تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 12

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 12
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم) مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 02 شهریور 1400 مدت مطالعه: 6 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)

در جلسه دوازدهم از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش اول پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه کار را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

اصل(): جرأت پرسیدن

همه سوالات خودتان را در جمع بپرسید

این بدان معنا نیست که لحن مغرورانه و خودنمایی داشته باشید بلکه تن صدای شما باید سرزنده و سرحال و مثبت باشد. قبل از این که صحبت کنید برای خودتان جا بیاندازید که حق دارید بپرسید حتی اگر احتمال عدم توجه به آن وجود داشته باشد. خیلی از افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند در دورهمی ها و جلساتی که هستند جرأت پرسیدن سوالات شان را ندارند و می ترسند که مبادا پاسخ درستی نشنوند یا شاید سوالی که دارند خیلی مبتدی است، بنابراین باید به این امر واقف باشید جرأت ورزی در پرسیدن سوالات، یکی از گام های افزایش اعتماد به نفس می باشد.

اصل (): شرکت در دورهمی ها

برنامه ریزی منظمی برای شرکت در دورهمی های مختلف داشته باشید

از آن جایی که انسان موجودی اجتماعی می باشد بنابراین هر چقدر از ویژگی ذاتی خودش که همان در اجتماع بودن است، فاصله می گیرد آسیب های مختلفی (از جمله کاهش اعتماد به نفس) را تجربه می کند. شما به راحتی می توانید این تمرین را انجام دهید. زمانی که مدت های طولانی در تنهایی به سر می برید و در جمع های مختلف شرکت نمی کنید، از اعتماد به نفس کمتری نسبت به زمانی که به طور منظم در جمع ها هستید، برخوردار می شوید. بنابراین در اولین فرصت جهت شرکت در مهمانی ها و دورهمی های کوچک برنامه ریزی منظمی داشته باشید.(لازم به ذکر است حتی اگر بنا به هر دلیلی شرایط حضوری مقدرو نباشد شما می توانید از طریق ارتباطات مجازی این شرایط را مهیا کنید)

اصل(): عدم فاش کردن

 مشکلات و اشتباهات شخصی خودتان را در نزد دیگران فاش نکنید

بعضی از افراد زمانی که تا حدودی با شخصی احساس صمیمیت می کنند بلافاصله شروع به درد و دل کردن می کنند و یا این که وقتی تازه به یک محیط کاری می روند به راحتی بعد از چند جلسه و چند روز آشنایی با همکارش خلوت می کند و تمایل دارد یک سری از مشکلات شخصی و یا حتی اقدامات اشتباهی که در گذشته انجام داده است را بازگو کند.
غافل از این که فاش کردن یک سری رازها باعث درد سرهای عظیمی می شود به طوری که هر زمانی که فلان شخص را می بینید دچار استرس می شوید که این می تواند باعث صدمه دیدن اعتماد به نفس شما شود.
بنابراین تا آنجا که برای شما مقدور می باشد از فاش کردن اسرار خود برای دوستان و همکاران خود پرهیز کنید. در نهایت فراموش نکنید هر همکار و دوستی می تواد در آینده نه چندان دور، به هر دلیلی رابطه اش را با شما به هم بزند. 

اصل(): پرهیز از کانون توجه

 از اینکه کانون توجه باشید، بپرهیزید

برعکس باورهای اشتباه، کانون توجه بودن تاثیرات مثبتی براعتماد به نفس شما نمی گذارد. علت این امر چنین است که زمانی فرد در کانون توجه قرار می گیرد، کوچکترین خطای او در جمع، بیشتر تاثیرات منفی را خواهد گذاشت مثلا فرض کنید زمانی که شما در کانون توجه یک جمع هستید بی توجهی فردی به صحبت های خنده دار شما می تواند تا حدودی اعتماد نفس شما را خدشه دار کند.

اصل(): پیدا کردن نقاط مشترک

هنگام ارتباط با افرادی که در کنارشان احساس ضعف می کنید، به دنبال نقاط مشترک بگردید

هنگامی که نسبت به کسی احساس بیم و احترام می کنید و کنار او زبانتان بند می آید، دنبال نقاط مشترک بین خودتان و او بگردید. این نقاط مشترک می تواند شامل موارد زیر باشد:
خصوصیات فیزیکی
مهارت ها 
خصوصیات شخصیتی
بیوگرافی شخصی 
مباحث سیاسی-اجتماعی
در نهایت اگر بتوانید درباره ی تجربیات یا علایق مشترکتان با یکدیگر صحبت کنید، خیلی بهتر است چون از این طریق می توانید با اعتماد به نفس بیشتری با شخص مقابل صحبت کنید.

اصل(): تصویرسازی در لحظات سخت

دوستان شوخ طبع خود را در تصور خود داشته باشید

هنگامی که احساس می کنید در یک موقعیت جدی یا ترسناک قرار گرفته اید، صداهایی می شنوید. تصور کنید صداهای دوستان بذله گوی خود را می شنوید. آنها در این مواقع شما را به گفتن یا انجام دادن چه کاری تشویق می کنند؟ همچنین می توانید تلاش کنید تا در تصور خود صدای پرندگان مورد علاقه ی خود را بشنوید. مطمئن باشید آنها ترس و عذاب موجود را از بین می برند و کمک می کنند که احساس تعادل پیدا کنید.

اصل(): رعایت قوانین

باید آگاه باشید که در روابط خود چه قوانینی را باید رعایت کنید

همه ی روابط شخصی خوب، قوانین خودشان را دارند. اگر چه به ندرت نوشته می شوند هنگامی که به این قوانین احترام نگذارید خود به خود مورد طرد قرار می گیرید و این طرد شدن سبب کاهش اعتماد به نفس شما می شود. اگر مطمئن نیستید که این قوانین را به خوبی رعایت می کنید یا نه تا دیر نشده موضوع را بررسی کنید. برای شروع لیست زیر را مشاهده کنید. در این لیست به تعداد از قوانین نانوشته برای یک رابطه صمیمی یا حتی زن و شوهری اشاره شده است: (سعی کنید که قوانین نانوشته همه نوع روابط و همه ی جمع ها را یاد بگیرید و آن را رعایت کنید)

اعتماد طرفین
احترام گذاشتن به حریم خصوصی یکدیگر
حمایت عاطفی
وفاداری
در زمان بیماری و بد بیاری یار یکدیگر بودن 
اجازه دادن به یکدیگر برای استقلال داشتن در بعضی موارد
داشتن عزت نفس 
دوست داشتن یکدیگر
صحبت کردن درباره ی مواردی که به روابط خدشه وارد می کند 
خشمگین نشدن 
توافق درباره مسائل گوناگون

اصل(): افزایش مشارکت و همکاری

در جمع هایی که شرکت می کنید سطح مشارکت و همکاری خودتان را افزایش دهید

زمانی که در یک دورهمی دوستانه یا حتی در یک جمع نسبتاً رسمی هستید، سعی کنید هم در مباحث وهم در کارهایی که در حال انجام می باشد مشارکت و همکاری داشته باشید. چرا که تجربیات حاکی از آن است که وقتی یک فرد از اعتماد به نفس پایینی برخودار است سطح مشارکت و همکاری اش کاهش می یباد و از طرفی هر چقدر که این موارد کاهش می یابد فرد اعتماد به نفسش را بیشتر از دست می دهد. بنابراین زمانی که در گروه و یا یک جمع هستید تلاش کنید تا با اعضاء گروه همکاری و مشارکت لازم را داشته باشید. لازم به ذکر است که این میزان مشارکت می تواند حتی در حد یک چایی ریختن یا میوه آوردن و ... باشد.

اصل(): صحبت کردن با همسر و یا دوستان

اگر همسر و یا دوستان تان با رفتار خود به اعتماد به نفس شما آسیب می زنند به آن ها بگویید

آیا شریک زندگی شما یا دوستان تان دائم کاری می کنند یا به گونه ای رفتار می نمایند که اعتماد به نفس شما صدمه می بیند؟ اگر اینطور است درباره ی این مساله با آن ها صحبت کنید. از این نترسید که رابطه ی احساسی شما دچار مخاطره شود چرا که ممکن است حتی بفهمید که همسر و یا دوست شما هرگز متوجه نشده اند که با این کار شما را آزرده می کنند. کوبیدن طرف مقابل گاهی وقت ها یک عادت فرهنگی است که دیگران حتی از آن آگاه نیستند. بنابراین برای شروع این تمرین بهتر است همین حالا با همسر یا دوستان تان که با رفتارشان سبب شده است اعتماد به نفس تان آسیب ببیند خیلی مستقیم و شفاف صحبت کنید.

اصل(): عدم مطرح کردن اعتماد به نفس پایین

به هیچ وجه اعتماد به نفس پایین خود را در بین اطرافیان مطرح نکنید.

عده ای از افراد بر این باورند که «اگر در بین جمعی به صراحت موضوع بی اعتماد به نفسی خودشان را مطرح کنند سبب می شود که سطح توقع جمع از آنها پایین بیاید و به مرور زمان اعتماد به نفس شان افزایش یابد». در حالی که این باورِ غلط، به شدت دشمن اعتماد به نفس می باشد یعنی زمانی که شما برچسب بی اعتماد به نفسی می خورید به سختی می توانید در آینده اعتماد به نفس خودتان را تقویت کنید. به همین خاطر مطالعات و تجربیات حاکی از آن است که اگر از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستید حتی به دروغ خود را فردی با اعتماد به نفس جلوه بدهید چرا که همین نمایش دروغین سبب تقویت آن می شود.

اصل(): تقویت گفتگو

سعی کنید در مورد هر مساله ای با شخص مورد نظرتان گفتگو کنید

تقویت فن گفتگو یکی از رموز موفقیت فرد در زمینه ارتباطات اجتماعی می باشد. هر چقدر بتوانید در این زمینه خودتان را تقویت کنید بهتر می توانید از پس چالش ها و مشکلاتی که با صحبت کردن حل می شوند، برآیید. بنابراین مهارت گفتگو ارتباط مستقیمی با رشد اعتماد به نفس فرد دارد. 

اصل(): آمادگی شکست

همیشه آمادگی فرو پاشی و شکست در زندگی را داشته باشید

اگر احساس می کنید که امکان دارد طلاق و جدایی در زندگی شما اتفاق بیفتد، اطمینان صد درصدی نداشته نباشید که هیچ وقت اتفاق نمی افتد، خودتان را در هر حال برای آن آماده کنید. اگر این قضیه اتفاق بیفتد و شما آمادگی آن را نداشته باشید اعتماد به نفس شما از بین می رود. بنابراین اگر در روابط زناشویی خود چالش های زیادی دارید بهتر است مروری بر سوالات زیر داشته باشید:

برای حمایت از خودم به چه کسی می توانم اعتماد کنم؟ آیا دوستان کافی دارم که با آنها صمیمی باشم؟ آیا خانواده ام از من حمایت می کنند با مرا طرد می نمایند؟
من کجا باید زندگی کنم؟ آیا خانه به اسم هر دوی ماست؛ جایی هست که موقتا بتوانم آنجا زندگی کنم؟
 اگر این بحران اتفاق بیفتد، آیا ما همه چیز را از بچه ها مخفی می کنیم یا آنها را در جریان همه چیز قرار می دهیم؟ چطور مطمئن باشیم که از بچه ها به عنوان حربه در این بحران استفاده نمی شود؟
آیا من به حقوق قانونی خود آگاه هستم و می توانم یک وکیل خوب پیدا کنم؟

اصل(): چگونگی جبران محبت ها

 احساس نکنید که مجبور هستید همه محبت های دیگران را حتما باید جبران کنید

 احتمالا خیلی از افراد هستند که مشکلات و گرفتاری های شما را درک می کنند. آنها ممکن است بدون اینکه انتظار پاسخی برای محبتهای خود داشته باشند، بخواهند که به شما محبت کنند. ممکن است که با انجام این کار آنها احساس تقدس و پاکی پیدا کنند یا هدفشان کمکی ایثار گرانه باشد. سعی کنید مهربانی آنها را با نیک رفتاری بپذیرید. از این مزیت لذت ببرید و آن را گرامی داشته و تحسین کنید. (مردم به کسانی که شایستگی محبت را ندارند و ارزش کمک کردن را درک نمی کنند، کمتر محبت می کنند)
همچنین
شما ممکن است در موقعیتی نباشید که محبتی را که دریافت کرده اید جبران نمایید. ولی اگر در این موقعیت هستید درباره ی این کار فکر کنید. اگر به شخص دیگری که نیاز به کمک دارد، رسیدگی کنید شخصی را که از ته دل به شما کمک کرده است تحت تأثیر قرار خواهید داد.

اصل(): امتناع از برخی مهمانی ها

اگر اهل مهمانی رفتن نیستند، از انجام آن امتناع کنید

مهمانی ها و جمع های اجتماعی با تمام ویژگی ها و هیجانات مثبتی که دارد، برای خیلی از افراد سخت و آزار دهنده است و اعتماد به نفس آنها را دچار آسیب می کند. اگر شما شخصیت برون گرایی ندارید یا چندان لباس های مد روز نمی پوشید، ممکن است احساس کنید که از اجتماع طرد شده اید. بنابراین بهتر است تا زمانی که اعتماد به نفس شما تقویت کافی نشده است از مهمانی های که در آن معذب هستید فاصله بگیرید.

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه چهارم را (امتناع از برخی مهمانی ها، آمادگی شکست، تقویت گفتگو، عدم مطرح کردن اعتماد به نفس پایین خود، افزایش مشارکت و همکاری در بین دوستان، تصویرسازی در لحظات سخت و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه سیزدهم به بخش اول  پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط