تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
مروری بر ناتوانی های یادگیری (Learning disabilities) مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 14 خرداد 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

مروری بر ناتوانی های یادگیری (Learning disabilities)

در این مقاله می خواهیم مروری کوتاه و مختصر بر ناتوانی های یادگیری (Learning disabilities) داشته باشیم و علائم، نشانه ها و خصوصیات اختلالات یادگیری را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. در ادامه فهرست مطالب آورده شده است:

ناتوانی های یادگیری

ناتوانی های یادگیری، تفاوت های عصبی، در پردازش اطلاعات است که توانایی یادگیری فرد را در یک مهارت خاص محدود می کند. یعنی این اختلالات نتیجه تفاوت های واقعی در نحوه پردازش، درک و استفاده مغز، از اطلاعات است. ممکن است همه ی انسان ها در یادگیری، توانایی های متفاوتی داشته باشند و سطح یادگیری در همه ی افراد یکسان نیست.

اما عده ای از افراد در یادگیری ناتوانی شدیدی از خود نشان می دهند و این ناتوانی در سراسر زندگی آن ها مشهود و قابل مشاده است و همچنین، ناتوانی در یادگیری عملکرد آن ها را در مسائل مختلف تحت تاثیر قرار می دهد.

شایان ذکر است که، هیچ درمانی برای اختلالات یادگیری وجود ندارد. اما برنامه های کمک آموزشی ویژه افرادی که اختلالات یادگیری دارند، موجب کنار آمدن افراد با این ناتوانی می شود و سطح یادگیری را در آن ها بهبود می بخشد؛ ولی این ناتوانی یا اختلال تا پایان عمر فرد ادامه خواهد داشت و همراه او خواهد بود.

افراد دارای مشکلات یادگیری در مدرسه و محیط کارشان همواره با مشکلاتی رو به رو می شوند. این ناتوانی ها همچنین می تواند در روابط میان فردی و اجتماعی و مستقل افراد تاثیر بگذارد.

علائم و نشانه های ناتوانی در یادگیری چیست؟

ناتوانی های یادگیری معمولاً اولین بار وقتی کودکان در مدرسه در انجام تکالیف و یا وظایف شان کم کاری می کنند یا در مدرسه و کلاس درس شکست می خورند و نمرات کمتری نسبت به دیگر دانش آموزان کسب می کنند، مورد توجه قرار می گیرند و والدین و مربیان پیش دبستانی اغلب اولین کسانی هستند که، علائم اولیه اختلالات یادگیری را در کودکان مشاهده می کنند.

این کودکان ممکن است در یادگیری مهارت های اساسی خواندن یا درک خواندن مشکل داشته باشند. مشکل در نوشتن، ریاضیات یا زبان نیز ممکن است از نشانه های وجود یک مشکل باشد.

برخی از دانش آموزان ممکن است به راحتی مهارت های اساسی را بیاموزند اما در استفاده از این مهارت ها در حل مسئله یا  تکالیف سطح بالاتر مدرسه، مشکل داشته باشند.

زندگی با ناتوانی در یادگیری می تواند هم برای والدین و هم برای کودک یک مبارزه دائمی دردناک باشد. در بسیاری از موارد، وقتی پزشک متخصص روی این کودکان تشخیص می گذارد، یافتن جواب مناسب در برابر چرایی ناتوانی کودک در یادگیری برای والدین راحت تر می شود.

چرا که این تشخیص اطمینان بخش است؛ زیرا از طریق معلمان ویژه آموزش دیده و برنامه های آموزش ویژه می توان حمایت بیشتری از کودک در مدرسه شود. دانش آموزان دارای ناتوانی های یادگیری همچنین برنامه های آموزشی فردی (IEP) برای پاسخگویی به نیازهای خاص خود دارند.

کودکانی که واجد شرایط ناتوانی در یادگیری هستند، با آموزش ویژه طراحی شده بر اساس نقاط قوت، ضعف و سبک یادگیری منحصر به فرد هر کودک پشتیبانی و حمایت می شوند.

علل و تشخیص ناتوانی یادگیری

اعتقاد بر این است که اختلالات یادگیری ناشی از تفاوت های عصبی در نحوه پردازش اطلاعات توسط مغز است.

به بیان ساده، وقتی فرد توانایی یادگیری یک حوزه تحصیلی را بسیار پایین تر از حد انتظار برای سن و یا سطح هوش خود داشته باشد، از ناتوانی یادگیری برخوردار است و تشخیص اختلال یادگیری را دریافت می کند. 

توجه

این یک تصور غلط در میان عموم مردم در مورد اختلالات یادگیری است که، افرادی که این مشکلات را دارند نمی توانند یاد بگیرند یا از هوش کمتری نسبت به همسالان خود برخوردار هستند. در واقع اصلا اینگونه نیست.

افراد دارای ناتوانی در یادگیری در واقع به اندازه افراد هم سن خود باهوش هستند.

در واقع، حتی ممکن است فردی یک اختلال یادگیری داشته باشد ولی همچنین دارای استعداد در زمینه دیگری باشد. تفاوت واقعی در این است که افراد دارای ناتوانی در یادگیری به طور متفاوتی یاد می گیرند و ممکن است برای یادگیری موثر به انواع روش های آموزشی نیاز داشته باشند.

در تشخیص ناتوانی های یادگیری، این اختلال معمولاً از طریق ارزیابی برای تعیین ضریب هوشی کودک یا نمره ضریب هوشی و همچنین نمرات آزمون پیشرفت آن ها در زمینه های خاص علمی مانند خواندن، ریاضیات و زبان نوشتاری تعیین می شود.

پردازش زبان، درک شنیداری و بیان شفاهی نیز ممکن است در این افراد ارزیابی شود.یک بررسی کامل از سوابق تحصیلی دانش آموز انجام می شود تا سایر توضیحات ممکن در مورد تفاوت در رشد مهارت و ضریب هوشی، قبل از تشخیص اختلال یادگیری رد شود.

نکته

 تشخیص و مداخله به موقع برای اختلالات یادگیری بسیار مهم است. اگر مشکوک هستید که فرزند شما مشکل یادگیری دارد، علائم و تشخیص رایج در اختلال و ناتوانی یادگیری را بیاموزید و سعی کنید مطالعه ی جامعی در این مورد انجام دهید.

 آیا اختلالات یادگیری بیولوژیکی و ژنتیکی هستند؟

اعتقاد بر این است که ناتوانی های یادگیری واقعی (LD) نوعی طبیعی از ناتوانی ناشی از مشکلات پردازش عصبی است که باعث ایجاد مشکل در یادگیری و به کارگیری مهارت در یک یا چند حوزه علمی و تحصیلی می شود.

شواهد نشان می دهد که شانس ابتلای کودک به ناتوانی یادگیری زمانی افزایش می یابد که والدین یا سایر اقوام نیز دارای ناتوانی در یادگیری باشند.

این نشان می دهد که وراثت ممکن است در برخی موارد نقش داشته باشد. با این حال، علل احتمالی دیگری نیز برای LD وجود دارد که در برخی موارد می توان از آن جلوگیری کرد.

آیا به ناتوانی در یادگیری در خودتان مشکوک هستید؟

اگر گمان می کنید فرزند شما از نظر یادگیری ناتوان است، راه های ارجاع کودک خود به یک پزشک متخصص را بررسی کنید.

سعی کنید مقالاتی را در این مورد بخوانید؛ این مقالات گام به گام شما را در فرآیند ارجاع برای ارزیابی، راهنمایی می کند تا مشخص شود کودک شما دارای نقص یادگیری است یا نوع دیگری از نقص آموزشی است. 

اگر دوست دارید بدانید که چگونه اختلال یادگیری را تشخیص دهیم، به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله همانطور که مشاهده کردید مروری بر ناتوانی های یادگیری داشتیم. در نهایت، اگر فرزندتان دارای مشکلاتی در زمینه یادگیری می باشد با مداخله سریع می توانید به فرزندتان در بهبودی نسبی و ناتوانی در یادگیری کمک کنید.

 
آیا در اطرافیان خود، کسی دچار ناتوانی های یادگیری می باشد؟ چه نشانه هایی در این زمینه دارد؟ لطفا دیدگاه و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید؟

تبعیض جنسیتی چیست | انواع و روش مقابله
تروما چیست | انواع و راه درمان
بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید