تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 14

دوره: 222 اصل اعتماد به نفس

جلسه 14
دوره آموزشی
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم) مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 30 شهریور 1400 مدت مطالعه: 6 دقیقه

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)

در جلسه چهاردهم از دوره  222 اصل برای رسیدن به اعتماد به نفس می خواهیم به بخش دوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار بپردازیم. سعی کنید هر کدام از اصول را به دقت مطالعه کنید و آن ها را در طول روز تکرار و عمل کنید. قبل از شروع دوره لطفا بخش زیر را مطالعه کنید. اگر دستورالعمل را می دانید، اصل اول از جلسه اعتماد به نفس در حوزه کار را شروع کنید.


هدف جلسه: افزایش اعتماد به نفس در حوزه کار

 پیش نیاز: این جلسه نیازمند پیش نیازی نیست و سعی شده است مطالب با زبانی ساده ارائه شود.

 شرایط سنی: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

 نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مشخصاتی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. اگر دقت و روش مطالعه مناسبی ندارید از کتاب مهارت های مطالعه ای سنج استفاده کنید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

معرفی 15 اصل اعتماد به نفس در حوزه کار

اصل(): استفاده از نقاط قوت خود

هدف کاری تان استفاده از نقاط قوتی باشد که از آنها لذت بیشتری می برید

در ابتدا این سوال را از خودتان بپرسید: که از کدام نقاط قوت خود لذت بیشتری می برید؟ اگر کار فعلی شما امکان استفاده از آنها را می دهد، این کار را انجام دهید. تلاش کنید به خودتان اطمینان دهید که این تصمیم کار ساز است چون اگر از این نقاط قوت استفاده کنید، راه شکوفایی خود را فراهم ساخته اید. پس فراموش نکنید که برای افزایش اعتماد به نفس در مسیر کاری ای باشید که نقاط قوت تان آنجا باشد.

اصل (): تسلط بر اعصاب

در هنگام کار نوک انگشتان خود را روی هم قرار دهید تا بتوانید به اعصاب خود مسلط باشید

این روش، سریعترین راه برای رسیدن به احساس آرامش و اعتماد به نفس در هنگام کار کردن می باشد. نوک انگشتان خود را طوری قرار دهید که نوک انگشت مقابل را لمس کنند. انگشتان خود را به آرامی کشیده و اجازه دهید که دستان شما آزادانه حرکت کنند در حالی که نوک انگشتانتان هم به سمت زمین قرار گرفته اند. چند نفس عمیق و آرام بکشید و ببینید که تا چه اندازه احساس آرامش خواهید کرد. این حالت بدن را خیلی از کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند هنگامی که بدنشان آرامش دارد یا می خواهند خودشان را برای سخنرانی آماده نمایند خودبخود انجام می دهند. همچنین در خیلی از وضعیت های یوگا این حالت مورد استفاده قرار می گیرد.

اصل(): عشق به کار

سعی کنید عشق و علاقه زیادی نسبت به کار خود پیدا کنید

هر چقدر بتوانید کارهای تان را باعلاقه بیشتری پیش ببرید، بهتر می توانید توانایی های ذاتی خودتان را در حین انجام کار به نمایش بگذارید و از این طریق اعتماد به نفس تان را افزایش دهید. بنابراین حتی اگر حس خوبی به کار الان خود ندارید سعی کنید برای خودتان یک برنامه ریزی بلند مدت داشته باشید و نگاه خود را به شغل تان تغییر دهید تا در نهایت بتوانید با نگاه جدید، عشقی تازه به کارتان پیدا کنید. 

اصل(): پرهیز از بدگویی در محیط کاری

در محیط کاری خود از بدگویی کردن نسبت به همکاران خود بپرهیزید

یکی از عواملی که سبب می شود فرد در بین سایر همکاران از اعتماد به نفس پایینی برخودار شود بدگویی و غیبت کردن علیه سایر همکاران می باشد. مشاهدات نشان داده است که هر چقدر فرد بتواند از این خصلت منفی فاصله بگیرد و در عوض آن به تعریف و تمجید اطرافیان بپردازد از اعتماد به نفس بیشتری برخودار می شود.

اصل(): ارئه استراتژی به سازمان

کوچک و بزرگ بودن استراتژی ها مهم نیست، مهم ارائه آن ها به سازمان مربوطه می باشد 

تمام توان و همت خود را به کار گیرید تا در محیط کاری خودتان در مورد مسائل و چالش های مختلفی که ایجاد می شود راهکار و استراتژی های مختلفی ارائه کنید. مشاهدات حاکی از آن است افرادی که توانسته اند در محیط کارشان در مورد مسائل مختلف استراتژی خاصی را تعریف کنند از اعتماد به نفس بیشتری برخودار بوده اند. بنابراین اگر فکر می کنید شما توانایی لازم جهت این نوع حرکت ها را ندارید. حتما در اولین فرصت به عنوان یک تمرین، کوچکترین موضوع سازمان تان را مدنظر داشته باشید و یک راهکار برای آن ارائه دهید. لازم به ذکر است است که اصلا نگران این نباشید که این راهکار عملی می شود یا خیر، مهم توانایی شما در ارائه آن به سازمان یا محیط کار می باشد.

اصل(): استراحت دادن

در صورت خستگی بیش از حد، حتما به خودتان استراحت بدهید

اگر روزانه در یک جو منفی و استرسی به کار خود خاتمه دهید، از آخر هفته خود لذت کافی نمی برید و نمی توانید با یک ذهنیت مثبت دوباره به کار خود بازگردید، شدیداً نیاز است که رئیس خود را متقاعد نمایید، با او صحبت کنید و به او توضیح دهید که در پایان روز وقتی که خسته هستید نمی توانید بازدهی خوبی برای کارهای مشکل داشته باشید و به او اطمینان خاطر دهید، هنگامی که سر حال شدید با انرژی مضاعف از عهده همه ی کارها بر می آیید. البته خاطر نشان کنید که در مواقع ضروری، استثنا قائل خواهید شد و کار خود را ترجیح می دهید. بنابراین زمانی که شما در محیط کار به شدت خسته می شوید بدون شک توانایی لازم برای تقویت اعتماد به نفس خود را ندارید.

اصل(): یادگیری روزانه موضوع مرتبط به کار

 در رابطه با حیطه کاری خود، سعی کنید که هر روز نکته جدیدی را یاد بگیرید.

هر چقدر بتوانید که اطلاعات شخصی تان را در مورد فعالیت های کاری روزانه خود افزایش دهید از اعتماد به نفس بیشتر برخوردار می شوید. مثلاً اگر در بخش خاصی از یک اداره مشغول به کار هستید، سعی کنید با بالا بردن دانش و اطلاعات تان، سبب رشد و تعالی همان بخش شوید و بدین شکل هم اشتیاق بیشتری نست به محیط کاری و کار کردن خود پیدا می کنید و هم از اعتماد به نفس بیشتری برخودار می شوید.  

اصل(): تمرین کسب آرامش

سعی کنید در مسیر بازگشت از محل کار به خانه آرامش داشته باشید

ما اغلب محل کار را با شتاب ترک می کنیم و برای رسیدن به خانه سریعترین راه را انتخاب می کنیم ولی این عادت برای سلامتی و افزایش اعتماد به نفس شما مناسب نمی باشد بخصوص اگر در راه رسیدن به خانه، داخل قطارهای شلوغ متحمل فشار و هل دادن سایر مسافرین شوید یا مجبور باشید با موتور بیایید و رانندگی راننده های پر خاشگر و عصبی را تحمل کنید، اعتماد به نفس و سلامتی شما به خطر می افتد.

دنبال راه چاره باشید (حتی اگر شده مسیر طولانی تری را انتخاب کنید) یا بعضی وقتها منتظر بمانید که ساعت شلوغی و ازدحام به پایان برسد. اگر نمی توانید کنترل چندانی روی مسیری که انتخاب می کنید، داشته باشید، حداقل کتاب یا مجله ای برای خواندن همراه خود بردارید یا موسیقی آرام بخشی در طول مسیر برای خود بگذارید. همچنین می توانید در طول مسیر تمرینات خلسه انجام دهید یا به کارهایی که در آن روز انجام داده اید، بیندیشید. در زمانی که در اختیار دارید با مسائل ناراحت کننده ای که در آن روز اتفاق افتاده و با روز کاری بعد نمی توانید آنها را حل کنید، فکر خود را مشغول نکنید.

اصل(): منتظر اجازه نماندن

در حین انجام کار کردن به هیچ وجه منتظر اجازه گرفتن برای شروع نباشید

افراد با اعتماد به نفس به کسی نیاز ندارند تا امر و نهیشان کند. در حقیقت آن‌ها وقتشان را با پرسیدن سؤالاتی مثل “آیا من می‌توانم؟” یا “آیا باید…؟” تلف نمی‌کنند. اگر هم چیزی از خودشان بپرسند این است که “چرا من نه؟” آن‌ها نیازهایشان را می‌سنجند و آنچه باید انجام شود را خودشان انجام می‌دهند. افراد با اعتماد به نفس این گونه رفتار می‌کنند.

اصل(): کنترل سطح آدرنالین

در محیط کار خود مراقب سطح آدرنالین خون تان باشید

هنگامی که ما نیاز به انرژی بیشتری داریم، آدرنالین در خون ما بوجود می اید. اگر این ماده به مدت طولانی در بدن ما پخش شود برای سلامتی مان خطرناک است. هنگامی که خیلی عصبانی هستیم یا انرژی زیادی مصرف می کنیم این ماده در بدن تولید می شود، در این هنگام بدن ما نمی تواند کار معمول خودش را انجام دهد و حالت طبیعی خودش را از دست می دهد. در این هنگام با وجود این که میزان آدرنالین خون شما موجب می شود، انرژی زیادی احساس کنید، خیلی سریع تر خسته می شوید.

هنگامی که در محیط کار هستید اگر به طور دائم، خشمگین و عصبانی باشید نخواهید توانست به طور شایسته از عهده ی وظایف خود بر آیید در نتیجه اعتماد به نفس شما آسیب می بیند. مراقب باشید که به دلیل مسائل ساده، ضربان نبض و قلب شما بالا نرود، اگر این اتفاق افتاد از تمرینات آسودگی و خلسه استفاده کنید تا سطح آدرنالین خون شما کاهش یابد.

اصل(): مثبت اندیشی

نسبت به فشارهایی که متحمل می شوید، مثبت بیندیشید

هنگامی که تحت فشار قرار داریم، اغلب توانایی های ما تقویت می شوند این یکی از دلایلی است که مدیران به کارمندان خود فشار و اجبار وارد می کنند. برای کسی که اعتماد به نفس پایینی دارد سخت است که در این مورد مثبت بیندیشید و اصلا در نظر نمی گیرد که این راهی برای گسترش استعدادهای اوست. مسلماً زمان هایی در زندگی شما وجود داشته است که بیشتر از آن چیزی که انتظار داشته اید، بازدهی کاری داشتید و دلیل آن فشار و اجباری بوده که در آن زمان متحمل شده اید. 

اصل(): عدم به تعویق انداختن کارها

کارهایی که به شما محول می شود را با یک برنامه منظم انجام دهید و از به تعویق انداختن آنها اجتناب کنید

افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخودار هستند، اصولاً کارهایی که به آن ها محول شده است را به تعویق می اندازند. شاید دلیل این اهمال کاری ترس و یا تنبلی باشد. اما افراد با اعتماد به نفس کارها را از سرشان باز نمی‌کنند. چون به خودشان باور دارند و انتظار دارند که عملکردشان آن‌ها را به اهدافشان نزدیک‌تر کند. صبر می‌کنند ولی منتظر شرایط مطلوب یا عالی‌ترین وقت نمی‌مانند. بنابراین سعی کنید در انجام امورات کاری خود از تعویق انداختن کارها اجتناب کنید.

اصل(): اجتناب از راحتی در کار

هنگام مواجهه با مسائل سخت، از نظر روحی خودتان را ارتقاء دهید

افرادی که از اعتماد به نفسی بالایی برخوردارند بر این باور هستند که راحتی زیاد در کار همچون دشمنی ست که اهداف تعیین شده را نابود می‌کند. چرا که راحتی زیاد به خشنودی از خود می‌انجامد و خشنودی از خود هم منجر به رکود می شود. بنابراین افراد با اعتماد به نفس زمانی که احساس کنند زیاد راحت اند، آژیر هشدارشان به صدا درمی‌آید و شروع به بر هم زدن مرزهایی که برای خود ساخته‌اند؛(چه در مورد خودشان و چه حرفه‌شان) می‌کنند. این افراد بر این باور هستند که اگر همه‌ چیز خیلی راحت پیش رفت، بدون شک یک جای کار حتما می‌لنگد. درنهایت باید گفت برای ارتقاء اعتماد به نفس خود، از کسب آرامش بیش از حد در در طول کردن اجتناب کنید.

اصل(): عدم بهانه تراشی

 بهانه آوردن را برای همیشه تعطیل کنید

خیلی از افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، مدام برای کم کاری های خود در محیط کار بهانه تراشی می کنند. مثلاً علت دیر آمدن هر روزه اش را ترافیک می داند و یا مدیر ناجوانمردش را عامل عدم ترفیعش معرفی می کند. اما از سوی دیگر افراد با اعتماد به نفس به ندرت بهانه می‌آورند؛ چرا که اعتقاد دارند، کنترل زندگیشان دست خودشان می باشد.

جمع بندی ای سنج

در این پست به پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم) پرداخته شد. سعی کنید هر یک از 15 اصل مطرح شده در جلسه چهاردهم را (عدم بهانه تراشی، اجتناب از راحتی، کنترل سطح آدرنالین، مثبت اندیشی، تمرین کسب آرامش، پرهیز از بدگویی درمحیط کار و...) روزانه با خودتان مرور داشته باشید. در جلسه پانزدهم به بخش سوم پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار پرداخته می شود.
لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را جهت ارتقا و کیفیت دوره 222 اصل اعتماد به نفس برای ما به اشتراک بگذارید.

پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه پیشرفت شخصی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی(بخش سوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه روابط اجتماعی (بخش چهارم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش اول)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش دوم)
پانزده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش سوم)
دوازده اصل اعتماد به نفس در حوزه کار(بخش چهارم)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
222 اصل اعتماد به نفس
مطالب مرتبط