پست وبلاگی
تنهایی چقدر برای سلامت روان مهم است؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 07 تیر 1400 مدت مطالعه: 4 دقیقه

تنهایی چقدر برای سلامت روان مهم است؟

در این مقاله می خواهیم در مورد اهمیت تنهایی برای سلامت  روان صحبت کنیم. انسان ها تمایل دارند که موجودات اجتماعی ای باشند و تحقیقات نشان داده است که، ارتباطات اجتماعی برای سلامتی جسمی و روانی بسیار حیاتی است.

با این حال، صرف زمان هایی به تنهایی، نیز نقشی اساسی در سلامت روان دارد.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضع می پردازیم:

در کنار دیگران بودن

بودن در کنار افراد دیگر برای انسان ها حس خوب و پاداش به همراه دارد اما استرس نیز ایجاد می کند. وقتی کنار دیگران هستید، شما در مورد آنچه مردم فکر می کنند نگران هستید.

شما رفتار خود را تغییر می دهید تا از سوی آن ها طرد نشوید و با بقیه اعضای گروه منطبق و سازگار شوید. اگرچه ممکن است همه ی این موارد، هزینه عضویت در یک دنیا و گروه های اجتماعی باشد، اما برخی از این چالش ها نشان می دهد که چرا تنها بودن می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

داشتن وقت برای خود این فرصت را به شما می دهد تا از فشارهای اجتماعی رهایی یابید و به افکار، احساسات و تجربیات خود بپردازید.

چرا صرف زمان هایی به تنهایی، مهم است؟

یافتن وقت برای تنها بودن می تواند یک سری مزایای اساسی داشته باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

اکتشاف شخصی
خلاقیت
انرژی اجتماعی

اکتشاف شخصی

اندکی تنها بودن و صرف زمان با خودتان می تواند این امکان را به شما بدهد که، وقتی را برای خود کنار بگذارید و در کمال آزادی و اختیار در احساسات واقعی خود کاوش و جستجو کنید.

اکتشاف شخصی می تواند راهی برای امتحان چیزهای جدید، تحقیق درباره موضوعات جذاب برای شما، کسب دانش و حتی تمرین روش های جدید برای بیان خودتان باشد.

وقتی زمانی را برای خود و به تنهایی سپری کنید، برای شما به این معناست که می توانید بدون دخالت و قضاوت دیگران زمانی را برای کشف خودتان و احساساتتان بگذارید.

داشتن وقت برای خود برای رشد و پیشرفت شخصی بسیار مهم است. به جای نگرانی در مورد نیازها، علایق و نظراتی که دیگران ممکن است در مورد شما داشته باشند، فقط زمان های تنهایی اجازه می دهد تا روی خود تمرکز کنید.

خلاقیت

تنهایی فرصتی است تا به شما اجازه دهد ذهن شما سرگردان شود و خلاقیت شما  تقویت شود. بدون نیاز به مراقبت یا تعامل با افراد دیگر، می توانید تأثیرات بیرونی را نادیده گرفته و به درون توجه کنید.

در واقع تحقیقات نشان می دهد که تنها بودن می تواند منجر به تغییراتی در مغز شود که به سوخت و ساز روند خلاقیت کمک می کند. طبق یک مطالعه که نشان داد، افرادی که به منظور گذراندن وقت خود، به تنهایی تمایل به کناره گیری دارند، افراد بسیار خلاقی نیز هستند.

در مطالعه ای در سال 2020 که در مجله Nature Communications منتشر شد، محققان دریافتند که انزوای اجتماعی (یا همان تنهایی)، منجر به افزایش فعالیت در مدارهای عصبی مربوط به تخیل می شود.

وقتی مغز به دلیل عدم تحریک اجتماعی رها شود، شبکه های خلاقانه خود را برای کمک به پر کردن  این خلا افزایش می دهد.

انرژی اجتماعی

تنهایی اغلب با دید منفی شناخته می شود. با این حال، محققان دریافته اند که افرادی که تنها زندگی می کنند در مقایسه با افرادی که با دیگران زندگی می کنند در واقع زندگی اجتماعی غنی تر و انرژی اجتماعی بیشتری دارند.

اریک کلاینبرگ، جامعه شناس در کتاب خود به نام "Going Solo" خاطرنشان کرد که، از هر هفت بزرگسال آمریکایی، یک نفر تنها زندگی می کند. کلاینبرگ دریافت که این بزرگسالان نه تنها تنها نیستند، بلکه در واقع بسیاری از آن ها زندگی اجتماعی ثروتمندتر و غنی تری دارند.

 چرا تنها بودن خالی از مشکل نیست؟

تنهایی به دلایل مختلف می تواند برای برخی از افراد چالش برانگیز باشد. یک مطالعه نشان داد که بسیاری از افراد ترجیح می دهند شوک الکتریکی دردناکی به خود وارد کنند تا اینکه فقط با افکار خود تنها بنشینند.

برخی از این دلایلی که ممکن است افراد با تنها ماندن مبارزه کنند شامل موارد زیر است:

نداشتن تجربه تنها بودن

بعضی از افراد  ممکن است عادت به تنها بودن نداشته باشند زیرا آن ها عادت دارند که در کنار دیگران وقت بگذرانند و وقتی از دیگران جدا شوند و تنها بمانند برای آن ها به شدت ناخوشایند است.

افکار و احساسات ناراحت کننده

در موارد دیگر، تنها بودن و تمرکز در درون می تواند دشوار یا حتی دردناک باشد. افراد ممکن است این درون نگری را ناراحت کننده بدانند یا خود را درگیر نشخوار فکری و نگرانی کنند.

ننگ اجتماعی

برچسب های مختلف در مورد تنهایی همچنین می تواند در شکل گیری احساس مردم نسبت به تنهایی نقش داشته باشد.

برای کسانی که در معرض نگرش منفی نسبت به تنها بودن هستند یا آن را نوعی رفتار ضد اجتماعی یا طرد اجتماعی می دانند، تنهایی می تواند یک نوع مجازات دردناک باشد.

نشانه هایی که به شما می گوید، نیاز به تنهایی دارید

تشخیص علائمی که به شما بگوید که نیاز به تنهایی دارید، اغلب آسان نیست. اما یک سری از این نشانه ها عبارت اند از:

احساس بی حوصلگی
به راحتی برانگیخته و عصبانی شدن از چیزهای کوچک 
از دست دادن علاقه به انجام کار با افراد دیگر
احساس بیش از حد یا تحریک بیش از حد
مشکل داشتن در تمرکز 
استرس و اضطراب داشتن درمورد گذراندن وقت خود با افراد دیگر 

خبر خوب این است که حتی اگر با هر یک از این علائم دست و پنجه نرم می کنید، کمی صرف زمان به تنهایی می تواند اثر ترمیمی قابل توجهی بر روی شما داشته باشد. 

گزارش آماری

در یک مطالعه، تقریباً 11٪ افرادی که  وقت خود را به تنهایی سپری کرده اند، گزارش کرده اند که، احساسات منفی کمتری را در تجربه های اجتماعی  بعدی شان تجربه کرده اند.

چگونه زمانی را به تنهایی سپری کنیم؟

اگر به فکر گذراندن مدتی به تنهایی هستید، مهم است که این کار را به روش هایی انجام دهید که برای بهزیستی ذهنی شما مفید باشد. اگر تنهایی را به اختیار خودتان انتخاب کردید، پس برای شما بسیار مفید خواهد بود.

همچنین مهم است که احساس کنید هر وقت دوست داشتید می توانید به دنیای اجتماعی خود برگردید.

مدت زمان تنهایی تان را مشخص کنید
سعی کنید از فضای مجازی دوری کنید
برای این زمان یک برنامه ریزی خوب داشته باشید
پیاده روی و ورزش را فراموش نکنید

توجه

نمی توان گفت که اختصاص دادن زمان برای شخصی می تواند برای فرد دیگر هم مفید باشد. این برنامه ریزی باید مبتنی بر هر فرد و ویژگی های شخصیتی اش باشد.

فضایی را به تنهایی اختصاص دهید

یافتن وقت برای تنها بودن همیشه آسان نیست.

اطرافیان شما ممکن است نیازهای اجتماعی متفاوتی داشته باشند و نیاز شما به تنهایی را درک نکنند. تعهدات خانوادگی و مسئولیت های والدین همچنین می تواند اختصاص دادن زمان برای تنهایی را سخت کند.

چند مرحله که می توانید برای اطمینان از به دست آوردن زمان مورد نیاز خود، انجام دهید:

نیاز به تنهایی را به صورت واضح و صریح برای خانواده و دوستانتان توضیح دهید
انعطاف پذیر باشید
علایقتان را در این مدت زمان دنبال کنید
و مهم تر از همه ذهنتان را برای این تنهایی آماده کنید.

اگر تمایل دارید تا با درباره احساس تنهایی بدانید، به لینک مورد نظر مراجعه نمایید.

توجه

 همانطور که پس از گذشت زمان از تنهایی لذت می برید، ممکن است دریابید که این زمان به تنهایی به شما کمک می کند تا برای بازگشت به محافل اجتماعی خود احساس بهتری هم داشته باشید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد اهمیت تنهایی و تاثیر آن بر سلامت روان بحث شد.

همانطور که گفته شد در حالی که تنها بودن گاهی اوقات با تنهایی اشتباه گرفته می شود، واضح است که داشتن وقت و زمان برای خودتان برای سلامتی و سلامتی روان بسیار مهم است.

اگر حتی فکر کردن به اینکه زمانی را به تنهایی سپری کنید، برای شما ناراحت کننده است، سعی کنید قدم های کوچک تری بردارید و از زمان های کم برای سپری کردن زمان به تنهایی، شروع کنید.
آیا برای تنهایی خود وقت می گذارید؟ لطفا دیدگاه و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

علت کمرویی چیست | بهترین روش‌های مدیریت آن
گوش دادن همدلانه چیست | ویژگی و مزایای آن
حل تعارض چیست | اصول و تکنیک‌های آن
خود خواهی چیست | انواع و عواقب آن
مهارت یادگیری چیست؟
استقلال فکری چیست | انواع و روش‌های تقویت آن
چطور نه بگوییم؟ بررسی بهترین روش‌ها
خستگی تصمیم گیری چیست | علل ایجاد و راه غلبه بر آن

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید