تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 7

دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 7
پست وبلاگی
روابط خانوادگی در عصر کرونایی مدت مطالعه: 2 دقیقه
سارا شهبازی 06 اردیبهشت 1399 مدت مطالعه: 2 دقیقه

روابط خانوادگی در عصر کرونایی

کرونا و قرنطینگی

ویروس کووید ۱۹ یا همان کرونا از شهر ووهان چین بیرون آمد و مرزها را یک به یک گذراند و به کشور ما رسید و به عنوان یک بحران جهانی، علاوه بر خطرها و بیماری های جسمی و فیزیکی، چالش ها و مشکلات روانی زیادی را نیز به عنوان سوغاتی برای ما به همراه خود آورد. یکی از آن چالش های مهم؛ در خانه ماندن و یا «قرنطینه ی خانگی» شهروندان است، این شرایط چالش برانگیز، افراد را مجبور نموده که برای در امان ماندن از ویروس کرونا، خود را در خانه حبس کنند و در قرنطینه بمانند.

خشونت خانگی

در این روزهای کرونایی که خانه ها برای عده ای از افراد یک مکان امن محسوب می شود، عده ای نیز در جامعه وجود دارند که برای آن ها این مکان، ناامن ترین جای جهان محسوب می شود و در معرض انواع و اقسام خشونت ها ی خانگی قرار می گیرند. «خشونت خانوادگی» را می توان مجموعه ای از رفتارهای آسیب رسانی دانست، که فرد برای پیشبرد مقاصد خویش انجام می دهد و صرفا جنبه فیزیکی ندارد، بلکه ممکن است ابعاد روانی (فحاشی، تحقیر، منزوی کردن فرد، داد و فریاد)، جنسی (آزار و مزاحمت جنسی، تجاوز) و اقتصادی (شکستن وسایل خانه، کنترل پول و مخراج و …) هم به خود بگیرد و یا بنا به تعریف مگارژی: «خشونت به معنای اشکال افراطی رفتار پرخاشگرانه است که احتمالا باعث آسیب های مشخص به قربانی می گردد».

خشونت

خشونت خانگی

 

در شرایط حساس کنونی که جهان آدم ها، محدود به یک چهاردیواری شده است، مشکلات خانوادگی زیادی نیز در این عصر قرنطینگی به وجود آمده است. زوج های زیادی که مدت بیشتری نسبت به قبل از شیوع این ویروس در خانه کنار یکدیگر هستند، شروع به انتقاد و عیب جویی، گله وشکایت، تهدید یکدیگر، مقایسه و سرزنش نمودن و در نهایت خشونت های فیزیکی می نمایند.

افزایش اختلافات در عصر کرونا

متأسفانه آمارها و اخبار این روزهای فضای مجازی از سراسر جهان نیز نشان از آن دارد که در پی شیوع این ویروس و قرنطینه ی خانگی، «خشونت ها ی خانوادگی، بین زن و شوهر و والدین و فرزندان به اوج خود رسیده است، به طوری که میزان تماس های زوجین در دوران قرنطینه با صدای مشاور بهزیستی افزایش سه برابری در کشور داشته است و در دیگر نقاط جهان مانند چین، استرالیا و فرانسه نیز در این دوران شاهد افزایش خشونت خانگی هستیم. اگر بخواهیم مثال هایی از خشونت های خانگی را در این دوران بازگو کنیم، می توانیم از زن هایی سخن به میان آوریم که در این روزهای قرنطینگی علاوه بر فشار روانی و استرس ناشی از ویروس همه گیر کرونا، فشار ناشی از کارِ خانگی نیز روح و روان آن ها را مخطل کرده است، هم نظاوت خانه (شستن ظرف و ظروف، لباس ها و وسائل خرید) و هم رسیدگی به کارهای فرزندان (درس های بچه ها، غذای بچه ها) و … باعث می شود که تمام بار کارخانگی بر دوش یک نفر در این ایام پر فشار روانی بیفتد و باعث پرخاشگری و ناراحتی زن با مرد در خانواده شود.

خشونت علیه کودکان

همچنین خشونت هایی هم علیه کودکان در دوران قرنطینه صورت می گیرد، زیرا که با تعطیلی مدارس، کودکان و نوجوانان بیشتر در خانه و کنار والدین روزگار می گذرانند، هیچ کدام انعطافی برای پذیرش چالش های این شرایط ندارند، آن ها در دنیایی همانند فضای مجازی و عصر ارتباطات رشد نموده اند و پذیرش این شرایط و مشکلات آن برایشان دشوار است و والدین آن ها این موضوع را دست کم و یا نادیده می گیرند و این عامل نیز منجر به تنش بین آن ها می شود.

خشونت خانگی

قرنطینه خانگی

 

یادگیری ارزش های خانوادگی

ما می دانیم خانواده واحدی است که بر اساس ازدواج پدید می آید و باید مثل یک حریم امن و مطمئن زندگی انسان را دربرگیرد زیرا که انسان در خانوده بایدها و نبایدها و نقش هایش را در روابط با دیگران می آموزد. در یک محیط خانوادگی آنچه اهمیت دارد «ارزش های خانوادگی» و «اجتماعی» است که عناصر «نظام اجتماعی» در جامعه را شکل می دهد. بنابراین باید اعضای خانواده شکل گیری این ارزش ها و نحوه ی رفتار درست را بشناسند و در جهت تقویت آن ها بکوشند و این تمرینِ تقویت را باید از روابط خودشان با یکدیگر در خانه شروع کنند، زیرا که این روزهای قرنطینه می تواند فرصت خوبی باشد برای اینکه اعضای خانواده بتوانند یکدیگر را بیشتر درک کنند، به عقاید یکدیگر احترام بگذارند و به قدر کافی تمرین کنند که از هیچ محبتی نسب به یکدیکر دریغ نکنند، زیرا که شکست ویروسی که تشنه ی جان آدمیزاد است، نیاز به همبستگی آدم ها با یکدیگر دارد و این تمرین همبستگی را باید از خانه های خودمان شروع کنیم به امید نابودی هر چه سریع تر این ویروس.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید