فواید استفاده از روغن ماهی برای سلامتی
در این مقاله می خواهیم در مورد فواید استفاده از روغن ماهی صحبت کنیم.
روغن ماهی ممکن است علائم روماتیسم مفصلی و افسردگی را کاهش دهد و همچنین اثرات مفید دیگری بر روی سلامتی داشته باشد.
آنچه در ادامه خواهید خواند، براساس فهرست مطالب به شرح زیر است:
فواید روغن ماهی برای سلامتی
اگر به دنبال دریافت امگا 3 بیشتر در رژیم غذایی خود هستید و طرفدار خوردن ماهی نیز نیستید، اولین کسی نیستید که به دنبال گزینه ای باشید که ویتامین های ماهی و امگا سه را داشته باشد؛ شما می توانید گزینه مناسب تری همچون مکمل روغن ماهی را در نظر بگیرید.
طبق آمار و ارقام موسسه ملی بهداشت آمریکا، تقریباً 80 درصد یا حدود 19 میلیون آمریکایی، از نوعی مکمل روغن ماهی (OTC) استفاده می کنند.
علاوه بر راحت تر و در دسترس بودن، مطالعات نشان می دهد که، مکمل های حاوی روغن ماهی به دلیل تصفیه ای که در طول فرآیند تولیدشان رخ می دهد، بسیار کمتر از ماهی، حاوی آلاینده هستند.
روغن ماهی که بدون نسخه نیز فروخته می شود، حاوی EPA و DHA است.
در هر صورت مکمل های روغن ماهی که بدون نسخه و در دسترس هستند با مکمل هایی که برای افراد دارای تری گلیسیرید بسیار بالا تجویز می شود، متفاوت است، از جمله:
لووازا (اتیل استرهای امگا 3)
اسکپا و اپانووا (اسیدهای امگا 3-کربوکسیلیک).
فواید سلامتی
تحقیقات نشان می دهد که روغن ماهی ممکن است مزایای زیر را برای افراد به همراه داشته باشد:
آرتریت و بیماری های خود ایمنی
مشخص شده است که روغن ماهی با کاهش سفت بودن عضلات در صبحگاه، حساسیت مفاصل، تعداد مفاصل متورم و تنظیم پاسخ ایمنی در درمان علائم آرتریت روماتوئید (RA) موثر است.
روغن ماهی همچنین می تواند به مدیریت عوامل خطر قلبی عروقی کمک کند. از آنجایی که افراد مبتلا به RA در معرض خطر حمله قلبی هستند، مصرف روغن ماهی برای آن ها بسیار مهم است.
با توجه به نظربنیاد آرتروز، روغن ماهی همچنین می تواند برای موارد زیر استفاده شود:
آرتروز زانو
لوپوس
پسوریازیس
سندرم رینود
سلامت قلب
اگرچه روغن ماهی نمی تواند از حمله قلبی یا سکته جلوگیری کند، اما ثابت شده است که برخی از عوامل خطر مرتبط با حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد، از فواید دیگر روغن های ماهی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
افزایش کلسترول HDL "خوب"
کاهش تری گلیسیرید
پایین آوردن فشار خون
کند کردن پیشرفت تصلب شرایین (سخت شدن عروق)
کاهش ریتم های غیرطبیعی قلب یا آریتمی ها
اگر از روغن ماهی استفاده می کنید به این علت که تری گلیسیرید بالایی دارید، لازم است بدانید که تری گلیسیرید نوعی چربی است، که با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است، پزشک ممکن است روغن ماهی ای مانند لوازا را برای شما تجویز کند.
این کپسول های روغن ماهی حاوی روغن ماهی بسیار تصفیه شده با غلظت بیشتر اسیدهای چرب امگا 3، نسبت به اکثر کپسول های روغن ماهی بدون نسخه که موجود است، می باشد.
سلامت روان
تحقیقات نشان داده است روغن ماهی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 EPA و DHA است، ممکن است در درمان افسردگی مفید باشد.
مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که، کمبود اسیدهای چرب امگا 3 یا عدم تعادل در نسبت اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 ممکن است با افزایش میزان افسردگی مرتبط باشد.
علاوه بر این، تعداد انگشت شماری از مطالعات کوچک و خوب انجام شده، از استفاده از روغن ماهی به عنوان افزودنی در درمان ضدافسردگی پشتیبانی می کنند.
اگرچه تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی روغن ماهی، نیاز است، روغن ماهی برای درمان اختلالات روانی زیر نیز مورد مطالعه قرار گرفته است:
بیماری آلزایمر
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)
اختلال دوقطبی
سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
روان پریشی
عوارض جانبی احتمالی
عوارض جانبی روغن ماهی اغلب زمانی رخ می دهد که افراد مکمل را در دوزهای بالا (بیش از 3 گرم در روز) مصرف کنند. به عبارت دیگر، هرچه بیشتر این مکمل ها را مصرف کنید، بیشتر عوارض جانبی را تجربه خواهید کرد، به همین دلیل مهم است که قبل از مصرف مکمل روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنید.
شایع ترین عوارض جانبی استفاده از روغن ماهی عبارتند از:
حالت تهوع
اسهال
سوزش سردل
درد شکم
آروغ زدن با طعم ماهی؛ مانند ("سوختگی ماهی")
دوزهای بالای چربی های امگا 3 که در مکمل های روغن ماهی یافت می شود، در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون ("رقیق کننده خون") مانند کومادین (وارفارین) یا پلاویکس (کلوپیدوگرل)، می تواند لخته شدن خون را کاهش داده و خطر خونریزی یا کبودی را نیز افزایش دهد.
همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن یا توانایی دفع عفونت را هم کاهش دهد.
میزان مصرف روغن ماهی به سن، جنس و شرایط خاص سلامتی شما بستگی دارد، بنابراین بهتر است قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.
دوز و آماده سازی
روغن ماهی باید به صورت کامل مانند کپسول، همراه غذا و آب مصرف شود و شکسته نشود و در غذا یا مایعات پاشیده نشود.
سازمان غذا و دارو توصیه می کند بیش از 3 گرم (3000 میلی گرم) در روز EPA و DHA به صورت ترکیبی، شامل 2 گرم (2000 میلی گرم) در روز از مکمل های غذایی مصرف نکنید.
دوزهای بالاتر اغلب برای کاهش تری گلیسیرید استفاده می شود، اما شما باید این کار را فقط زیر نظر پزشک متخصص تغذیه خود انجام دهید.
دوزهای بالای روغن ماهی می تواند مشکلاتی مانند خونریزی هم ایجاد کند، به ویژه اگر از کومادین (وارفارین) یا سایر داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنید و همچنین مشکلات مربوط به عملکرد سیستم ایمنی بدن دارید، ممکن است این مشکل را تجربه کنید.
به گفته مرکز ملی طب مکمل و تکمیلی، هنوز مشخص نیست که آیا افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند می توانند با خیال راحت روغن ماهی مصرف کنند یا خیر.
دنبال چه چیزی میگردی؟
اگرچه روغن ماهی به آسانی در غذاهای سالم و داروخانه ها موجود است اما قبل از شروع مصرف، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.
هنگام خرید مکمل روغن ماهی، بهترین راه برای تشخیص معتبر بودن محصول خواندن برچسب است.
از هرگونه محصولی که ادعا می کند "افسردگی را درمان می کند" یا "خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد" خودداری کنید.
به گفته سازمان غذا و دارو (FDA)، "بازاریابی یک محصول مکمل غذایی به عنوان درمان یا درمان یک بیماری خاص، یا کاهش علائم یک بیماری" غیرقانونی است. در استفاده از این محصولات حتما به برچسب تاییدیه از سوی سازمان مطمئن دقت کنید.
راه دیگر برای تشخیص روغن ماهی با ارزیابی کیفیت، بو و طعم آن است. روغن ماهی نباید بو یا طعم "ماهی" بگیرد. اگر این اتفاق بیفتد، این نشان می دهد که روغن ماهی شروع به تجزیه و خراب شدن می کند.
بوی قوی نیز ممکن است نشانه افزودن طعم دهنده های مصنوعی به محصول باشد.
ماهی های کوچک تر آب سرد، مانند شاه ماهی، ماهی سالمون، ماهی آزاد و ساردین، بهترین انتخاب برای شما هستند. ماهی های بزرگ تر و ماهیان پرورشی ممکن است سموم را در بافت های خود جمع کنند. منظور از سموم جیوه، بیفنیل های پلی کلرید (PCB) ، دیوکسین ها و بقایای آفت کش ها مورد توجه می باشد.
در حال حاضر، اما مزایای مصرف ماهی بیشتر از خطرات آن برای بیشتر مردم است.
سایر منابع غذایی مناسب اسیدهای چرب امگا 3 شامل موارد زیر است:
آجیل و دانه ها (دانه کتان، دانه چیا، گردو)
روغن های گیاهی (روغن دانه کتان، روغن سویا، روغن کانولا)
غذاهای غنی شده (تخم مرغ، شیر، غلات و آب پرتقال)
جمع بندی ای سنج
در این مقاله در مورد فواید استفاده از روغن ماهی صحبت شد. اگر شما هم مایل به دریافت ویتامین درون ماهی ها از جمله امگا سه هستید و مایل به خوردن ماهی ها نیستید، می توانید از روش های جایگزین مانند روغن ماهی استفاده کنید. روغنی که به گفته محققان اثرات خوبی بر سلامتی دارد.
آیا تجربه استفاده از روغن ماهی را دارید؟ لطفاً نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.