پست وبلاگی
9 تاثیر تعطیلی کسب و کارها در دوران قرنطینه بر زندگی افراد مدت مطالعه: 4 دقیقه
سروناز چنگیزی 14 خرداد 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

9 تاثیر تعطیلی کسب و کارها در دوران قرنطینه بر زندگی افراد

در این مقاله می خواهیم در مورد تاثیرات تعطیلی کسب و کارها بر زندگی مان در دوران قرنطینه به خاطر ویروس کرونا صحبت کنیم. در واقع شاید هیچ گاه کسی تصورش را نمی کرد که تعطیل شدن بازار برای دو سه ماه، بتواند انقدر مخرب و آسیب زا باشد به طوری که مدام محتوای اخبار رسانه های رسمی و غیررسمی در مورد مرگ ومیر، درگیری های خیابانی و اختلافات خانوادگی (کاهش روابط صمیمی با همسر) شود.  

به هر حال ابتدا تصور می شد که این اتفاقات، پدیده هایی معمولی هستند؛ اما با گذر زمان مشخص شد که فاجعه ای در حال رخ دادن است؛ فاجعه ای که ساده نیست و اگر کنترل نشود، می تواند تبدیل به یک معضل اجتماعی اساسی شود. با بررسی های بیشتر، معلوم گردید که یکی از دلایل این اختلافات و آسیب ها، تعطیل شدن کسب و کارهاست. انچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

پیامدهای تعطیلی بازار و افزایش بیکاری

تعطیلی بازار سبب افزایش بیکاری در اجتماع می شود که طبیعتاً این وضعیت می تواند تاثیرات شگرفی بر زندگی افراد در جامعه بگذارد. در ادامه به این تاثیرات پرداخته خواهد شد:

جین آدامز

   از همه جنبه های فلاکت اجتماعی ، هیچ چیز به اندازه بیکاری دلخراش نیست.

ایجاد فشار مالی فزاینده 

پر واضح است که وقتی شما منبع درآمدی نداشته باشید، به تدریج مسائل مالی مختلف خودشان را نشان می دهند و اگر از عهده ی تامین کردنشان برنیایید، به زودی تبدیل به یک معضل خواهند شد.

دوران قرنطینه

بروز اضطراب، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس 

وقتی شغل تان را از دست می دهید و علناً از کار، بیکار می شوید، به مرور زمان، این حس به شما دست می دهد که فردی بی کفایت هستید و اعتماد به نفس تان دچار آسیب می شود. همچنین، ممکن است از جانب اطرافیانتان نیز سرزنش شوید و همین عامل می تواند باعث کاهش عزت نفس شما گردد و به غرورتان خدشه وارد کند. علاوه بر این، به دلیل نداشتن منابع مالی، کم کم دچار اضطراب شدیدی خواهید شد و مدام ذهن تان درگیر این قضیه خواهد بود که چگونه قرار است از پس مخارج، بدهی ها و سایر هزینه های زندگی تان بربیایید. در نهایت نیز ممکن است دچار افسردگی شوید و در موارد بسیار شدید و کنترل نشده، این افسردگی، می تواند منجر به آسیب های جبران ناپذیر، همانند خودکشی شود.

دوران قرنطینه

 متشنج شدن جو خانواده 

فشارها و استرس هایی که نان آور خانه در اثر بیکار شدن، متحمل می شود، به تدریج به باقی اعضای خانواده نیز سرایت می کند. همه ی افراد، بی حوصله و مضطرب شده و ممکن است بسیار نا امید و گوشه نشین گردند. از طرفی، سبب می شود تا اعضای خانواده، تحریک پذیر و زود رنج شوند و با یک جرقه، با همدیگر دعوا کنند. این عوامل، موجب می گردند تا مادامی که به خاطر کرونا در قرنطینه به سر می بریم، فضای خانواده، مشوش و پر تنش گردد و آرامش اعضا، مختل شود. همچنین، مشخص شده است که با شیوع ویروس کرونا و آغاز دوران قرنطینه، آمار طلاق و جدا شدن زوجین از هم نیز بسیار افزایش داشته و تعداد کثیری از بانوان، دلایل جدایی و ترک همسرشان را بیکاری او اعلام کرده اند.

دوران قرنطینه

 زوال مهارت های شغلی 

اگر شما از مهارت های خاصی به مدت زیادی استفاده کنید و آن ها را مکررا به کار ببرید، مسلم است که تقویت می شوند. عکس این قضیه نیز کاملاً صادق است. دور بودن از محیط کار، در طولانی مدت، سبب می شود تا انگیزه و پشتکار لازم را از دست بدهید و همانند سابق، انرژی و شور و شوقی برای پیشرفت و گسترش دادن کارتان نداشته باشید.

دوران قرنطینه

 کم رنگ شدن ارزش ها 

شاید برایتان جالب باشد اما طی تحقیقاتی که انجام گرفته، مشخص شده است که اگر شما برای مدت زمانی طولانی بیکار باشید، کم کم ارزش های اجتماعی و فرهنگی برایتان کم رنگ می شود و به اندازه ی سابق، برایتان قابل احترام نیستند. برای مثال، شاید همانند گذشته برایتان اهمیت نداشته باشد که به نیازمندان کمک کنید و یا شور و شوق بسیار کمتری برای انجام رسومات فرهنگی تان داشته باشید. علاوه بر این، مشاهده شده افرادی که شاغل نیستند، به مرور زمان دچار احساس بدبینی نسبت به زندگی و حتی نسبت به سایر افراد خواهند شد.

دوران قرنطینه

 افزایش آمار جرایم 

بدیهی است که اگر شما در مضیقه ی مالی باشید و ناچار باشید تا مخارج خانواده و بدهی هایتان را نیز پرداخت کنید، ممکن است این میل در شما ایجاد شود که به سمت انجام کارهایی مثل دزدی بروید. گزارش ها نشان می دهند که از زمان شروع قرنطینه و تعطیل شدن کسب و کارها، آمار ارتکاب به دزدی نیز افزایش چشمگیری داشته است. در برخی از موارد گزارش شده که دزدی، به قتل نیز منجر گشته است.

دوران قرنطینه

 تضعیف روابط فامیلی و دوستی 

همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، افراد بیکار، دچار احساس بی هویتی و کاهش اعتماد به نفس می شوند و کم کم این تمایل در آن ها ایجاد می گردد که گوشه گیر و منزوی شوند؛ در نتیجه، تمایل کمتری خواهند داشت تا در جمع های خانوادگی و فامیلی حاضر شوند و حتی ممکن است روابط شان با دوستان شان را نیز کاملا یا تقریبا قطع کنند. همین عامل، در ایام قرنطینه و حتی پس از اتمام کرونا، می تواند به نوبه ی خود، تاثیرات مخرب تری داشته باشد و سبب شود تا فرد، حمایت اجتماعی اش را از دست بدهد و تنهاتر از همیشه گردد. همین تنهایی، خود مجددا باعث تمایل به انزوا خواهد شد. بدین ترتیب، فرد کم کم در یک دور باطل گیر می افتد که انتهای آن، تباهی است.

دوران قرنطینه

  افزایش مشاغل کاذب 

زمانی که افراد نتوانند از کسب و کار اصلی خود کسب درآمد کنند، روی به مشاغل کاذب و موقت می آورند و به مرور، این حرفه ها رواج یافته و ممکن است جایگزین کار اصلی شان شود. این امر، به نوبه ی خود، می تواند آسیب و آثار نامطلوبی برای جامعه و اقتصاد آن به ارمغان بیاورد.

دوران قرنطینه

 روی آوردن به مواد مخدر 

برخی از افراد برای رهایی از فشارهایی که در دوران قرنطینه تجربه می کنند، ممکن است به مصرف مواد مخدر، داروهای قوی آرام بخش و یا الکل روی آورند. آمار نیز نشان دهنده ی افزایش استفاده از این مواد، با شروع دوران قرنطینه هستند. لازم به گفتن نیست که درگیری با این مواد و اعتیاد پیدا کردن به آن ها، تا چه حد می تواند خطرناک و جبران ناپذیر باشد و اوضاع را صد چندان بدتر کند.

دوران قرنطینه

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد تعطیلی کسب و کارها در دوران قرنطینه  و تاثیر آن بر زندگی ما (از قبیل فشار مالی، اضطراب، کم رنگ شدن روابط خانوادگی، اختلافات خانوادگی، روی آوردن به مواد مخدر و ...) صحبت کردیم. از آن جایی که در شرایط کنونی تقریبا تمام مردم دنیا گرفتار معضل ویروس کرونا شده اند و کاری از دست هیچ کس ساخته نیست؛ باید گفت اولین قدم صبور بودن و کنترل هیجان  است تا بتوانیم در کمال آرامش بهترین تصمیم را برای مساله مالی بگیریم. در هر صورت این وضعیت، گذراست و نباید امیدمان را از دست دهیم و باید به فکر راه های جایگزینی باشیم که بتوانند در این دوران، تا حد امکان، ما را در برابر مخاطرات محافظت کنند و همچنین این امکان را به ما بدهند که برنامه ی مناسبی برای مدیریت وضعیت مالی مان تدوین کنیم. 

 شما هم می توانید با کامنت ها و ثبت نظر خود دیدگاهتان را در رابطه با وضعیت کسب و کارتان در ایام کرونا با ما به اشتراک بگذارید. 

بیشتر بخوانیم


در مقاله ای، تحت عنوان « 6 راهکار برای حفظ روحیه در دوران قرنطینه»، به بررسی راهکارهای مختلف برای حفظ روحیه در ایام کرونا خواهیم پرداخت.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید