تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز

جلسه 16

دوره: انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز

جلسه 16
انتخاب هدف و تصمیم گیری مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 20 آبان 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

انتخاب هدف و تصمیم گیری

تا اینجا دوبخش اصلی برای رسیدن به خودانضباطی داشتیم. بخش اول مربوط به شناسایی ترس ها و بخش دوم روش ها و ابزارهایی برای مقابله بودند. در چهار جلسه آینده فرایندهای خودانضباطی را با هم یاد خواهیم گرفت. در ادامه اهداف این جلسه را با هم مرور می کنیم:


هدف جلسه: تعیین و انتخاب هدف و تصمیم گیری برای تغییر

انتظار از جلسه:   صرف زمان برای تمرین عملی انتخاب هدف و تصمیم گیری

پیش نیاز: قبل از شروع این جلسه باید ترس های اصلی و ابزارهای قدرت را بشناسیم.

شرایط سنی: نوجوانان و بزرگسالان

نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مواردی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

مرحله () خودانضباطی: تصمیم گیری

همانطور که از نام این مرحله بر می آید، در اینجا شما شروع به انتخاب یک هدف و تصمیم گیری برای رسیدن به آن هدف می کنید. این مرحله بسیار بیشتر از آنچه که فکر می کنید مهم است و البته چیز مشکلی هم در خصوص آن وجود ندارد.

در حالیکه قدم های این مرحله بسیار آسان هستند اما یک قسمت مهم از فرایند خودانضباطی را در بر می گیرند. شکست در این مرحله معمولا مشکلات زیادی را در مرحله ی عمل ایجاد می کند. در طول این مرحله هدف شما باید ساختن یک زیربنای روانشناختی و یا به عبارتی رسیدن به تعهدی باشد که در همه ی قدم ها و مراحل به شما یاری برساند. یک زیربنای روانشناختی محکم به شما کمک خواهد کرد که قدرتمندانه با همه ی تردیدها، ترس ها، و باورهای خودمخرب هاید مقابله کنید.

اهمیت هدف

هر چه هدفی که دارید برای شما مهم تر باشد، هاید بیشتر سعی خواهد کرد تا شما را از رسیدن به آن دور کند. همانطور که فهمیده اید یک هدف مهم برای هاید ترسناک و تهدید کننده است. به همین خاطر در هر قدمی که بر می دارید باید از وضعیت هاید آگاه باشید. وقتی بدانید چه چیزی در مقابل شما قرار دارد رسیدن به خودانضباطی راحت تر خواهد شد. باید قبول کنید که هر سکه ای دورو دارد، شما می توانید کار دولتی را رها کنید و دست به تجارت یا کار مورد علاقه ی خود بزنید اما امنیت شغلی سابق خود را نخواهید داشت و یا می توانید نوشیدن الکل را متوقف کنید و به میخانه ی محل زندگی خود نروید اما بسیاری از دوستانتان در آنجا را از دست بدهید. به عبارت دیگر تقریبا همیشه در ازای به دست آوردن یک سری از چیزها ممکن است چیزهای دیگری را از دست بدهید.

چه چیزی را از دست خواهم داد؟

قبل از اینکه دست به عمل بزنید باید به این سوال پاسخ بدهید. چند مثال از مواردی که ممکن است از دست بدهید می توانند عبارت باشند از: وقت، پول، آرامش جسمی، آرامش روانی، امنیت، استراحت، یک رابطه ی شخصی، اهداف دیگر (در این برهه از زمان)،  تایید والدین، تایید اجتماعی و ...  .

یادآوری

یکی از حقه های مورد علاقه ی هاید این است که به شما بقبولاند که برای رسیدن به هدف خود مجبور هستید که یک چیز معین را کاملا از دست بدهید (تفکر همه یا هیچ).

اما برخی اوقات شما ممکن است راههایی را پیدا کنید که همه چیز را نیز از دست ندهید. دقت داشته باشید که در خصوص این موارد هشیارانه تصمیم گیری کنید چون به هر حال هر هدفی دارای جنبه های منفی است که به صورت ناهشیارانه بر روی شما تاثیر می گذارد. در واقع هاید، یعنی قسمتی از شما که نمی خواهد به خودانضباطی برسید از نگرانی های ناهشیار برای ایجاد ناامیدی، به تاخیر انداختن، منفی گرایی و ... استفاده خواهد کرد.

انقتال نگرانی های ناهشیار به هشیار

در مرحله ی تصمیم گیری باید همه ی این نگرانی های ناهشیار را به سطح هشیار ذهن خود منتقل کنید تا در مرحله ی عمل شما را دچار مشکل نکنند. هنگامی که هر دو سوی هدف خود یعنی مزایا و معایب آن را کشف کردید می توانید از موضع قدرت با هاید برخورد کنید. اما اگر با دقت به هر دو سوی هدف (مزایا و معایب) توجه نکنید از موانعی که باعث عدم پیشرفت شما می شوند آگاه نخواهید شد.

تمرین عملی انتخاب هدف و تصمیم گیری

آنچه نیاز دارید این است که هدف خود را در بالای یک تکه کاغذ یادداشت کنید. سپس در سمت چپ کاغذ مزایای رسیدن به هدف خود و در سمت راست اشکالات و معایب آن را بنویسید. نکته ای که در این فرایند وجود دارد این است که باید مطمئن شوید همه ی جنبه های منفی هدف خود را به دقت روشن کرده باشید. همچنین نگاهی به برگه ی هدف خود بیندازید که در آن فهرستی از قدم های شما به سمت هدف وجود دارد. برای برداشتن هر قدم باید چه چیزی را از دست بدهید؟ چه هنگام به هدف خود می رسید؟ مجددا تاکید می کنم که این فرایند را به خود سخت نگیرید و به خود فشار نیاورید، اما حتما آن را انجام دهید. مزایا و قدم های رو به جلوی خود را در سمت چپ و جنبه های منفی جستجوی هدف خود را در سمت راست یادداشت کنید.

آیا ساده به نظر می رسد؟ خب همین طور هم هست. به یاد داشته باشید که همین فرایند ساده کمک بزرگی در راه رسیدن به خودانضباطی برای شما خواهد بود. بنابراین همیشه مقداری از وقت خود را به آن اختصاص دهید. پس از تکمیل این فرایند اولیه شما باید به سمت مرحله ی آمادگی حرکت کنید. مجددا تاکید می کنم که تکمیل مرحله ی تصمیم گیری شما را راحت تر و سریع تر و نیز با اطمینان بیشتر به سمت هدف سوق خواهد داد.

«از همین حالا شروع کنید»

برنامه جلسه بعدمان چیست؟

در این بخش انتخاب هدف و تصمیم گری را با هم مرور کردیم. لطفا تمرین خواسته شده را به دقت انجام دهید. این بخش اولید مرحله از فرایند خودانضباطی است و بسیار مهم است. در مرحله بعدی یعنی بخش دوم خودانضباطی به آمادگی برای رسیدن به موفقیت خواهیم پرداخت.

لطفا سوالات و یا ابهاماتی که در رابطه با این جلسه و یا کل دوره دارید را در کامنت پرسیده تا به آن ها پاسخ دهیم.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز
مطالب مرتبط
پادکست و ویدئو مرتبط