تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 2

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 2
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش اول) مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 18 تیر 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش اول)

در دومین جلسه از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس  می خواهیم به بخش اول پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه سلامت را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه سلامت

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت 

اصل(): ورزش کردن

در هنگام انجام ورزش های روزانه بر سهل انگاری های خودتان فائق بیاید

احتمالاً خودتان را خیلی درگیر مشکلات و کارهای روزانه کرده اید و بر این باور هستید که اصلا فرصت ورزش کردن ندارید. اگر درست حدس زدیم بدانید که سخت در اشتباه هستید چون شما کاملا فرصت ورزش های روزانه را دارید فقط کافیست اراده کنید و با یک برنامه ریزی منظم ورزش های روزانه را شروع کنید.  در مدتی که مشغول ورزش هستید از موسیقی که دوست دارید یا زبانی که مد نظرتان است و یا آهنگی مهیج استفاده کنید.
هر وقت که انجام این ورزش ها برای شما به صورت عادت در آمد و آنها بدون اختیار و با علاقه انجام دادید، به خودتان پاداش دهید. توجه داشته باشید که هدفتان از انجام ورزش ها رفع تکلیف نمی باشد بلکه هدف ایجاد برنامه ریزی ذهنی برای داشتن احساسی خوشایند هنگام ورزش می باشد.

اصل(): انجام فعالیت های تنش زدا

حتماً قبل از اینکه درگیر فشارهای عصبی شوید، فعالیت های تنش زدا را به طور منظم انجام دهید
سعی کنید با انجام چرخش های متناوب سر یا کشش های سریع در هر ساعت تنش درونی خودتان را از بدنتان دور کنید. روی ماهیچه هایی که در جریان کار و زندگی روزمره متحمل فشار هستند تمرکز بیشتری داشته باشید. در نهایت انگشتان دست و پای خودتان را به دفعات باز و بسته کنید.

اصل(): استفاده از حالت خلسه

جهت تقویت و فعال شدن ذهن تان حداقل یکبار در روز از حالت خلسه استفاده نمایید
در یک وضعیت راحت بنشیند. ماهیچه های خود را به حالت شل رها کنید، تا لحظاتی فشار و تنش از بدن تان دور شود. سپس سعی کنید با چشمان بسته روی تنفستان تمرکز کنید. همراه با نفس کشیدن بدن خودتان را حرکت دهید. حدود یک دقیقه این کار را انجام دهید. هر بار که این حرکات را انجام می دهید تمام اعضای خودتان را حس کنید.

اصل(): قطع مواد محرک

در اولین فرصت مواد محرک و افسرده کننده را قطع کنید
سعی کنید خود را مقید کنید که تنها یک بار در روز قهوه بنوشید و سیگار را کنار بگذارید استفاده از مواد سالم و مغذی را دائماً جزو برنامه هایی غذایی خود قرار دهید تا ذائقه شما به آنها عادت کند. خواهید دید که این اتفاق چقدر سریع رخ می دهد. 

اصل(): افزایش کیفیت خواب

در هنگام خوابیدن باید به کیفیت خوابتان بیشتر توجه شود تا کمیت (مثلا تاکید مداوم بر هشت ساعت خواب در شبانه روز)
در هنگام خواب سعی کنید  در آرامش مطلق به سر ببرید. بنابراین از تماشای فیلم های هیجانی و خبرهای منفی که از فضاهای مجازی چون اینستاگرام مدام در حال انتشار است دوری کنید. سعی کنید بدون گوشی به رختخواب بروید و به جای حوادث تلخ ذهن تان را مملو از تصورات آرامش بخش کنید. آخرین ساعت شبانه روز را به خواندن داستان یا تماشای برنامه های الهام بخش اختصاص دهید و با گرفتن دوش آب گرم تنش را از خود دور کنید.
مطمئن شوید که اکسیژن کافی به فضای اتاق خواب می رسد. اگر در منطقه ای که هوای آلوده دارد، زندگی می کنید از تصفیه کننده هوا برای داخل اتاق خواب استفاده کرده و پرده های سنگین و تاریک نصب کنید. زیرا هورمون ملاتونین که کاهش دهنده خواب است در فضایی که تاریکی کمی دارد فعال می شود. برای اینکه در معرض صداهای آزار دهنده قرار نگیرید از گوش گیر یا موسیقی های ملایم استفاده کنید تا کیفیت خوابتان افزایش یابد.

اصل(): ذخیره انرژی

با انرژی خودتان متعالی شوید
به انرژی خودتان به چشم یک منبع نایاب و باارزش بنگرید که باید برایش احترام قائل شد و آنرا تا زمانی که می توانید حفاظت کنید، همیشه میزان زیادی برای یروژه های مهم شما باقی خواهد ماند. به عنوان مثال اگر قصد سفر دارید بجای اینکه خودتان را با رانندگی خسته کنید، از قطار یا وسایل نقلیه عمومی دیگر استفاده نمایید. 

اصل(): تغذیه درست

موادهای غذایی وسوسه انگیز و چرب را از آشپزخانه خود حذف کنید
یک پاکسازی کوتاه مدت با ارزش از محتویات کابینت ها و يخچال، مزیتی طولانی مدت برای سلامتی شما بشمار می رود. شجاعت این را داشته باشید که بعضی از غذاها را که می دانید نباید بخورید دور بریزید. همین حالا انواع مواد مضر که کابرد زیادی هم برای شما ندارند در سطل زباله قرار دهید.

اصل(): پیاده روی

پیاده روی های روزانه را فراموش نکنید
این کار برای سلامتی قلب و روح شما مفید است. فعالیت ارتباط میان دو نیمکره ی مغز را تحریک می کند. فقط نیاز است که یک تا دو دقیقه پیاده روی سخت انجام دهید تا پیوسته احساس آرامش کنید. سعی کنید با دوستان صمیمی تان که کمتر فرصت دیدار آن ها را دارید با قصد پیاده روی و صحبت کردن قرار بگذارید.

اصل(): خرید گل

سعی کنید در طول هفته برای خودتان گل های زیبا و خوشبو بخرید یا بچینید
به خودتان احترام بگذارید بنابراین منتظر نباشید که فرد دیگری برای تان این لطف را انجام دهد یا در هنگام آشتی کردن به معشوقه خود گل هدیه دهید. شما لیاقت این را دارید که هر روز و همیشه از زیبایی های طبیعت لذت ببرید. نیازی نیست که حتما یک دسته گلی تهیه کنید، حتی یک یا دو شاخه گل یاس هم کار خودش را می کند.

اصل(): آزاد کردن احساسات سرکوب شده

در اولین فرصت احساسات سرکوب شده خودتان را رها کنید
شاید شرایط انجام این مورد را نداشته باشید ولی سعی کنید خیلی سریع یک جای خلوت پیدا کنید تا بتوانید آزادانه با صدای بلند و رها بخندید، گریه کنید، داد بزنید یا یک بالشتک را مشت کاری کنید. یادتان باشد که انجام سرگرمی هایی که دوست دارید راه گشای ناکامی ها و سرخوردگی های ابراز نشده خواهد بود. 

اصل(): حرکات موزون

براساس برنامه ریزی های منظم روزانه حرکات موزون داشته باشید
حرکات موزون همچون رقص روش خوبی است تا تمرینات تان بصورت منظم انجام گیرد. هنگامی که موزیک پخش می شود بدن تان را رها کنید. این تمرین، تجربه ای لذت بخش، پر انرژی و رهایی بخش را برای شما به ارمغان می آورد

اصل(): شاد بودن

  در زندگی تان شادی و نشاط را تبدیل به یک عادت کنید
شادکامی بدن انسان را در مقابل بیماری ها مقاوم تر می سازد این مسأله بدین دلیل است که خنده با تأثیر فیزیکی استرس مقابله می کند و اندروفین تولید شده، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

اصل(): سلامت دندان ها

حداقل هر شش ماه دندان های خودتان را در نزد دندان پزشک معاینه کنید 
نکته ای که در رابطه با سلامت دندان ها باید به آن اشاره کرد این است که دندان خراب در سیستم هضم غذا به اندازه ی دهان اختلال ایجاد می کند. در حقیقت عفونت دندان ها سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار داده و مدتها قبل از اینکه درد دندان را متوجه شویم، انرژی ما را تضعیف می کند. یادتان باشد که دندان های نامرتب، خراب و بد رنگ اعتماد به نفس ما را کاهش می دهد.

اصل(): دیدن فیلم

سعی کنید فیلم های طنز و یا اجتماعی پرمحتوا تماشا کنید.
فیلم های طنز، ما را از مشکلاتمان دور می کند و باعث می شود به آنها با دید بهتری بنگریم. اگر این برای شما کافی نیست بدانید که خندیدن سیستم ایمنی مان را قوی تر می کند. از سوی دیگر فیلم های اجتماعی و عمیق باعث  تغییر نگرش شما نسبت به مسائل جامعه می گردد. درنهایت این تغییرات می تواند سبب افزایش اعتماد به نفس شود.

اصل(): ارزیابی ماهانه، هفتگی یا روزانه

با برنامه ریزی مداوم سؤالات مطرح شده را برای ارزیابی از خودتان بپرسید
آیا امروز ورزش کرده ام؟
آیا امروز مطالعه داشته ام؟
آیا خواب شبانه متناسب داشته ام؟ (بین شش تا هشت ساعت در شب برای اکثر مردم)
آیا غذای سالم مصرف می کنم؟ (مصرف متناسب میوه و سبزی تازه در روز و محدود کردن استفاده از غذاهای کنسروی، پر چرب، شیرین و فرآوری شده)
آیا به اندازه کافی از نوشیدنی های سالم استفاده کرده و نوشیدنی های مضر را کنار گذاشته ام ؟ ( مصرف روزانه هشت لیوان نوشیدنی)

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش اول) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه اول را (یعنی: ورزش کردن، انجام فعالیت های تنش زدا، قطع موارد محرک، کیفیت خواب، ذخیره انرژی، پیاده روی، خریدگل، دیدن فیلم، شادی و خندیدن و ...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه دوم به بخش دوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط
پادکست و ویدئو مرتبط