تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز

جلسه 8

دوره: انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز

جلسه 8
دوره آموزشی
ترس از حقارت و روش عملی شناسایی آن مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 18 آبان 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

ترس از حقارت و روش عملی شناسایی آن

در جلسات قبل سه نوع ترس یعنی ترس از شکست، ترس از موفقیت و ترس از طرد شدن را با هم شناسایی کردیم. لطفا تمرین هایی که گفته شد را به دقت انجام دهید. در این بخش می خواهیم ترس از حقارت را به عنوان یک مانع برای رسیدن به خودانظباطی و موفقیت بررسی کنیم. در ادامه اهداف این جلسه را با هم مرور می کنیم:


هدف جلسه: آشنایی با ترس از حقارت به عنوان مانعی برای خودانضباطی

انتظار از جلسه: بررسی دقیق مثال های عملی، درک درست ترس از حقارت و کمال گرایی، انجام منظم تمرین روز چهارم

پیش نیاز: قبل از شروع این جلسه باید مفهوم خودانضباطی و ترس های بررسی شده در جلسات پیش را به خوبی درک نمایید.

شرایط سنی: نوجوانان و بزرگسالان

نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مواردی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

ترس از حقارت چیست؟

چقدر خود را  گرا می دانید؟ احتمالا زیاد. اما آیا تاکنون دقت کرده اید که پشت پرده ی این کمال گرایی چه چیزی وجود دارد؟ اگر مثل بیشتر مردم باشید جواب شما منفی است. اما اگر نگاه دقیقی به کمال گرایی داشته باشید چه چیزی پیدا می کنید؟ شما کشف خواهید کرد که کمال گرایی فرزند مقبول یک احساس ناهشیار است که ترس از حقارت نامیده می شود. چون کمال گرایی از نظر اجتماعی یک صفت مثبت پذیرفته شده است ما وجود آن را در خود ارزیابی می کنیم. اما در کمال گرایی سخت گیرانه ترس از حقارت است که به صورت مخفیانه کنترل اعمال شخص را در دست خود می گیرد. بنابراین حتی اگر کمال گرایی مورد پذیرش قرار می گیرد اما الگویی از رفتارهای فشارزا را به ما تحمیل می کند که این اجتناب به نوبه ی خود باعث ایجاد تعویق و خودتخریبی می شود.

برای سنجش میزان کمال گرایی خود، می توانید تست کمال گرایی هیل را انجام دهید.

مثال های عملی برای ترس از حقارت و تاثیرات آن

یک اسکیت باز مشهور که در بازی های المپیک زمستانی رقابت کرده بود در مورد روزهای اولی که در حال یادگیری اسکیت بود صحبت کرد. او در این مورد صحبت می کرد که چگونه در آن زمان به علت کمال گرایی بیش از حد دچار فروپاشی عصبی و ریزش مو شده بود.

در یک مورد دیگر فشار کمال گرایی نویسنده ای به نام «دوروتی پارکر» را مجبور کرد که در خصوص ناتوانی خود در مقابله با مواقع بحرانی یا بن بست ها صحبت کند. او بیان می کرد که برای نوشتن پنج کلمه هفت بار متن خود را مورد بازنویسی قرار می داد. علاوه بر این مشکلات مداوم پارکر با الکل احتمالا به کمال گرایی شدید او مربوط می شد. باید دانست که این اعمال مربوط به کمال گرایی به هیچ وجه کمیاب نیستند.

یادآوری

کمال گرایی یک ترس ناهشیار از حقیر به نظر رسیدن توسط خودمان و دیگران است. تلاش برای فرار از ترس ها اغلب ما را مجبور به انتخاب مسیرهای خودمخرب و آسیب زا می کند.

ترس از حقارت چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

در واقع ترس منجر به اضطراب شده و اضطراب نیز به نوبه ی خود منجر به تولید گروهی از شرایط فیزیکی و روانشناختی نامطلوب همچون الکلیسم، سوءمصرف مواد و افسردگی می شود. هنگامی که از کامل نبودن می ترسیم با مشکل در خودانضباطی مواجه می شویم زیرا به صورت ناهشیار این پیام را به خود می فرستیم که: «ممکن است تلاش من ناکامل و یا حتی سطح پایین به نظر برسد»، پس بهتر است که تلاش زیادی را به خرج ندهم. در ضمن در حالیکه به صورت ناهشیار این پیام منفی را به خود می فرستیم با این واقعیت روبرو می شویم که کامل بودن ممکن نیست. بنابراین قبل از اینکه شروع به عمل کنیم خودانضباطی ما با آسیب و شکست روبرو شده است.

نتیجه اینکه بدون در نظر گرفتن تکلیف مورد نظر باید در هر قدمی که می خواهیم برای بهبود خودانضباطی برداریم با خود بجنگیم. «اگر کاری که به من محول شده است را کامل انجام ندهم، پس بهتر است اصلا آن را انجام ندهم»، این جنگ و تقلای درونی هرگونه تلاش و انجام تمرین های خودانضباطی را تحت الشعاع قرار خواهد داد و تا زمانی که ترس ناهشیار خود از حقارت را با این دیدگاه واقع بینانه و منطقی جایگزین کنیم که: دنبال کردن کمال گرایی همانند جستجوی زندگی جاوید است، و این یک ماموریت غیرممکن است. توصیه من این است که سریعا کاری کنید تا عزت نفس شما بر مبنای کمال گرایی قرار نگیرد.

همچنین برای سنجش میزان کمال گرایی خود، می توانید تست کمال گرایی هیل را انجام دهید.

یادآوری

هیچ کدام از ما کامل نیستیم؛ هیچ کاری نیز کامل نیست. ما انسان هستیم و کمال در قلمرو خداوند است.

تمرین شماره (): کشف ترس از حقارت

 هدف تمرین

تمرین زیر طراحی شده است تا در کشف نگرانی ها و هیجان های نهانی شما در رابطه با ترس از حقارت یاری برساند.

روش اجراء

در یک برگه ی کاغذ سه تجربه ی مربوط به گذشته را که در آن به خاطر ترس از حقیر به نظر رسیدن از کاری صرف نظر کردید را یادداشت کنید. تنها قانونی که باید رعایت کنید این است که در این موقعیت ها ترس شما از این بوده باشد که آن کار را به اندازه ی کافی خوب انجام ندهید. این سه تجربه را از خاطرات اولیه ی خود برگزینید. کودکی خود را کشف کنید، اما لازم است بدانید که این ترس با گذشت سن قویتر می شود. بنابراین شاید بهتر باشد که سال های نوجوانی خود را نیز کشف کنید. در این کار دقیق باشید و همه چیز را کاملا مشخص کنید. این کار باعث می شود تا بفهمید که این نگرش از کجا، چگونه، و از چه زمانی منشاء می گیرد.

نکات مهم تمرین

بیشتر از پانزده دقیقه برای این تمرین وقت نگذارید. هاید بر روی شانه های شما خواهد زد و دلایل زیادی را مطرح می کند که فقط درباره ی این تمرین فکر کنید و اینکه نیازی به نوشتن نیست. به هاید توجه نکنید.

باز هم تاکید می کنیم که در هنگام نوشتن این موارد و انجام تمرینات به واکنش های فیزیکی و هیجانی خود توجه نموده و آنها را نیز یادداشت کنید. این واکنش ها در مورد تاثیر تجارب گذشته بر رفتار فعلی شما بینش ارزشمندی را ارائه می دهند.

«از همین حالا شروع به نوشتن کنید»

برنامه جلسه بعدمان چیست؟

در این جلسه در رابطه با ترس از حقارت و معمولی به نظر رسیدن صحبت کردیم. این ترس از حقارت که باعث ایجاد کمال گرایی می شود می تواند مانعی برای خودانضباطی باشد. خواهشمندیم که حتما و حتما پس از مطالعه این جلسه و مثال های آن تمرین را به دقت انجام دهید. در جلسه بعد که روز پنجم تغییر است ترس از خطر کردن و ریسک پذیری را به شما خواهیم گفت.

لطفا سوالات و یا ابهاماتی که در رابطه با این جلسه و یا کل دوره دارید را در کامنت پرسیده تا به آن ها پاسخ دهیم.

 
 

 

 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز
مطالب مرتبط
پادکست و ویدئو مرتبط