دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 4

دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 4
پست وبلاگی
6 راهکار برای حفظ روحیه در دوران قرنطینه مدت مطالعه: 4 دقیقه
سروناز چنگیزی 01 اردیبهشت 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

6 راهکار برای حفظ روحیه در دوران قرنطینه

در این مقاله میخواهیم با ارائه چندین راهکارعملیاتی پیشنهاداتی برای حفظ روحیه به شما دوستان بدهیم. به هر حال طبیعی است که از این روزهای قرنطینه به عنوان روزهای حوصله بر یاد کنیم به همین خاطر خیلی از ماها نیاز داریم که راهکارهایی را برای حفظ روحیه خود در زندگی به کار ببریم .  به هر حال درادامه براساس فهرست زیر به بررسی موضوع مربوطه می پردازیم: 

گذری بر کلافگی های ایام قرنطینه

مدت هاست که بیرون نرفته ایم، با دوستانمان قرار نگذاشته ایم؛ به رستوران یا کافه ی مورد علاقه مان سر نزده ایم، عزیزانمان را ندیده ایم؛ نتوانسته ایم سر کار برویم و درآمد داشته باشیم؛ تمام طول روز را در خانه مانده ایم و تنها راهمان با محیط بیرون، پنجره بوده است…! نوروزی که برایش هر سال شوق و ذوق داشتیم، امسال رنگ و بویی نداشت و ایامی که تنها دلخوشی مان در شروع سال نو بودند، تبدیل به یک روزمرگی کسالت آور شدند… .

در این ایام، احتمالا اکثر ما بی تحرک و بی حوصله شده و احساساتی مانند خشم، غم و نا امیدی را بیشتر از هر زمان دیگر، تجربه کرده ایم. آیا با وجود تمام این مسائل، می توان هنوز هم خوشحال بود و امیدوار ؟ چگونه می توان این دوره را با کمترین مشکل و دردسر، سپری کرد؟ آیا دوباره، اوضاع همانند سابق خواهد شد ؟ بهترین کار در این شرایط چیست ؟ احتمالا همه یا اکثر ما، این سوال و سوالاتی همانند این را بارها و بارها، در این ایام از خودمان پرسیده و به جواب خاصی نیز دست پیدا نکرده ایم.

معرفی چند راهکار برای حفظ روحیه

روانشناسان و مشاوران سلامت، بیان می کنند که مهمترین ترین کاری که می توانیم در این شرایط انجام دهیم، این است که با حفظ روحیه مان، به سلامتی روان خود و اعضای خانواده مان کمک کنیم. متخصصان این حوزه، بیان می کنند که هر یک از ما، برای اینکه بتوانیم به خوبی از این دوران عبور کنیم، می بایست یک «برنامه سلامتی» مخصوص برای خودمان و خانواده مان داشته باشیم. در این قسمت، نکات مختلفی را بیان می کنیم که در این راستا می توانند یاری رسان شما باشند.

قرنطیه، مساوی با محدودیت نیست 

کارهای معمول خود را ادامه دهید یا کارهای جدیدی را شروع کنید. در قرنطینه بودن، بدین معنا نیست که روتین زندگی مان قرار است کاملا عوض شود ! سعی کنید که همانند روزهای عادی، به موقع بخوابید و به موقع بیدار شوید؛ لباس دلخواهتان را بپوشید؛ دوش بگیرید؛ به موها و ظاهرتان برسید؛ به انجام کارهای منزل بپردازید؛ آشپزی کنید و هزاران کار دیگر که همیشه می کردید.

می توانید حتی به سراغ کارهای جدید بروید؛ برای مثال، آرایش های جدید را امتحان کنید، چیدمان منزلتان را عوض کنید و یا با دیدن ویدیو های آموزشی، یک مهارت ساده و جدید را یاد بگیرید؛ مانند پختن یک غذای جدید و یا درست کردن یک کاردستی خلاقانه.

حتما سعی کنید که کودکان یا سایر اعضای خانواده تان را نیز در کارهایی که امکانش هست، مشارکت دهید تا یک برنامه ی خانوادگی داشته باشید. علاوه بر اینها، قطعاً همه ی ما کارهای عقب مانده ی زیادی داریم که در این شرایط، بهترین فرصت انجام آنهاست.

از معجزه ی ورزش، غافل نشوید 

در این دوران، ورزش کردن را از یاد نبرید. سعی کنید که در کنار تمام کارهایتان، هر روز، حدود نیم ساعت ورزش کردن را جای دهید. اگر برایتان سخت است، به جای هر روز، حداقل دو الی سه بار در هفته، ورزش کنید. اینکار، به علت هورمون هایی که در بدنتان ترشح می کند، تاثیر شگرفی بر حال و هوایتان خواهد داشت و از بروز مشکلاتی همانند افسردگی و خستگی نیز تا حد زیادی جلوگیری خواهد کرد.

روابط اجتماعی تان را حفظ کنید 

با دیگران در ارتباط باشید؛ با خانواده، دوستان و همکاران خود، به صورت تصویری، تماس برقرار کنید. در مورد احساساتتان با آنها صحبت کنید و از آنها بپرسید که چه احساسی دارند. سعی کنید که به طور منظم با آنها در ارتباط باشید، خصوصا با افرادی که تنها هستند.

روابط اجتماعی

سعی کنید از هر لحظه تان لذت ببرید 

سرگرمی های جذاب و لذت بخش داشته باشید. دسته جمعی آواز بخوانید؛ مطالعه کنید؛ آشپزی کنید؛ پازل درست کنید؛ خیاطی، بافتنی یا هر کاری را انجام دهید که مورد علاقه تان باشد. از آنجایی که در این ایام، تمام زمان خود را با همسر، والدین یا فرزندانتان می گذرانید؛ سعی کنید تا فعالیت هایی را ترتیب دهید که همه ی اعضا در آنها سهیم بوده و مورد علاقه ی همه باشد. 

لیستی از نگرانی هایتان تهیه کنید 

همه ی ما در این ایام، درباره ی مسائل مختلف، ممکن است دچار دلهره و اضطراب شویم که امری طبیعی است. لیستی از این نگرانی ها درست کنید. در طول روز، همه ی نگرانی هایتان را یادداشت کرده و به خودتان اجازه دهید که در زمان خاصی از روز، به آنها فکر کنید. این تکنیک، بسیار موثر و مشهور است و در بلند مدت، افکار مزاحم و نگرانی های شما را به خوبی مدیریت خواهد کرد.

به خودتان استراحت دهید و امیدوار باشید 

این نکته به خصوص برای افرادی مناسب است که خود، جزو کادر درمانی هستند. تمرین هایی را برای حفظ سلامتی تان انجام دهید. مدیتیشن و تمرین های ذهن آگاهی، در این خصوص، بسیار مناسب هستند. برای این کار، یکسری برنامه های مخصوص نیز طراحی شده اند که می توانید آنها را بر روی گوشی همراه، تبلت یا کامپیوترتان نصب کرده و به راحتی از آنها استفاده کنید.

سعی کنید که حتما هر روز و یا سه روز در هفته، حداقل نیم ساعت، ورزش کنید. یک دفتر شکرگزاری داشته باشید و هر روز، سه مورد از چیزهایی که به خاطر آنها شکرگزار هستید را یادداشت کنید. هرگاه که روزتان را به خوبی سپری کردید، به خودتان و دیگران، برای داشتن یک روز عالی، تبریک بگویید؛ حتی می توانید قبل از شروع برنامه های روزانه ی خود، به خودتان و دیگران یادآوری کنید که قرار است روز خوبی را در پیش داشته باشید و بدین واسطه، به خودتان و آنها، انگیزه و امید دهید.

فراموش نکنید که هنوز، با وجود بسیاری از محدودیت ها، کارهای زیادی را می توان انجام داد؛ مثل گوش دادن به موسیقی، وقت گذراندن با خانواده، آواز خواندن، خندیدن، امیدوار بودن و … . نکته ی مهم این است که به انجام هر کاری که می پردازید، مطمئن شوید از انجام آن لذت می برید.

سلامت روان

برای اینکه نکته ها و توصیه های بیشتری را در خصوص حفظ روحیه و سلامت روان، در ایام قرنطینه بیابید، می توانید به صفحه ی مربوط به ویروس کرونا، در سایت یونیسف (www.unicef.org) سر بزنید. حتما سعی کنید که بعضی از راهکارهایی را که برای خودتان مفید بوده اند، با دیگران به اشتراک بگذارید و این اصل را فراموش نکنید که همه ی ما می توانیم از همدیگر یاد بگیریم و با کمک هم، از پس سخت ترین شرایط نیز بربیاییم !

جمع بندی ای سنج

به هرحال همچنان که در این مقاله گفتیم در دوران قرنطینه افراد به لحاظ روحیه به خاطر سبک زندگی جدید در وضعیت روحیه مناسبی به سر نمی برند به همین خاطر در این مقاله راهکارهایی از قبیل ورزش کردن، حفظ روابط اجتماعی، امیدوار بودن و لذت بردن از وضعیت اکنون را معرفی کردیم.

و در آخر پیشنهاد ای سنج به شما این است که اگر برای حفظ روحیه خود در دوران قرنطینه از راهکار خاصی استفاده می کنید با ثبت دیدگاه  خود تجربه تان را برای خوانندگان مجله به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید

 

همچنین در مقاله ای با عنوان "25 فعالیت آرامش بخش خانگی برای دوران کرونا"  فعالیت های بیشتری را برای حفظ روحیه در ایام کرونا معرفی می کنیم. 

 
 

 

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید