تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
چگونه اختلال یادگیری را تشخیص دهیم؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
سروناز چنگیزی 15 تیر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

چگونه اختلال یادگیری را تشخیص دهیم؟

افرادی که درگیر اختلال یادگیری هستند در حقیقت موضوعات مختلف را متفاوت می بینند، می شنوند و درک می کنند، که این قضیه بدون شک می تواند در یادگیری اطلاعات و مهارت های جدید مشکلات و مسائل زیادی را ایجاد کند. به هر حال متداول ترین انواع اختلالات یادگیری شامل مشکلات خواندن، نوشتن، ریاضیات، استدلال، شنوایی و گفتار است. در ادامه می خواهیم به این موضوع که چگونه اختلال یادگیری را تشخیص دهیم؟، بپردازیم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

گفتگو بین مشاور و والد

سلام، خوب هستین، وقتتون بخیر.

 سلام، خیلی ممنونم، خوش اومدین. بفرمایید بشینید.

 والا می خواستم درباره با دخترم باهاتون صحبت کنم. از مدرسه ظاهرا شما تماس گرفته بودین با همسرم، ایشون سر کار بود و من جاش اومدم مدرسه و راستیتش نگران شدم که چی شده.

 نه نگران نباشین، موضوع نگران کننده ای نیست اون قدر، می خواستم به عنوان مشاور مدرسه، درباره با درس ها و نمرات دخترتون صحبت کنم.

 بله حتما، بفرمایید.

والا چند وقتیه که معلمش میگه سر کلاس درس حواسش نیست و کلا تو یه سری مطالب خیلی ساده، مشکل داره. البته تو همه ی درسهاش نیست، تو املاء و انشاس ظاهرا. نمیدونم از نمرات املاش خبر دارین یا نه...؟

واالا اگه راستشو بگم نه... چند وقتیه اصلا نمراتش رو بهم نشون نداده... اتفاقا یکی دوبارم ازش پرسیدم؛ ولی گفت امتحانی نداشته این مدت...

 واقعیتش اینکه نمرات املاش اصلا خوب نیست... اغلب حدود 10، 11 میگیره و بالاترین نمرش حدود 14 بوده...! و خوب این خیلی تعریفی نداره، چون میانگین نمرات همکلاسیاش روی 17 هست و دختر شما خیلی عقب تر از اوناس.

ای وای... فکر نمیکردم اصلا اینجوری باشه... چرا آخه ؟؟؟؟ چه چیزایی رو غلط مینویسه مگه ؟ دیکتش بد نبود آخه هیچوقت... اونم در این حد...!

 بله حق دارین. من از معلمش خواستم که دفتر دیکته اش رو بده که بهتون نشون بدم...بفرمایید خدمت شما...

معلمش میگه که اغلب تو نوشتن کلمات، یه سری حروف رو جا میندازه یا مثلا بیشتر اوقات، تو نوشتن حروفی مثل «ش»، «چ»، «ث» و سایر حروف نقطه دار، نقطه هاشون رو جا میندازه کلا !

ای بابا... نمیدونم چی بگم... خوب شاید معلمش خوب درس نمیده یا خیلی تند و بد تلفظ میکنه کلمات رو در حین دیکته گفتن ؟!!

ما هم اول همین فکر رو می کردیم و خوب همه ی این موارد و شرایط رو چک کردیم. ولی معلومه مشکل از این چیزا نیست. چون نمرات بقیه ی هم کلاسیاش خیلی خوبه و نمره بیست هم زیاد دارن. علاوه بر این، دخترتون توی انشا هم غلط املایی زیاد داره.

همه ی اینایی که میگین درست... ولی الان من و پدرش باید چی کار کینم ؟؟؟ مشکل از چیه یعنی...

ببینید، میفهمم الان خیلی ذهنتون درگیر شده و نگران هستین؛ ولی ما از این موارد زیاد داشتیم در طی این سال ها... یه نوع اختلاله در واقع...

منظورتون از اختلال چیه ؟؟؟؟؟؟ ای وای یعنی چی ؟ چی دارین میگین ؟؟؟؟ دختر من مریضه یعنی ؟؟؟؟

نه نه اشتباه نکنین، میدونم خیلی نگران شدین ولی جوری که شما فکر میکنین نیست... بیماری نیست و برای خیلی از بچه هایی که تو سن دختر شما هستن پیش اومده و میتونه رفع بشه اگه اقدامات لازم رو انجام بدین.

خوب این اقدامات که میگین چی هستن ؟ ترو خدا هرچی هست بگین ما انجام بدیم...

اول لازمه که به بینایی سنج و شنوایی سنج مراجعه کنین که سلامت شنوایی و بینایی دخترتون رو بررسی کنن، چون این مشکل ممکنه به خاطر نقص در شنوایی و بینایی هم به وجود بیاد.  اگه در این موارد مشکلی نبود، به روانشناسی که بهتون آدرسش رو میدیم مراجعه کنین و ایشون کامل براتون توضیحات لازم رو میدن.

باشه خیلی ممنونم ازتون، حتما کارایی که گفتین رو انجام میدیم و باز نتیجش رو بهتون اطلاع میدیم.

خیلی هم عالی، بله حتما منو در روند کارتون قرار بدین و نگرانم نباشین حل میشه ایشالا، موفق باشین.

 چشم حتما، روزتون بخیر، خدانگهدارتون.

 خدانگهدار.

آینده کودکان

با خواندن مکالمات این مادر با مشاور مدرسه ی دخترش، قطعا کنجکاوید که بدانید چه اختلالی می تواند موجب گرفتن نمره ی بسیار پایین در درس املا شود؟! شاید هم با این اختلال آشنا باشید و حدس زده باشید که چیست. اختلالاتی که قرار است در این مقاله به آن ها بپردازیم، «اختلالات یادگیری» هستند که اختصاصا موجب بروز مشکلات تحصیلی و در نتیجه، افت تحصیلی می شوند. اگر این اختلال ها، به موقع شناسایی و درمان نشوند، می توانند آینده ی تحصیلی و حتی شغلی کودکان را کاملا نابود کنند.

اختلالات یادگیری چه هستند ؟

این اختلالات، زمانی روی می دهند که پیشرفت درسی فرد بر اساس آزمون های استاندارد، به طور قابل توجهی پایین تر از افراد هم سن و هم جنسش باشد؛ حتی پایین تر از افرادی که با او در یک رده ی هوشی قرار دارند. این پسرفت، ممکن است در خواندن، حساب کردن، نوشتن یا بیان کردن، دیده شود.

کودک ممکن است مشکلاتی در مهارت های گوش کردن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن، استدلال ریاضی و اجتماعی داشته باشد. این اختلالات، ممکن است با اختلال در نقص در توجه (که در مقاله ی «این اختلال را با بازیگوشی و سر به هوا بودن فرزندتان اشتباه نگیرید ! (بخش اول)» به آن پرداخته ایم) نیز همراه باشند.

دلایل بروز اختلالات یادگیری چه هستند ؟

اختلالات یادگیری زیر مجموعه ی اختلالات رشدی-عصبی هستند که منشا آنها، غالبا زیستی (ژنتیکی) است. برخی از دلایل شناخته شده برای این اختلالات را در این بخش ذکر کرده ایم؛ اما باید این نکته را بیان کنیم که اختلالات یادگیری ممکن است به دلایل دیگری که ناشناخته هستند نیز رخ دهند.

عوامل ژنتیکی 

اگر کسی در خواندن و ریاضیات، مشکل داشته باشد، به احتمال بسیار زیاد، این اختلالات را به اقوام درجه یک خود نیز منتقل می کند. مثلا اگر سواد والدین یا مهارت های مرتبط با آن مشکل داشته باشند، فرزندانشان نیز غالبا در این مهارت ها به مشکل خواهند خورد.

عوامل ژنتیکی

عوامل تاثیر گذار قبل از تولد کودک 

عدم تناسب نوع خون مادر با جنین
 بروز اختلال در ترشحات داخلی مادر (مانند اختلال در تنظیم هورمون ها)
 قرار گرفتن در برابر اشعه
 استفاده از دارو
 قرار گرفتن مادر در معرض نیکوتین

عوامل تاثیر گذار در هنگام تولد 

کم وزنی هنگام تولد
وارد شدن ضربه بر سر و آسیب دیدن آن
بیرون آمدن جفت پیش از نوزاد
تولد با پا (به جای آنکه اول از همه سر کودک خارج شود، پاهایش خارج می شوند.)
تولد زودرس

عوامل تاثیر گذار بعد از تولد 

 مسمومیت با سرب
نارسایی های تغذیه ای
محرومیت های محیطی (فقر، عدم امکانات آموزشی مناسب، عدم رسیدگی مناسب به فرزند و ...)

جمع بندی ای سنج

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله در مورد این موضوع که چگونه اختلال یادگیری را تشخیص دهیم؟ صحبت کردیم. اختلال یادگیری از آن دسته اختلالاتی می باشد که اگر به موقع شناسایی و درمان نشود می تواند تاثیرات جبران ناپذیری بر زندگی و دوران تحصیلی فرد به جا بگذارد. بنابراین با شناسایی عوامل موثر بر این نوع اختلال، باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدامات لازم را انجام داد.

آیا در اطرافیان تان کسی را سراغ دارید که درگیر این نوع اختلال باشد؟ برای درمان آن چه اقداماتی را به کار برده است؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

اختلال تعادل چیست | علائم و بهترین روش‌های درمان
فوت فتیش چیست | انواع و راه های درمان
بهترین روش های کنترل عصبانیت
شوک روانی چیست | بررسی علائم و راه‌های درمان
اسکیزوفرنی چیست | علل، علائم و روش‌های درمان
تروما چیست | انواع و راه درمان
اضطراب تنهایی چیست | علائم و راه‌های درمان
جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید