تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 3

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 3
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش دوم) مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 23 تیر 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش دوم)

در سومین جلسه از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس  می خواهیم به بخش دوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه سلامت را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه سلامت

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت 

اصل(): رفتن در تخیلات 

جهت استراحتی کوتاه، می توانید غرق در تخیلات لذت بخش تان شوید

شما هر زمانیکه بخواهید می توانید از غم و اندوه فاصله بگیرید و خودتان را غرق در تخیلات کنید. در این رابطه فقط نیاز دارید به ذهنتان آموزش دهید که کمک رسان شما باشد. بنابراین هنگامی که به یک استراحت خوب نیاز داشتید این تمرین را به خوبی انجام دهید. سعی کنید که در ابتدا بنشینید یا دراز بکشید سپس چشمان خود را ببندید حال به جایی که قصد دارید ذهن تان به آنجا برود از تخیلات تان استفاده کنید. ممکن است دوست داشته باشید در ساحال دریا در حال قدم زدن یا داخل یک جنگل در حال آتش روشن کردن باشید. سعی کنید از تمام مناظر، صداها، رنگها و ساختار های این مکان ها زیبا لذت ببرید و زیبایی و جذابیت این مکان را با تمام سلولهای پوست خود جذب کنید. روی یکی از مناظر یا موضوعات این تصویر ذهنی تمرکز کرده و تنفستان را به صورت منظم انجام دهید تا احساس آرامش عمیق کرده و سرشار از انرژی های مثبت شوید. این تمرین گاهاً تاثیرات مثبتی بر اعتماد به نفس شما خواهد گذاشت.

اصل(): فراموش نکردن غذا

تحت هر شرایطی که قرار داشتید غذا خوردن را فراموش کنید

به هبچ وجه در خوردن غذا تنبلی نکنید. بنابراین سعی کنید مکمل های معدنی و ویتامین دار به حد کافی دریافت کنید. اگر هم برای هضم مکمل ها دچار مشکل می شوید یا از آنها لذت نمی برید سعی کنید جیب هایتان را پر از خوردنی های مقوی همچون پسته و بادام و میوه های خشک و کشمش و خرما کنید. طبیعتاً زمانی که شما احساس ضعف داتشه باشید نمی توانید اعتماد به نفس لازم را از خودتان نشان دهید.

اصل(): امیدواری

امید به زندگی را در خود تقویت کنید

به جای صحبت های ناامیدکننده و دیدن قسمت خالی لیوان سعی کنید جنبه های امیدوارانه و مثبت زندگی تان را ببینید. مثلاً به جای گفتن «من خیلی تنبلم و هیچ وقت برنامه ریزی را دوست نداشتم چون هیچ وقت نمی توانم آنها را انجام دهم » بگویید من انسان قدرتمندی هستم و از امروز همه برنامه ریزی هایم را به طور منظم انجام می دهم.و سعی کنید با انجام برنامه ریزی های کوچک امیدواری را در خودتان تقوت کنید. یادتان باشد امیدواری به هر موضوعی می تواند در اعتماد به نفس شما تاثیرات مثبت بگذارد.

اصل(): ورزش کردن

حداقل در طول روز 20 دقیقه ورزش کنید

براساس مطالعاتی که صورت گرفته، برای حفظ تناسب اندام هر فردی نیاز دارد روزانه حدود 20 دقیقه تمرین بدنی داشته باشد. لازم به ذکر است که  این تمرینات باید به صورتی باشد که قلب به تپش دربیاید و از طرقی بدن کاملاً عرق کند. بنابراین نگران این نباشید که تحرک روزانه تان به خاطر سبک کاری تان کم است فقط کافیست که این مدت زمان کوتاه برای ورزش کنار بگذارید. 

اصل(): بی توجهی نکردن

از کنار  فشارها و استرس های طول روز با بی اعتنایی رد نشوید

احتمالاً برای همه افراد پیش می آید که گاهی به خاطر یک ضربه روحی بزرگ شدیدا به استراحت نیاز داشته باشند. به عبارت دیگر تأثیرات استرس زای فشار های کوچک، اغلب نادیده گرفته می شوند. سعی کنید بعد از هر اتفاق هیجان انگیز برای از بین بردن تنش ها، به خود استراحت دهید به طوری که این عمل تبدیل به عادت شود. چون استرس می تواند به اعتماد به نفس شما آسیب های فراوانی وارد کند.

اصل(): تغییر نگرش به مسکن ها

باید به این باور برسید که انواع قرص های مسکن و شیمیایی، توانایی تغییر در زندگی شما را ندارند.

باید به این موضوع آگاه باشید که انواع مسکن ها، در حقیقت فقط احساسات شما را به زندگی تغییر می دهند، ولی آن را بهتر نمی کنند. بنابراین اگر از این قرص ها استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید که با دلایل ریشه ای اضطراب خود نیز همانند نشانه های آن مقابله می نمایید.

اصل(): زمان خواب

زمان های استراحت و خوابیدن یک مساله مهم است که باید به آن توجه داشته باشید

سعی کنید همیشه در زمان های معینی به رختخواب بروید چون نتایج مطالعات و پژوهش ها حاکی از آن است که بدن انسان نیاز به یک ساعت منظم دارد و خواب مفید در اولین ساعات خواب شبانه اتفاق می افتد. بنابراین اگر شما برای انجام کار روزانه به زمان های بیشتری نیاز دارید به جای اینکه تا دیر وقت بیدار بمانید از اولین ساعات صبح بهره ببرید. تا بتوانید روزتان را با انرژی مضاعف و مثبت شروع کنید. یادتان باشد که خواب آلودگی و خستگی بر اعتماد نفس شما تاثیر منفی می گذارد.

اصل(): تغذیه شب

به غذاهایی که هنگام شب می خورید دقت لازم را داشته باشید 

شب ها حتما غذاهای سبکی را برای خوردن انتخاب کنید که به آسانی قابل هضم باشند . بنابراین به هبچ وجه از غذاهای پر پروتئین و ادویه دار استفاده نکنید. نتایج مطالعاتی که جدیدا صورت گرفته است حاکی از آن است که  کاهو خواب آور است، اما با این وجود باز هم ممکن است لذتی را که باید از مصرف سالاد در شب ببرید به دلیل تنبلی از آن محروم شوید. بنابراین برای داشتن یک خواب آرام حتما نوع تغذیه های خود را جدی بگیرید. 

اصل(): فراموشی ناراحتی ها در هنگام خواب

در هنگام خوابیدن سعی کنید همه نارحتی ها و دغدغه های خود را فراموش کنید

اگر در هنگام خوابیدن به دلیل درگیری های ذهنی زیاد نمی توانید بخوابید، سعی کنید که بلافاصله چراغ اتاق را روشن کنید و درگیرهای ذهنی تان را به سرعت یادداشت کنید. این کار سبب می شود که موقتاً از فکر کردن به این مباحث بیرون بیاید و با آرامش بیشتری بخواب بروید. خواب خوب باعث می شود که فردا با ذهن باز مسائل نوشته شده روی کاغذ را بررسی کنید که در نهایت حل موفقیت آمیز هر کدام از آن ها روی اعتماد به نفس شما تاثیر مثبت می گذارد.

اصل(): شناسایی سلامتی اطرافیان

به تاریخچه پیشنیان خود، آگاهی لازم را داشته باشید

در اولین فرصت پیشینه ی بیماری و مرگ اعضای خانواده خود را مورد بررسی قرار دهید. البته این کار ممکن است شما را در ابتدا بسیار نگران و افسرده کند ولی برای مراقبت از خودتان عقلانی به نظر می رسد. اگر شما آگاه باشید که در چه بیماری های خاصی مستعد ابتلا هستید، حتماً برای کاهش احتمال ابتلا به آنها قدم های موثری خواهید برداشت. بنابراین زمانی که برای سلامتی خود تلاش می کنید می توانید تاثیر مثبتی بر اعتماد به نفس تان داشته باشید.

اصل(): هوای پاکیزه

سعی کنید هوای محیط خود را تمیز کنید

 بدون شک بچه ای را که دوست دارید هیچوقت در هوای آلوده نمی برید ولی متاسفانه احتمال دارد که در مورد خودتان این وسواسی ها را انجام ندهید. بنابراین در اولین فرصت سعی کنید محیط اطراف تان را تمیز نگه دارید و به هیچ وجه خودتان را در معرض هوای آلوده و شیمیایی از جمله موادهای گوناگون شوینده قرار ندهید.

اصل(): امکانات راحت

از مبلمان و امکاناتی استفاده کنید که آسایش و راحتی شما را تأمین کنند 

برای خودتان ارزش قایل شوید چرا که افرادی برای خود ارزش قائل هستند که از اعتماد به نفس بالایی برخودار هستند. به هر حال یادتان باشد که شما لیاقت استفاده از امکانات با ارزشی همچون موارد زیر را دارید:
صندلی ها و تشک هایی داشته باشید که ایمنی پشت شما را به همراه داشته باشند 
کامپیوتر هایی که چشمان شما را آزار ندهند
ماشینهایی که ایمنی شما را ایمن کند
دستگاههایی که دود و آتش را هنگام کار تشخیص دهند

اصل(): اعتماد به درمان های موثر

سعی کنید درمان های متناوبی را امتحان کنید و به آنهایی که مؤثر بوده اند اعتماد کنید

 اگر درمانی پیدا کردید که برای شما کارساز بود یا به پزشکی اعتماد کردید بر نظر خود ثابت قدم بمانید. بدون شک اطمینان به درمان های موثر و شناخته شده تاثیرات مثبتی بر سلامت و اعتماد به نفس شما خواهد گذاشت. 

اصل(): تهیه لیست سرگرم کننده

  از فعالیت هایی که برای شما سرگرم کننده و انرژی زا هستند، یک لیست تهیه کنید

 برای همه ما پیش آمده است که گاهی اینقدر خسته و بی حوصله می شویم، که ذهن مان سرشار از فکرهای منفی می شود. در چنین شرایطی برای هر موضوعی که پیش بیاید غیر از خودمان همه را مقصر می دانیم. در این زمان باید بدانیم که چه فعالیت هایی بدن ما را خیلی سریع پر انرژی می کند و فشارهای دنیای بیرون را از یاد می برد. بنابراین داشتن یک لیست که بتواند روحیه شما را عوض کند خیلی مهم می باشد. فعالیت های مناسبی که در این شرایط می توانید انجام دهید شامل موارد زیر می باشد:
پیاده روی با دویدن در پارک
دوش کوتاه
باغبانی 
استخر رفتن
با یک دوست شاد صرف شام با نور شمع 
  رمان خواندن

اصل(): شناسایی عوامل خطر

در جریان  لذت هایی که سلامتی شما را به مخاطره می اندازند، قرار بگیرید.

برای همه ما هم احتمالا پیش آمده که بعضی از پاداش هایی که گاهاً به خودمان می دهیم باعث به وجود آمدن حس بد در خودمان می شود.  این حس بد به این خاطر بوجود می آید که ما از زیان و ضرری که آنها به ما می رسانند آگاهیم. به هر حال مسلماً داشتن این حس بد به خود، روی اعتماد به نفس تاثیر منفی می گذارد. بنابراین حتما قبل از اینکه به خودتان پاداش هایی از قبیل موارد زیر را بدهید در مورد عواقب آن ها فکر کنید:

فیلم خشونت بار شما را از خواب شبانه محروم می کند.
خوردن یک پیتزای خیلی سنگین شما را بعد از اتمام آن دچار عذاب وجدان می کند.

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت (بخش دوم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه اول را (یعنی: رفتن در تخیلات، شناسایی عوامل خطر، تهیه لیست سرگرم کننده، اعتماد به درمان های موثر، شناسایی سلامتی اطرافیان، تغذیه، زمان خواب و ...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه چهارم به بخش سوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه سلامت پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)
جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط