تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تفاوت عشق دلسوزانه با عشق احساسی مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 10 آذر 1399 مدت مطالعه: 5 دقیقه

تفاوت عشق دلسوزانه با عشق احساسی

هرکسی که در زندگی، عاشق شده باشد می داند که انواع مختلف عشق، یکسان نیستند. عشقی که در ابتدای رابطه عاشقانه به شریک زندگی خود دارید می تواند با عشقی که در طول این سالها در رابطه داشتید بسیار متفاوت باشد. روانشناس، ایلین هاتفیلد، دو نوع متفاوت از عشق رمانتیک را توصیف کرده است: عشق دلسوزانه (همچنین به عنوان همدم شناخته می شود) و عشق احساسی. عشق دلسوزانه شامل احساس احترام متقابل، اعتماد و محبت است، در حالی که عشق احساسی شامل احساسات شدید و کشش جنسی است. در این مطالعه به تفاوت این دو نوع عشق می پردازیم.

عشق احساسی چیست؟

هتفیلد عشق احساسی را چنین تعریف می کند: " تمایل شدید به پیوند با دیگری". این نوع عشق در ابتدای رابطه بیشتر دیده می شود. افراد در این حالت احساسات شدیدی نسبت به یکدیگر دارند. می خواهند  در کنار شخص مقابل باشند، دائماً به او فکر می کنند و هنگام جدا شدن، رنج زیادی را تجربه می کنند. عشق احساسی نیز به دو شکل متفاوت وجود دارد.

عشق جبرانی زمانی اتفاق می افتد که دو نفر کشش و احساسات متقابلی نسبت به یکدیگر داشته باشند. عشق غیرجبرانی می تواند زمانی رخ دهد که فقط یک نفر، عشق احساسی را تجربه کند یا دو نفر به دلایلی نمی توانند در کنار یکدیگر باشند.

عشق جبرانی باعث می شود دو نفر  وارد یک رابطه شوند و با هم باشند اما عشق غیرجبرانی منجر به ناامیدی، ترس و تنهایی می شود.

ویژگی های شناختی، عاطفی و رفتاری عشق احساسی

  • افکار وسواسی در مورد شریک زندگی: افراد دائماً به شخصی که عاشق او هستند فکر می کنند. این افکار نه تنها پایدار هستند ،بلکه می توانند تقریباً در هر زمان از شبانه روز، اختلال ایجاد کنند. 
  • ایده آل سازی فرد یا رابطه دیگری: افراد اعتقاد دارند فرد مورد علاقه آن ها، بسیار مناسب است. آنها بر این باور هستند که رابطه شان بی عیب و نقص، از قبل تعیین شده  یا "کامل" است. 
  • تمایل شدید به شناختن و ابراز وجود: افراد می خواهند همه چیز را در مورد شریک زندگی خود بدانند. آنها همچنین می خواهند شریک زندگی خود همه چیز را در مورد آنها بداند. 
  • احساسات شدید نسبت به شخص دیگر: وقتی اوضاع خوب پیش می رود احساس خوبی دارند اما وقتی اوضاع اشتباه پیش می رود می توانند ویران شوند.
  • نیاز به حفظ صمیمیت جسمی: ​​این افراد نه تنها به شدت طرف مقابل را مجذوب خود می کنند بلکه سعی دارند صمیمیت جسمی را نیز حفظ کنند.

عشق دلسوزانه

در جاهایی که عشق احساسی با شدت آن مشخص می شود، عشق دلسوزانه با صمیمیت آن مشخص می شود. عشق دلسوزانه که به آن عشق همدلانه نیز گفته می شود، به معنای نزدیک بودن، اعتماد، تعهد و محبت است. در یک رابطه طولانی مدت، عشق احساسی معمولاً پس از یک یا دو سال به عشق دلسوزانه تبدیل می شود.

علی رغم آن که افرادی که عشق دلسوزانه دارند، علاقه زیادی به یکدیگر دارند، اما این شدت، آزاردهنده و غیرعادی نیست. این نوع عشق شامل مراقبت عمیق از شخص دیگر ، شناخت مناسب فرد مقابل و تعهد نسبت به دیگری است.

افرادی که عشق دلسوزانه دارند، حتی در هنگام بروز اختلاف نظر ، همچنان عاشق یکدیگرند و به یکدیگر احترام می گذارند.

ویژگی های شناختی، عاطفی و رفتاری عشق دلسوزانه 

  •  تعهد طولانی مدت: مشخصه این عشق، تعهد طولانی مدت و ماندگار نسبت به یکدیگر است. 
  • صمیمیت عمیق: افرادی که عشق دلسوزانه دارند می توانند همه ابعاد وجودی خود را با یکدیگر تقسیم کنند. مشارکت متقابل در احساسات و نگرانی ها، مشخصه این شکل از عشق است.
  •  اعتماد: عشق دلسوزانه با اعتماد عمیق به شخص مقابل مشخص می شود.

عوامل موثر بر عشق احساسی

عوامل مرتبط با عشق احساسی عبارتند از:

  •  زمان بندی: مهم است که "آماده" باشید تا عاشق طرف مقابل شوید. اگر در لحظه ای از زندگی احساس کردید که نمی دانید می خواهید وارد رابطه شوید، احتمال اینکه عاشق شوید نیز کمتر است.
  •  سبک های دلبستگی اولیه: افرادی که دلبستگی ایمن دارند تمایل دارند عشق طولانی تر و عمیق تری را ایجاد کنند، در حالی که کسانی که به دلبستگی اضطرابی دارند تمایل دارند عاشق شوند و به سرعت جدا شوند. اگرچه کسانی که دلبستگی ایمن دارند، عشق احساسی را تجربه می کنند ، اما این نوع عشق احتمال زیاد به عشق دلسوزانه منجر می شود. افرادی که سبک های
  • دلبستگی ناایمن دارند به احتمال زیاد عشق احساسی شدید را تجربه می کنند که پس از آن بدون صمیمیت و دوام بیشتر از بین می رود. 
  • شباهت ها: هتفیلد و راپسون بر آن هستند که ما عاشق افرادی می شویم که نسبتاً زیبا، دوست داشتنی، با شخصیت و شبیه خودمان هستند. سازگاری نیز عامل مهمی در تبدیل عشق پرشور به عشق ترحم آمیز است. اگرچه اضداد می توانند در طول زمان، یکدیگر را جذب کنند، اما، اما اگر مشترکاتی داشته باشند، افراد تمایل دارند که عاشق بمانند.
    مهم است که در مورد این دو نوع عشق به یاد داشته باشید که عشق احساسی معمولاً زودتر اتفاق می افتد، در حالی که عشق دلسوزانه به احتمال زیاد در طول زمان ماندگار است. عشق احساسی، شدید است، اما معمولاً بسیار زودگذر است.

محققان با مطالعه چگونگی تغییر روابط بین زوج های جوان، تازه عروسها و زوج های متاهل دریافتند که گرچه عشق احساسی در ابتدای رابطه شدیدتر است، اما این امر متوقف می شود. و سرانجام به سوی عشق دلسوزانه متمرکز بر صمیمیت و تعهد سوق داده می شود. عشق احساسی می تواند به سرعت محو شود، اما عشق دلسوزانه دوام دارد.

مدت هاست که محققان اظهار داشتند که عشق احساسی نوعی عشق است که به احتمال زیاد از بین می رود. جالب اینجاست که مطالعه ای که اخیراً توسط هتفیلد و همکارانش انجام شد، نشان داد که زمان می تواند هم بر عشق احساسی و هم عشق دلسوزانه تأثیر بگذارد.

گزارش علمی

مقایسه عشق احساسی و دلسوزانه بین تازه ازدواج کرده ها و ازدواج های طولانی مدت نشان داد که تازه ازدواج کرده ها، چه زن و چه مرد، تمایل دارند شور و احساس یکسانی را تجربه کنند. با این وجود، محققان دریافتند که زنان تازه ازدواج کرده به احتمال زیاد شریک زندگی دلسوزانه را دوست دارند تا شریک احساسی.

تست عشق احساسی

هتفیلد و اسپرچر مقیاس عشق احساسی را ساختند که در سراسر جهان برای افراد در هر سنی مورد استفاده قرار می گیرد. سوالات بر اساس مولفه های شناختی (چگونگی و دفعاتی که در مورد شریک زندگی خود فکر می کنید)، رفتاری (سطح تعهد شما و آنچه برای شخص مقابل انجام می دهید) و عاطفی (سبک همدلی با شریک زندگی خود) مطرح می شود.

پاسخ دهندگان تشویق می شوند که در مورد شرایط خود تأمل کنند و سپس به سوالاتی مانند موارد زیر پاسخ دهند:

  •  آیا از زمان ارتباط با این شخص احساس می کنید احساسات شما روی ترن هوایی قرار گرفته است؟
  •  آیا اگر آنها شما را ترک کنند ناامید می شوید؟
  •  آیا تا به حال احساس کرده اید که دیگر نمی توانید در مورد این شخص فکر کنید؟
  •  فکر می کنید ترجیح می دهید با این شخص باشید تا با شخص دیگری؟
  •  آیا بررسی بدن یا حرکات این شخص را دوست دارید؟
  •  آیا احساس علاقه شدیدی نسبت به این شخص دارید؟
  •  آیا وقتی رابطه شما با این شخص خوب پیش نمی رود احساس پریشانی می کنید؟

اگر بتوانید به بعضی یا بیشتر این سواالات پاسخ مثبت دهید ، این احتمالاً نشانه این است که شما عشق احساسی را تجربه می کنید.

تأثیر انواع عشق بر روابط

این مفاهیم چگونه ممکن است بر روابط شما در دنیای واقعی تأثیر بگذارد؟ شما به احتمال زیاد در مراحل اولیه یک رابطه جدید، عشق احساسی را تجربه خواهید کرد.

همانطور که عاشق می شوید ، شور و احساس شما به شخص دیگر می تواند افزایش یابد و در نهایت اوج بگیرد. با ادامه رابطه شما، در برهه ای از زمان، این شور ممکن است از بین برود و به صورت عشق دلسوزانه / همدلانه در آید.

عشق همدلانه می تواند لزوما با شور، برانگیختگی یا افکار وسواسی که در عشق احساسی دیده می شود، همراه نباشد. با این حال، این شکل دلسوزانه عشق شامل احساس لطافت، محبت شدید، دوستی و لذت همراهی با یکدیگر است.


حتما بخوانید: عشق یک طرفه چیست؟


ایجاد یک نوع دلسوزانه تر از عشق به این معنی نیست که هر از گاهی شور و اشتیاق شدیدی را تجربه نخواهید کرد. در حقیقت، برخی تحقیقات نشان می دهد که عشق رمانتیک، که با شدت، علاقه جنسی (اما بدون وجود مولفه افکار وسواسی در  مراحل اولیه رابطه) مشخص می شود با عزت نفس بیشتر، بهزیستی فزون یافته و  بهبود رضایت زناشویی همراه است.

تحقیقات نشان می دهد مستحکم ترین و پایدارترین روابط می توانند روابطی باشند که در آن افراد بتوانند بین عشق دوستانه و احساسی تعادل برقرار کنند.

اصلی ترین تفاوت بین عشق دلسوزانه و پرشور

تا به اینجا در مورد عشق دلسوزانه و پرشور صحبت کردیم؛ سردرگم کننده بودن عشق پرشور یکی از تفاوت های اصلی میان این عشق با عشق دلسوزانه است.
عشق پرشور شدیدتر بوده و به مرور زمان می تواند کاهش پیدا کند. بنابر نتایج منتشر شده از تحقیقات، زوج های جوان در اوایل دوره آشنایی و ازدواج خود، عشق پرشور را بیشتر تجربه می کنند  اما گذر زمان باعث می شود که عشق دلسوزانه جایگزین این عشق شود و تعهد و صمیمیت در رابطه بیشتر شود؛ ثبات و پایداری این نوع عشق از عشق پرشور بیشتر است.

جمع بندی ای سنج

چه کاری می توانید برای احیای احساس عشق رمانتیک انجام دهید، حتی اگر در یک رابطه طولانی مدت باشید، گاهی به نظر می رسد شعله اشتیاق مدتهاست که خاموش شده است به دنبال راه های خارج شدن از این شکاف باشید.

اوقات خود را با انجام کارهای جدید یا جستجوی ماجراهای جدید بگذرانید.  پخت و پز با هم، سفر به یک مکان جدید، یا حتی ماجراهای خارج از منزل با هم از راه های پرورش اعتماد، صمیمیت و حتی علاقه عاشقانه است.

نظر شما در رابطه با عشق چیست؟ کامت های ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

10 گام در ارتباط با مسائل اقتصادی و پول
10 گام در جهت مدیریت بحران های زندگی
10 گام برای شناسایی اهداف و آرزوها
عشق یک طرفه چیست؟
سبک عشق ورزی شما چه چیزی در مورد دوران کودکیتون میگه؟
رابطه افلاطونی چیست؟
وقتی رابطه شما صمیمیت لازم را ندارد چه کاری باید انجام دهید
270 سوال قبل از ازدواج که حتما حتما باید بپرسید !!!
هورمون عشق یا اکسی توسین چیست؟ راه های افزایش آن
سندروم قلب شکسته یا مرگ عاشقانه چیست؟!!

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • عشق احساسی چیست؟

    • هتفیلد عشق احساسی را چنین تعریف می کند: " تمایل شدید به پیوند با دیگری". این نوع عشق در ابتدای رابطه بیشتر دیده می شود. افراد در این حالت احساسات شدیدی نسبت به یکدیگر دارند. می خواهند  در کنار شخص مقابل باشند، دائماً به او فکر می کنند و هنگام جدا شدن، رنج زیادی را تجربه می کنند.
  • عشق دلسوزانه چیست؟

    • عشق دلسوزانه که به آن عشق همدلانه نیز گفته می شود، به معنای نزدیک بودن، اعتماد، تعهد و محبت است. در یک رابطه طولانی مدت، عشق احساسی معمولاً پس از یک یا دو سال به عشق دلسوزانه تبدیل می شود.
  • در اوایل رابطه و ازدواج کدام عشق میان زوجین بیشتر است؟

    • عشق پرشور بیش از عشق دلسوزانه در میان زوجین دیده می شود.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
10 خرداد 1402 05:56

عشق مراقبت میخواد دوست داشتن کافی نیست ، عشق دلسوزانه‌ وجود داره اما متاسفانه اکثر مردم با ترحم اشتباه میگیرن ، بنظرم اگه دلسوزی نباشه دوست داشتن و عشق هم بوجود نخواهد آمد