تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 11

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 11
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم) مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 01 شهریور 1400 مدت مطالعه: 6 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)

در جلسه یازدهم از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش سوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی

اصل(): کنترل عصبانیت

به خاطر داشته باشید که در هنگام عصبانیت، برخورد شما غیر منطقی و نامعقول می شود

همیشه به یاد داشته باشید زمانی که شما عصبانی می شوید احتمالاً آن لحظه کنترل کمی روی خودتان دارید به همین خاطر امکان دارد که برخورد نامناسبی داشته باشید. بنابراین در این هنگام ممکن است چیزی بگویید یا کاری انجام دهید که بعد از انجام آن خجالت بکشید یا اعتبار شما در نظر دیگران کم شود. این رفتارهای حاکی از عدم کنترل عصبانیت می تواند روی اعتماد به نفس شما تاثیرات منفی بگذارد. در نهایت اگر احساس می کنید عصبانی هستید:
صحبت خود را متوقف کنید و از آن شخص یا موقعیت فاصله بگیرید.
از نظر فیزیکی تنش خود را از بین ببرید.
به آرامی تنفس کنید.
قبل از صحبت کردن مطلب خود را بنویسید و آن را مجددا بررسی کنید که لحنی مؤدبانه و در عین حال شجاعانه داشته باشد.

اصل (): کنترل خنده های پی در پی

نیازی نیست که برای هر موضوعی در جمع هایی که هستید، بخندید

خنده های پی در پی  نشانه ی کم رویی است. نیازی نیست در جمع هایی که هستید همیشه دهان خود را به بیشترین حد ممکن باز کنید و مدام بخندید. هر چقدر بتوانید خنده های خودتان را با مدیریت بهتری انجام دهید از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار می شوید. در حقیقت مشاهدات نشان داده است که خنده ها و قهقه های بی مورد مربوط به افرادی است که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند.

اصل(): شفاف سازی 

برای جلوگیری از رفتار بی احترمانه با شما، بهتر است که از قبل شفاف سازی کرده باشید

بدون شک هنگامی که دیگران رفتار بدی با شما دارند و از ارزش تان در چشم دیگران بکاهند، اعتماد به نفس تان صدمه می بیند. بنابراین هنگامی که بی شرمی و بی مبالاتی دیگران شما را شدیدا خشمگین می کند سه نفس عمیق بکشید و سعی کنید خودتان را کنترل کنید. با آرامش صحبت کنید و مستقیم به چشمان طرف مقابل نگاه کنید و خیلی شفاف بگویید که دوست ندارید این گونه با شما رفتار شود و بیان کنید که ترجیح می دهید چگونه با شما رفتار شود. به عنوان مثال:
من دوست ندارم که شما صدای خودتان را روی من بلند کنید!
وقتی من در حال صحبت کردن هستم دوست ندارم حرف مرا قطع کنید
و وسط حرفم بپرید!
دوست ندارم که در جمع هایی هستیم مرا با اسم کوچک صدا بزنید!
دوست ندارم که با من این مدل شوخی ها لفظی یا بدنی را داشته باشید!

اصل(): پایان دادن به چاپلوسی 

در جمع هایی که هستید به هیچ و جه چاپلوسی نکنید

چاپلوسی کردن در اکثر موارد شما را خوار و ذلیل می کند. اگر زیادی تحسین و اطاعت کنید بیشتر افراد موفق فکر می کنند که می خواهید سر آنها را شیره بمالید. با وجود این که شاید اصلا قصد شما این نباشد. حقیقت این است که اگر می خواهید افراد موفق و با اعتماد به نفس را تحت تأثیر قرار دهید باید خودتان نیز فردی با اعتماد به نفس و موفق به نظر بیاید.
این بدان معنی نیست که باید حتما تحصیلات دانشگاهی داشته باشید یا ثروتمند باشید. فقط باید نشان دهید که کارهای محوله خودتان را به راحتی انجام می دهید و با چالشهایی که در مسیر شما قرار می گیرند به راحتی کنار می آیید.
به خاطر داشته باشید که انسانهای موفق معروفیت خودشان را از تمجید و تحسین به دست نمی آورند بلکه از موفقیت هایی که دارند بدست می آورند و به دیگران نیز کمک می کنند موفق شوند.

اصل(): انتشار اخبار خوب 

عادت کنید که همیشه خبرهای خوب خود را در بین دیگران نشر دهید

خیلی از کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند از این تمرین بیزارند. آنها فکر می کنند که اخبارشان در چشم دیگران خیلی مهم نیست، یا از این که بخواهند موجب حسادت و آزار کسانی شوند که زندگیشان در آن لحظه ایده آل نیست احساس ناراحتی می کنند. واقعیت این است که بیشتر افراد دوست دارند درباره ی تجربیات خوشایند و موفقیتهای دیگران بشوند حتی اگر احساس کمبود درباره ی خودشان بکنند. احساسات مثبت هم همانند احساسات منفی به راحتی به دیگران سرایت می کنند و شما به همان اندازه که باعث تعالی روح آنها می شوید، می توانید متقابلا افسردگی آنها را هم موجب شوند.
البته مهم است که لحن شما حالت خودنمایی یا محرک نداشته باشد ولی در هر صورت برای افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار نیستند سخت است که این گونه باشد.

اصل(): فراموش نکردن روزهای مهم

سعی کنید که روزهای خاص و مهم دیگران را همیشه به خاطر داشته باشید

افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخودار هستند اغلب حافظه خوبی ندارند بنابراین برای این که بتوانند روزهای مهم را فراموش نکنند بهتر است که تاریخ های مهم (مثل سال تولد، سالگرد ازدواج و ... ) را در دفترچه یا گوشی موبایل خود یادداشت کنند تا از احساس بدی که هنگام فراموشی این روزها خواهند داشت، جلوگیری شود. در هر صورت باید اشاره کرد هر چقدر که افراد بتوانند روزهای مهم و خوب دیگران را به یادشان بیاورید روی اعتماد به نفس خودشان تاثیرات مثبتی به جا می گذارد.

اصل():آماده کردن خود در مواقع عصبانیت

خودتان را برای مواقع عصبانی آماده کنید

این تمرین راهکاری است برای افزایش اعتماد به نفس و مقاومت در برابر موقعیت ها و کسانی است که شما را عصبانی می کنند. دیدگاه هایی را که احساس می کنید شما را تحریک و ملتهب می کنند یادداشت کنید برای هر کدام از آنها یک جواب مؤدبانه در نظر داشته باشید. سپس در یک محیط آرامش دهنده قرار بگیرید(مثلاً زیر دوش حمام)، چشمان خود را بسته و صحنه ای که خودتان را برای آن آماده کرده اید به گونه ای تصور کنید که در حال پاسخ دادن هستید. هر چقدر بیشتر این کار را انجام دهید، از این افراد و موقعیتها کمتر خواهید ترسید.

اصل(): وانمود به داشتن اعتماد به نفس

وانمود کنید که اعتماد به نفس دارید و آن را احساس نمایید

این ترفند ممکن است بیشتر مواقع عمل نکند ولی ارزشش را دارد که به جای توقع داشتن از کسانی که باعث نگرانی و اضطراب شما می شوند، آن را امتحان کنید. نتیجه ای که از این عمل شما پدید می آید احترام بیشتری است که دیگران برای شما قائل می شوند و از جانب دیگران مورد توجه بیشتری قرار خواهید گرفت. خودتان می دانید که کنار اشخاصی که اعتماد به نفس بیشتری دارند احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. زیرا اعتماد به نفس فقط حدس و گمان نیست بلکه واقعیت دارد و حتی اگر آن را وانمود کنیم، اطمینان و پشت گرمی ما را زیاد می کند.

اصل(): بهره بردن از نصایح دیگران

بدانید که چه زمانی باید از نصایح و پندهای دیگران استفاده کنید

وقتی به دنبال اطلاعاتی هستیم که خودمان به تنهایی نمی توانیم آنها را به دست آوریم یا در موقعیتی هستیم که شگفت زده شده ایم و به تنهایی قدرت تصمیم گیری نداریم، بهره گیری از اندرزگوها بسیار مناسب می باشد. البته این نصیحت کنندگان در جایی که شما در تنگنا و مخمصه قرار گرفته اید کمک چندانی نمی توانند داشته باشند. به هر حال خیلی از افراد به دلیل این که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند نصایح دیگران را نشنیده می گیرند در حالی که اگر بتوانید در این زمینه خودتان را تقویت کنید می توانید از فواید خوب نصایح برخوردار شوید.

اصل(): به خاطر سپردن اسامی

سعی کنید که با استفاده از روش هایی، اسم اشخاص را در ذهن بسپارید

 اضطرابی که هنگام ملاقات افراد جدید دارید، موجب می شود که نتوانید اسم آنها را به راحتی به یاد آورید و زمانی که در ارتباطات تان اسامی افراد را فراموش می کنید روی اعتماد به نفس شما تاثیر می گذارد. یک راه حل برای این قضیه این است که در یک مکالمه کوچک چندین بار نام آنها را به زبان آورید. راه حل دیگر گرفتن کارت ویزیت آنها است. هنگامی که در حال خواندن آن هستید اسم آنها را به زبان آورده و پرسشی در آن مورد از خودتان بپرسید. راه سوم شنیدن نام آنها و تلاش برای ارتباط دادن این نام به شخص با موضوع دیگری است که در خاطر شما می باشد. 

اصل(): رد صادقانه دعوت ها

 هنگامی که می خواهید یک دعوت را رد کنید صادق باشید.

زمانی که یه یک مهمانی دعوت می شوید ولی به هر دلیلی علاقه ای به رفتن ندارید، سعی کنید که صادقانه برخورد کنید. چرا که خیلی از افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخودار نیستند در چنین شرایطی سعی می کنند که با دروغ های مختلف علت نیامدن شان را توجیه کنند تا با این شیوه هم به خواسته ی خود برسند و هم کدورتی در دل میزبان ایجاد نکنند. باید بگوییم این یک شیوه کاملاً غلط می باشد که حاکی از پایین بودن اعتماد به نفس شما می باشد. بنابراین زمانی که قصد رفتن به جایی را ندارید تمرین کنید که خیلی صادقانه و شجاعانه جملاتی نظیر موارد زیر را به کار ببرید:
من متاسفانه نمی توانم در خدمت شما باشم حتما در نوبت بعدی جبران می کنم.
متاسفانه شرایط آمدن را ندارم. 
خیلی دوست داشتم که دعوت شما را قبول کنم ولی بنا به دلیلی امکان پذیر نیست.
از این که نمی توانم دعوت شما را بپذیرم، خیلی ناراحت شدم.

اصل(): لذت بردن از تمجید

 تمرین کنید که از شنیدن تمجيد لذت ببرید

از تجسم خلاق استفاده کنید تا هنگام دریافت ستایش و تمجید خجالت نکشید. از نظر فیزیکی در یک موقعیت راحت و آسوده قرار بگیرید و از تخیلات خود استفاده کرده تا از ستایش دیگران در مورد خودتان در هنگامی که شایستگی آن را دارید لذت ببرید. هر چقدر بتوانید بیشتر در این باره تمرین کنید سبب می شود، در هنگام تمجید با اعتماد به نفس بالاتری برخورد کنید.

اصل(): محدود کردن دوستان بدون اعتماد به نفس

سعی کنید تعداد دوستانی را که اعتماد به نفس پایینی دارند، محدود کنید

در انتخاب دوستان تان خیلی دقت کنید. فراموش نکنید که رفتار یک دوست خیلی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. افرادی که اطرافیانشان پر از دوستان شاد هست به مرور زمان آن ها هم شاد می شوند و برعکس. حال زمانی که شما دوستانی بدون اعتماد به نفس دارید رفته رفته رفتارهای اشتباه آنان را در خود درونی می کنید بنابراین از همین امروز تصمیم بگیرید که ارتباط تان را با دوستانی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند بیشتر کنید.

اصل(): شریک شدن در مکالمات دیگران

 از صحبت های کوتاه و جالب استفاده کنید تا در مکالمه ی دیگران شریک شوید

این که بتوانید با اعتماد به نفس و انرژی سخن بگویید مهارت بزرگی است و همچنین برای کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند ضروری است. سعی کنید قبل از اینکه وارد جمعی شوید و افراد جدیدی را در آنجا ببینید، مکالمه کوتاه خود را آماده کنید. همیشه خبرهای جدید داشته باشید ولی مراقب باشید که نظرات خودتان را به آن اضافه نکنید (البته از بحث درباره سیاست و موضوعات مذهبی بپرهیزید). درباره آب و هوا صحبت کنید و تلاش کنید تجربه جالبی را که در این بار کسب کرده اید بیان کنید. بهتر از همه این موارد این است که درباره ی موضوع مورد علاقه جمع صحبت کنید. به عنوان مثال شاید بتوانید در اینترنت اطلاعاتی درباره ی خانه ای که آنها در حال ساختن آن هستند یا شهری که در آن زندگی می کنند کسب کنید. یکی از بهترین ترفندهای صحبت کوتاه بحث درباره موضوعی است که می دانید برای صحبت کردن خوب است ولی بیشتر مردم به آن توجهی ندارند.

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه سوم را (شریک شدن در مکالمات، محدود کردن دوستان بدون اعتماد به نفس، لذت بردن از تمجید، رد صادقانه دعوت ها، به خاطر سپردن اسامی، وانمود به داشتن اعتماد به نفس و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه دوازدهم به بخش چهارم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط