سرگرمی های جذاب برای کودکان در ایام قرنطینه
با توجه به ایام کرونا و قرنطینه شدن کودکان در منزل در این مقاله میخواهیم در مورد سرگرمی های جذاب کودکانه صحبت کنیم. سرگرمی هایی که می تواند مقداری از شیطنت کودکان را کاهش دهد و آن ها را در منزل سرگرم کنند . به هر حال درادامه براساس فهرست زیر به بررسی برخی از این سرگرمی ها می پردازیم:
گذری بر نقل و قول های کودکان در ایام قرنطینه
«مامان، میشه بریم بیرون ؟»، «میشه برم با دوستام بازی کنم ؟»، «تا کی باید خونه بمونیم ؟»، «نمیشه منو ببرین پارک ؟؟؟؟»، «بابا میشه با ماشین یه دور بزنیم ؟»، «دیگه نمیخوام اینجا بمونم…!»، «حوصلم سر رفته…»، «خسته شدم…» و … .
اگر دارای فرزند کوچک باشید، این دیالوگ ها و مکالمات مشابه آن، برایتان بسیار آشناست. این روزها، پدر و مادرهای بسیاری با روانشناسان تماس می گیرند و عاجزانه، جویای کمک می شوند؛ چرا که نمی دانند چگونه باید رابطه شان با فرزندانشان را مدیریت کنند. در این ایام، همه ی ما از خانه ماندن، خسته و کسل شده ایم و در این میان، بچه ها نیز براساس طبیعتشان، بی حوصله و بی قرار می شوند و کنترل آنها بسیار سخت است. سوال اغلب والدین این است که آیا راهی برای آرام کردن و مدارا با شیطنت کودکانوجود دارد، یا می بایست تسلیم شان شد ؟
نیل دگراس تایسونما به کودک مان در اولین سال زندگی اش آموزش می دهیم كه راه برود و صحبت كند ولی در بقیه زندگی اش باید ساكت باشد و بنشیند. یقیناً آنجا مشکلی وجود دارد
معرفی راهکارهایی ساده برای سرگرم کردن کودکان
خبر خوش این است که شما با استفاده از راهکارهای بسیار ساده، می توانید کودکان تان را سرگرم کرده و با آنها، حتی در این دوران کسالت بار قرنطینه، ایام شادی را سپری کنید.
از ساده ترین کارها شروع کنید
یکی از جذاب ترین و ساده ترین کارها و سرگرمی درایام قرنطینه این است که با همکاری تمام افراد خانواده و مشارکت بچه ها، آشپزی کنید. در حین این کار، به بچه ها سخت نگیرید و بگذارید همانطور که می خواهند، با مواد اولیه کار کنند و حتی اگر آشپزخانه را کثیف کردند، آنها را تنبیه نکنید و اجازه دهید راحت باشند.
نقاشی بکشید
این کار، جزو فعالیت هایی است که تقریبا تمام بچه ها، عاشقش هستند! می توانید موضوع خاصی را برای بچه ها تعیین کنید (مثلاً جنگل، اعضای خانواده و …) و از آن ها بخواهید تا هرچه را که درباره با این موضوع به ذهن شان می رسد، بکشند. همچنین می توانید رنگ های مخصوصی را در اختیار کودک و یا کودکان خود قرار دهید که انگشت خود را ، آغشته به رنگ کنند و با استفاده از انگشت رنگی خود سرگرم کشیدن نقاشی و اشکال مختلف بر روی کاغذ شوند.
کاردستی درست کنید
اغلب بچه ها دوست دارند با استفاده از وسایل مختلف، آثاری خلق کنند که متعلق به خودشان باشد. برای این کار، تعدادی مقوا، چسب، قیچی، کاغذ رنگی، کاموا و هر چیز دیگری که در خانه دارید را در اختیارشان قرار دهید و به آنها بگویید که با استفاده از این وسایل، هر چیزی که می توانند، درست کنند.
خمیر بازی کنید
اگر در خانه خمیر بازی یا ماده ای مشابه آن دارید، در اختیار کودک خود قرار دهید تا سرگرم بازی شود. همچنین می توانید از کودک خود بخواهید تا شکل خاصی (مثلا ستاره، آدمک و …) را خلق کنند. کمتر کودکی است که از خمیر بازی خوشش نیاید !
سایه بازی کنید
چراغ ها را خاموش کنید و فقط و با انگشتانتان شکل های مختلف درست کنید و روی دستهایتان نور بیاندازید تا سایه شان روی دیوار بیفتد. بدین ترتیب، همراه فرزندتان شروع به خلق کردن اشکال مختلف و متنوع کنید و به او یاد دهید که چگونه شکل های جدید بسازد.
قصه بگویید
قبل از خواب یا هر زمان دیگری که مناسب باشد، برای فرزندتان قصه تعریف کنید و یا از او بخواهید که برایتان یک قصه بگوید. همچنین، می توانید کتابی که مورد علاقه اش باشد را نیز برایش بخوانید.
با کمترین امکانات، موسیقی بزنید
در چند لیوان، به مقدارهای مختلف، آب بریزید و آن ها را کنار هم بچینید. سپس با یک قاشق، به لیوان ها ضربه بزنید و آهنگ بسازید !
حباب بازی کنید
در یک ظرف، آب و صابون (و یا هر ماده ی شوینده ی دیگر) را قاطی کنید. سپس، یک نی به کودکان بدهید تا در این آب فوت کنند و کف و حباب تولید کنند.
خاطره هایتان را مرور کنید
برای این منظور، می توانید آلبوم های قدیمی و یا فیلم هایی که در موقعیت های مختلف گرفته اید را بیاورید و آن ها را کنار هم تماشا کنید و حتی خاطره های جالبی که در گذشته داشته اید را برای فرزندان تان تعریف کنید.
در نظافت منزل، از آن ها کمک بگیرید
زمانی را مشخص کنید تا همه ی اعضا با هم، مشغول نظافت منزل شوند. از فرزندانتان نیز بخواهید که اتاقشان را مرتب کنند و همچنین، اسباب بازی ها و وسایلی را که از کمدشان بیرون آورده اند را جمع کنند و به سر جایشان برگردانند.
نقش بازی کنید
از بچه ها بخواهید که شغل مورد علاقه شان را بیان کنند و شروع کنند به بازی کردن نقش آن (مثلاً پزشک شوند و کارهای یک پزشک را تقلید و نقشش را بازی کنند).
پازل درست کنید
اگر در خانه پازل ناتمامی دارید، می توانید آن را به همراه سایر اعضای خانواده و کودکان، تکمیل کنید. حتی اگر پازل جدیدی ندارید، می توانید به سراغ پازل های قدیمی تر رفته و آن ها را دوباره از نو بسازید.
لی لی بازی کنید
میتوانید جدول بازی لی لی را روی هر سطحی بکشید. با استفاده از نوار یا چسب یا گچ، ۹ خانه ی مربعی شکل روی زمین ایجاد کنید (تعداد خانه ها به خودتان بستگی دارد و میتوانید آنها را بیشتر یا حتی کمتر بکنید). خانه های یک تا سه در یک خط قرار دارند و بالای آنها و در کنار هم، خانه ی ۴ و ۵ قرار می گیرند. بالای آنها نیز خانه ی ۶ قرار می گیرد و خانه های ۷ و ۸ هم در کنار هم و بالای خانه ۶ قرار خواهند گرفت. در نهایت هم خانه ی ۹ را بالای تمامی خانه ها قرار می دهیم. مقررات بازی را به همه یاد می دهیم و یا با توجه به نظر سایرین، مقررات جدیدی وضع کرده و بازی را آغاز می کنیم.
جمع بندی ای سنج
در این مقاله همانطور که دیدیم راهکارهایی را برای کاهش شیطنت های کودکان در ایام قرنطینه در منزل معرفی کردیم. قبل از هرچیز باید یادمان باشد که این ایام قرنطینه حتی برای بزرگسالان هم غیرقابل تحمل می باشد پس با کودکانمان مهربان تر و صبورانه تر برخورد کنیم و کودکان را بیش از پیش مورد توجه قرار دهید و حتما به میزان کافی برای آنها وقت بگذارید تا هم آنها سرگرم و راضی باشند و هم شما درگیر بدخلقی هایشان نشوید.
شما هم می توانید با کامنت ها و ثبت نظر خود درباره سرگرمی هایی که برای کودکانتان در منزل دارید را با ما به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از این سرگرمی ها استفاده کنند.
پیشنهاد ای سنج در دوران قرنطینه برای سرگرمی و تقویت هوش کودکان تان، "بازی های روان شناسی" است. شما همین حالا می توانید در کنار فرزندتان بازی را شروع کنید: