تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) چیست؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 16 خرداد 1400 مدت مطالعه: 4 دقیقه

اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) چیست؟

در این مقاله در مورد اختلال اضطراب اجتماعی (Social Anxiety Disorder) صحبت می شود.

این اختلال در حقیقت نوعی بیماری بهداشت روانی است که قبلاً از آن به عنوان هراس اجتماعی یاد می شد.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم:

اختلال اضطراب اجتماعی 

در حالی که معمولاً تصور می شود داشتن اضطراب اجتماعی به این معنی است که شما از افراد دیگر می ترسید یا به طور خارق العاده ای خجالتی هستید، اما اختلال اضطراب در واقع شامل ترس از موقعیت های اجتماعی است.

اختلال اضطراب اجتماعی را می توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد:
موارد خاص، که در آن از یک یا چند موقعیت ترسیده می شود
عمومی، که ترس از موقعیت های متعدد را در بر می گیرد.

از هر موقعیت خاصی که می ترسید، همه اشکال اختلال اضطراب اجتماعی چندین ویژگی مشترک دارند؛ اگرچه ممکن است یک بیماری روانی به شدت ناتوان کننده باشد، اما وقتی تشخیص داده شود و به طور دقیق تشخیص داده شود، می توان اختلال اضطراب اجتماعی را درمان کرد.

علائم و نشانه ها

هر فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی علائم متفاوتی با دیگری دارد که به ترس خاص و شدت فوبیا بستگی دارد.

چندین علامت از ویژگی های اختلال اضطراب اجتماعی وجود دارد. شایع ترین آن شامل موارد زیر است:

ترس

ممکن است از روزهای منتهی به یک رویداد اجتماعی برنامه ریزی شده احساس ترس یا استرس داشته باشید. در طول این رویداد، ترس شما ممکن است طاقت فرسا شود.

علائم جسمی

​​ممکن است واکنش فیزیکی مشابه حمله وحشت داشته باشید. سرخ شدن شدید، لرزش، تپش قلب و ناراحتی معده به ویژه شایع است.

قضاوت در مورد خود

بسیاری از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی احساس می کنند که به شدت توسط اطرافیان مورد موشکافی قرار می گیرند.

ممکن است از نحوه راه رفتن، صحبت کردن، جویدن و انجام سایر کارهای روزمره بیش از حد آگاه شوید. انتقاد از خود بسیار معمول است.

نکته

بخاطر داشته باشید که علائم اختلال اضطراب اجتماعی کاملاً مشابه سایر اختلالات مانند اختلال وحشت(پانیک) و همچنین برخی از شرایط پزشکی است.

تشخیص

مانند هر فوبیا یا سایر اختلالات بهداشت روان، اختلال اضطراب اجتماعی را فقط یک متخصص پزشکی یا بهداشت روان می تواند تشخیص دهد. یکی از عناصر اساسی تشخیص این هراس این است که، باید زندگی فرد را به میزان قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد.

اما نشان دادن این امر همیشه آسان نیست. به عنوان مثال، اگر از سخنرانی در جمع می ترسید اما زندگی خود را طوری برنامه ریزی کرده اید که نیازی به استفاده از این مهارت ندارید، ممکن است فوبیا نداشته باشید.

اما اگر شغلی مانند وکالت داشتید، نیاز داشتید که در مقابل دیگران صحبت کنید، ممکن است از ترس از کار بیفتید.

پیشرفت

هر مورد از اختلالات اضطراب اجتماعی متفاوت است. هراس خاص شما ممکن است از الگوی "معمولی" پیروی نکند. به طور کلی، به نظر می رسد که اختلال اضطراب اجتماعی درمان نشود با گذشت زمان بدتر می شود.

اضطراب اجتماعی می تواند از ترس از یک موقعیت اجتماعی واحد به موقعیت های متعدد تبدیل شود یا حتی به ترس کلی از افراد تبدیل شود.

توجه

اضطراب اجتماعی می تواند از ترس از یک موقعیت اجتماعی واحد به موقعیت های متعدد تبدیل شود یا حتی به ترس کلی از افراد تبدیل شود.

موارد شدید اختلال اضطراب اجتماعی درمان نشده می تواند منجر به انزوا، افسردگی، سایر اختلالات اضطرابی یا حتی آگورافوبیا شود. پیشرفت در مورد اختلال اضطراب اجتماعی معمولاً در موارد زیر در نظر گرفته می شود:

علائم هشدار زودرس

بسیاری از افرادی که در نهایت به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا می شوند، علائم ترس و اضطراب اجتماعی را در اوایل کودکی نشان دادند.

 شروع در سن کمتر

اگرچه اختلال اضطراب اجتماعی می تواند در هر سنی ظاهر شود، اما به طور معمول از حدود 13 سالگی شروع می شود؛ سنی که درجاتی از ناراحتی اجتماعی در آن طبیعی است. اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان و کودکان تنها زمانی تشخیص داده می شود که بیش از شش ماه ادامه داشته باشد.

اثرات پیشرونده

اختلال اضطراب اجتماعی درمان نشده می تواند در مشاغل و روابط اجتماعی مشکل ایجاد کند و افزایش انزوا می تواند منجر به ایجاد سایر اختلالات شود.

اختلالات همزمان

انزوا و اضطراب ناشی از اختلال اضطراب اجتماعی با افسردگی، سو مصرف مواد و سایر اختلالات اضطرابی مرتبط است.

پیش آگهی

اختلال اضطراب اجتماعی درمان نشده می تواند مزمن شود و به طور فزاینده ای محدود کننده زندگی باشد. با گذشت زمان، مبارزه با هراس و حفظ زندگی عادی دشوارتر می شود. با این حال، با پیش آگهی، بسیار مثبت  ممکن است روند بهتری طی شود.

درمان

اختلال اضطراب اجتماعی را می توان با دارو، درمان و روش های جایگزین درمان کرد. بسیاری از پزشکان ترجیح می دهند ترکیبی از درمان ها را استفاده کنند.

گزینه های دارویی در درمان:

داروهای مورد استفاده در درمان اختلال اضطراب اجتماعی به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند:

SSRI ها

مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین یا SSRI ها با تأثیر بر سطح سروتونین در مغز کار می کنند. این داروها معمولاً برای افسردگی تجویز می شوند، اما در درمان اختلالات اضطرابی از جمله فوبیا نیز موثر هستند.

 MAOIs

مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) آنزیمی را که باعث انتقال برخی انتقال دهنده های عصبی در مغز می شود، مسدود می کنند. این داروها به طور عام برای افسردگی تجویز می شوند، اما همچنین می توانند اضطراب را درمان کنند.

بنزودیازپین ها

بنزودیازپین ها آرام بخش هایی هستند که معمولاً برای درمان اختلالات اضطرابی از جمله اختلال اضطراب اجتماعی استفاده می شوند. آن ها با پرداختن به اضطراب مرتبط، ترس از هراس را کاهش می دهند.

بتا- بلاکرها

به طور معمول برای فشار خون بالا و برخی بیماری های قلبی تجویز می شود، بتا بلاکرها با سرکوب اثرات اپی نفرین (آدرنالین) در بدن کار می کنند.

برخی مطالعات نشان داده اند که بتا بلاکرها به طور موثری برخی از جنبه های اختلال اضطراب اجتماعی را تسکین می دهند، اما داروها لزوماً موثرتر از سایر روش های درمانی نیستند. دارو نیز بدون خطر نیست، که باید در مقایسه با فواید آزمایش درمان شود.

نکته

انواع مختلف گفتاردرمانی می تواند به طور موثر در اختلال اضطراب اجتماعی را درمان کند. یکی از محبوب ترین روش های درمانی فوبیا، درمان شناختی-رفتاری است. سایر روش های درمانی مورد استفاده شامل روانکاوی، سمینارهای گروهی فشرده و تکنیک های رفتاری است.

درمان های جایگزین

برخی از افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی از درمان های جایگزین مانند هیپنوتیزم درمانی، رایحه درمانی، تصاویر هدایت شده، بیهوشی (بیهوشی طب سوزنی) یا درمان بیماری ها به بدن وارد می شوند.' onclick='view_tooltip(this)' >طب سوزنی و هومیوپاتی استفاده می کنند. با این حال، همه این روش های درمانی به خوبی مورد تحقیق قرار نگرفته اند و بسیاری از آن ها مختص هراس های اجتماعی نیستند.

اگر می خواهید درمان های جایگزین را دنبال کنید، این کار را فقط با راهنمایی یک متخصص بهداشت روان مجاز و یک متخصص در مورد درمانی که انتخاب می کنید انجام دهید.

کنار آمدن

اگر به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا هستید، در زندگی روزمره با چالش های مشابهی روبرو هستید که هر فوبیای دیگری دارد. بسته به شدت، اضطراب اجتماعی شما ممکن است مانند یک دلخوری قابل کنترل یا یک وضعیت بسیار ناراحت کننده باشد.

از آنجا که اختلال اضطراب اجتماعی شامل ترس از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی است، همچنین می تواند چالش های منحصر به فردی ایجاد کند، به ویژه هنگامی که صحبت از کار، مدرسه و آشنایی با افراد جدید می شود.

اگر به اختلال اضطراب اجتماعی مبتلا باشید، سفر چالش های منحصر به فردی برای شما ایجاد می کند. پرواز همیشه شامل تماس نزدیک با غریبه ها می شود و اقدامات امنیتی بیشتر در فرودگاه می تواند واکنش شدیدی ایجاد کند.

سفرهای جاده ای می توانند مدیریت بیشتری  برای شما داشته باشند، اما فقط در صورت راحتی با همراهان سفر.

اگر تمایل دارید تا درباره اختلال اضطراب عمومی (GAD) بدانید، به ضفحه مورد نظر مراجعه کنید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد اختلال اضطراب اجتماعی صحبت شد. این اختلال می تواند مشکلات زیادی را در زندگی روزمره فرد ایجاد کند، اما بسیار قابل درمان است، اما بدون درمان، می تواند ناتوان کننده باشد.

مهم است که در اسرع وقت از متخصصان کمک بگیرید. یک ارائه دهنده بهداشت روان واجد شرایط می تواند یک برنامه درمانی منحصر به فرد ایجاد کند که به طور موثر علائم شما را برطرف کند و همچنین به شما در یادگیری مهارت های مقابله ای کمک کند.

آیا تا به حال تجربه روبرو شدن با فردی که دچار اختلال اضطراب اجتماعی است را داشته اید؟ لطفاً دیدگاه و نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) چیست؟ علائم و درمان آن
توهم چیست | بررسی 0 تا 100 اختلال توهم زا
استرس مزمن چیست | شاید شما هم دارای این اختلال باشید؟
اختلال تعادل چیست | علائم و بهترین روش‌های درمان
فوت فتیش چیست | انواع و راه های درمان
بهترین روش های کنترل عصبانیت
شوک روانی چیست | بررسی علائم و راه‌های درمان
اسکیزوفرنی چیست | علل، علائم و روش‌های درمان
تروما چیست | انواع و راه درمان

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید