تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
ترس از دست دادن عشق + روش های حل آن مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 08 تیر 1402 مدت مطالعه: 6 دقیقه

ترس از دست دادن عشق + روش های حل آن

در ایام کودکی، از دست دادن اسباب‌بازی مورد علاقه مان بسیار آزاردهنده می باشد و در ایام نوجوانی، از دست دادن یک رفیق صمیمی می‌تواند مسیر زندگی را به طور کل عوض کند و در بزرگسالی نیز، از دست دادن عشق و شریک زندگی آزاردهنده است.

در حقیقت با افزایش سن، مجموعه‌ای از کمبودها در سنین مختلف زندگی می‌تواند ترس از دست دادن کسی که عاشقش هستیم را منجر شود. این ترس ناسالم اغلب منجر به رفتارهایی چون حسادت، کنترل و دخالت می شود.

در حقیقت این ترس به دلیل عشق زیادی است که ما به فرد مقابلمان داریم، اما با این وجود موجب می شود شریک زندگی مان را از ما جدا کند! از این رو قصد داریم تا در این مقاله، به ترس از دست دادن عشق و روش های حل آن بپردازیم:

ترس از دست دادن عشق چگونه است؟

ترس از دست دادن عشق می تواند به دو صورت باشد:

  • ترس از فوت عشق
  • ترس از تمام شدن رابطه

برای خیلی از ما پیش آمده است که رابطه ای را شروع می کنیم و مشکلاتی بر سر راهمان می آید که مجبور به ترک یکدیگر می شویم، به همین علت ممکن است در روابط بعدی خود دچار ترس از دست دادن شویم. این کاملا طبیعی است.

از طرفی دیگر ممکن است با شریک زندگیتان رابطه ای طولانی داشته و عاشق یکدیگر باشید. اما غولی به نام ترس از دست دادن عشق مان از راه می رسد و تمام معادلات را بهم می زند. از عشق زیاد به این فکر می کنیم ممکن است او روزی ما و این دنیا را ترک کند.

این افراد دچار تاناتوفوبیا یا اضطراب مرگ هستند. این بدان معناست که این افراد، از مرگ خود و عزیزانشان می ترسند.

اما باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که حتی اگر ازدواج کنیم، بچه دار و نوه دار شویم، بالاخره روزی خودمان، عشق مان و عزیزان مان باید از این دنیا خداحافظی کنیم. به هر صورت، ترس از دست دادن به هر علتی که باشد، موجب ترس و اضطراب می شود و ما را از تمام لذت های رابطه منع می کند.

ترس از دست دادن شریک زندگی بسیار سخت خواهد بود و این ترس تا حدود زیادی طبیعی است. به هر روی ما به طور ذاتی در برابر ابهام و چیزهای ناشناخته دچار اضطراب می شویم.

از آنجایی که ما نیز نمی دانیم پس از، از دست دادن شریک زندگی مان چه چیزی منتظر ما است، دچار اضطراب می شویم. به عبارتی دیگر، با از دست دادن شریک زندگی تنها می شویم و نمی دانیم با این دوران چه کار کنیم.

علائم ترس از دست دادن عشق

افرادی که می ترسند شریک زندگی خود را از دست بدهند، در هر لحظه فکر می کنند که ممکن است اتفاقی رخ دهد و موجب جدایی آنها از همسرشان شود. به این ترتیب ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

علائم ترس از دست دادن عشق

  • اضطراب
  • افکار غیرمنطقی
  • دلهره و ترس رو به رشد
  • تعریق
  • تپش قلب بالا
  • ناراحتی معده
  • تش عضلانی
  • مشکلات خواب
  • مشکل در غذا خوردن
  • حملات اضطرابی
  • تنهایی و دور شدن از دیگران

طرحواره ترس از دست دادن چیست؟

در طرحواره رهاشدگی، فرد همیشه احساس می کند که همه او را ترک خواهند كرد و او برای همیشه تنها خواهد ماند. افرادی كه در گیر این نوع طرحواره  هستند همیشه به خاطر موضوعات کم اهمیت ارتباطاتشان را با اطرافیان خود قطع می کنند.

در نهایت باید گفت رهاشدگی یعنی احساس تنهایی داشتن، ترس از دست دادن عزیزان خود، ترس از خیانت و ترک شریک زندگی، ترس طرد شدن از طرف همكاران خود و سایر مواردی از این قبیل می باشد.

علت ترس از دست دادن عشق

ترس از دست دادن عشق تنها ترس از مرگ او نیست. بلکه برخی می ترسند عشق شان به هر دلیلی آنها را ترک کند. در ادامه برخی از دلایل ترس از دست دادن عشق اشاره می کنیم:

علت ترس از دست دادن عشق

مشکلات کودکی

تجارب کودکی تاثیر زیادی بر نوع رفتار و تفکر ما دارد. به همین علت تجاربی که ما در کودکی از روابط داریم، در آینده در رابطه ما با دوستان، همسر، فرزندان و... نیز نمود پیدا می کند.

زمانی که کودک با والدین خود رابطه ای همراه با اضطراب، ناامنی و ترس از طرد شدن داشته باشد، در بزرگسالی نیز دچار ترس از طرد خواهد شد.

اعتماد به نفس پائین

زمانی که فردی اعتماد به نفس پائینی داشته باشد، همیشه نگران قضاوت شریک زندگی خود خواهد بود. او همواره نگران حرف ها و رفتارهای خود بوده و منتظر تایید دیگران است.

درنتیجه می توان گفت، اعتماد به نفس پایین در رابطه عاطفی، یکی از دلایل ترس از دست دادن عشق است. اگر اعتماد به نفس پائینی دارید، ممکن است در رابطه با همسرتان بگویید: "وقتت را که نمی گیرم؟" یا "آیا واقعا من را دوست داری؟" و...

رابطه عاشقانه نافرجام

برخی در زندگی، یک رابطه نافرجام را تجربه کرده اند و این موجب شده است تا برای جبران کمبودها و عقده های جامانده از رابطه قبلی، وارد یک رابطه جدید شوند.

این موجب می شود تا فرد زمان کافی برای گذر از احساسات ناخوشایند باقی مانده از رابطه، زمان کافی نداشته باشد. به همین علت این فرد در رابطه جدید ترس از دست دادن عشق خود را خواهد داشت.

تنهایی

افرادی که در زندگی اغلب اوقات در تنهایی و بدون روابط اجتماعی به سر می برند، زمانی که عاشق می شوند مدام ترس دارند که مبادا دوباره به دنیای تنهایی برگردند. بنابراین تمام تلاششان را می کنند که رابطه را حفظ کنند و در نهایت باعث می شود که مدام ترس از دست دادن را تجربه کنند.

اضطراب و دلهره

بعضی از افراد به خاطر داشتن دلهره بیش از حد همیشه نگران از دست دادن هستند. گرچه همین دلهره و اضطراب هم تحت تاثیر سایر فاکتورهای دیگر می باشد. اما در نهایت اضطراب و دلهره و در نهایت مسائل روانی افراد عامل تاثیر گذاری بر میزان ترس افراد در از دست دادن شریک شان می باشد.

پیامدهای ترس از دادن عشق

ترس از دست دادن عشق پيامدهاي زيادي دارد كه در ادامه سعي مي شود به مهم ترين اين پيامدها اشاره شود:

پيامدهای ترس از دست دادن عشق

افسردگی

 ترس از دست دادن سبب احساس کمبود، انزوا و تنهایی، کنار گذاشته شدن و در نهایت افزایش افسردگی می شود چرا كه حس می کنیم به هیچ کجا تعلق نداریم و جدا هستیم.

در حقیقت عصبانیت افسردگی ناشی از احساس بی عدالتی می باشد که برای ما اتفاق افتاده است؛ نشئت گرفته از یک ذهنیت "ما- آن ها" می باشد.

چسبندگی و وابستگی زیاد

افرادی كه درگیر ترس از دست دادن هستند فکر می‌کنند که با زیادی وابسته بودن و مهر ورزیدن به شریك خود، می‌توانند او را برای همیشه از دست ندهند. در حقیقت حتی ممکن است این رفتار وابستگی را به صورت ناخودآگاه و بدون اطلاع از پیامدهای آن انجام دهند.

كنترل گری زیاد

افرادی که درگیر ترس از دست دادن هستند همیشه فكر می‌کنند با کنترل و زیرنظر داشتن شریک شان، قادر خواهند بود كه او را برای همیشه در کنار خود حفظ کنند و یا در حقیقت با کنترل‌گری نامحسوس به خودشان اطمینان می‌دهند که شریک شان دوست‌شان دارد.

بنابراین می توان گفت فردی كه ترس از دست دادن عشق را تجربه می كند به طور ناخواسته دچار یك كنترل گری نامحسوس می شود و این پیامد می تواند سبب آسیب های بعد شود.

شك كردن به شریك عاطفی یا كاری

یكی دیگر از پیامدهای ترس از دست دادن، شك كردن به شریك كاری یا عاطفی خود می باشد. این افراد مدام منتظر خیانت دیدن هستند بنابراین به كوتاه ترین جدایی و یا بی توجهی حساس هستند و هر حركتی را جدایی تعریف می كنند بنابراین به شدت عصبانی می شوند.

چگونه بر ترس از دست دادن عشق خود غلبه کنیم؟

آگاه شدن از ترس خود

اولین قدم برای غلبه بر ترس از دست دادن یک عزیز، این است که بپذیرید که این ترس را دارید. زمانی که به این موضوع آگاهی داشته باشید، ممکن است به بررسی این موضوع بپردازید که چرا چنین احساساتی دارید.

به یاد داشته باشید توانایی بیان ترس خود به عزیزتان، گامی در مسیر درست برای غلبه بر آن است.

سازگار شدن با هیجانات خود 

یکی از راه هایی که به ما در کنار آمدن با ترس کمک می کند، بررسی راه های سازگاری با آن است. ممکن است بخواهید برای غلبه بر ترس تان رابطه را کنترل کنید یا توقع داشته باشید همیشه شریک زندگی تان عالی باشد و بحث جدلی در رابطه نباشد (حتی زمانی که بحث کردن منطقی به نظر می رسد). 

اما صرف نظر از هدفمان ریسک کردن اغلب برای رسیدن به آنچه می خواهیم ضروری است. برای مثال اگر می خواهید رابطه ای پایدار داشته باشید، بعضی مواقع لازم است تا بحث کنید و برای بقای رابطه خود بجنگید. سکوت و بحث نکردن نشان از رابطه خوب ندارد!

پردازش فقدان ها و از دست دادن های گذشته 

شاید بتوانیم بگوییم این مهم ترین قدمی است که باید بردارید! این ضروری است که برای فهم و درک بیشتر از رابطه فعلی تان، احساسات منفی باقی مانده از روابط گذشته را حل کنید.

این کار همیشه آسان نیست و بهبودی پس از آسیب دیدگی اغلب به زمان و تلاش نیاز دارد. وقتی روابط گذشته خود را حل نکنیم، الگوهای ناسالم که به مشکلات کمک می کنند، به احتمال زیاد به رابطه فعلی منتقل می شوند.

اگر در یک رابطه جدید هستید و متوجه شدید که رفتارهای مشکل ساز روابط قبلی خود را همچنان ادامه می دهید، بهتر است در مورد آن با شریک زندگی خود صحبت کنید. توضیح دهید که ترس های شما از کجا می آیند و برای غلبه بر آنها با یکدیگر همکاری کنید.

همکاری آنها می تواند بسیار مهم باشد. زیرا شریک زندگی تان می تواند به شما در فرآیند پذیرش آنچه در گذشته اتفاق افتاده، به شما کمک کند که این موجب بقای رابطه شما می شود.

پرداختن به تعارضات خود 

ترس از دست دادن عزیزان اغلب می تواند منجر به اختلاف نظر بین زوجین شود. وقتی افراد در رابطه احساس ناامنی دارند، اغلب به دنبال دلایلی برای حمایت از این ترس هستند. این احساسات می تواند بر نحوه واکنش شما به همسرتان تاثیر بگذارد.

برای مثال ممکن است به دلیل ترستان او را سرزنش کنید و یا به شدت اعتراض کنید. این رفتار در نهایت موجب آسیب به رابطه می شود.

در عوض، سعی کنید احساسات خود را به صراحت بیان کنید. با این کار، این ابرازاحساسات، جایگزین عصبانیتی می شود که از ترس از دست دادن همسرتان ابزار می کنید.

روش درمان ترس از دست دادن عشق

گاه ترس از دست دادن عشق و رابطه در یک فرد آنقدر زیاد می شود که عملکرد فرد در ابعاد مختلف زندگی اش تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد توانایی های خودش را از دست می دهد.
در این حالت مراجعه به یک متخصص سلامت روان و پیگیری بهترین نوع درمان اعم از دارو درمانی و روان درمانی و شیوه های متفاوت آن مانند درمان رفتاری یا درمان شناختی رفتاری می تواند به فرد کمک کند.

آیا ترس از دست دادن بد است؟

همه ی ما از اینکه عزیزان خود را از دست بدهیم یا روزی در کنار آن ها نباشیم، ترس و واهمه داریم و این مسئله به خودی خود بد نیست. اما زمانی که این ترس، تبدیل به یک ترس غیر منطقی و بیش از اندازه شود و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار دهد، می توان گفت، بله بد است و در این مرحله باید از یک فرد متخصص کمک گرفته شود.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله، به ترس از دست دادن عشق پرداختیم و راه هایی برای غلبه بر آن عنوان کردیم. این ترس به دو صورت ترس از مرگ عشق و ترس از جدا شدن از او بروز پیدا می کند. از دلایل این مشکل می توان به رابطه عاشقانه نافرجام، اعتماد به نفس پائین و مشکلات کودکی اشاره کنیم.

آیا شما هم ترس از دست دادن عشق تان را دارید؟ تا کنون برای حل آن چه اقدامی انجام داده اید؟ لطفا تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

10 گام در جهت مدیریت بحران های زندگی
10 گام برای شناسایی اهداف و آرزوها
عشق یک طرفه چیست؟
سبک عشق ورزی شما چه چیزی در مورد دوران کودکیتون میگه؟
رابطه افلاطونی چیست؟
وقتی رابطه شما صمیمیت لازم را ندارد چه کاری باید انجام دهید
270 سوال قبل از ازدواج که حتما حتما باید بپرسید !!!
هورمون عشق یا اکسی توسین چیست؟ راه های افزایش آن
سندروم قلب شکسته یا مرگ عاشقانه چیست؟!!
افسردگی بعد از ازدواج | علائم و دلایل آن

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • ترس از دست دادن عشق چگونه است؟

    • ترس از فوت عشق و ترس از تمام شدن رابطه
  • نشانه های ترس از دست دادن عشق چیست؟

    • اضطراب، افکار غيرمنطقی، دلهره و ترس رو به رشد، تپش قلب بالا، تش عضلانی، مشکلات خواب، مشکل در غذا خوردن، منزوی شدن
  • دلایل ترس از دست دادن عشق چیست؟

    • مشکلات کودکی، اعتماد به نفس پائين و رابطه عاشقانه نافرجام
  • چگونه بر ترس از دست دادن عشق خود غلبه کنيم؟

    • آگاه شدن از ترس خود، سازگار شدن با هيجانات خود، پردازش فقدان ها و از دست دادن های گذشته و پرداختن به تعارضات خود
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید