پست وبلاگی
کتابهای تأثیرگذار زیگموند فروید مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 06 اسفند 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

کتابهای تأثیرگذار زیگموند فروید

در این مقاله می خواهیم در مورد کتاب های تاثیرگذار زیگموند فروید صحبت کنیم. وی تأثیر عمده ای در رشد فزاینده روانشناسی داشت و البته تأثیرات او همچنان ادامه دارد. وی علاوه بر نظریه های بزرگ روانشناسی انسانی، نویسنده ای توانا نیز بود و بیش از 320 کتاب و  مقالات مختلف را منتشر کرد. به همین خاطر در ادامه می خواهیم براساس فهرست مطالب زیر، کتاب های تاثیر گذار وی را مورد بررسی قرار دهیم: 

معرفی زیگموند فروید

"زيگموند فروید" در ششم ماه مه 1856، از خانواده اي يهودي در شهر "فریبرگ" جمهوری چک کنونی به دنيا آمد. پدرش، 40 سال و مادرش تنها بيست سال داشت. پدرش یک تاجر پشم به نام جیکوب بود که سه سال بعد از تولد زیگموند به دلیل مشکلات مالی همراه با خانواده خود به لایپزیک رفت و پس از مدتی به وین مهاجرت کرد.
جیکوب خیلی سخت‌گیر و خودکامه بود و فروید در زمان بزرگسالی، دشمني، نفرت و خشم کودکی خود را نسبت به پدرش به ياد می‌آورد. او نوشت که در سن دو سالگی نسبت به پدرش احساس برتری داشته است.
مادر فروید نسبت به فرزند نخست خود احساس غرور می‌کرد و بر اين باور بود که او مرد بزرگی خواهد شد.از جمله ویژگی‌های شخصیت دیرین فروید، درجه ي بالایی از اعتماد به نفس، آرزوی شدید برای موفق شدن و رویای شهرت و آوازه بود.

در هر صورت فروید، میزان پشتيباني مداوم مادرش را در يك جمله بيان مي كند:

"مردی که محبوب بی‌چون و چرای مادرش بوده است، در تمام طول زندگی احساس یک انسان پيروز را دارد، احساس اطمینان از موفقیت که بيشتر موجب موفقیت حقيقي می‌شود."

کتاب های تاثیر گذار فروید

لیست زیر نمایانگر مجموعه ای از مشهورترین و تأثیرگذارترین کتابهای وی است. اگر شما می خواهید درباره فروید و نظریه های او بیشتر بدانید، با خواندن چند نوشته اصلی وی ، می توانید نظریه فرویدی را به طور مستقیم از منبع اصلی وی درک کنید. در ادامه تعدادی از کتاب های تاثیر گذار وی معرفی می شود: 

 مطالعات مربوط به هیستری (1895)

مطالعات مربوط به هیستری یا Studien über Hysterie توسط فروید و همكار وی یوزف بروئر تألیف شده است. این کتاب کار و مطالعه آنها درباره تعدادی از افراد مبتلا به هیستری را توصیف کرده است، از جمله یکی از معروف ترین موارد آنها، زن جوانی معروف به آنا او بود. این کتاب همچنین استفاده از روانکاوی را به عنوان درمانی برای بیماری های روانی معرفی کرده است.

 تعبیر خواب (1900)

تعبیر خواب یا Die Traumdeutung به زبان آلمانی منتشر شد. فروید غالباً این کتاب را به عنوان کتاب مورد علاقه شخصی خود می شناسد و تاکنون تبدیل به اثر کلاسیک همیشگی در تاریخ روانشناسی شده است. این کتاب نظریه فروید را بیان می کند که رویاها نشان دهنده آرزوهای ناخودآگاه پنهان شده توسط نمادگرایی است. 

توجه

اگر علاقه مندید که درباره رویکرد فروید به رویاها و ذهن ناخودآگاه اطلاعات بیشتری کسب کنید، کتاب "تعبیر خواب" را حتما مطالعه نمایید.

 آسیب شناسی روانی زندگی روزمره (1901)

آسیب شناسی روانشناختی زندگی روزمره یا Zur Psychopathologie des Alltagslebens ، یکی از مهمترین متون در نظر گرفته شده است که نظریه روانکاوی فروید را ترسیم می کند . این کتاب از نزدیک به تعدادی از انحرافاتی که در زندگی روزمره رخ می دهد، از جمله فراموشی نام ها، لغزش زبان (معروف به لغزش های فرویدی ) و خطاهای گفتاری و خاطرات پنهان، نگاهی دقیق دارد. وی سپس آسیب شناسی روانشناختی اساسی را که معتقد بود منجر به چنین خطاهایی شده است، مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.

 سه مقاله در مورد نظریه جنسیت (1905)

سه مقاله درباره تئوری جنسیت یا تئوری جنسی یا Drei Abhandlungen zur، یکی از مهمترین کارهای فروید محسوب می شود. در این مقاله ها، وی نظریه رشد روان جنسی خود را بیان می کند و مفاهیم مهم دیگری از جمله عقده ادیپ، حسادت آلت تناسلی مرد و اضطراب اختگی را معرفی می کند.

 جوک ها و ارتباط آنها با ناخودآگاه (1905)

فروید در کتاب جوک ها و ارتباط آنها با ناخودآگاه یا Der Witz und seine Beziehung zum Unbewußten، مشاهده کرد که چگونه جوک ها، دقیقاً مانند رویاها، می توانند با آرزوها، خواسته ها یا خاطرات ناخودآگاه ارتباط داشته باشند. نظریه شوخ طبعی فروید بر اساس نظریه هویت، منیت و سوپرگو است. از نظر فروید، سوپرگو همان چیزی است که به منیت اجازه می دهد شوخ طبعی ایجاد شود.

کتاب های تاثیرگذار فروید

 توتم و تابو (1913)

توتم و تابو یا Totem und Tabu، مجموعه ای از چهار مقاله است که روانکاوی را در زمینه های دیگر از جمله دین، ​​انسان شناسی و باستان شناسی بررسی می کند.

 درباره خودشیفتگی(1914)

فروید در کتاب  درباره خودشیفتگی  یا  Zur Einführung des Narzißmus  نظریه خودشیفتگی خود را بیان می کند. در این کتاب، او پیشنهاد می کند که خودشیفتگی در واقع یک قسمت طبیعی از روان انسان است. وی از این به عنوان خودشیفتگی اولیه یا انرژی ناشی از غرایز بقای هر فرد یاد کرد.

 مقدمه ای بر روانکاوی (1917)

فروید در کتاب مقدمه ای بر روانکاوی یا Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse، تئوری روانکاوی خود از جمله ذهن ناخودآگاه، نظریه روان رنجوری ها و رویاها را بیان می کند. در پیشگفتار این کتاب توسط ج. استنلی هال گفته شده است: " فروید صراحتاً مشکلات و محدودیت های روانکاوی را حیرت انگیز بیان می کند، و همچنین روش ها و نتایج اصلی آن را شرح می دهد فقط یک استاد و مبتکر یک مکتب فکری جدید می تواند انجام دهد. "

 فراتر از اصل لذت (1920)

فروید در کتاب فراتر از اصل لذت که در آلمان یا Jenseits des Lustprinzips نظریه غرایز خود را با عمق بیشتری بررسی کرد. پیش از این، کارهای فروید میل جنسی را به عنوان نیروی عمل انسان معرفی می کرد. او در این کتاب نظریه ای را در مورد محرک هایی ایجاد کرد که انگیزه آنها غرایز زندگی و مرگ است.

 آینده یک توهم (1927)

فروید در آینده یک توهم یا Die Zukunft einer Illusion، دین را از دریچه روانکاوی کاوش می کند. او ایده های خود را در مورد ریشه و توسعه دین توصیف می کند، و پیشنهاد می کند که دین توهمی است که از برخی از دگم ها، ادعاهایی درباره واقعیت ها و شرایط واقعیت خارجی و درونی که چیزی را بازگو می کند که شخص خود کشف نکرده است و ادعا می کنند که باید به آنها اعتبار بدهد. "

 تمدن و نارضایتی های آن (1930)

تمدن و نارضایتی های آن یا Das Unbehagen in der Kultur ، یکی از مشهورترین کتاب های فروید به عنوان کتاب های پرخواننده است. این کتاب بر ایده های فروید در مورد تنش بین فرد و کل تمدن متمرکز است. به گفته فروید، بسیاری از اساسی ترین خواسته های ما با جامعه در تضاد است، به همین دلیل جامعه قوانینی را برای برخی از اعمال افراد در اجتماع منع می کنند. به هر حال او در آخر استدلال می کند، یک احساس نارضایتی مداوم در میان شهروندان آن تمدن وجود دارد..

 موسی و توحید (1939)

فروید در کتاب موسی و توحید یا Der Mann Moses und die monotheistische Religion با استفاده از نظریه روانکاوی خود فرضیه هایی درباره وقایع گذشته را توسعه می دهد. وی در این کتاب پیشنهاد می کند که موسی یهودی نبوده بلکه در عوض یک موحد مصر باستان بوده است. این آخرین کار فروید و شاید یکی از بحث برانگیزترین کارهای او بود.

نکته

زیگموند فروید در کتاب موسی و توحید پیشنهاد می کند که موسی یهودی نبوده بلکه در عوض یک موحد مصر باستان بوده است.

جمع بندی ای سنج

در هر صورت اگر بخواهید بفهمید که چگونه روانشناسی رشد کرده است، آشنایی با کارها و نظریه های زیگموند فروید مهم است. کتابهای دانشگاهی اغلب فقط یک مرور کلی از برخی از شناخته شده ترین ایده های وی را ارائه می دهند. به هر حال اگر علاقه مندید که از نزدیک به کارهای فروید نگاهی بیندازید، کاوش در بسیاری از کتاب های او می تواند دیدگاه خوبی در مورد ایده هایی که به ظهور روانکاوی دامن می زند، فراهم کند.

 از بین کتاب های تاثیرگذار فروید که در بالا معرفی شدند کدام یک را مطالعه نموده اید؟ لطفا دیدگاه و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • فروید که بود؟

    • "زيگموند فروید" در ششم ماه مه 1856، از خانواده اي يهودي در شهر "فریبرگ" جمهوری چک کنونی به دنيا آمد. پدرش، 40 سال و مادرش تنها بيست سال داشت. پدرش یک تاجر پشم به نام جیکوب بود که سه سال بعد از تولد زیگموند به دلیل مشکلات مالی همراه با خانواده خود به لایپزیک رفت و پس از مدتی به وین مهاجرت کرد. جیکوب خیلی سخت‌گیر و خودکامه بود و فروید در زمان بزرگسالی، دشمني، نفرت و خشم کودکی خود را نسبت به پدرش به ياد می‌آورد. او نوشت که در سن دو سالگی نسبت به پدرش احساس برتری داشته است. مادر فروید نسبت به فرزند نخست خود احساس غرور می‌کرد و بر اين باور بود که او مرد بزرگی خواهد شد.از جمله ویژگی‌های شخصیت دیرین فروید، درجه ي بالایی از اعتماد به نفس، آرزوی شدید برای موفق شدن و رویای شهرت و آوازه بود.
  • موضوع کتاب تعبیر خواب فروید چیست؟

    • تعبیر خواب یا Die Traumdeutung به زبان آلمانی منتشر شد. فروید غالباً این کتاب را به عنوان کتاب مورد علاقه شخصی خود می شناسد و تاکنون تبدیل به اثر کلاسیک همیشگی در تاریخ روانشناسی شده است. این کتاب نظریه فروید را بیان می کند که رویاها نشان دهنده آرزوهای ناخودآگاه پنهان شده توسط نمادگرایی است.
  • ویژگی کتاب توتم و تابو فروید چیست؟

    • توتم و تابو یا Totem und Tabu، مجموعه ای از چهار مقاله است که روانکاوی را در زمینه های دیگر از جمله دین، ​​انسان شناسی و باستان شناسی بررسی می کند.
  • موضوع کتاب موسی و یکتاپرستی فروید چیست؟

    • فروید در کتاب موسی و توحید یا Der Mann Moses und die monotheistische Religion با استفاده از نظریه روانکاوی خود فرضیه هایی درباره وقایع گذشته را توسعه می دهد. وی در این کتاب پیشنهاد می کند که موسی یهودی نبوده بلکه در عوض یک موحد مصر باستان بوده است. این آخرین کار فروید و شاید یکی از بحث برانگیزترین کارهای او بود.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید