دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 9

دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 9
پست وبلاگی
چگونه در دوران قرنطینه، روابط صمیمی با همسرمان را افزایش دهیم؟ مدت مطالعه: 5 دقیقه
سروناز چنگیزی 27 اردیبهشت 1399 مدت مطالعه: 5 دقیقه

چگونه در دوران قرنطینه، روابط صمیمی با همسرمان را افزایش دهیم؟

در این مقاله می خواهیم در مورد روابط زوجین در دوران کرونا و راهکارهایی برای افزایش صمیمت در بین آنان صحبت کنیم. قبل از هر چیز یادمان باشد که همیشه، پیشگیری بهتر از درمان است.

هدف ما نیز در این مقاله این است که راهکارهایی را ارائه دهیم که با استفاده از آن ها، نه تنها بتوان از بروز مشاجرات و خشونت های خانوادگی در دوران قرنطینه و کرونا بیشگیری کرد؛ بلکه بتوان میزان صمیمیت و کیفیت روابط را نیز افزایش داد.  به هر حال درادامه براساس فهرست زیر به بررسی موضوع مربوطه می پردازیم: 

گزارش های مرتبط با درگیری های خانوادگی

) مدیر کل مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور اذعان کرده که میزان تماس های زوجین، مرتبط با اختلافات و خشونت خانگی، در دوران قرنطینه و کرونا، - با شماره ی «۱۴۸۰» که مربوط به صدای مشاور بهزیستی است؛- نشان می دهد که آمار اختلافات بین زوجین، ۳ برابر افزایش یافته است.
) به گزارش گلوبو (Globo) برزیل، در دوران قرنطینه و کرونا تقاضا برای کمک درباره خشونت خانگی در این کشور ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
) مقامات بریتانیایی اعلام کرده اند که در در دوران قرنطینه و کرونا ، میزان خشونت خانگی و اختلافات زناشویی، ۵۰ درصد افزایش داشته اند.
) از اسپانیا هم در دوران قرنطینه و کرونا گزارش‌های نگران‌کننده‌ای منتشر می‌شود. در بخش ساحلی استان والنسیای اسپانیا، در تاریخ ۱۹ ماه مارس، شوهری زنش را در مقابل چشمان فرزندانشان کشت. چند روز بعد، پلیس اسپانیا که شهروندان این کشور را به دلیل بیرون آمدن از خانه جریمه می‌کند، اعلام کرد زنانی را که در خیابان باشند و خشونت خانگی گزارش کنند جریمه نمی‌کند.
) در کشور ترکیه هم دست کم ۱۰ مورد قتل زنان در دوران قرنطینه کرونا گزارش شده ‌است.
) در بسیاری از کشورها در دوران قرنطینه و کرونا تعداد تماس‌های تلفنی کاهش یافته؛ چون افراد از ترس اینکه مبادا همسرشان چیزی بفهمد و اوضاع بدتر شود، نمی‌توانند در حضور شریک زندگی خود صحبت کنند.

فعالان گروه« اوا کوپرتیوا» در ایتالیا اعلام کرده‌اند که در دوران قرنطینه و کرونا تعداد تماس‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته اما پیامک‌ها افزایش یافته‌است. پناهگاه «کازا لوکای سیستا» هم اعلام کرده که در شهر رم همه پناهگاه‌ها باز، و آماده پذیرش زنانی هستند که به هر وسیله قصد تماس با آنها را دارند.

کرونا و خشونت خانگی

احتمالا شما هم از خواندن این آمار و اخبار در مورد خشونت خانگی در ایام کرونا، شگفت زده شده اید ؟! این روزها در دوران قرنطینه و کرونا ، جک های زیادی در این باره در سراسر فضای مجازی در حال انتشار است و اغلب افراد، به نوعی، وجود تعارضات و خشونت خانگی را جدی نمی گیرند و آن ها را در حد همین جک ها و شوخی ها تصور می کنند؛ اما همانطور که در ابتدای این مقاله نیز اشاره کردیم، واقعیت چیز دیگریست…

چیزی که شاید هیچ کس تصورش را هم نمی کرد که تا این حد جدی باشد…! در حال حاضر، بسیاری از خانواده ها و زوجین، در سراسر دنیا، با قضیه خشونت خانگی دست و پنجه نرم می کنند؛ حتی ممکن است خود شما نیز در دوران قرنطینه و کرونا درگیر معضل خشونت خانگی و نبود صمیمیت شده باشید.

با بررسی های بیشتر، مشخص شده است که زوجین در دوران قرنطینه، غالباً بر سر رعایت کردن یا نکردن مسائل بهداشتی و ایمنی مرتبط به کرونا، با همسر و یا باقی اعضای خانواده خود به اختلاف و دعوا خورده اند. بسیاری از زوجین، با یک جرقه، کنترلشان را از دست می دهند و بر سر کوچکترین چیزها ساعت ها جر و بحث راه می اندازند.

حتی اغلب آن ها، اختلافاتی که در گذشته با هم داشته اند را مجددا مطرح کرده و درباره با آن به مشاجره پرداخته اند.

مسئله ی اصلی این است که در دوران قرنطینه و کرونا ، بهترین کار چیست؟ چگونه باید خودمان را در برابر خشونت های خانگی محافظت کنیم؟ چگونه باید صمیمیت را افزایش داد؟ نکته ی مهم این است که وقتی می شود روابط را از همان ابتدا جوری پیش برد که صمیمیت آن ها افزایش یابد، اصلا چرا باید بگذاریم کار به این همه جار و جنجال و خشونت بکشد و بعد به فکر چاره باشیم ؟!!! 

ارئه راهکارهایی برای افزایش صمیمت در بین زوجین

 همیشه همسرتان را اولویت قرار دهید 

بسیاری از ما فکر می کنیم که باید فرزندان و پدر و مادرمان را اولویت قرار دهیم و اغلب یادمان می رود که همسری نیز داریم. همین نادیده گرفتن و بی توجهی و عدم صمیمت، کم کم باعث نارضایتی و شروع شدن مشاجرات خواهد شد. در فرهنگ های فرزند محور، این مشکل به وفور دیده می شود.

اغلب خانم ها بعد از اینکه بچه دار می شوند، تا حد زیادی همسرشان را مورد بی توجهی قرار می دهند و تمام انرژی شان را صرف فرزند کرده و از رابطه ی زناشویی شان غافل می شوند. همین کاهش صمیمت به مرور موجب نارضایتی آقایان می شود در نتیجه آقایان کم کم حس می کنند که طرد شده اند و این جاست که بحث ها و بهانه گیری ها به تدریج ظاهر می شوند…!

حال در دوران قرنطینه اکثر خانم ها فقط به بهداشت فرزندانشان توجه می کنند از توجه به همسرشان غافل می مانند که این بی توجهی می تواند آغاز خشونت و پایین صمیمت در بین والدین باشد.

صمیمیت

 نیازهایتان را مجددا بررسی کنید 

اغلب زوجین، در ابتدای رابطه و ازدواج شان به خوبی می دانند که طرف مقابلشان چه خواسته هایی از آن ها دارد. با گذشت زمان، بسیار طبیعی است که این نیازها عوض شوند و جایشان را به نیازهای دیگری بدهند.

اگر ما از این خواسته ها مطلع نباشیم، نمی توانیم در برآورده شدنشان نقشی داشته باشیم و همین عامل سبب می شود تا احساس کنید که همسرتان اهمیتی به شما نمی دهد و صمیمیت از بین رفته است و اگر این روند ادامه یابد، قطعا ناراحت و عصبانی خواهید شد. پس نیاز است تا هر چند وقت یکبار، با همسرتان صحبت کنید و نیازهایش را جویا شوید. بنابراین با توجه به این توصیفات این دوران فرصت مناسبی است که زن و شوهر برای یکدیگر وقت کافی بگذارند و با صحبت کردن با یکدیگر و بررسی مجدد نیازهایشان فاصله بین خودشان را کم کنند.

 فعالیت های مشترک را در برنامه تان قرار دهید 

در دوران قرنطینه و کرونا حتما با همفکری یکدیگر، فعالیت هایی را ترتیب دهید که مورد علاقه هر دو شما باشد؛ مثلا می توانید با همدیگر فیلم ببینید، آشپزی کنید، بازی کنید (بازی های کامپیوتری، اسم-فامیل و …)، فعالیت های مشترک ورزشی انجام دهید و … .

این کار، هم باعث شاد شدن و تقویت روحیه تان می شود، هم رابطه تان را از حالت یکنواختی در می آورد و هم باعث ایجاد حس صمیمیت بین شما و همسرتان می گردد.

 از معجزه ی صحبت کردن غافل نشوید 

راحت ترین کاری که در هر رابطه ای وجود دارد، این است که درباره با مسائل مان گفتگو کنیم؛ کاری که متاسفانه اغلب زوجین در آن ضعف دارند و اصلی ترین دلیل اختلافات شان نیز همین است.

باید یاد بگیریم که به طور موثر و در کمال احترام و آرامش، با همسرمان صحبت کنیم و ناراحتی ها، خواسته ها و هر چیزی که مد نظرمان است را به وی انتقال دهیم. توجه داشته باشید که اگر قضیه ای اتفاق افتاده و تمام شده، دیگر صحبت کردن درباره با آن فایده ای ندارد؛ اما در خصوص مسائلی که می توانند در آینده مشکل ساز شوند، حتما باید گفتگو کرد. در هر صورت یادمان باشد که دوران قرنطینه و در خانه ماندن در این ایام کرونایی فرصت مناسبی برای صحبت کردن های طولانی با همسرمان می باشد.

زوج

 یادتان باشد که برای رسیدن به هم چه سختی هایی کشیده اید 

تقریبا تمام زوجین، در یکی دو سال ابتدایی زندگی شان، همدیگر را بسیار دوست دارند و همه چیز در رابطه شان عالی پیش می رود و صمیمیت در بین آنان بالا می باشد. ولی با گذشت زمان و عادی شدن این احساسات، کم کم یادمان می رود که برای با هم بودن و ازدواج کردن با کسی که عاشقش هستیم، چه سختی هایی کشیده ایم.

همین عامل، باعث می شود که گاهی نسبت به هم، بسیار بی رحم باشیم و جوری رفتار کنیم که انگار دشمنمان رو به روی ما قرار دارد، نه همدم و شریک زندگی مان. 

برای اینکه بتوانید میزان عشق و صمیمیت بین خود و همسرتان را بسنجید، می توانید تست عشق استرنبرگ را انجام دهید.

توجه

در مواقعی که از همسرمان دلخور هستیم و یا با او بحثی داشته ایم، بهتر است به این فکر کنیم که چه لحظات خوشی را با وی گذرانده ایم و به یاد آوریم که این همان فردی است که عاشقش بوده ایم و راه دشواری را برای با او بودن، طی کرده ایم. این افکار سبب می شود خشونت خانگی در بین زوجین تا حدی کاهش یابد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد افزایش روابط  صمیمی با همسر در دوارن قرنطینه صحبت کردیم. نکته ایی که در دوران قرنطینه باید خاطر نشان کنیم این است که در این ایام به خاطر مشکلات گوناگون از قبیل تعطیلی کسب و کارها، تعطیلی مدارس و سر و کله زدن با کودکان، کاهش روابط اجتماعی و در کل ورود سبک زندگی جدید، سبب پایین آمدن صبر و بردباری زوجین و درنتیجه افزایش درگیرهای زناشویی شده است. بنابراین در این مقاله  برای  بازگشت مجدد صمیمت و عاطفه در بین زوجین راهکارهایی مطرح شده است. 

در ادامه شما هم می توانید با کامنت ها و ثبت نظر خود درباره راهکارهایی برای افزایش صمیمت در بین زوجین را  با ما به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند روابط بین خود و همسرشان را بهبود بخشند.

بیشتر بخوانید

ما همچنین قصد داریم در مقاله ای با عنوان "در دوران شیوع ویروس کرونا، دعوا های زناشویی را چگونه مدیریت کنیم؟" با ارائه راهکارهایی دعواهای زناشویی را کاهش دهیم.

 
 

 

 

طلاق عاطفی چیست | علل و روش‌های پیشگیری
بررسی انواع آزمایش های قبل از ازدواج
افسردگی بعد از ازدواج | علائم و دلایل آن
علائم و نشانه های عشق واقعی
جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید