تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست و فان
تست فرسودگی شغلی مادر بودن مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 20 مرداد 1400 مدت مطالعه: 4 دقیقه

تست فرسودگی شغلی مادر بودن

در تست حاضر، وضعیت فرسودگی شغلی مادر بودن مورد بررسی و اندازه گیری قرار می گیرد. اگر مادر هستید، آزمون زیر را امتحان کنید تا ببینید واقعاً چقدر به فرسودگی شغلی نزدیک هستید.

بنابراین سعی کنید که در ابتدا سوالات آورده شده را با دقت بخوانید و بعد در انتها تفسیر خود را با توجه به پاسخ هایتان مشاهده کنید.

لازم به ذکر است که این تست، آزمونی تخصصی نمی باشد بلکه جزء سری آزمون های خودشناسی است که به شما کمک خواهد کرد که در مورد رفتارها و نگرش های خود، شناخت تان افزایش یابد.


ویژگی های تست فرسودگی شغلی مادر بودن

 تعداد سوال: 10

  تفسیر پاسخ: آنلاین

 هدف تست: سنجش فرسودگی شغلی مادر بودن

 گروه تست: خودشناسی


روش اجرا تست فرسودگی شغلی مادر بودن

برای انجام این تست سوالات را به دقت مطالعه نموده و به موارد به صورت "اغلب"، "گاهی اوقات" و "به ندرت" پاسخ دهید. سعی کنید اولین پاسخی که در رابطه با سوالات زیر به ذهنتان می رسد را علامت بزنید.

تست فرسودگی شغلی مادر بودن
سوال 1: اخیراً احساس خستگی بیش از حد معمول دارید؟
سوال 2: آیا در خندیدن به شوخی هایی که خانواده درباره شما می کنند مشکل دارید؟
سوال 3: آیا مشکلات جسمی مانند درد، گرفتگی عضلات، سردرد اذیتتان می کند؟
سوال 4: آیا احساس تحریک پذیری و زودرنجی می کنید؟
سوال 5: آیا شما قول و قرارها را فراموش می کنید، یا اینکه تعلقات شخصی خود را از دست می دهید یا در وقت مناسب خود انجام نمی دهید؟
سوال 6: آیا دوستان و عزیزان نزدیک خود را کمتر می بینید؟
سوال 7: آیا شما بی خوابی را تجربه می کنید؟
سوال 8: آیا هیچ وقت نسبت به نیازهای دیگران بی توجه هستید؟
سوال 9: آیا به راحتی حواس تان پرت می شود و توانایی تمرکز ندارید؟
سوال 10: آیا نسبت به ظاهر خانه خود بی توجه هستید؟
بعدی
قبلی


توضیحات لازم در مورد تست فرسودگی شغلی 

 این آزمون فرسودگی شغلی در مورد مادران را اندازه گیری می کند. به طور کلی از پا در آمدن، از رمق افتادن، بی حالی، سستی و رخوت ناشی از کار را فرسودگی شغلی می نامند. اما در ادامه این فرسودگی شغلی را می خواهیم در مورد مادران بیشتر توضیح بدهیم.

 فرسودگی شغلی مادر بودن

  •  این جمله را با دقت بخوانید: مادر فردی است که باید صبور، دوست داشتنی، خردمند، قابل اعتماد و سازمان یافته و منظم باشد همچنین باید توانایی آشپزی، خیاطی، خرید، تمیز کردن و یادگیری سریع روش های جدید لازم برای شاد نگه داشتن و مراقبت از خانه را داشته باشد و در نهایت آخر ماه او هیچ حقوقی ندارد.

شما سختی این شغل را مثل هر کس دیگر درک می کنید و مطمئناً از پاداش های غنی آن آگاه هستید. اما گاهی ممکن است احساس کنید که بازده کار شما از مزایای شغلی شما بیشتر است.

آیا هیچ وقت احساس می کنید که این کار شما را مسلم و بدیهی می دانند؟ به هر حال هرچه زمان می گذرد، بیشتر مادران نقش مهمی را در خانواده های خود بازی می کنند.

  •  این رفتار توسط روانشناسان دوروتی جونوارد و دورو اسکات در موسسه مدیریت تجزیه و تحلیل معاملات سانفرانسیسکو مورد مطالعه قرار گرفته است:

آن ها دریافتند که مدتی پس از ورود اولین فرزند، بسیاری از مادران این الگو را اتخاذ می کنند. در اینجا برخی از علائم هشدار دهنده وجود دارد که یک مادر احساس می کند باید همیشه، و در همه مکان ها، یک ابر مادر باشد:

  •  او بیشتر وقت و انرژی خود را برای شوهر و فرزندان و کمی به خود اختصاص می دهد.
  •  او در پذیرش لذت‌های شایسته خود مشکلی دارد.
  •  او وقتی آرام می‌نشیند، یا  با چیز دیگری سرگرم می شود احساس گناه می کند. 
  • او وسایل شخصی خودش را پس از خریدهای دیگر، خریداری می کند.

 این نوع مادران معمولاً به پاک کننده خانواده تبدیل می شوند، کاهوی پژمرده را تمام می کنند، نان‌های اضافه را می‌خورند و هنگام شام خانوادگی قسمت بال مرغ سوخاری انتخاب می کند.

اگر این خیلی آشنا به نظر برسد، ممکن است مادر در خانواده شما دچار یک عادت شده باشد. او به مکان خود عادت کرده است.

ما اخیراً در مورد فرسودگی شغلی که حتی سرسخت ترین مدیران مشاغل ما را تحت فشار قرار داده است، شنیده ایم، اما هیچ کلمه ای درباره مادران وجود ندارد.

اگر فرسودگی شغلی در دنیای کار واقعاً وجود داشته باشد، قهرمانان ناشناخته آشپزخانه نیز مستحق غربالگری هستند.

  •  دکتر هربرت فرویدنبرگر در کتاب خود، فرسودگی شغلی، توضیح می دهد که این بیماری می تواند به همان شیوه ای که بر مدیران تجاری تأثیر می گذارد، به خانواده ها حمله کند. بنابراین برای ارزیابی مادر در خانواده خود وقت بگذارید:
  •  آیا او رضایت شغلی کافی دارد؟ 
  • آیا او به زمان تعطیلات بیشتری نیاز دارد؟
  •  آیا مزایای او به اندازه کافی ارزش دارند؟

سعی کنید بیشتر از همه، برای مشاهده علائم فرسودگی شغلی، رفتار او را کنترل کنید.

علت فرسودگی شغلی در مادران

دلایل زیادی می تواند منجر به فرسودگی شغلی در مادران شود؛ دلایلی همچون:

  • ساعات کاری زیاد
  • حقوق و مزایای کم
  •  وجود نابرابری در محل کار
  • مسئولیت های زیاد مادر در خانه و محل کار
  • عدم همکاری و همراهی اعضای خانواده با یکدیگر
  • آسیب پذیری در مقابل استرس
  • تجربه استرس و تنش زیاد
  • مشکلات خانوادگی
  • درک نشدن از سوی همسر
  • بی تجربگی در نگهداری از کودک
  • جو متشنج خانه
  • و...

درمان فرسودگی شغلی مادران

پدر و مادر شدن خود مرحله سختی است که با مسئولیت های زیاد همراه است. مادران شاغل بیش از زنان دیگر در معرض فرسودگی شغلی هستند. خوشبختانه راهکارهایی برای درمان و جلوگیری از فرسودگی شغلی در مادران وجود دارد. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می شود:

عواملی که میزان فرسودگی شغلی را بالا می برند، شناسایی کنید؛ مادرانی که در فرهنگ‌ های فرد گرا زندگی می‌کنند بیشتر از فرسودگی رنج می‌برند. حقوق کم، ساعات کاری زیاد، جو ناسالم در محیط کار و... می تواند فرسودگی شغلی مادران را بالا ببرد.

خودتان را با مادران دیگر مقایسه نکنید؛ چه با دوستان و چه در رسانه های اجتماعی، پیدا کردن آنچه برای شما و خانواده شما مفید است مهمترین چیز است. بنابراین دست از مقایسه خود با دیگر مادران بردارید، زیرا شرایط و سبک زندگی شما با مادر دیگر متفاوت است.

سعی کنید بر لحظه تمرکز کنید؛ مهم است که به عنوان یک مادر تمرکز خود بر لحظه و اینجا و اکنون بگذارید. شیوه های فرزند پروری آگاهانه را یاد بگیرید و سعی کنید با غلبه بر اضطراب شرایط را کنترل کنید.

به نیاز های خود رسیدگی کنید؛ والد شدن نباید باعث شود که خودتان را فراموش کنید یا از برنامه هایتان دست بکشید؛ سعی کنید از یک فرد مطمئن کمک بگیرید و کودک خود را ساعاتی نزد او بسپارید تا بتوانید زمانی را برای خود و رسیدگی به خود بگذارید.

تفریح و سرگرمی را فراموش نکنید؛ بهترین کار برای جلوگیری از فرسودگی شغلی در مادران در نظر گرفتن ساعاتی برای تفریح و سرگرمی با همسر یا دوستان صمیمی است.

ورزش کنید؛ برای جلوگیری از فرسودگی شغلی، مقابله و کاهش استرس ورزش کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. اگر می توانید در باشگاه های ورزشی ثبت نام کنید؛ تعامل با دیگران و قرار گرفتن در جو باشگاه و ورزش کردن با دیگران می تواند به شما انگیزه بدهد و روحیه شما را تغییر دهد.

به ساعات خواب خود توجه کنید؛ از همسر خود برای نگهداری از کودکان کمک بگیرید. زمانی که به تخت خواب می روید سعی کنید بخوابید و زمان خواب را به تعویق نیندازید. کم خوابی بر عملکرد شما تاثیر منفی می گذارد و با فرسودگی شغلی در ارتباط است.

جمع بندی ای سنج

در این تست فرسودگی شغلی مادر بودن، را مورد اندازه گیری قرار دادیم. در صورتی که شما به عنوان یک مادر پاسخ ها را با دقت کافی انتخاب کنید، با وضعیت فرسودگی شغلی خود آشنایی لازم را پیدا می کنید.

در نهایت براساس نتایج این تست مادران در سه گروه، قرار می گیرند:
گروه اول؛ مادران با فرسودگی شغلی پایین، گروه دوم؛ مادران با فرسودگی شغلی متوسط و در نهایت  گروه سوم؛ مادران با فرسودگی شغلی بالا، می باشند.

 آیا نتیجه تست فرسودگی شغلی برای شما به عنوان یک مادر، با واقعیت تطابق دارد؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان در مورد این تست را، با ما به اشتراک بگذارید.                                            

تست کنترل خشم
تست تصورات جنسیتی
تست حساسیت به تهاجم
تست تصویر اجتماعی
تست فرسودگی شغلی مادر بودن
20 تست خودشناسی رایگان
تست درک تفاوت عشق در بین زن و مرد
انواع تست استرس رایگان - آنلاین
همه چیز درباره تست اضطراب اجتماعی (SAIN)

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • علل فرسودگی شغلی مادران چیست؟

    • حقوق کم، فضای نابرابر در محل کار، عدم همراهی و همکاری اعضای خانواده با یکدیگر، درک نشدن از سوی همسر و...
  • راهکارهای درمانی فرسودگی شغلی در مادران چیست؟

    • ورزش کردن، تعامل با دیگران، در نظر گرفتن زمانی برای تفریح و سرگرمی و...
  • ویژگی های تست فرسودگی شغلی مادر بودن چیست؟

    • این تست جز تست های خودشناسی بوده که ده سوال دارد و بر اساس طیف لیکرت می باشد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید