تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تاثیر اخبار نگران کننده بر کودکان مدت مطالعه: 4 دقیقه
سروناز چنگیزی 24 تیر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

تاثیر اخبار نگران کننده بر کودکان

«سلام خیلی خوش اومدین، بفرمایید بشینین... . خوب، من در خدمتم، چجوری می تونم کمکتون کنم ؟»
«نمیدونم از کجا شروع کنم... واقعیتش... بچه ی من چند وقته به صورت ناگهانی شب ادراری گرفته خانم دکتر... حدود 2 هفتس... هر شب... نمیدونم واقعا باید چی کارش کنم...»
«یعنی هیچ اتفاق خاصی اخیرا نیفتاده ؟ مثلا با همسرتون دعواتون نشده ؟ یا هر اتفاق غیر منتظره و ناراحت کننده ی دیگه ؟»
«نه والا خانم دکتر، همه چی عالی بوده این مدت ! »
« علائم دیگه هم داشته به جز شب ادراری که غیر معمول باشه ؟»
 «بله... معلمش می گفت حواس پرت شده؛ تمرکز سابق رو نداره و یه جورایی مضطربه... خودمم احساس میکنم که این اواخر خیلی تو خودشه... نمیفهمم چرا یدفعه اینجوری شده، آخه 8 سالشم هست، اصلا مگه میشه شب ادراری تو این سن...!!!! خواهشا کمکم کنید خانم دکتر، خیلی نگران پسرم هستم و اصلا نمیدونم باید چی کار کنم...»

این مکالمه، گفتگویی آشناست، بین بسیاری از والدین با روانشناسان، مشکلی که این روزها، فراگیرتر نیز شده است. با خواندن دیالوگ های بالا، شاید برای شما نیز سوال شده باشد که عامل بهم ریختگی این کودک چیست؟؟! هدف ما نیز این است که به سراغ بررسی مقوله ای برویم که قطعا پیش از خواندن این مقاله، فکر نمی کردید به این اندازه، مهم باشد...! در این مقاله قرار است در مورد تاثیر اخبار نگران کننده بر کودکان صحبت کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

تاثیر اخبار ناگوار بر کودکان

یکی از مسائلی که بیش از حد تصور ما بر روی کودکان اثر گذار است، اخبار ناگوار و نگران کننده می باشد. شاید هیچ گاه به این مسئله توجه نکرده باشیم؛ چرا که اغلب، تصور می شود کودکان، توجهی به این اخبار ندارند و یا متوجه محتوای آنها نمی شوند. اما حقیقت، چیز دیگری است. بر خلاف تصور اغلب افراد، کودکان نیز متوجه اخبار می شوند، به خصوص در سنینی که صحبت کردن، خواندن و نوشتن را یاد گرفته باشند.
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که کودکان، چگونه می توانند اخبار را تحلیل کنند و یا در سنین قبل از مدرسه، متوجه معانی کلمات و تفاسیرشان شوند ؟  در واقع باید بگوییم که درست است، کودکان متوجه خیلی از مفاهیم و تفاسیر نمی شوند و به همین جهت نیز آسیب می بینند. از طرفی، حتی اگر متوجه این اخبار نشوند، متوجه واکنش ها و حالات والدینشان خواهند شد ! این نکته ای است که اغلب والدین، نسبت به آن بی توجه هستند.
وقتی پدر و مادر، اخبار ناگوار می شنوند، دچار اضطراب و پریشانی می گردند. کودکان نیز مدام در حال تماشای بزرگترهایشان هستند و وقتی ببینند آنها دچار استرس شده و غمگین اند، متاثر، ناراحت و پریشان خواهند شد. چون کوچک هستند؛ کنترلی بر محیطشان ندارند و هنوز مغزشان به گونه ای ساختار نیافته که بتوانند این گونه مسائل را تجزیه و تحلیل کند، از نظر روانی بهم ریخته و دچار آسیب خواهند شد.

یکی از شایع ترین این آسیب ها، اضطراب بسیار زیاد است. این اضطراب، می تواند مشکلات بسیار زیادی را ایجاد کند؛ از جمله :

شب ادراری
افسردگی
چسبندگی بیش از حد به والدین
منزوی شدن
عصبانیت
تحریک پذیری
و ...

راهکارهای موثر بر کاهش استرس کودکان

در ادامه ی مقاله، راهکارهایی را بیان می کنیم که به واسطه ی آنها، والدین می توانند به کاهش این استرس ها و پریشانی ها در کودکانشان، کمک کنند.

از فرزندانتان حمایت کنید

وقتی فرزندتان واکنش ناگواری همانند شب ادراری از خود بروز می دهد، از او حمایت کنید. با او صحبت کنید، نگرانی هایش را جویا شوید و صبورانه گوش دهید. بیش از سایر مواقع نیز به او توجه کنید.

به فرزندتان عشق بورزید

وقتی کودکان در شرایط دشوار قرار می گیرند، بیش از هر زمان دیگری به این نیاز دارند که از سمت والدینشان مورد توجه و محبت واقع شوند. تا می توانید، به فرزندتان عشق بورزید و به او بگویید که در هر شرایطی دوستش دارید. حتما به تمام حرف هایش گوش دهید و به او اطمینان دهید که مراقبش هستید و اتفاق بدی نخواهد افتاد. اگر امکانش را دارید، شرایطی را برای کودکتان فراهم کنید که بازی کند و در آرامش باشد.

کودکان

تا حد امکان، فرزندتان را نزدیک به خودتان نگه دارید 

کودکتان را در این گونه شرایط، حتما نزدیک به خود و خانواده تان نگه دارید و سعی کنید که از او، غافل نشوید. نگذارید که احساس انزوا و تنهایی بکند و حتما کاری کنید تا ارتباط صمیمانه ای با شما و سایر اعضای خانواده برقرار کند. اگر ناچار شدید که از فرزندتان دور باشید (مثل بستری شدن در بیمارستان و غیره)، سعی کنید که دائما از طریق تماس تلفنی، با وی صحبت کرده و او را مطمئن سازید که این جدایی، موقت است و به زودی، مجددا در کنار شما خواهد بود.

روند معمول زندگی تان را دنبال کنید 

طبق روال عادی و برنامه هایی که همیشه داشتید پیش بروید و فکر نکنید که به خاطر شرایط دشوار، می بایست از کارهایتان بزنید. در این صورت، کودکتان نیز آرامش داشته واحساس خطر نمی کند. همچنین، سعی کنید تا سرگرمی های جدیدی ایجاد کرده و جو منفی را تغییر دهید؛ مثلا، با فرزندتان بازی های جدیدی را انجام دهید؛ به همراه تمامی اعضای خانواده فیلم ببینید و ... . علاوه بر این موارد، می توانید به کودکتان کمک کنید که مهارت جدیدی را یاد بگیرد (همانند رفتن به یک کلاس ورزشی جدید، یاد گرفتن یک ساز و ...). در تکالیف مدرسه اش نیز او را یاری کنید.

به فرزندتان، آگاهی های لازم را بدهید

اگر متوجه شدید که فرزندتان متوجه اخبار شده و از بابت چیزهایی که شنیده، ترسیده است؛ حتما زمانی را برای گفتگو با وی، درباره ی شرایط موجود، اختصاص دهید. به صورت کامل و شفاف، موقعیت را وصف کنید و بگویید که احتمال دارد چه اتفاقاتی به وقوع بپیوندد. همچنین، به او یاد دهید که می تواند با رعایت یکسری اصول، خطر آسیب دیدن را کاهش دهد. برای مثال، فرض کنید که فرزندتان در اخبار شنیده است که قرار است در منطقه ی محل سکونت شما، سیل بیاید.
به فرزندتان کاملا توضیح دهید که بر فرض، بارندگی های بهاره قرار است باعث سیل شود و ممکن است بخش زیادی از منطقه، آسیب ببیند؛ اما جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا می توان خانه را زودتر تخلیه کرد و موقتا به منطقه ی دیگری رفت تا این خطر، رفع شود. یادتان باشد که حتما به فرزندتان اطمینان دهید که قرار است شرایط سخت را به خوبی سپری کنید و همه، در کنار هم هستید.

نگران

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد تاثیر اخبار نگران کننده بر کودکان صحبت کردیم. با توجه به موارد گفته شده، بهتر است تا حد الامکان، فرزندتان را در معرض اخبار بد قرار ندهید و خودتان نیز جلوی او، این مسائل را بازگو نکنید و اگر آشفته و مضطرب هستید، آن را نشان ندهید. رعایت این نکات، خصوصا در این ایامی که گرفتار کرونا شده ایم، می تواند بسیار حائز اهمیت و یاری رسان باشد. تاثیری که اینگونه مسائل بر کودکان می گذارند، بسیار مخرب است و اگر به موقع، مورد رسیدگی قرار نگیرند؛ می توانند جبران ناپذیر باشند.

آیا مطلب فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید