دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 1

دوره: چگونه با کرونا کنار بیاییم

جلسه 1
سبک زندگی جدید در ایام کرونایی مدت مطالعه: 3 دقیقه
سروناز چنگیزی 25 شهریور 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

سبک زندگی جدید در ایام کرونایی

دنیایی که پس از کرونا تجربه می کنیم، دیگر شبیه قبل نخواهد بود. چه بخواهیم، چه نخواهیم، ما نیز باید خود و سبک زندگی مان را تغییر دهیم و شیوه ای را در پیش بگیریم که با توجه به شرایط، بهترین باشد. در این مقاله نیز به بررسی 10 مورد می پردازیم که باید در سبک زندگی جدیدمان گنجانده شوند.

  • استفاده از وسایل نقلیه عمومی ممنوع...
  • بیرون رفتن از خانه ممنوع، مگر در مواقع بسیار ضروری و حیاتی...
  • مدارس و دانشگاه ها تعطیل...
  • آموزش فقط آنلاین و مجازی...
  • دور هم جمع شدن با دوستان و فامیل هم تا اطلاع ثانوی لغو...
  • استفاده از دستکش و ماسک، ضروری...
  • ضد عفونی کردن هر چیزی که از بیرون می خریم و حتی وسایلی که به طور روزمره ازشون استفاده می کنیم، مثل موبایل، کیف پول، سوییچ ماشین و ...
  • شستن دست ها هم فراموش نشه...

ماه هاست که مردم سراسر دنیا، با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کنند و همه چی دستخوش تغییر شده است. همه ی ما در این مدت چالش های بسیاری را تجربه کردیم و با چیزهایی رو به رو شدیم که پیش از این شاید فکرش را هم نمی کردیم. چه بپذیریم، چه نه، زندگی بعد از کرونا دیگر همانند قبل آن نخواهد بود. در واقع، آینده ی دنیا نیز پس از این، تغییر خواهد کرد. حال، بهترین کار این است که کم کم به این تغییرات عادت کنیم و متناسب با اوضاع، یک سبک زندگی جدید را برای خود و خانواده مان ایجاد کنیم. این سبک زندگی، باید با توجه به امکانات، شرایط و نیازهای هر کدام از اعضا، برنامه ریزی شود. اما باید توجه کنید که این سبک، کاملا متفاوت از چیزی است که قبل از شیوع ویروس کرونا وجود داشته و نباید انتظار داشته باشید که همانند گذشته، همه چیز مطابق میل تان باشد. در این مقاله، به بررسی مواردی می پردازیم که از این پس لازم است آن ها را در زندگی تان تغییر دهید تا در نهایت، یک شیوه ی جدید، متناسب و متفاوت برای خود و خانواده تان ایجاد کنید.

1- مسافرت را حذف کنید :

همه ی ما قطعا بعد از روزهای متوالی کار کردن و گذراندن روزمرگی ها، نیاز به استراحت و مسافرت داریم؛ اما در شرایط کنونی، متاسفانه باید از این مورد صرف نظر کنیم چرا که می تواند سلامتی ما و حتی سلامتی افرادی که با آن ها در طی مسافرتمان در ارتباط هستیم را تا حد زیادی به خطر بیاندازد.

2- از اماکن تفریحی و تاریخی بازدید نکنید :

همانطور که می دانید، در این مکان ها، احتمال تجمع افراد، بیشتر از سایر نقاط است و به همین دلیل، می توانند محلی برای شیوع ویروس کرونا باشند.

3- کارهای دسته جمعی و گروهی را لغو کنید :

از آنجایی که از ناقل بودن یا نبودن سایر افراد نمی توان مطمئن شد، بهترین کار این است که حد الامکان، در محیط هایی که بیش از دو نفر حضور دارند حاضر نشوید و فعالیت های مشترک (همانند برگزاری جلسات، کلاس های آموزشی و ...) را کنسل کنید و اگر امکانش هست، به صورت مجازی آن ها را انجام دهید.

کتاب خواندن

4- زمانی را به مطالعه کردن اختصاص دهید :

مطالعه کردن و داشتن سرگرمی های مختلف به همراه اعضای خانواده، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش استرس و کلافگی داشته باشد و باعث می شود تا اوقات شادی را با دیگران، در آرامش، سپری کنید.

5- فعالیت های ورزشی را فراموش نکنید :

سعی کنید حتما هفته ای دو الی سه بار، در خانه، به انجام فعالیت هایی ازجمله مدیتیشن، یوگا و ریلکسیشن (آرام سازی ذهن و بدن) بپردازید. حرکات کششی و ورزش کردن را نیز فراموش نکنید. این فعالیت ها، تاثیر فوق العاده ای در پیش گیری از افسردگی و اضطراب دارند و می توانند تا حد بسیار زیادی سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

6- کودکان و نوجوانان را نادیده نگیرید :

وقتی می خواهید برای انجام کاری برنامه ریزی کنید و یا تصمیم مهمی بگیرید، حتما کودکان را هم در نظر بگیرید و آن ها را نیز مشارکت دهید و نظرشان را جویا شوید. این کار باعث می شود که در انجام فعالیت های مختلف، توافق بیشتری داشته باشید. همچنین، نیاز نوجوانان و کودکان نیز محترم شمرده می شود و این گونه، خوشحال تر خواهند بود و احساس می کنند که شما آن ها را درک میکنید. در نتیجه، تحمل شرایط سخت، برایشان آسان تر خواهد شد. بگذارید کودکان صحبت کنند و اگر خودشان داوطلب نشدند، حتما خودتان موضوعی را مطرح کنید و بخواهید تا درباره اش با شما صحبت کنند. زمانی که با شما در حال صحبت هستند نیز کاملا به آن ها توجه کنید. اگر خواستند با دوستان شان نیز حرف بزنند، از طریق فضای مجازی و یا تماس تلفنی، این رابطه را برقرار سازید.

7- کارهای عقب مانده تان را انجام دهید :

این ایام، بهترین زمان است که به کارهای عقب مانده مان سر و سامان دهیم و یا به انجام فعالیت هایی بپردازیم که مدت ها، زمان کافی برای انجام دادن شان را نداشتیم.

8- مراقب افراد آسیب پذیر باشیم :

یکی از مسائل مهمی که نباید هرگز از آن غافل شد، مراقبت و توجه کردن به سالمندان و سایر افرادی است که بیماری های جسمی و روانی دارند. باید توجه داشته باشیم که این افراد بیش تر از سایرین، در معرض خطر هستند و اگر در معرض اخبار بد و استرس باشند، به راحتی آشفته می شوند؛ بنابراین، باید دائماً پیگیر حال و احوالشان باشیم.

مراقبت از بزرگترها در ایام کرونا

9- به شایعات دامن نزنیم :

در این دوران، بازار اخبار غلط و انواع شایعات درباره با کرونا و مسائل مربوط به آن، گرم تر از هر زمان دیگری است. بنابراین، در وهله ی اول، حتما باید سعی کنید که اخبار را از منابع موثق پیگیری کنید و دوم اینکه اگر از صحت خبری مطمئن نیستیم، آن را به هیچ عنوان، منتشر نکنیم؛ چرا که می تواند بسیار تنش زا باشد.

10- از متخصصان حوزه سلامت کمک بگیرید :

اگر احساس می کنید که از نظر روحی بهم ریخته اید ( مثلاً اگر در حد زیادی اضطراب دارید؛ افسرده هستید یا ...) و یا دچار مشکلاتی شده اید که قابل حل نیستند، سعی کنید که به صورت آنلاین یا تلفنی، با روانشناسان، روان پزشکان و سایر متخصصان این حوزه در ارتباط باشید و از آن ها راهکار بخواهید

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید