با افراد کوچک تر از خودتان را فراموش نکنید آنها توجه چندانی به نواقص شما ندارند و به خاطر همان چیزی که هستید، عاشق شما می شوند. آنها به یاد شما می آورند که بوجود آوردن رشته های محبت چگونه صورت می پذیرد. در هر صورت شما زمانی که با افراد کوچک تر از خودتان ارتباط دارید به خاطر یکی سری تجربیات بیشتری که دارید از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار می باشید که این می تواند به مرور تقویت یابد. 

اصل(): حفظ آرامش 

 قبل از بوجود آمدن هر گونه مشکلی، به خودتان آرامش دهید 

وقتی در موقعیتی هستید که مجبورید با کسانی کار کنید که دائما از زمان، منابع و فضای شما سوء استفاده می کنند، بدن شما بدون اینکه بخواهید دچار استرس و فشار می شود. قبل از اینکه برای ارتباط برقرار کردن با اطرافیان خود قدمی بردارید، ابتدا فشارهای فیزیکی خود را بر طرف کنید. اگر این کار را انجام ندهید، فشار عصبی شما موجب می شود در ارتباط با اطرافیان خود برخورد یا صحبتی کنید که بعدا پشیمان شوید. بنابراین زمانی که شما بنا به دلایلی به شدت از اطرفیان خود دلگیر باشید، در حین ارتباط، اعتماد به نفس لازم را برای داشتن یک برخورد مناسب از دست می دهید.

اصل(): بی تفاوت بودن به نگاه دیگران

نسبت به مسائل بی اهمیتی که دیگران در مورد شما فکر می کنند، کمتر ناراحت شوید

چند بار تا حالا شده که فقط به خاطر اینکه غریبه ها در مورد شما چه فکری می کنند، نسبت به گفتار و رفتار و پوشش خود تجدید نظر کرده باشید؟ یک تمرین آگاهانه را آغاز کنید تا دفعه بعد که به تعطیلات می روید و یا در جمع غریبه ها قرار گرفته اید همانطوری برخورد کنید که دوست دارید باشید(البته رفتاری که مزاحمت برای دیگران ایجاد نکند). به خودتان آزادانه اجازه دهید که خود جوشی و حتی در بعضی موارد عجیب و غریب بودن را تجربه کنید. در نهایت هر چقدر بتوانید تاثیر نگاه دیگران را در زندگی خود کمرنگ تر کنید اعتماد به نفس شما بیشتر تقویت می شود.

اصل(): ترک عذرخواهی های عادتی

نیازی نیست بابت اشتباهی که نکردید عذرخواهی کنید

بعضی از افراد در ارتباطات شان عادت دارند که مدام برای کارهای اشتباهی که انجام نداده اند عذرخواهی کنند. مثلا قبل از این که درخواست یک کار روتین اداری را از همکارش داشته باشد ابتدا یک عالمه واژه هایی چون: معذرت می خواهم، شرمنده ام و.... را به کار می برد. در حالی که اصلا نیازی در به کار بردن این واژه ها و جملات نیست. یادتان باشد هر چقدر که بیشتر از این واژه ها استفاده کنید طرف مقابل بیشتر متوجه عدم اعتماد به نفس شما می شود. بنابراین از همین امروز سعی کنید تا می توانید این واژه ها را به کار نبرید. البته فراموش نکنید فرهنگ عذرخواهی با عذرخواهی های عادتی متفاوت می باشد. در عذرخواهی های عادتی شما مرتکب هیچ اشتباهی نشده اید و صرفاً بر حسب عادت و عزت نفس پایین مدام عذرخواهی می کنید.

اصل(): مدیریت روابط

در روابط تان با شیوه ای نرم و لطیف حد و مرزها را تعیین کنید.

در ارتباطات سعی کنید خط قرمزهای خودتان را برای اطرافیان مشخص کنید. خط قرمزها همان مرزهای شخصی می باشد که در حین ارتباط با دیگران دوست دارید آن ها بدون آسیب بمانند. بنابرین شما باید با یک شیوه نرم این مرزها را به اطرافیان تان معرفی کنید تا آن ها هم بتوانند خط قرمزها را بشناسند و کمتر دچار دلخوری و درگیری های لفظی شوید. در نهایت یادتان باشد زمانی که شما حد مرزها را مشخص نکنید طرف مقابل به راحتی به حوزه شخصی شما وارد می شود که این می تواند به مرور اعتماد به نفس شما را خدشه دار سازد. 

اصل(): انتخاب کنید نه این که انتخاب شوید

سعی کنید در روابط تان افراد مورد پسندتان را خودتان انتخاب کنید

زمانی که در محیط کار خود (یا هر محیط دیگر) با یک فردی به هر دلیلی احساس نزدیکی کردید و علاقمند بودید که وی را به عنوان دوست صمیمی انتخاب کنید حتما سعی کنید این کار را انجام دهید و اجازه ندهید که انتخاب فرد دیگری باشید که او به شما علاقمند باشد. چرا که خیلی از افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند اغلب انتخاب می شوند تا این که انتخاب بکنند. بنابراین در این زمینه خودتان را تقویت کنید تا هم بتوانید به انتخاب های مورد علاقه تان دست پیدا کنید و هم اعتماد به نفس تان افزایش یابد.

اصل(): پذیرفتن شکست رابطه

نترسید از اینکه پس از طرد شدن نگاهی به گذشته بیاندازید

طبیعی است که پس از شکست عاطفی در یک رابطه تا مدت ها دلتنگ و غمگین باشیم اما بعضی از افراد بعد از گذشت سال ها همچنان آن شکست را به عنوان یک نقطه ضعف برای خود می پندارند. به طوری که حاضر نیستند در مورد آن رابطه با کسی صحبت کنند. حتی ممکن است طوری برخورد کنید که انگار هیچ اتفاقی در گذشته شان نیفتاده است. این عکس العمل طبیعی و آرامش دهنده است اما موقتی می باشد. به همین خاطر برای اینکه کاملا بهبود یابید باید آن شکست را قبول کنید و آگاه باشید که نه تنها شما بلکه هزاران نفر دیگر هم می توانند درگیر این نوع شکست ها شوند. سعی کنید در اینطور مواقع خودتان را سرزنش نکنید و از طرفی این شکست ها را به عنوان تجربه نگاه کنید تا بتوانید همچون سابق سرتان را بالا نگه دارید و حتی بتوانید در مورد آن رابطه در بین دوستان تان صحبت کنید. یادتان باشد تا زمانی که شما در مورد موضوعی احساس گناه کنید نمی توانید اعتماد به نفس خودتان را تقویت کنید.

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه اول را (پذیرفتن شکست رابطه، انتخاب کردن به جای انتخاب شدن، مدیریت روابط، حل و فصل کردن ناکامی ها، بی تفاوت بودن به نگاه دیگران، حفظ آرامش و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه دهم به بخش دوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط