تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
5 روش شگفت انگیز تاثیر استرس بر مغز مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 23 مرداد 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

5 روش شگفت انگیز تاثیر استرس بر مغز

در این مقاله می خواهیم 5 روش شگفت انگیز که استرس به وسیله آن بر مغز شما تاثیر می گذارد را مورد بررسی قرار دهیم.

این روزها به دلیل سبک زندگی و مشکلات عدیده ای که وجود دارد استرس و نگرانی های بیش از حد در بین افراد فزونی یافته است که این می تواند باعث آسیب های جدی به مغز شود.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر بیشتر به این موضوع می پردازیم:

معرفی 5 روش شگفت انگیز 

استرس بخشی آشنا و رایج از زندگی روزمره است.

استرس هر روز اتفاق می افتد و انواع مختلفی دارد. ممکن است استرس ناشی از تلاش برای تعهدات خانوادگی، شغلی و مدرسه باشد.

ممکن است شامل مسائلی مانند سلامت، پول و روابط باشد.

در هر موردی که با تهدید بالقوه ای روبرو می شویم، ذهن و بدن ما وارد عمل می شوند و برای مقابله با مسائل یا اجتناب از مشکل بسیج می شوند.

احتمالاً همه چیز را در مورد اینکه استرس برای ذهن و بدن شما مضر است شنیده اید. استرس می تواند منجر به مشکلات زیر شود:
مشکلات جسمانی. مانند: سردرد و درد قفسه سینه
مشکلات خلقی. مانند: اضطراب یا غم 
مشکلات رفتاری. مانند: بروز خشم یا پرخوری

آنچه شما ممکن است ندانید این است که استرس همچنین می تواند تأثیر جدی بر مغز شما بگذارد.

گاهی اوقات استرس می تواند ذهن را به اصطلاح تیز کند و توانایی به خاطر سپردن جزئیات مربوط به آنچه در حال رخ دادن است را افزایش دهد. استرس می تواند تاثیرات منفی بر بدن و مغز بگذارد. 

گزارش آماری

تحقیقات نشان داده است که استرس می تواند طیف وسیعی از تأثیرات منفی را بر مغز ایجاد کند، از جمله کمک به بیماری های روانی گرفته تا کوچک شدن حجم مغز.

بیایید پنج مورد از شگفت انگیزترین شیوه هایی که استرس بر مغز شما تأثیر می گذارد را با دقت بررسی کنیم:

استرس مزمن باعث افزایش بیماری های روانی می شود

در تحقیقی که در مجله روانپزشکی مولکولی منتشر شد، محققان دریافتند که استرس مزمن منجر به تغییرات طولانی مدت در مغز می شود.

این تغییرات، به گفته آن ها، ممکن است به توضیح اینکه چرا کسانی که در زندگی استرس مزمن را تجربه می کنند نیز بیشتر مستعد اختلالات خلقی و اضطرابی هستند کمک کند.

 استرس ممکن است در ایجاد اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلالات احساسی مختلف نقش داشته باشد.

محققان مجموعه ای از آزمایش ها را با هدف بررسی تاثیر استرس مزمن بر مغز انجام دادند.

آن ها دریافتند که چنین استرسی سلول های مولد میلین بیشتری ایجاد می کند، اما نورون های کمتری نسبت به حالت عادی ایجاد می کند. نتیجه این اختلال، افزایش میلین در مناطق خاصی از مغز است که زمان و تعادل ارتباط را مختل می کند.

محققان دریافتند استرس همچنین می تواند تأثیرات منفی بر هیپوکامپ مغز داشته باشد.

استرس ساختار مغز را تغییر می دهد

نتایج این آزمایشات همچنین نشان داد که استرس مزمن می تواند منجر به تغییرات طولانی مدت در ساختار و عملکرد مغز شود.

مغز از نورون ها و سلول های حمایتی تشکیل شده است که، به عنوان "ماده خاکستری" شناخته می شوند و مسئول تفکر مرتبه بالاتر مانند تصمیم گیری و حل مسئله است. اما مغز همچنین حاوی چیزی است که به آن "ماده سفید" می گویند، که از تمام آکسون هایی تشکیل شده است که برای انتقال اطلاعات با مناطق دیگر مغز متصل می شوند.

بیشتر بدانید

ماده سفید به دلیل غلاف سفید و چرب معروف به میلین است که آکسون ها را احاطه کرده است و سیگنال های الکتریکی مورد استفاده برای انتقال اطلاعات در سراسر مغز را سرعت می بخشد. تولید بیش از حد میلین که محققان به دلیل وجود استرس مزمن مشاهده کردند، فقط منجر به تغییر کوتاه مدت در تعادل بین ماده سفید و خاکستری نمی شود؛ همچنین می تواند منجر به تغییرات پایدار در ساختار مغز شود.

پزشکان و محققان قبلاً مشاهده کرده بودند که افرادی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می برند نیز دارای اختلالات مغزی از جمله عدم تعادل در ماده خاکستری و سفید هستند.

روانشناس دانیلا کوفر، محقق پشت این آزمایشات، پیشنهاد می کند که همه استرس ها به یک شکل بر مغز و شبکه های عصبی تأثیر نمی گذارد.

استرس خوب یا آن نوع استرس که به شما کمک می کند در مواجهه با چالش ها عملکرد خوبی داشته باشید، به سیم مثبت مغز کمک می کند و منجر به شبکه های قوی تر و انعطاف پذیری بیشتر می شود.

از سوی دیگر استرس مزمن می تواند مجموعه ای از مشکلات را به دنبال داشته باشد. کوفر در یک بیانیه خبری توضیح داد: "شما بر اساس الگوی ماده سفید رنگی که در اوایل زندگی به دست می آورید، مغزی را ایجاد می کنید که بسیار مقاوم یا بسیار آسیب پذیر است."

اگر علاقمند هستید تا میزان اضطراب خود را بسنجید، می توانید تست اضطراب کتل را انجام دهید.

استرس سلول های مغزی را از بین می برد

در تحقیقی که توسط محققان دانشگاه پزشکی و علوم روزالیند فرانکلین انجام شد، محققان دریافتند که یک رویداد تنش زای اجتماعی می تواند سلول های عصبی جدید را در هیپوکامپ مغز از بین ببرد.

هیپوکامپ یکی از مناطق مغز است که به شدت با حافظه، احساسات و یادگیری ارتباط دارد. همچنین یکی از دو ناحیه مغز است که در آن سلول های عصبی یا تشکیل سلول های جدید مغز در طول زندگی رخ می دهد.

در حالی که به نظر نمی رسد استرس بر تشکیل سلول های عصبی جدید تأثیر بگذارد، بر زنده ماندن یا عدم زنده ماندن این سلول ها تأثیر می گذارد.

بنابراین استرس می تواند سلول های مغزی را از بین ببرد، اما آیا می توان کاری انجام داد که تاثیر مخرب استرس را به حداقل برساند؟

دانیل پترسون، نویسنده ارشد، می گوید: "گام بعدی این است که بفهمیم چگونه استرس این بقا را کاهش داده است." "ما می خواهیم تعیین کنیم که آیا داروهای ضد افسردگی می توانند این سلول های عصبی جدید آسیب پذیر را زنده نگه دارند یا خیر"؟

استرس مغز را کوچک می کند

حتی در بین افراد سالم، استرس می تواند منجر به کوچک شدن مناطقی از مغز شود که با تنظیم احساسات، متابولیسم و ​​حافظه مرتبط است.

در حالی که مردم اغلب پیامدهای منفی را با استرس ناگهانی و شدید ایجاد شده در اثر حوادث دگرگون کننده زندگی (مانند بلایای طبیعی، تصادف رانندگی، مرگ یکی از عزیزان) مرتبط می دانند، محققان در واقع پیشنهاد می کنند که همه ما با آن استرس روزانه روبرو هستیم و این مورد با گذشت زمان، می تواند به به وجود آمدن طیف گسترده ای از اختلالات روانی منجر شود.

گزارش آماری

در یک مطالعه، محققان دانشگاه ییل به بررسی 100 شرکت کننده سالم پرداختند که اطلاعاتی در مورد رویدادهای استرس زا در زندگی خود ارائه کردند. محققان مشاهده کردند که قرار گرفتن در معرض استرس، حتی استرس های اخیر، باعث ایجاد ماده خاکستری کوچکتر در قشر پیش پیشانی ناحیه ای از مغز می شود، که با مواردی مانند کنترل نفس و احساسات مرتبط است.

به نظر می رسد استرس مزمن و روزمره به تنهایی بر حجم مغز تأثیر نمی گذارد، اما ممکن است افراد را در مواجهه با استرس های شدید و آسیب زا در معرض کوچک شدن مغز قرار دهد. 

انواع مختلف استرس به طرق مختلف بر مغز تأثیر می گذارد. رویدادهای استرس زای اخیر (از دست دادن شغل، تصادف رانندگی) بر آگاهی احساسی تأثیر می گذارد. حوادث آسیب زا (مرگ یکی از عزیزان، بیماری جدی) تأثیر بیشتری بر مراکز خلقی دارد.

استرس به حافظه شما آسیب می رساند

اگر تا به حال سعی کرده اید جزئیات یک رویداد استرس زا را به خاطر بسپارید، احتمالاً می دانید که گاهی اوقات استرس می تواند باعث به خاطر سپردن رویدادها شود.

حتی استرس نسبتاً جزئی نیز می تواند بر حافظه شما تأثیر فوری بگذارد، مانند تلاش برای به خاطر سپردن اینکه کلید ماشین شما کجاست یا در هنگام تاخیر در محل کار کیف خود را کجا گذاشته اید.

یک مطالعه نشان داد که استرس مزمن بر آنچه که به عنوان حافظه فضایی شناخته می شود یا توانایی به یاد آوردن اطلاعات محل اجسام در محیط و همچنین جهت گیری فضایی تأثیر منفی دارد و با کاهش حافظه کوتاه مدت در موش های مسن ارتباط داشت.

تأثیر کلی استرس بر حافظه به تعدادی متغیر بستگی دارد که یکی از آن ها زمان بندی است. تحقیقات نشان می دهد که وقتی استرس بلافاصله قبل از یادگیری رخ می دهد، حافظه را می توان با کمک مواردی تقویت کرد.

از سوی دیگر، نشان داده شده است که مانع بازیابی حافظه می شود. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض استرس باعث مشکل در بازیابی حافظه در کودکان می شود.

اگر علاقمند هستید تا درباره تاثیر استرس بر سیستم ایمنی بدن نیز، اطلاعات کسب کنید؛ به پست مورد نظر مراجعه فرمایید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله 5 روش شگفت انگیز که استرس به وسیله آن بر مغز شما تاثیر می گذارد را مورد بررسی قرار دادیم.

همانطور که اشاره شد در حالی که استرس مطمئناً بخشی از زندگی است که در بسیاری از موارد نمی توان از آن اجتناب کرد، اما افراد با درک دقیق چگونگی و چرایی تأثیر استرس بر مغز، می توانند بینشی در مورد پیشگیری یا حتی رفع برخی آسیب هایی که استرس به همراه دارد، داشته باشند. 

آیا روش های فوق در مورد تاثیر گذاری استرس بر مغز برای شما مفید واقع شد؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

حافظه کوتاه مدت چیست؟
تست هوش وکسلر
راه های تقویت حافظه در حین درس خواندن
23 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان که باید بدانید
تست هوش استنفورد-بینه
تیرگی مغزی چیست؟
5 روش شگفت انگیز تاثیر استرس بر مغز
نشخوار فکری
ضریب هوشی نرمال چقدر است؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید