تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تیروئید و تاثیر آن بر بدن مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 08 خرداد 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

تیروئید و تاثیر آن بر بدن

در این مقاله می خواهیم در مورد تیروئید و تاثیر آن بر بدن صحبت کنیم.

بی نظمی قاعدگی در بیماری شدید تیروئید بیشتر دیده می شود.

غده تیروئید، یک غده پروانه ای شکل کوچک واقع در جلوی گردن شما، نقش مهمی در سلامت تولید مثل در شما دارد.

در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم:

غده تیروئید

غده تیروئید، نقش مهمی در سلامت تولید مثل در شما دارد، به طور مستقیم تخمدان ها را تحت تأثیر قرار می دهد و به طور غیرمستقیم با گلوبولین متصل به هورمون جنسی (پروتئینی که هورمون های جنسی را متصل می کند) تعامل دارد.

با توجه به این مورد، اختلال در عملکرد تیروئید ممکن است منجر به بی نظمی در قاعدگی شود؛ اگرچه مشکلات قاعدگی در کسانی که بیماری تیروئید شدید دارند در مقایسه با کسانی که بیماری تیروئید خفیف یا متوسط ​​دارند، بیشتر دیده می شود.

اگر در طول چرخه قاعدگی علائم غیرمعمولی و غیر طبیعی ای را تجربه می کنید، حتما ارزش این را دارد که مشکل تیروئید را با پزشک خود مطرح کنید و در صورت لزوم درمان های مربوط به آن را پیگیری کنید.

توجه

اگر در طول چرخه قاعدگی علائم غیرمعمولی و غیر طبیعی ای را تجربه می کنید، حتما ارزش این را دارد که مشکل تیروئید را با پزشک خود مطرح کنید و در صورت لزوم درمان های مربوط به آن را پیگیری کنید.

مسائل مربوط به کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یا غده تیروئید کم کار، نوعی اختلال در تولید ناکافی هورمون تیروئید است.

تعدادی از بی نظمی های قاعدگی در ارتباط با کم کاری تیروئید وجود دارد، از خونریزی شدید گرفته تا  قاعدگی مکرر یا چرخه های قاعدگی غیر مکرر، یا حتی غایب که فرد به طور کلی در دوره ای از زمان، دوره قاعدگی ماهانه را تجربه نمی کند.

قاعدگی شدید

طبق نظر محققان در کالج تخصصی زنان و زایمان آمریکا، خونریزی شدید قاعدگی با یک یا چند ویژگی زیر تعریف می شود:

خونریزی بیش از هفت روز طول می کشد.

خونریزی که در هر ساعت آنقدر زیاد است که فرد برای چند ساعت متوالی از یک یا چند تامپون یا پد استفاده می کند.

برای کنترل جریان قاعدگی نیاز به استفاده همزمان بیش از یک پد دارید.

نیاز به تعویض پد بهداشتی یا تامپون در طول شب است.

جریان قاعدگی با لخته های خون به بزرگی و به اندازه یک چهارم یا بیشتر می باشد.

بخاطر داشته باشید که، در حالی که کم کاری تیروئید یکی از دلایل احتمالی خونریزی قاعدگی است، تشخیص های بالقوه بسیاری دیگر از جمله فیبروم، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، عوارض جانبی دارو، سرطان رحم و عفونت و سایر موارد دیگر برای تشخیص علل احتمالی خون ریزی هم وجود دارد.

هشدار

اگر شما هم خونریزی قاعدگی بیش از حد دارید، حتماً به متخصص زنان خود مراجعه کنید. آزمایشاتی مانند معاینه لگن، سونوگرافی از طریق واژن و آزمایش خون هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) می تواند به پزشک در تشخیص کمک کند.

قاعدگی غایب یا غیر مکرر

در انتهای مخالف طیف، ممکن است دوره های غیاب (آمنوره) یا دوره های نادر (اولیگومنوره) همراه با کم کاری تیروئید رخ دهد.

قاعدگی های نادر شیوع بیشتری دارند.

آمنوره یا الیگومنوره می تواند در اثر افزایش هورمون ترشح کننده تیروئید (TRH) در زنان مبتلا به کم کاری تیروئید رخ دهد.

سطح بالای TRH باعث ترشح پرولاکتین توسط غده هیپوفیز (اندامی به اندازه نخود در قاعده مغز) می شود.

پرولاکتین در تولید استروژن در تخمدان ها، تداخل ایجاد می کند، باعث دوره های نادر یا غیاب قاعدگی می شود و همچنین علائم بالقوه دیگری مانند ناباروری، ترشح غیرشیری شیر از پستان ها (گالاکتوره) و علائم یائسگی، مانند گرگرفتگی و خشکی واژن را ممکن است ایجاد کند.

 کاهش باروری

از آنجا که کمبود هورمون تیروئید می تواند تخمک گذاری را مهار کند، داشتن کم کاری تیروئید هم می تواند روند بارداری را دشوار کند. علاوه بر آن، زنان مبتلا به کم کاری تیروئید که باردار هستند در طی سه ماهه اول، خطر سقط جنین را افزایش می دهند.

نکته مثبت در اینجا این است که درمان کم کاری تیروئید با داروهای جایگزین هورمون تیروئید (لووتیروکسین) ممکن است ناباروری را اصلاح کند و خطر از دست دادن جنین در بارداری را کاهش دهد.

گفته شده است که، برخی از زنان مبتلا به کم کاری تیروئید، علی رغم داروهای تیروئید، همچنان دوره های قاعدگی غیرطبیعی را تجربه می کنند.

مسائل مربوط به پرکاری تیروئید

اختلال غده تیروئید بیش از حد فعال، به معنای تولید بیش از حد هورمون تیروئید، و پرکاری تیروئید نامیده می شود.

قاعدگی های غایب یا نادر، شایع ترین ناهنجاری هایی هستند که با پرکاری تیروئید شدید رایطه دارند و دیده می شوند و این به این دلیل است که، افزایش هورمون تیروئید به طور غیر مستقیم باعث افزایش گلوبولین متصل به هورمون جنسی (SHBG) می شود که خود می تواند از تخمک گذاری جلوگیری کند.

همانند آنچه در کم کاری تیروئید گفته شد، غده تیروئید پرکار که منجر به دوره های قاعدگی کمتر و یا از دست رفته (غایب) می شود، باعث کاهش قدرت باروری در زنان می شود.

علاوه بر این، تولید بیش از حد هورمون تیروئید در دوران بارداری خطر سقط جنین را هم افزایش می دهد. درمان با داروی ضد تیروئید (مانند متی مازول یا پروپیل تیوراسیل) می تواند به جلوگیری از این امر کمک کند.

گزینه دیگر، درمان ید رادیواکتیو (RAI) است که تیروئید را کوچک می کند؛ این روش درمانی که روشی به نسبت ایمن و کم خطر است به فرد کمک می کند تا ترشح هورمون ها در غده تیرویید عملکرد بهتر و طبیعی تری داشته باشد؛ البته با این روش می توان تیرویید پرکار را به تیرویید کم کار تبدیل کرد فقط توجه داشته باشید که، این روش درمانی در دوران بارداری ایمن نیست و فقط می تواند قبل یا بعد از بارداری از آن استفاده شود.

نکته

به خاطر داشته باشید که هرچه بیماری تیروئید شدید تر باشد احتمال بروز بی نظمی در قاعدگی بیشتر می شود. به عبارت دیگر، داشتن چرخه های طبیعی قطعاً مشکل تیروئید را رد نمی کند و بالعکس. قاعدگی غیر طبیعی یک سرنخ بالقوه برای یک بیماری زمینه ای مانند تیروئید است، اما یک شاخص قطعی برای یک مشکل نیست.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد تاثیر عملکرد تیروئید بر بدن بحث شد. در نهایت باید گفت اگرچه ممکن است تغییر در چرخه قاعدگی اولین نشانه ابتلا به اختلال تیروئید باشد، اما برای انجام یک آزمایش جامع با پزشک خود تماس و مشورت بگیرید، زیرا دلایل بالقوه بسیاردیگری هم برای این مشکل وجود دارد.

به عنوان مثال، بارداری باید قبل از هر چیز در صورت از دست رفتن قاعدگی و مشکلات مربوط به آن، منتفی شود.

آیا تا به حال شما یا اطرافیان تان، مشکلات مربوط به تیروئید را تجربه کرده اید؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید