تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز

جلسه 13

دوره: انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز

جلسه 13
دوره آموزشی
اعتقاد به شانس و تمرین ویتامین ذهنی مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 19 آبان 1399 مدت مطالعه: 5 دقیقه

اعتقاد به شانس و تمرین ویتامین ذهنی

در جلسه قبل به کمال گرایی و مقابله با آن از طریق نظام های پاداش پرداختیم. در این بخش می خواهیم تفکر راحت طلبی و اعتقاد به شانس را به چالش بکشیم. تفکری که بر این باور است که بدون تلاش می توان به هدف رسید. با ویتامین های ذهنی و خروج از منطقه امن به صورت عملی می توانید به سمت پیشرفت و موفقیت گام بردارید. در ادامه اهداف این جلسه را با هم مرور می کنیم:


هدف جلسه: آشنایی با مفهوم مبادله و تاثیر منفی شانس و راه مقابله با آن از طریق ویتامین های ذهنی

انتظار از جلسه:  مطالعه دقیق باور به شانس و تاثیرات منفی آن، صرف زمان برای تمرین عملی ویتامین های ذهنی

پیش نیاز: قبل از شروع این جلسه باید با ترس های اصلی را شناخته و لزوم استفاده از ابزارهای قدرت را بدانیم.

شرایط سنی: نوجوانان و بزرگسالان

نوع جلسه: خودآموزی


اهداف و مواردی که در بالا نیاز است را باید در این جلسه به دست آورید. چنانچه متوجه بخش یا مطلب نمی شوید لطفا به صورت کامنت در انتهای این جلسه مطرح کنید. سعی کنید در شرایط آرامش و بدون دغدغه با تمرکز به مطالعه این مطالب بپردازید. در بخش زیر فهرست مطالب را برای شما آورده ایم:

اعتقاد به شانس و عدم تلاش

« من می توانم بدون زحمت و ناراحتی به هدفم برسم»

« ممکن است شانس بیاورم و .... »

« بخور، بنوش ، شاد باش و ... »

عقاید فوق مخصوص افرادی است که قادر به پذیرش این نکته نیستند که چیزی به اسم غذای مجانی وجود ندارد. برای رسیدن به یک موقعیت خاص شخص باید این واقعیت را بپذیرد که به مقدار معینی از تلاش و مبادله نیاز دارد. مبادله به این معنا که باید چیزی را بپردازد و هزینه ای را متقبل شود تا چیز دیگری را به دست بیاورد. این کالاها می توانند اشکال متفاوتی داشته باشند: زمان، پول، ارضای زودرس، آرامش روانی و جسمی و ... می توانند جزء این کالاها باشند.

به عبارت دیگر هر گونه سفری به قصد خودانضباطی نیازمند این است که از منطقه ی امن خود خارج شوید. شخصی که از منطقه ی امن خود خارج نمی شود و دست به مبادله نمی زند نمی تواند امیدوار به استفاده از خودانضباطی در زندگی روزانه ی خود باشد. البته عبارت «بدون رنج، چیزی به دست نمی آید» در اینجا کاربرد ندارد و در واقع این ضرب المثل نمایانگر نگرشی است که بر ضد خودانضباطی عمل می کند. ما در اینجا در خصوص رنجی صحبت می کنیم که تبادلاتی همچون: صرف نظر کردن از دسرهای پرچرب، نه گفتن به عوامل حواسپرتی گوناگون در هنگام انجام یک کار مهم و یا مواجهه با یک موقعیت استرس زا را در بر می گیرند. و با اینکه همه ی این مثال ها ناراحت کننده یا رنج آور هستند اما اگر به صورت غیرمنطقی به جای ناراحت کننده بودن آنها را غیرقابل تحمل بدانید در تفکر «همه یا هیچ» گرفتار شده اید.

نکته مهم

اصرار ناهشیارانه بر اینکه همه چیز بدون تلاش کردن درست خواهد شد گونه ای دیگر از اجتناب از ترس های پنهان و اضطرابی است که همراه آنها وجود دارد. همچنین راهی برای مقابله با قسمتی از خودمان است که خواستار رسیدن به خودانضباطی نیست یعنی قسمتی که از صبر کردن یا کار کردن متنفر است.

هرگاه خودمان را در حال اجتناب از یک تکلیف خاص می یابیم اجتناب ما معمولا بر مبنای تلاش واقعی برای اجرای آن تکلیف نیست بلکه در عوض این اجتناب مبتنی بر یک وحشت کاذب است که ناهشیارانه با تکلیف مورد نظر ارتباط می یابد. گفتنی است باور ناهشیاری که این نوع از اجتناب را به وجود می آورد بر مبنای این جمله است: من می توانم بدون رنج و سختی به هدفم برسم.

نکته: یاد بگیرید که سختی ها را بپذیرید، تحمل کنید و انتظار آنها را داشته باشید بدون اینکه آنها را از نظر روانی بزرگ کنید. بدون سختی کشیدن حتی موفق به انجام تکالیف ساده نخواهید بود. علاوه بر این تمرین کنید تا مواقعی را که بر مبنای جمله ی «من می توانم بدون سختی به هدفم برسم» عمل کرده اید را شناسایی کنید.

اگر از جملات ناهشیارانه ی خود آگاهی پیدا کنید می توانید به صورت هشیارانه گفتگوی درونی خود را به چالش کشیده و آنها را با عبارت هایی که از خودانضباطی شما حمایت می کنند جایگزین کنید. شما از تاثیر این تکنیک ساده بر ارتقای خودانضباطی شگفت زده خواهید شد.

ابزار قدرت (): ویتامین های ذهنی

تکنیکی که قصد دارم در اینجا برای شما تشریح کنم بهبود سریع و چشمگیری در خودانضباطی شما ایجاد می کند. من در خصوص تاکیدها صحبت می کنم. جملات تاکیدی شامل کلمات یا عبارت هایی هستند که قدم های شما برای رسیدن به اهدافتان را تقویت می کنند. آنها مانند ویتامین برای ذهن هستند. گفتگوهای درونی تاکیدی دارای عملکرد شگفت انگیزی هستند اما نوشته های تاکیدی عملکرد موثرتری دارند. آنها یک انگیزه ی درونی برای شما فراهم می کنند که در یک سطح عمیق عمل می کند. نوشتن جملات تاکیدی یک تکنیک بسیار پویاست چون جملات نوشته شده تاثیر پرقدرتی بر ذهن ما دارند. هنگامی که این پیام ها را می نویسیم همراه با این نوشتن آنها را می خوانیم بنابراین حمایت روانشناختی مثبت برای اعمال ما یعنی ویتامین ذهنی دو برابر خواهد شد.

تمرین عملی ویتامین های ذهنی

هدف تمرین

انتخاب یک هدف (یا یک قدم به سمت هدف) تا موقعیتی برای کاربرد خودانضباطی و علاقه به کاربرد آن در شما به وجود بیاید.

روش اجراء

هدف یا تکلیف خود را به یک جمله ی کوتاه تاکیدی تبدیل کنید. از اسم خود نیز استفاده کنید و با سه روش مختلف (اول شخص، دوم شخص، و سوم شخص) جمله ی خود را بنویسید:

من «فرانسیس» روزی یک ساعت پیانو تمرین می کنم.

تو «فرانسیس» روزی یک ساعت پیانو تمرین می کنی.

«فرانسیس» روزی یک ساعت پیانو تمرین می کند.

جملات خود را به زمان حال بنویسید. آنها را معین کنید. برخی اوقات استفاده از شماره ها می تواند کمک کننده باشد. هنگامی سعی کنید عملی را انجام دهید که امکان و آمادگی آن در شما وجود داشته باشد. همیشه سعی کنید تا به جای جملات منفی از جملات مثبت استفاده کنید. برای مثال به جای نوشتن «من فرانسیس اسمیت، سیگار نمی کشم» بنویسید «من فرانسیس اسمیت، از زندگی بدون سیگار لذت می برم» یا به جای نوشتن «من فرانسیس اسمیت، می خواهم 40 پوند وزن خود را کمک کنم» می توانید بنویسید: «من فرانسیس اسمیت، 120 پوند وزن دارم» . جملات مثبت در ارتقای خودانضباطی تاثیر بیشتری دارند. بعد از نوشتن سه جمله ی تاکیدی خود آنها را دو بار دیگر در همان برگه ی کاغذ بنویسید. جملات خود را به صورت دستی، با آرامی و متفکرانه بنویسید و این عمل را به صورت مکانیکی و سریع انجام ندهید. در هنگام نوشتن به معنی این کلمات دقت کنید. اگر در هنگام نوشتن با هرگونه افکار منفی، مقاومت و یا هرگونه تردیدی مواجه شدید آنها را در یک برگه ی کاغذ جداگانه یادداشت کنید. حتی اگر این تفکرات منفی بسیار ناچیز هم بود آنها را بنویسید و سپس به نوشتن جملات تاکیدی ادامه دهید.

پس از اینکه جملات تاکیدی را نوشتید به کاغذ دیگری که تفکرات منفی خود را نوشته اید توجه کنید. این فرایند یک دیدگاه مناسب در این خصوص به شما خواهد داد که چگونه پیشرفت خودانضباطی در خود را بازداری می کنید. سعی کنید هر کدام از این تفکرات منفی را با موانع مختلف خودانضباطی که قبلا بیان کردیم  (همانند زهرهای هاید، یکی از ترس های پنج گانه ی ناهشیار، یا یکی از باورهای ناهشیار که زیربنای ترس های ماست) ارتباط برقرار کنید. برخی از اوقات در خواهید یافت که یک ترس یا احساس منفی می تواند با بیشتر از یکی از موانع خودانضباطی مرتبط باشد.

پس از کشف روش های هاید چند لحظه به خود وقت دهید تا در مورد آنچه که کشف کردید به تفکر بپردازید. سپس به صورت خودکار شروع به مقابله با عملکرد ضد خودانضباطی هاید خواهید نمود. بینش های شما کمک خواهد کرد که الگوهای مثبت خودانضباطی را برای اهدافی که می خواهید به واقعیت تبدیل کرده و به این الگوها را به خوبی پرورش دهید. می بینید که استفاده از این روش بسیار ساده است. می توانید این برگه ها را در جاهای مختلف نصب کنید تا هرچه بیشتر آنها را به یاد بیاورید.

برای بقیه عمر خود از این تکنیک استفاده کنید تا هر کدام از اهداف خود را تبدیل به ویتامین های ذهنی کنید. سعی کنید جملات خود را بر روی کارت بنویسید و هر چند هفته آنها را تغییر دهید و یا زمانی که حس کردید تاثیر خود را از دست داده اند آنها را تغییر دهید. هنگامی که هدف خود را تغییر دادید کارت ها را نیز تغییر دهید. علاوه بر این می توانید از ویتامین های ذهنی برای کمک به خودتان برای شروع کردن یا پایان دادن به فعالیت هایی که نمی خواهید انجام بدهید استفاده کنید. همچنین این تکنیک زمانی که دو یا سه تکلیف مختلف را مد نظر دارید موثر خواهد بود. هرگاه که از این ویتامین های ذهنی استفاده می کنید خودانضباطی شما تقویت خواهد شد. به خاطر بیاورید: از ویتامین های ذهنی به صورت روزانه استفاده کنید.

نکات مهم تمرین

به زودی می توانید ویتامین های ذهنی خود را با تصویرسازی ذهنی، گفتگوی درونی و تکنیک های دیگر ترکیب کنید. هر کدام از این تکنیک ها به تنهایی موثر هستند اما وقتی که ترکیب شوند فوق العاده خواهند بود. از آنها غفلت نکنید، این تکنیک ها بسیار ساده و موثر هستند.

هر گاه که یک نقل قول یا عبارت الهام بخش پیدا کردید، آن را روی یک تکه کاغذ بنویسید و در جایی قرار دهید که بتوانید چندین بار در روز آن را ببینید. یک کپی (رونوشت) از آن را نیز در جیب یا کیف خود بگذارید و هر زمان که توانستید آن را بخوانید. هر از چندی نیز این نقل قول ها را تغییر دهید.

برنامه جلسه بعدمان چیست؟

همانطور که در این بخش دیدیم ما لازم است تا به این درک برسیم که هر کاری نیاز با مبادله و پرداخت هزینه دارد. موفقیت به خودی خود ایجاد نمی شود بنابراین نمی توان انتظار داشت که یک شبه ره صدساله رفت. از تمرین ویتامین های ذهنی به خوبی استفاده کنید. توصیه می کنیم که این روش عملی را حتما به کار گرفته و از آن استفاده کنید. در جلسه بعد ابزار قدرت پنجم برای رسیدن به خودانظباطی را خواهیم گفت. این ابزار یعنی آرمیدگی به شما کمک می کند تا با این جمله که نمی توانید تغییر کنید مقابله نماید.

لطفا سوالات و یا ابهاماتی که در رابطه با این جلسه و یا کل دوره دارید را در کامنت پرسیده تا به آن ها پاسخ دهیم.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
انضباط شخصی برای موفقیت در 19 روز
مطالب مرتبط
پادکست و ویدئو مرتبط