تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تعامل خواب و اختلال دو قطبی مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 11 اردیبهشت 1400 مدت مطالعه: 4 دقیقه

تعامل خواب و اختلال دو قطبی

در این مقاله می خواهیم در مورد تعامل خواب و اختلال دو قطبی (Bipolar disorder) صحبت کنیم. در واقع سوالی را که قرار است به آن بپردازیم این است که  چگونه خواب و اختلال دو قطبی با هم در تعامل هستند و با هم ارتباط برقرار می کنند؟ در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این سوال می پردازیم:

عادت های خواب

وقتی که مبتلا به اختلال دو قطبی هستید درباره خواب و الگوهای خوابیدن به چه چیزهایی نیاز دارید که آن ها را بدانید ؟ اگر متوجه این نکته شده اید که الگوی خواب شما غیرطبیعی است، به عنوان مثال، اگر 12 تا 14 ساعت در یک زمان می خوابید یا تمام شب را بیدار هستید، ممکن است متوجه شوید که تغییر در نحوه خوابیدن می تواند وضعیت شما را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد. قبل از صحبت در مورد چگونگی تأثیر عادت های خواب بر اختلال دو قطبی، بیایید این  قضیه را از طرف دیگر بررسی کنیم. اختلال دو قطبی چگونه بر خواب تأثیر می گذارد؟

گزارش آماری

مطالعات به ما می گویند که مشکلات خواب می تواند تأثیر عمیقی بر مبتلایان به اختلال دو قطبی یا حتی در معرض خطر اختلال دو قطبی بگذارد.

اختلال دو قطبی، افسردگی و مشکلات خواب

اختلالات خواب در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی بسیار شایع است و به نظر می رسد نقش مهمی در چرخه این اختلال دارد.

بی خوابی

 بی خوابی نه تنها شامل دشواری در خوابیدن است، بلکه مشکلاتی در خواب ماندن یا خوابیدن کم یا بیدار شدن از خواب است. بی خوابی در بسیاری از شرایط  مربوط به بهداشت جسمی و روانی شایع است. در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی، هیپومانیا و شیدایی اغلب می تواند منجر به بی خوابی شدید شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، درمان بیماری زمینه ای (هیپومانیا یا شیدایی به دلیل اختلال دو قطبی) یک هدف از درمان می شود.

سندرم فاز خواب تأخیری

سندرم فاز خواب تأخیری یک اختلال ریتم شبانه روزی خواب است. این بیماری می تواند با افسردگی و سایر موارد مربوط به سلامت روان همراه باشد، اما بیشتر در نوجوانان دیده می شود.

برنامه نامنظم خواب و بیداری

هنگامی که افراد مبتلا به اختلال دو قطبی فاقد روال  منظم خواب هستند، چرخه نامنظم خواب می تواند تا حد زیادی در درمان مناسب این اختلال تداخل ایجاد کند. این درمان بر این نکته تمرکز دارد که چه چیزی باعث می شود افراد شب ها بیدار بمانند.

کابوس

خواب های روشن و واضح، کابوس ها و وحشت های شبانه نیز ممکن است افراد مبتلا به اختلال دو قطبی را تحت تأثیر قرار دهد. واضح است که اختلال دو قطبی می تواند منجر به اختلالات خواب شود، اما در مورد سناریوی مخالف چه نظری دارید ؟ آیا مشکلات خواب می تواند منجر به اختلال دوقطبی در افرادی شود که در معرض خطر این بیماری هستند؟

خواب و بروز شیدایی در اختلال دو قطبی 

آنچه ممکن است شما را شگفت زده کند این است که کاهش خواب فقط یک علامت برای شیدایی نیست – خواب کم در یک شب کوتاه در واقع می تواند باعث بروز مراحل شیدایی و هیپومانیک شود.

گزارش آماری

مطالعات نشان داده است که 25 تا 65 درصد از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی که یک دوره جنون و شیدایی داشته اند ، قبل ازهر دوره و اپیزود دچار اختلال در ریتم اجتماعی شده اند.

"اختلال در ریتم اجتماعی" برخی از اختلالات معمول در چرخه خواب / بیداری است. این اختلال  می تواند به سادگی  باعث بیدار ماندن بیش از حد برای تماشای فیلم در تلویزیون شود یا موجب حواس پرتی و چرت زدن و خوابیدن در یک جلسه مهم انلاین شود و حتی به همان اندازه جدی است که باعث شود فرد به دلیل بیماری جدی یا مرگ یکی از اعضای خانواده قادر به خوابیدن نباشد. دکتر الن فرانک، که به طور گسترده در مورد این مسائل مطالعه کرده است، گفته است: به دلایلی که ما هنوز یاد نگرفته ایم و نمی دانیم، به نظر می رسد افراد مبتلا به اختلال دو قطبی دارای مکانیزم ظریف ساعت داخلی هستند".

آیا اختلالات خواب در واقع می تواند منجر به اختلال دو قطبی شود؟

برخی از دانشمندان حدس می زنند كه یكی از دلایل بروز اختلال دو قطبی در دوران معاصر، ایجاد نورهای روشن مصنوعی است. در روزگاری دور، چرخه خواب / بیداری بیشتر افراد توسط خورشید تنظیم می شد. اما نور مصنوعی همه این ها را تغییر داده و این احتمال را به وجود می آورد که افرادی که استعداد ژنتیکی نسبت به اختلال دو قطبی دارند، در واقع به این بیماری مبتلا شوند. در حالی که رابطه علیت اثبات نشده است، اختلالات خواب در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی نیز با تغییر در ساختار ریز ماده سفید مغز ارتباط دارد.

راههای مقابله 

همانطور که باید به اختلالات خواب ناشی از اختلال دوقطبی رسیدگی شود، آن دسته از اختلالات خواب که می توانند باعث بروز اختلال دو قطبی شود یا روند آن  را بدتر کنند نیز باید رسیدگی شود. اگر از بی خوابی رنج می برید، بهداشت خوب خواب بسیارمسئله مهمی است. کارشناسان به شما توصیه می کنند:

هر روز در یک ساعت مشخص بخوابید و بیدار شوید.
 از چرت زدن به ویژه چرت در اواخر بعد از ظهر خودداری کنید. اگر باید چرت بزنید ، سعی کنید استراحت خود را به حدود یک ساعت محدود کنید.
 از اتاق خوابتان فقط برای خوابیدن استفاده کنید .
از خوردن وعده های غذایی سنگین چند ساعت قبل از خوابیدن خودداری کنید.
اگر بعد از مدت زمان معینی نمی توانید بخوابید (مثلاً 15 دقیقه) از رختخواب بلند شوید و کاری انجام دهید. هنوز مهم است که صبح روز بعد در ساعت قبلی و معمول خود بلند شوید، حتی اگر کمتر از هفت ساعت بخوابید.
اگر با هایپسومنیا درگیرید (بیش از حد خوابیدن)، معمولاً توصیه می شود که با استفاده از ساعت زنگ دار به تدریج از زمان صرف خواب خود بکاهید.

گزارش آماری

مطالعات اولیه نشان می دهد که تعدیل مجدد چرخه خواب و بیداری ممکن است کمک ویژه ای را در درمان چرخه های سریع خواب و بیداری در اختلال دو قطبی داشته باشد . چنین درمانی ممکن است با اعمال کاهش کامل نور و صدا تا 14 ساعت در شب آغاز شود، که با ایجاد ثبات در خلق و خوی فرد، می تواند به تدریج کاهش یابد. روان درمانی و داروها همچنین می توانند نقش مهمی در بهبود عادت های خواب در علائم اختلال دو قطبی نیز داشته باشند.

خانواده خود را درگیر عادت های سالم خواب کنید 

پزشکان به لزوم مشارکت خانواده فرد در تلاش برای تنظیم منظم چرخه خواب / بیداری اشاره می کنند. باید به اعضای خانواده در مورد آسیب پذیری در تغییر در برنامه روزمره افراد مبتلا به اختلال دو قطبی آموزش داده شود. این آگاهی به عنوان حسن نیت یک شریک حیاتی است، "من می دانم که مهمانی تمام شب طول خواهد کشید اما آیا نمی توانیم فقط یک بار این کار را انجام دهیم؟" در غیر این صورت و در صورت رعایت نکردن این نکته می تواند شخص مبتلا به اختلال دو قطبی را مستقیماً به یک دوره و چرخه مانیا و شیدایی هدایت کند. همچنین  این امر می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا علائم شروع  یک دوره، چه جنون، چه شیدایی و هیپومانیک یا افسردگی را بیاموزند و آمادگی لازم را برای مداخله قبل از کامل شدن نوسانات خلقی داشته باشند.

بیشتر بخوانید

با توجه به مطالب فوق پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «10 دلیل بی خوابی» را حتما مطالعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد تعامل خواب و اختلال دو قطبی بحث کردیم. اگر شما یا یکی از عزیزانتان از هر نوع اختلال خلقی رنج می برید، به الگوی خواب / بیداری فرد درگیر توجه کنید. اگر بی خوابی، پرخوابی، خواب بی کیفیت و یا عدم نیاز به خواب را شناسایی کردید، باید فوراً به پزشک معالج خود مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید. درمان اختلال خواب به احتمال زیاد به اختلال خلقی نیز کمک می کند.
شما برای رفع مشکلات خواب تان از چه راهکارهایی استفاده می کنید؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

اختلال تعادل چیست | علائم و بهترین روش‌های درمان
فوت فتیش چیست | انواع و راه های درمان
بهترین روش های کنترل عصبانیت
شوک روانی چیست | بررسی علائم و راه‌های درمان
اسکیزوفرنی چیست | علل، علائم و روش‌های درمان
تروما چیست | انواع و راه درمان

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
22 اسفند 1400 20:57

سلام ببخشید من خیلی به همه محبت میکردم و خیلی عشق عجیبی و نسبت به همه داشتم و کتابهای عرفان های شرقی می‌خوندم مثل بودا کریشنامورتی و اوشو و …. ولی رفتم پیش روانپزشک بهم گفتن دو قطبی هستی خواستم بدونم تشخیصشون درست بوده آخه من همیشه حضور در لحظه تمرین میکردم و احساس ماورایی بهم دست میداد