تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 8

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 8
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم) مدت مطالعه: 7 دقیقه
ای سنج 20 مرداد 1400 مدت مطالعه: 7 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)

در هشتمین جلسه از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش پایانی پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی

اصل(): تایید کردن خود

در زندگی تأیید و تصديق کردن خودتان را فراموش نکنید

شما در طول روز می توانید با جملات مثبتی که به خود می گویید، خودتان را مورد تایید و تصدیق قرار دهید. بدون شک گفتن این جملات، در لحظاتی که می دانیم در موقعیت های سختی قرار خواهیم گرفت یا با اشخاص افسرده یا منفی مواجه می شویم، ما را محکم و استوارتر می سازد. بنابراین سعی کنید این جملات را در زمانی که برایتان مقدور است با صدای بلند بگویید و بعد لبخند بزنید. در ادامه چند نمونه از این سوالات آورده شده است:

من فرد مثبتی هستم.
من از چالش های و کشمکش های زندگی لذت می برم.
من به خوبی مشکلاتم را سازماندهی می کنم.
من در هنگام حل مشکلات فرد خلاقی هستم.
من مراقب حفظ روابطم با دیگران هستم.
من سعی می کنم که همیشه از تجربیاتم درس بیاموزم.
من تشخیص می دهم که چه چیزهایی به احساساتم آسیب می رساند و چه چیزهایی آسیب نمی رساند.

اصل(): زنده نگه داشتن احساسات خوب

سعی کنید همیشه احساسات خوب تان را در خود نگاه دارید

تکنیکی که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت، روش قدرتمندی برای ذخیره کردن احساسات خوب به شمار می رود چرا که هر زمانی که به آنها نیاز داشته باشیم به راحتی می توانیم آنها را به خاطر بیاوریم. از این دستورات به دقت پیروی کنید. بنابراین در ابتدا یک موقعیت کاملا راحت را انتخاب کنید و در آن قرار گیرید. خاطره ای از گذشته خود که در بالا بردن اعتماد به نفستان تاثیرگذار می باشد به یاد بیاورید سپس از قدرت تخیل تان استفاده کنید تا این تجربه را یواش یواش از نظر جسمانی و عاطفی در ذهن مرور کنید. سعی کنید این خاطره را از راه حس هایی که از نظر فیزیکی داشته اید مثلا بویی که احساس کرده اید یا صداهایی که شنیده اید مجسم کنید. برای چند لحظه از تجربیاتی که داشته اید لذت ببرید. در عین حال یک حرکت کوچک انجام دهید مثلا بدن خود را به آرامی فشار دهید یا ضربه ای به نقطه ای از بدن خود وارد کنید. یادتان باشد که این حرکت باید به اندازه ای آرام باشد که بتوانید در جمع های مختلف آن را انجام دهید. به هر حال در نهایت متوجه خواهید شد که هنگام استفاده از این روش اعتماد به نفستان تا حد زیادی بیشتر خواهد شد. 

اصل(): میزان انطباق پذیری 

خیلی ضرورت ندارد که همیشه همسو با محیط حرکت کنید

 خیلی از افراد در اجتماع بر این باور هستند که باید همیشه در جریان آب حرکت کرد و یا این که وقتی در جمعی هستید باید نظرتان را براساس اکثریت حاضر مطرح کنید. به همین خاطر این باور سبب می شود که حتی زمانی که افراد گروه مسیری را اشتباه می روند شما اعتماد به نفس لازم برای نشان دادن مسیر درست را نداشته باشید. در نهایت هیچ وقت فراموش نکنید که ماهی مرده هم با جریان آب شنا می کند.

اصل(): نگریستن عمیق به خود

به خودتان همچون محصولی برای فروش نگاه کنید

در ذهن تان تصور کنید که قصد دارید مدتی خودتان را در معرض فروش بگذارید و باید توضیح مختصری درباره ی خود تهیه کنید تا در یک کتاب به چاپ برسد. بدون شک این خلاصه، نسخه ی به کمال رسیده ی شما خواهد بود. یک یادداشت مختصر از خودتان و یافته های خود تهیه کنید همچنین توضیح کوتاهی از اینکه در این خلاصه ای که تنظیم کردید چگونه به نظر خواهید رسید و این نوشته را جایی نگاه دارید که بتوانید مرتبا آن را بخوانید. یادتان باشد ارزیابی خود به صورت مستمر سبب می شود که شناخت عمیقی به خودتان پیدا کنید که این شناخت بدون شک بر اعتماد به نفس شما تاثیر گذار می باشد.

اصل(): تقویت نقاط قوت

سعی کنید هر روز یکی از نقاط قوت خود را تمرین کنید

ویژگی ها و خصوصیت رفتاری خوب تان را (مثلا مراقبت و سازماندهی) یادداشت کنید و هر روز یکی از آنها را مدام تکرار کنید، بدون شک بعد از چند روز، شما احساس بهتری در مورد خودتان خواهید داشت. به عنوان مثال:
مراقبت: می توانید با پدر و مادر خود تماس گرفته و حالشان را بپرسید یا به همسایه پیر خود کمک کنید.
سازماندهی: برای یک مهمانی برنامه ریزی کنید یا قفس خود را مرتب کنید. 

اصل(): صحبت در مورد احساسات خوبتان نسبت به خود

درباره ی لحظاتی که حس خوبی نسبت به خودتان داشتید صحبت کنید

زندگی تان را دقیق بررسی کنید، زمان هایی را که کاری به خوبی انجام داده اید و احساس خوبی نسبت خود داشته اید، به خاطر آورید این مثال ها را فهرست وار نوشته و مدام مرور کنید. هر چقدر بتوانید در مورد لحظات خوبتان صحبت کنید، بیشتر می توانید تاثیر این لحظات را در زندگی خود متوجه شوید. 

اصل():برنامه ریزی منظم

طوری برنامه ریزی کنید که آخر هفته از خودتان راضی باشید

هر هفته تصمیم بگیرید که قصد دارید کدامیک از خصوصیات خود را در طول هفته تقویت کنید. این خصوصیت می تواند خصلتی باشد که در زمان حال برای شما مفید است. به عنوان مثال اگر از تغییر کردن یا به دست آوردن تجربیات جدید واهمه دارید می توانید از جمله مثبتی نظیر «من از تجربیات جدید لذت می برم» استفاده کنید. جمله های تصدیق کننده خودتان را روی یک کارت یا داخل سررسید روزانه خود یادداشت کرده یا روی صفحه نمایش کامپیوتر خود ذخیره کنید و هر زمانی که احساس ناراحتی کرد بد آنها را بخوانید. 

اصل(): عدم تکذیب نقاط ضعف خود 

به هیچ وجه سعی نکنید که نقاط ضعف خودتان را تکذیب کنید

اگر ضعفی دارید که احساس می کنید غیر قابل کنترل است یا از داشتن آن ضعف خجالت می کشید، آن را از سوی خودتان بپذیرید و برای از بین بردن آن تلاش و برنامه ریزی کنید. یادتان باشد تا زمانی که شما نقطه ضعف های خودتان را تکذیب می کنید نمی توانید آن را اصلاح کنید. و تا زمانی که نقظه ضعف ها اصلاح نشوند اعتماد به نفس شما تقویت نمی شود. بنابراین سعی کنید عادت به تکذیب یا پرده پوشی خود را با یک دوست صمیمی در میان بگذارید و با هم رفتارهایی را بیابید که می توانستید بیشتر مراقب بروز آنها باشید همچنین راه حل هایی پیدا کنید که به شما در بر طرف کردن نقطه ضعف هایتان کمک کنند.

اصل(): گناه نکردن

زمان هایی که قصد انجام گناه دارید، سعی کنید که جلوی خودتان را بگیرید

در زندگی تان تمام تلاش خود را بکنید که به سمت گناه یا فعالیت های نابهنجار و مخرب نروید و هر وقت به این سمت سوق پیدا کردید، قبل از اینکه کاری انجام دهید جلوی خودتان را بگیرید و به عواقب و اثرات منفی آن رفتار بیاندیشید. انجام گناه و این طور رفتارها نشان دهنده ی این است که شما چنانچه باید به ارزش های خودتان واقف نیستید. بدون شک هر فردی زمانی که ارزش های خود و جامعه اش را زیر پا می گذارد اعتماد به نفسش خدشه دار می شود. 

اصل(): عدم فاش کردن نقاط ضعف خود

به هیچ وجه نقاط ضعف تان را نزد اطرافیان تعریف نکنید.

شاید شما از نقاط ضعف خودتان که فکر می کنید، دیگران به آنها توجه زیادی دارند آگاهید. واقعیت این است که اکثر مردم به قدری درگیر مسائل خودشان هستند که نمی توانند توجهی به لکه های پوست، شکم گنده و شلختگی، کچلی یا پاهای لاغر و استخوانی شما داشته باشند. بنابراین مراقب گفتن صحبت های خود در جمع های مختلف باشید، چرا که شما به محضی که نقاط ضعف تان را مطرح می کنید از این به بعد توجه دیگران به آن ها بیشتر می شود و به دنباله ی آن اعتماد به نفس شما کاهش می یابد. 

اصل(): عدم مقایسه کردن

از مقایسه کردن خودتان با دیگران به گونه ای نامطلوب اجتناب کنید

کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند معمولا این خصوصیت جزء عادت های بد آنها به شمار می رود. ممکن است که اصلا فکر نکنید این عادت بد است. به هر حال اگر می خواهید تمجید و تحسین کنید بدون اینکه دیگران را با خودتان مقایسه کنید، این کار را انجام دهید. با این شیوه اعتماد به نفس تان افزایش می یابد و همچنین دیگران نیز فرصت می یابنده از تحسین کردن شما لذت ببرند. مثال هایی از این تمجید و تحسین ها در اینجا آورده شده است:

دلم می خواست که به خوبی تو غذا می پختم.
من هیچ وقت به اندازه او در سخنرانی خلاقیت نداشته ام.
تو همیشه بی عیب و نقص به نظر می رسی، ای کاش من هم اینقدر شلخته نبودم
تیر اندازی باور نکردنی ای بود، حتی تا یک میلیون سال هم نمی توانم خودم را با او مقایسه کنم.

اصل(): بررسی نقاط ضعف خود

با یک روش سیستماتیک نقاط ضعف تان را دسته بندی کنید

این تمرین به شما کمک می کند که نواقص و محدودیت های شخصی خود را بپذیرید. از سه خودکار رنگی استفاده کرده و نقاط ضعف خود را دسته بندی کنید. آنهایی را که سه خصوصیت زیر را دارند از یکدیگر تفکیک کنید:

شما نمی توانید تغییر کنید
شما می توانید تغییر کنید ولی این نقاط ضعف ارزش انرژی صرف کردن را ندارد چون می توانید با آنها زندگی کنید.
چه نقاط ضعفی را می خواهید تغییر دهید؟

در ادامه  بدون اینکه احساس بدی پیدا کنید یا کاری انجام دهید، ابتدا رنگی را که به آن اختصاص داده اید مشخص کنید. حال باید به بررسی دقیق نقاط ضعف خود بپردازید.

اصل(): عدم بزرگ نمایی اشتباهات

سعی کنید با بررسی واقعیت ها، جلوی بزرگ نمایی اشتباهات خود را بگیرید

احتمال دارد که نتوانید جلوی مبالغه هایی را که درباره اشتباهاتتان می کنید را بگیرید ولی می توانید آنها را با جملات دقیق و کامل جایگزین کنید. در ابتدا شاید نیاز باشد کسی در جایگزین کردن آنها به شما کمک کند ولی خیلی زود می توانید جملات مثبت را جایگزین کنید:

«من فراموش کار ترین آدم روی زمینم، این روزها هیچ چیزی را نمی توانم به خاطر بسپارم.» این جمله را باید به این شکل  تغییر دهید: «این اولین باری است که در این هفته فراموش کردم نامه ای را که می خواستم پست کنم».
«منو نگاه کن ، چقدر شکم گنده شدم.» این جمله را باید به این شکل  تغییر دهید: «دو کیلو گرم سنگین تر از وزنی هستم که می خواهم باشم ولی مطمئن هستم با تمرین مداوم، امسال به وزن دلخواهم خواهم رسید.»

اصل(): پیدا کردن نکات مثبت در نقطه ضعف ها

با کمک یک شیوه هوشمندانه در نقطه ضعف های خود دنبال نکات مثبت بگردید

 احتمالا نتوانید این کار را درباره همه ضعف های خود را انجام دهید ولی در مورد بیشتر آن ها تاثیرگذار است، سعی کنید که این تمرین را با یک دوست خوب که شما را می شناسد و برای شما ارزش قائل می شود انجام دهید و درباره هر تقصی جمله ای بنویسید که مستقیما به آن اشاره کند، ولی در کنار ان خصوصیتی را نیز بیان کنید که نقص شما را جبران کند. به عنوان مثال:

قبول دارم که گوینده خیلی خوبی نیستم چون کم صحبت می کنم ولی شنوندهی خوبی هستم و در یک گفتگو مطالبی را می گیرم که دیگران اغلب از دست می دهند.
قبول می کنم که انسان ریاست مآب و پر مدعایی هستم، در عوض دیگران می توانند در شرایط سخت زندگیشان روی من حساب کنند.

اصل(): پیدا کردن راهکار

برای تغییر خودتان، حتما باید دنبال راهکار باشید 

بهترین شیوه برای کنترل افکار منفی، جایگزینی آنها با افکار مثبت است. اگر هم زمان با اینکار راه حلی هم در نظر بگیرید به هدف خود زودتر خواهید رسید. به مثال زیر توجه کنید:
«
ای کاش تناسب اندام سال های گذشته را داشتم.» به جای آن بگویید: «من هر روز هنگامی که سر کار می روم، طبقات را با بالا رفتن از پله ها طی می کنم»
«دوست داشتم، شجاعت بیشتری داشتم.» به جای آن بگویید: «هر روز یک کار شجاعانه کوچک انجام می دهم و آن را در دفترچه یادداشت خودم ثبت می کنم»

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش چهارم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه پایانی را (پیدا کردن نکات مثبت در نقطه ضعف خود، عدم بزرگ نمایی اشتباهات، عدم مقایسه کردن، عدم فاش کردن نقاط ضعف،  و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه نهم به بخش چهارم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط
پادکست و ویدئو مرتبط