پست وبلاگی
23 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان که باید بدانید مدت مطالعه: 9 دقیقه
ای سنج 14 مرداد 1400 مدت مطالعه: 9 دقیقه

23 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان که باید بدانید

حافظه یک توانایی شناختی عالی در ذهن است و کار آن ذخیره، نگهداری، ثبت و به یادآوری اطلاعات می باشد. در این مقاله می خواهیم در مورد 10 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان که باید بدانید بحث کنیم. حافظه نقش مهمی در هر جنبه ای از زندگی ما ایفا می کند.

حافظه چیست؟

تعریف حافظه کمی سخت و دشوار است و می توان گفت یک تعریف مشخص و واحد از آن وجود ندارد؛ اما به طور کلی، می توان آن را یکی از کارکردهای عالی شناختی ذهن انسان در نظر گرفت که قسمتی از مغز است و به ثبت اطلاعات مهم می پردازد.
از دیگر سو، می توانیم حافظه را محلی برای ثبت و ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات در نظر بگیریم و هر زمان که به یادآوری اطلاعات نیاز داشتیم از حافظه خود کمک بگیریم. 

23 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان

حافظه به ما کمک می کند تا خودمان باشیم.

از به یاد آوردن محبت رویدادهای دوران کودکی گرفته تا به خاطر سپردن جایی که کلیدهای خود را در آن جا گذاشتیم؛ حافظه به ما حس بودن را می دهد و تجربه مستمر زندگی ما را می سازد.

به راحتی می توان حافظه را به عنوان یک پرونده بایگانی ذهنی در نظر گرفت و حافظه اطلاعات زیادی را تا زمانی که به آن ها نیاز نداریم ذخیره می کند.

در واقع، حافظه یک فرایند بسیار پیچیده است که بخش های زیادی از مغز را درگیر می کند.خاطرات می توانند زنده و ماندگار باشند، اما همچنین مستعد نادرستی و فراموشی هستند.

هیپوکامپ نقش مهمی در حافظه دارد

هیپوکامپ ناحیه ای به شکل کفش اسب در مغز است که نقش مهمی در تجمیع اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت دارد. این بخشی از سیستم لیمبیک است، سیستمی که با احساسات و خاطرات بلند مدت مرتبط است.

هیپوکامپ در فرآیندهای پیچیده ای مانند تشکیل، سازماندهی و ذخیره خاطرات نقش دارد. از آنجا که هر دو طرف مغز متقارن هستند، هیپوکامپ در هر دو نیمکره یافت می شود.

آسیب هیپوکامپ می تواند مانع از ایجاد خاطرات جدید شود که به عنوان فراموشی پیش گستر شناخته می شود.

عملکرد هیپوکامپ نیز با افزایش سن کاهش می یابد. در حالی که همه بزرگسالان مسن این اختلال عصبی را نشان نمی دهند، اما افرادی کاهش این عملکرد را در تست های حافظه نشان می دهند.

هنگامی که افراد به 80 سالگی می رسند، معمولاً برخی از عملکردهای شناختی کاهش می یابد.

 بیشتر خاطرات کوتاه مدت به سرعت فراموش می شوند

ظرفیت کل حافظه کوتاه مدت نسبتاً محدود است. کارشناسان معتقدند که شما می توانید تقریباً هفت مورد را در حافظه کوتاه مدت به مدت حدود 20 تا 30 ثانیه نگه دارید.

این ظرفیت را می توان با استفاده از استراتژی های حافظه مانند تکه تکه کردن، که شامل گروه بندی اطلاعات مربوط به "قطعات" کوچکتر است، تا حدودی افزایش داد.

گزارش آماری

در مطالعه ایی در سال 1956، جورج میلراظهار کرد که ظرفیت حافظه کوتاه مدت برای ذخیره فهرستی از اقلام بین 5 تا 9 مورد است. امروزه بسیاری از پژوهشگران حافظه معتقدند که ظرفیت واقعی حافظه کوتاه مدت احتمالاً به عدد چهار نزدیکتر است.

با امتحان این آزمایش بر حافظه کوتاه مدت، خودتان این را در عمل ببینید. دو دقیقه را به خاطر سپردن یک لیست تصادفی از کلمات اختصاص دهید، سپس یک تکه کاغذ خالی تهیه کنید و سعی کنید تعداد بیشتری از کلماتی را که به خاطر دارید یادداشت کنید.

 آزمایش بر روی اطلاعات در واقع باعث افزایش ماندگاری می شود

در حالی که به نظر می رسد مطالعه و تمرین اطلاعات بهترین راه برای اطمینان از به خاطر سپردن آن است، محققان دریافتند که آزمایش بر روی اطلاعات در واقع یکی از بهترین راه ها برای بهبود یادآوری است. 

در یک آزمایش مشخص شد دانش آموزانی که مطالعه می کردند و سپس مورد آزمایش قرار می گرفتند، حتی در مورد اطلاعاتی که تحت آزمون ها قرار نگرفته بودند، مطالب درازمدت را بهتر فرا می گرفتند.

دانش آموزانی که زمان بیشتری برای مطالعه داشتند اما مورد آزمایش قرار نگرفتند، یادآوری مطالب به میزان قابل توجهی کمتر بود.

 می توانید یاد بگیرید که حافظه خود را تقویت کنید

آیا تا به حال احساس کرده اید که مدام چیزهایی را فراموش می کنید یا اشیایی را که هر روز از آن ها استفاده می کنید اشتباه جاگذاری می کنید؟ آیا تا به حال به این نتیجه رسیده اید که وارد اتاقی شده اید و متوجه شده اید که نمی توانید به خاطر بیاورید که چرا ابتدا وارد آنجا شده اید؟

در حالی که ممکن است به نظر برسد که شما محکوم به تحمل این مزاحمت های روزانه هستید، محققان دریافته اند که می توانید یاد بگیرید چگونه حافظه خود را تقویت کنید.

 تعدادی استراتژی مفید برای مقابله با از دست دادن خفیف حافظه وجود دارد

  •  استفاده از تکنولوژی مانند تلفن همراه و رایانه برای پیگیری اطلاعات
  • گرفتن "تصویر ذهنی" می تواند کمک کننده باشد (تصویر سازی ذهنی)
  • از تکنیک های حفظ و ثبت اطلاعات استفاده کنید.

 تصویرسازی فراموشی در فیلم ها معمولاً نادرست است

فراموشی یک ابزار رایج در فیلم ها است  اما این تصویرها غالباً نادرست هستند.

به عنوان مثال، چند بار دیده اید که یک شخصیت تخیلی به دلیل ضربه ای به سر، حافظه خود را از دست می دهد تا پس از ضربه زدن مجدد به جمجمه، خاطراتش به طرز جادویی بازسازی شود؟

دو نوع مختلف فراموشی وجود دارد:

 فراموشی پیش گستر؛ شامل از دست دادن توانایی ایجاد خاطرات جدید می شود.

 فراموشی پس گستر؛ شامل از دست دادن توانایی به یاد آوردن خاطرات گذشته می شود، اگرچه ممکن است توانایی ایجاد خاطرات جدید دست نخورده باقی بماند.

در حالی که بیشتر فیلم های فراموشی شامل فراموشی پس گستر است، فراموشی پیش گستر در واقع بسیار شایع تر است.

معروف ترین مثال آن برای بیماری بود که در ادامه به شرح آن می پردازیم. در سال 1953، او برای کمک به توقف تشنج های ناشی از صرع شدید خود عمل جراحی مغز انجام داد.

این جراحی شامل برداشتن هر دو هیپوکامپ بود، مناطقی از مغز که به شدت با حافظه ارتباط دارند. در نتیجه، H.M. دیگر قادر به ایجاد خاطرات بلندمدت جدید نبود.

فیلم ها و برنامه های تلویزیونی محبوب از دست دادن چنین حافظه ای را بسیار رایج نشان می دهند، اما موارد واقعی فراموشی کامل در مورد گذشته و هویت فرد در واقع بسیار نادر است.

برخی از شایع ترین علل فراموشی عبارتند از:

 تروما

یک ضربه جسمی، مانند تصادف رانندگی، می تواند باعث شود که قربانی خاطرات خاصی از خود رویداد را از دست بدهد.

آسیب های احساسی، مانند قربانی سوء استفاده جنسی در دوران کودکی، می تواند باعث شود فرد خاطرات موقعیت های خاص را از دست بدهد.

 داروها

از داروهای خاصی می توان برای ایجاد فراموشی موقت استفاده کرد، به ویژه در طی اقدامات پزشکی. با از بین رفتن داروها، حافظه فرد به عملکرد طبیعی خود باز می گردد.

 رایحه می تواند یک محرک حافظه قوی باشد

آیا تا به حال توجه کرده اید که یک رایحه خاص می تواند هجوم خاطرات زنده را به ارمغان بیاورد؟ بوی پختن کوکی ها ممکن است شما را به یاد زمان گذراندن در خانه مادربزرگتان در کودکی کوچک بیندازد.

رایحه یک عطر خاص ممکن است شما را به یاد یک شریک عاشقانه بیندازد که رابطه شما با یک نت تلخ پایان یافت. 

بیشتر بدانید

چرا به نظر می رسد بو به عنوان یک محرک حافظه قوی عمل می کند؟ اول، عصب بویایی بسیار نزدیک به آمیگدال، ناحیه ای از مغز است که با تجربه احساسات و همچنین حافظه احساسی مرتبط است. علاوه بر این، عصب بویایی بسیار نزدیک به هیپوکامپ است، که همانطور که در این مقاله قبلاً یاد گرفتید با حافظه ارتباط دارد.توانایی واقعی بویایی بسیار با حافظه ارتباط دارد.

تحقیقات نشان داده است که هنگامی که مناطقی از مغز متصل به حافظه آسیب می بینند، در واقع توانایی تشخیص بوها مختل می شود.

به منظور تشخیص رایحه، باید زمان بوی آن را به یاد داشته باشید و سپس آن را به اطلاعات بصری که در همان زمان بوجود آمده است وصل کنید.

بر اساس برخی تحقیقات، مطالعه اطلاعات در حضور بو در واقع هنگامی که بوی آن بو را دوباره احساس می کنید، شفافیت و شدت آن اطلاعات به یاد آمده را افزایش می دهد.

 هر بار که یک رویداد یا اطلاعات را در حافظه ایجاد می کنید، اتصالات جدید مغزی ایجاد می شود

مدت هاست که محققان معتقدند تغییرات در نورون های مغزی با شکل گیری خاطرات ارتباط دارد.

امروزه اکثر کارشناسان معتقدند که ایجاد حافظه با تقویت ارتباطات موجود یا رشد ارتباطات جدید بین نورون ها همراه است. ارتباط بین سلول های عصبی به عنوان سیناپس شناخته می شود و به اطلاعات اجازه می دهد تا به شکل تکانه های عصبی از یک نورون به سلول دیگر منتقل شوند.

در مغز انسان، تریلیون ها سیناپس وجود دارد که یک شبکه پیچیده و انعطاف پذیر را تشکیل می دهند و به ما اجازه می دهد احساس، رفتار و فکر کنیم. این تغییرات در اتصالات سیناپسی در مناطقی از مغز مانند قشر مخ و هیپوکامپ است که با یادگیری و حفظ اطلاعات جدید مرتبط است.

 در تحقیقی که در دانشکده پزشکی نیویورک انجام شد، محققان توانستند تشکیل سیناپس را در مغز موش های مهندسی ژنتیک مشاهده کنند. انتهای سلول های عصبی با سرعت زیادی رشد کرد.

این نرخ رشد همزمان با توسعه سریع قشر بینایی بود. در حالی که تعداد زیادی از این برجستگی های کوچک در نهایت با افزایش سن محو می شوند، بسیاری از آن ها به شکل خارهای تمام عیار خود را ادامه می دهند.

محقق ارشد ون بیائو گان در مصاحبه با وب سایت علمی WhyFiles.org توضیح داد: "ایده ما این بود که شما در واقع نیازی به ایجاد بسیاری از سیناپس های جدید و خلاص شدن از قدیمی ها هنگام یادگیری و حفظ ندارید.

شما فقط باید قدرت سیناپس های موجود برای یادگیری و حافظه کوتاه مدت را تغییر دهید. با این حال، به احتمال زیاد سیناپس های کمی برای دستیابی به حافظه بلند مدت ساخته شده یا حذف شده اند."

واضح است که حفظ سلامت مغز و سیناپس ها بسیار مهم است.

وخامت سیناپس ها به دلیل بیماری ها یا نوروتوکسین ها با مشکلات شناختی، از دست دادن حافظه، تغییر خلق و خو و سایر تغییرات در عملکرد مغز همراه است. بنابراین چه کاری می توانید برای تقویت سیناپس های خود انجام دهید؟

  •  از استرس دوری کنید.
  • از مصرف مواد مخدر و الکل اجتناب کنید.
  •  ورزش کنید.
  •  فعالیت هایی را برای تحریک مغز خود در نظر بگیرید.

 یک خواب خوب ممکن است حافظه شما را تقویت کند

احتمالاً در مورد بسیاری از دلایل خواب راحت شنیده اید. از دهه 1960، محققان به ارتباط مهمی بین خواب و حافظه اشاره کردند.

در یک آزمایش کلاسیک که در سال 1994 انجام شد، محققان دریافتند که محروم کردن افراد از خواب، توانایی آن ها در بهبود عملکرد در یک کار شناسایی خطی را مختل می کند.

خواب علاوه بر کمک به حافظه، در یادگیری اطلاعات جدید نیز نقش اساسی دارد.

 با این حال، محققان دریافتند که تأثیر خواب بر حافظه رویه ای بسیار قوی تر از حافظه اعلان کننده است. خاطرات رویه ای آن هایی هستند که شامل مهارت های حرکتی و ادراکی می شوند، در حالی که خاطرات بیان کننده آن هایی هستند که شامل به خاطر سپردن حقایق می شوند.

 نقص حافظه در سنین بالا ممکن است اجتناب ناپذیر نباشد

در حالی که بیماری آلزایمر و سایر مشکلات مربوط به سن بر بسیاری از افراد مسن تأثیر می گذارد، از دست دادن حافظه در دوران سالمندی ممکن است اجتناب ناپذیر نباشد.

برخی از توانایی ها با افزایش سن کاهش می یابد، اما محققان دریافته اند که افراد در 70 سالگی اغلب در بسیاری از آزمون های شناختی مانند 20 سالگی خود به خوبی عمل می کنند.

برخی از انواع حافظه حتی با افزایش سن افزایش می یابد. اولاً، بسیاری از کارشناسان معتقدند که یک جزء ژنتیکی برای حفظ حافظه در دوران سالمندی وجود دارد. ثانیاً، اعتقاد بر این است که انتخاب شیوه زندگی نیز نقش مهمی ایفا می کند.

بنابراین چه اقداماتی می توانید برای جلوگیری از اثرات منفی پیری انجام دهید؟

به گفته متخصصان، داشتن احساس قوی از خودکارآمدی با حفظ توانایی های حافظه خوب در دوران سالمندی مرتبط است. خودکارآمدی به احساس کنترل افراد بر زندگی و سرنوشت خود اشاره دارد.

این احساس قوی از خودکارآمدی همچنین با کاهش سطح استرس مرتبط است. همانطور که قبلاً ذکر شد، سطوح بالای استرس مزمن با وخامت مراکز حافظه مغز مرتبط است.

خاطرات دوران کودکی، در کودکی فراموش می شوند

اولین خاطره ای که از دوره کودکی به یاد دارید، چیست؟ اخیرا مطالعه ای در خصوص خاطرات دوران کودکی انجام شده است؛ نتایج مطالعات نشان می دهد که کودکان بین سن 5 تا 7 سالگی، 60 درصد و حتی بیشتر اتفاقات و حوادثی که برایشان رخ داده است را به خاطر دارند اما در سن 8 تا 9 سال، 40 درصد و حتی کمتر از خاطرات دوره کودکی خود را به یاد می آورند.

وقتی از در خارج می شویم، ذهن را به سمت فراموشی سوق می دهیم!

گابریل رادوانسکی روان شناسی است که مدغی شده است، وارد شدن یا خارج شدن از یک در به عنوان محدوده حادثه، باعث می شود که برخی اطلاعات از ذهن و حافظه پاک شود.
تا به حال برایتان پیش آمده است که از اتاق خواب برای انجام یک کار به پذیرایی بیایید اما به محض خروج از آن، فراموش کنید چه کاری قرار بود انجام دهید؟

این محقق در نتیجه تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که، وقتی یک فرد در یک اتاق کارهایش را انجام می دهد به احتمال کمتری نسبت به زمانی که میان اتاق های مختلف در تردد است، دچار فراموشی می شود!

عملکرد حافظه در ثبت اطلاعات بصری بهتر از اطلاعات شنیداری است.

نتایج تحقیقات نشان می دهد ما صداها را خیلی خوب به خاطر نمی سپاریم و حدود 65 درصد از افراد باید یک چیز را خوب ببینند تا بتوانند آن را به خاطر بسپارند؛ در واقع انسان فقط یک پنجم چیزی که می شنود را به خاطر می سپارد و زمانی که همان چیز را ببیند، ثبت در حافظه 400 درصد بهتر می شود!

رکورد گینس در زمینه حافظه دست نشچال نارایانام است!

نارایانام زمانی که 10 ساله بود، نام خود را در کتاب گینس تحت عنوان حفظ اشیا تصادفی، ثبت کرد؛ او در 12 دقیقه، 225 شی را به صورت تصادفی در حافظه سپرده است. او پس از گذشت چند سال، دوباره رکورد ثبت حافظه را از آن خود کرد و نام او جز 7 نابغه دنیا می باشد.

با چشم بسته بهتر به خاطر می آورید.

نتایج مطالعاتی که در حوزه روانشناسی و حقوقی انجام شده است، نشان می دهد افراد زمانی که چشمان خود را می ببندند؛ همه چیز را بهتر به خاطر می آورند و به سوالات بهتر پاسخ می دهند، یکی از دلایل عملکرد بهتر حافظه به هنگتم بستن چشم، حذف حواس پرتی ها است.

ابتلا به افسردگی حافظه را تحت تاثیر قرار می دهد

نتایج مطالعات نشان می دهد، افسردگی می تواند بر عملکرد حافظه تاثیر بگذارد و حافظه اپیزودیک را تضعیف کند و حجم مغز را کاهش دهد.

برای تقویت حافظه، مدیتیشن کنید

اگر می خواهید حافظه خود را بهبود ببخشید و مدیریت بهتری از حافظه خود داشته باشید، هفته ای چند جلسه مدیتیشن کنید و برای انجام تمرینات ذهن آگاهی وقت صرف کنید.

حافظه چپ دست ها بهتر است

اگرچه تعداد چپ دست ها در سراسر دنیا تنها 10 درصد است؛ اما گفته می شود که چپ دست ها نسبت به راست دست ها عملکرد بهتری در به خاطر سپردن اطلاعت دارند و بزرگ تر بودن جسم پینه ای در آن ها یکی از دلایل این موضوع است.

خاطرات خوب نسبت به خاطرات بد، بهتر در ذهن می ماند

روان شناسان با توجه به تحقیقاتی که در زمینه خاطرات و حافظه انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که خاطرات خوش بیشتر و بهتر از خاطرات بد در ذهن باقی می مانند.

انجام مطالعه بر روی دانشجویان گواه بر این مسئله است؛ روان شناسان از آن ها خواستند که چند خاطره زندگیشان را به خاطر بیاورند؛ پس از گذشت دو هفته و بدون اطلاع قبلی دوباره از آن ها خواستند که خاطرات قبلیشان را به خاطر بیاورند و نتایج نشان داد که افراد 60 درصد از خاطرات منفی خود را به فراموشی سپرده بودند.

چرت زدن با حافظه در ارتباط است

متخصصان آلمانی بر اساس مطالعاتی که انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که یک چرت کوتاه می تواند به بهبود حافظه کمک کند؛ آن ها در حین مطالعه خود متوجه شده اند که افرادی که یک چرت کوتاه 40 دقیقه ای داشته اند به نسبت کسانی که چرت کوتاه نداشته اند، 85 درصد اطلاعات را بهتر به خاطر آورده اند. 

برای یادآوری بهتر اطلاعات صاف بنشینید

اگر می خواهید اطلاعات مختلف را بهتر به یاد بیاورید، صاف بنشینید و قوز نکنید! صاف نشستن باعث می شود که اکسیژن بهتر به به مغز برسد و جریان خون رسانی بهتر انجام شود و در نهایت یادآوری اطلاعات بهتر صورت بگیرد.

فضای باز و طبیعت بر عملکرد بهتر حافظه تاثیر دارد

فضای باز، صرف زمان در طبیعت باعث بهبود عملکرد حافظه و توجه می شود؛ بر اساس نتایج تحقیقات، زمانی که افراد زمان کوتاهی در روز را خارج از خانه سپری می کنند، عملکرد حافظه شان بهبود پیدا می کند.
طبیعت باعث آرامش ذهن شده و عملکرد حافظه را تقویت می کند.

بیان یک مسئله در جمع آن را در ذهن ماندگار تر می کند

بلند خواندن یک متن یا توضیح آن برای دیگران و بیان آن در جمع باعث می شود که اطلاعات بهتر در ذهن ثبت شود. بر اساس نظر پژوهشگران انگلیسی، خواندن یک متن با صدای بلند بر روند ذخیره کلمات در حافظه بلند مدت تاثیر مثبت می گذارد.

دلایل عمده برای فراموش کردن چیزها

برای مقابله با فراموشی، مهم است که برخی از دلایل اصلی فراموش کردن چیزها را درک کنیم. به گفته کارشناسان حافظه، دلایل زیادی برای بروز فراموشی وجود دارد:

  •  یکی از رایج ترین توضیحات، شکست ساده در بازیابی اطلاعات از حافظه است. این اغلب زمانی اتفاق می افتد که به ندرت به خاطرات دسترسی پیدا می کنید و باعث می شود با گذشت زمان اطلاعات پوسیده شوند.

  •  یکی دیگر از علل رایج فراموشی، تداخل است، که زمانی رخ می دهد که برخی از خاطرات با سایر خاطرات رقابت کنند.

    مثلا معلمان مدتی را صرف یادگیری نام هر یک از دانش آموزان خود می کنند، اما در طول سال، خود را پیوسته می بینند که یک شخص خاص را با نام اشتباه صدا می زند.چرا؟ زیرا خواهر و برادر آن فرد سال قبل در یک کلاس بودند و این دو شباهت فوق العاده ای به هم دارند. این خاطره خواهر و برادر بزرگتر است که به خاطر سپردن نام دانش آموز کوچکتر را بسیار مشکل می کند. 

  • از دیگر علل فراموشی می توان به عدم ذخیره اطلاعات در حافظه در وهله اول یا حتی تلاش عمدی برای فراموش کردن موارد مرتبط با یک رویداد ناراحت کننده یا آسیب زا اشاره کرد.

اگر دوست دارید بدانید حافظه کوتاه مدت چیست؟ به پست مورد نظر مراجعه نمایید.

 جمع بندی ای سنج

در این مقاله 23 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان که باید بدانید را مطرح کردیم.

در نهایت باید اشاره کرد در حالی که هیچ راه حل ساده ای برای اطمینان از سالم ماندن حافظه با افزایش سن وجود ندارد، محققان معتقدند اجتناب از استرس، داشتن یک شیوه زندگی فعال و درگیر شدن ذهنی راه های مهمی برای کاهش خطر از دست دادن حافظه است.

 کدام یک از حقایق مطرح شده در مورد حافظه برای شما مفید واقع شد؟ لطفاً دیدگاه و نظرات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

حافظه کوتاه مدت چیست؟
تست هوش وکسلر
راه های تقویت حافظه در حین درس خواندن
23 حقیقت جالب در مورد حافظه انسان که باید بدانید
تست هوش استنفورد-بینه
تیرگی مغزی چیست؟
5 روش شگفت انگیز تاثیر استرس بر مغز
نشخوار فکری
ضریب هوشی نرمال چقدر است؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • حافظه چیست؟

    • تعریف حافظه کمی سخت و دشوار است و می توان گفت یک تعریف مشخص و واحد از آن وجود ندارد؛ اما به طور کلی، می توان آن را یکی از کارکردهای عالی شناختی ذهن انسان در نظر گرفت که قسمتی از مغز است و به ثبت اطلاعات مهم می پردازد.
  • آیا می توان حافظه را بهبود بخشید و تقویت کرد؟

    • بله؛ خوشبختانه می توان حافظه را بهبود ببخشید و بر عملکرد آن تاثیر مثبت گذاشت؛ ورزش کردن، صرف زمان در طبیعت، تغذیه درست بر بهبود حافظه تاثیر دارد.
  • چه چیزهایی باعث می شود اطلاعات را از یاد ببریم؟

    • نداشتن تکرار و تمرین، شکست ساده در بازیابی اطلاعات از حافظه، تداخل اطلاعات، عدم ذخیره اطلاعات به درستی برخی از دلایل فراموشی چیزها می باشد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید