تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
کودک آزاری هیجانی چیست؟ مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 22 خرداد 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

کودک آزاری هیجانی چیست؟

در این مقاله می خواهیم در مورد کودک آزاری هیجانی صحبت کنیم. در این آزار رسانی، آسیب های روانی فراوانی از جمله خدشه دار شدن عزت نفس و اعتماد به نفس به کودک وارد می شود.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع بیشتر می پردازیم:

کودک آزاری هیجانی چیست؟

سوء استفاده هیجانی یا عاطفی، که گاهی اوقات سوء استفاده روانی نامیده می شود، الگویی از رفتار است که به احساس ارزشمندی کودک آسیب می زند و بر رشد عاطفی او تأثیر منفی می گذارد. شخص ممکن است با کودک بدرفتاری کند، او را طرد، تهدید و تحقیر کند.

مانند سایر اشکال سوء استفاده، کودک آزاری احساسی در مورد قدرت و کنترل است. فرد مرتکب با استفاده از کلمات و اعمالی که از نظر عاطفی آسیب رسان هستند، کودک را اذیت و کنترل می کند.

سوء استفاده عاطفی می تواند همراه با آزار جسمی، سوءاستفاده جنسی، یا بی توجهی باشد و یکی از سخت ترین اشکال سو استفاده برای تشخیص است و اغلب عزت نفس کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. در ارتباط با مساله سوءاستفاده جنسی می توان گفت که زمانی کودک مورد این نوع آزار قرار می گیرد که با شخصی که درگیر اختلال پدوفیلیا می باشد روبرو شود.  

اختلال پدوفیلیا یکی از اختلال هایی می باشد که شخص حتما باید درمان شود چرا که می تواند آسیب های جبران ناپذیر زیادی به کودکان اطراف خود بزند. در این نوع اختلال فرد میل شدیدی به ارتباط جنسی با کودکان دارد.

نشانه های کودک آزاری هیجانی

اگر چه ممکن است کودک آزاری عاطفی با شکستگی استخوان یا ضربه مغزی در بیمارستان نباشد، اما اثرات سوء استفاده عاطفی می تواند مضر و طولانی مدت باشد. 

گزار ش آماری

در گزارشی که توسط اداره کودکان، جوانان و خانواده ها تهیه شده است، در سال 2017 ، 2.3٪ از کودکان در ایالات متحده سو رفتار روان شناختی یا احساسی را تجربه کرده اند.

این تخمین احتمالاً کم است زیرا تشخیص سو استفاده عاطفی نسبت به سایر موارد کودک آزاری دشوارتر است و معمولاً در محدوده خانه کودک صورت می گیرد. ممکن است علائم ظاهری و آشکاری از وقوع سوء استفاده وجود نداشته باشد.

بعضی اوقات، رفتار کودک تنها چیزی است که نشان می دهد در خانه مشکلاتی وجود دارد. رفتارهای نامناسب و تغییرات چشمگیر رفتاری، برای سن کودک، می تواند نشانه سوء استفاده باشد.

به عنوام مثال، کودکی که همیشه آرام و به دور از نگاه دیگران بوده، بعد از سو استفادهء عاطفی ممکن است دائما به دنبال جلب توجه و محبت دیگران باشد.

در شناسایی سوء استفاده عاطفی کودکی که مورد آزار عاطفی قرار می گیرد، ممکن است رفتاری را نشان دهد که می تواند نشانه ای از سوء استفاده وجود داشته باشد، از جمله:
اضطراب تلاش برای جلوگیری از شرایط خاص (مانند رفتن به یک فعالیت یا خانه شخص دیگری)
کاهش عملکرد در مدرسه
افسردگی
تمایل به آسیب رساندن خود یا افراد دیگر 
ناامیدانه به دنبال محبت بودن از بزرگسالان دیگر
 شب ادراری در رختخواب 
شکایت مکرر از سردرد، معده درد، یا سایر علائم جسمی بدون علت مشخص
از دست دادن علاقه به فعالیت های اجتماعی یا سایر علایق
عزت نفس پایین

توجه

ممکن است تصور کنید که کودکی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرد، به هیچ وجه به مراقب بزرگسالی که از او سو استفاده می کند وابسته نخواهد بود، اما این همیشه صدق نمی کند. کودکان اغلب به والدین یا سرپرستی که از آن ها سواستفاده می کند وفادار می مانند زیرا می ترسند در صورت افشای سواستفاده چه اتفاقی برای شان خواهد افتاد.

اگر فکر می کنید کودکی از لحاظ روحی مورد آزار قرار گرفته است، به طور خودکار تصور نکنید که این آزار توسط والدین کودک انجام شده است.

چرا که کودک ممکن است توسط یک مراقب یا یکی از اعضای خانواده مورد آزار و اذیت قرار گیرد، هر شخص و مقامی می تواند از کودک سوء استفاده کند.

به عنوان مثال، یک مربی در مهد کودک، معلم، کشیش یا حتی یک خواهر و برادر بزرگتر می توانند از کودک سوء استفاده کنند.

انواع کودک آزاری احساسی

هر فرد بالغی در زندگی کودک می تواند از نظر روحی سوء استفاده کند و سوء استفاده از آن اشکال مختلفی داشته باشد. در اینجا چند نمونه از سوء استفاده عاطفی آورده شده است:

یک پرستار کودک که دائماً سر بچه ها  فریاد می زند و آن ها را تهدید می کند.
کودک در خانه در معرض خشونت خانگی قرار دارد.
پدربزرگ و مادربزرگ هنگام ملاقات با کودکان از تعامل با آن ها امتناع می ورزد و در عوض تلویزیون تماشا می کند.
والدینی که دچار اختلال در مصرف الکل هستند، هنگام نوشیدن عصبانی می شوند و غالباً تمام شب داد و فریاد می کنند.
پدر مادر یا مادر ناتنی می گوید که آن ها آرزو می کنند کودکی وجود نداشته باشد.
معلمی وقتی کودک را که برای بلند خواندن تلاش می کند، جلوی دانش آموزان کلاس  مسخره می کند.
پس از طلاق، یکی از والدین از فرزند خود می خواهد که در مورد والدین دیگر به قاضی دروغ بگوید تا اطمینان حاصل کند که حضانت کامل را بدست می آورد.

عوامل خطر سوء استفاده عاطفی

هنگامی که صحبت از رفتارهای مربوط به سوء استفاده می شود، تعدادی از عوامل خطر مختلف وجود دارد که احتمال ابتلای فرد به سوء استفاده عاطفی از کودک را افزایش می دهد.

گذشته از تجربه سوء استفاده عاطفی در دوران کودکی، در اینجا یک نمای کلی از مواردی است که افراد را در معرض سوء استفاده عاطفی نسبت به کودکان قرار می دهد:

داشتن یک بیماری جسمی یا روحی مانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یا افسردگی
مقابله با استرس مالی، بیکاری یا فقر
جدا بودن از اجتماع یا جدا شدن از خانواده
تربیت کودکی که از نظر رشد یا جسمی معلول است
استفاده از الکل یا مواد مخدر
فقدان مهارت های فرزندپروری یا درک رشد کودک
تجربه یک بحران خانوادگی یا استرس خانوادگی مانند قربانی شدن در اثر سوء استفاده در خانه یا درگیری های زناشویی
تمایل به کنترل کودک با استفاده از کلمات یا اعمال
احساس خشم یا کینه نسبت به کودک یا مسئولیت های مراقبت از کودک

تجربه حسادت نسبت به کودک

بخاطر داشته باشید که کودکان باعث نمی شوند فرد دیگری از نظر عاطفی سوء استفاده کند. دست زدن به سوء رفتار عاطفی از کودک، انتخابی است که مرتکب آن انجام می دهد.

در حالی که این عوامل خطر احتمال وقوع سوء استفاده را افزایش می دهد، فردی که از نظر عاطفی سوء استفاده می کند، هنوز حق انتخاب دارد و می تواند یاد بگیرد که انتخاب های بهتر و کمتر آسیب رسان را انجام دهد.

تأثیر سوء استفاده عاطفی

عواقب کودک آزاری به هر شکل ممکن است شدید باشد و تا بزرگسالی ادامه یابد. در ادامه چهار اثر عمده درازمدت سوء استفاده عاطفی و محرومیت وجود دارد:

مسائل مربوط به دلبستگی

سوء استفاده عاطفی می تواند توانایی کودک در ایجاد و حفظ پیوست های سالم را مختل کند. مسائل دلبستگی در اوایل کودکی با پیوندهای نا امن در بزرگسالی مرتبط بوده است.

کودکان همچنین ممکن است در معرض خطر افزایش روابط ضعیف با همسالان، مشکل در صمیمیت، مشکل در حل تعارض و روابط پرخاشگرانه باشند.

مشکلات رفتاری و اجتماعی

سو استفاده عاطفی در دوران کودکی نیز با بزهکاری و رفتار پرخاشگرانه جنسی در بزرگسالان جوان ارتباط دارد.

تکرار چرخه سوء استفاده

 افرادی که در کودکی مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، احتمال دارد که در بزرگسالی کودکان دیگر را مورد آزار قرار دهند.

بیماری روانی

در نوجوانانی که سوء استفاده عاطفی در کودکی داشته اند، احتمالاً حداقل یک بیماری روانی مانند افسردگی یا اضطراب تشخیص داده می شود که می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

خودکشی

افرادی که سابقه سوء استفاده عاطفی دارند نیز در معرض خطر بیشتری برای اقدام به خودکشی قرار دارند.

جامعه

سوء استفاده عاطفی فقط تأثیر منفی روی افراد و خانواده ها ندارد. همچنین کل جامعه را تحت فشار قرار می دهد.

عواقب سوء استفاده شامل، مشکلاتی در سلامت و سیستم های مراقبت اجتماعی، افزایش افت تحصیلی، جرم و جنایت و نیاز به خدمات بهداشت روانی هزینه بر می باشد.

نکته

هرچند همه کسانی که سابقه سو استفاده عاطفی دارند، زخم های مادام العمر را تجربه نمی کنند. مدت، شدت و سن شروع سو استفاده از عوامل موثر هستند. وجود بزرگسالان حامی دیگر در زندگی آن ها نیز می تواند این تأثیر را جبران کند.

چه باید کرد؟

گزارشگران موظف، افرادی هستند که از طریق شغل خود با کودکان روبرو می شوند، از جمله مهد کودک، مربیان، پرسنل حقوقی و انتظامی و پرسنل پزشکی.

این خبرنگاران به همان اندازه که سوء استفاده جسمی، سو استفاده جنسی یا بی توجهی را انجام می دهند، وظیفه دارند که سوء استفاده عاطفی مشکوک را گزارش دهند.

حتی اگر گزارشگر موظف نیستید و مشکوک به سوء استفاده عاطفی کودک هستید، آن را به خدمات محافظت از کودک گزارش دهید. کودکی که ممکن است سوء استفاده را تجربه کند باید توسط خدمات اجتماعی ارزیابی شود.

در همین حال، اگر پدر و مادر هستید و فکر می کنید فرزند شما توسط شخص دیگری مورد سوء استفاده عاطفی قرار گرفته است، مانند معلم، کشیش یا مربی برای مداخله گام بردارید.

برای حفظ امنیت فرزندتان ممکن است نیاز به کمک حرفه ای داشته باشید. در هر صورت کار با یک درمانگر می تواند برای شما و خانواده شما مفید باشد.

درمان سوء استفاده عاطفی

اگر کودک از لحاظ عاطفی مورد آزار قرار گرفته است، اولین اقدام اطمینان از ایمنی کودک است. سپس، درمان مناسب می تواند آغاز شود. مرتکب ممکن است به درمان احتیاج داشته باشد، خصوصاً اگر والدین باشد.

نمونه هایی از درمان می تواند شامل درمان فردی، کلاس های والدین و خدمات اجتماعی باشد. کسانی که سوء استفاده عاطفی را تجربه کرده اند می توانند از یک متخصص بهداشت روان مجاز استفاده کنند.

هنگامی که آن ها آنچه را که از نظر احساسی پشت سر گذاشته اند پردازش کردند، می توانند سازوکارهای مقابله ای سالم، مهارت های اجتماعی و حل تعارض را بیاموزند.

کنار آمدن با سوء استفاده عاطفی

اگرچه کنار آمدن با اثرات سوء رفتار عاطفی ممکن است مدتی طول بکشد، عواملی وجود دارد که می تواند اثر محافظتی داشته باشد، مانند داشتن رابطه مثبت با بزرگسال دیگر.

به عنوان مثال، والدین، ​​پدربزرگ و مادربزرگ یا حمایت از معلم یا مربی می توانند برخی از تأثیرات منفی سوء استفاده عاطفی را از بین ببرند.

اگر با کودکی که سوء استفاده را تجربه کرده است رابطه دارید می توانید با داشتن یک بزرگسال حامی و دلسوز در زندگی خود به آن ها کمک کنید تا با مشکل خود کنار بیایند. 

با گذراندن وقت با آن ها، تشویق آن ها و یادآوری ارزش های شان در زندگی با آن ها صحبت کنید.

به آن ها کمک کنید تا ببینند که با کلمات و عملکرد شخصی که از آن ها سوء استفاده می کند تعریف نشده اند. در عوض، آن ها را توانمند کنید تا نقاط قوت خود را ببینند و برای آینده اهداف تعیین کنند.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد کودک آزاری هیجانی صحبت شد. در نهایت باید گفت، اگر کودکی را می شناسید که مورد آزار و اذیت عاطفی قرار گرفته است، یا به سوء استفاده عاطفی مشکوک هستید، حتما آن را گزارش کنید.

یادتان باشد که بسیاری از آسیب های ناشی از سوء استفاده عاطفی می تواند با اقدامات مهربان و نیرومند دیگران جبران شود.

آیا تا به حال در دوران کودکی، مورد آزار و اذیت عاطفی قرار گرفته اید؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
11 دی 1402 02:13

من در کودکی مورد کودک ازاری قرار گرفتم میتونیم خیلی مفصل در باره بلاهایی که سرم اورد حرف بزنم الان دارم خودم رو با کتاب درمانی و خوندن مقالات درباره انواع مشکلاتم و.. درمان میکنم تو دوران راهنمایی مشاور مدرسه مون این رو تشخیص داد و سعی کرد کمکم کنه اما دقیقا تو حساس ترین زمانی که من بهش نیاز داشتم کرونا اومد و من دیگه ایشون رو ندیدم و کلی درد و احساس تنهایی و غم حس بی ارزش بودن و بد بودنو اضافی بودن و.. رو تو کرونا تجربه کردم وهیچ دوستی رم نداشتم که باهاش حوف بزنم واقعا سخت ترین سال زندگیم بود اما الان ازش گزشتم دارم خودم رو کتاب درمانی میکنم و به یه بچه دیگه که تحت ازار توسط خانوادش بوده کمک میکنم که شاید اونم مثل من به یه کودک با این ویژگی ها کمک کنه ارزم اینه که هیچ بچه ای شرایطی رو ک من تحمل کردم رو تحمل نکنه