تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
مروری بر چندین اختلال مرتبط با سلامت روان مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 16 شهریور 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

مروری بر چندین اختلال مرتبط با سلامت روان

در این مقاله مروری بر چندین اختلال مرتبط با سلامت روان داریم. به همین خاطر می خواهیم چند اختلال شناخته شده ی مربوط به سلامت روان را از لحاظ آماری بررسی کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

معرفی چندین اختلال مرتبط با سلامت روان

درست همانند بیماری های جسمی، سلامت روان هم می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

اختلال در سلامت روان می تواند بر زندگی افراد تاثیر گذاشته و عملکرد آن ها را زیر سوال ببرد. اختلال و بیماری های سلامت روان هم به فرد مبتلا و هم به عزیزان و اعضای خانواده فرد مبتلا آسیب وارد می کند.

گزارش آماری

بر اساس گزارش اداره خدمات سوء مصرف مواد و بهداشت روانی آمریکا، در سال 2019، حدود یک پنجم (20.6 درصد) از جمعیت آمریکا دارای مشکلات روانی بودند و همچنین 18.4 درصد از این جمعیت، با مسائل مربوط به مصرف مواد و الکل درگیر بوده اند. البته که این ارقام بیانگر میزان چالش های سلامت روان که افراد در سال 2020 یا 2021 با آن مواجه هستند، نیست.

این میزان ممکن است با توجه به جلوگیری از برچسب اجتماعی و مسائل مربوط به سلامت روان حتی بیشتر هم باشد، که در این صورت افشای چالش های روانی را برای افراد دشوارتر می کند. مسائل و اختلالات مربوط به سلامت روان می تواند در هر سنی برای افراد مختلف از هر جنسیت، ملیت و ... رخ دهد.

همچنین توجه داشته باشید که این آمارها مربوط به قبل از همه گیری ویروس کرونا در جهان است.

یکی از موارد مهمی که افراد مبتلا به بیماری ها و اختلالات روانی، باید به آن توجه داشته باشند، ارزیابی به موقع نشانه ها و علائم بیماری در خود و مراجعه در زمان درست به یک پزشک متخصص در زمینه بهداشت روان می باشد.

روان شناسان و روان پزشکان بهترین راهنمایی کنندگان شما در این مسیر می باشند.

توجه

آمار و ارقام ذکر شده در این مقاله، مربوط به جامعه ایرانی نمی باشد و برگرفته از مرکز آمار و تحقیقات ایالت متحده آمریکا می باشد.

در ادامه ی این مقاله آمار مربوط به چندین اختلال مرتبط با سلامت روان را به همراه یکدیگر بررسی خواهیم کرد. این اختلالات عبارت اند از:

 اضطراب

عموماً 40 میلیون آمریکایی تحت تاثیر اختلالات اضطرابی قرار دارند. اختلالات اضطرابی شایع ترین نوع اختلالات در ایالت متحده آمریکا می باشد. اختلالات اضطرابی شامل موارد زیر است:

  •  اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
  •  اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)
  •  اختلال هراس
  •  فوبیا
  • اضطراب جدایی

درحالی که تجربه اضطراب برای هر فردی ممکن است و همه افراد اضطراب را تجربه می کنند، تشخیص اختلال اضطرابی معمولا با علائمی همراه است که عملکرد و توانایی های روزمره افراد را در محیط های کاری و یا مدرسه و دانشگاه و ... با مشکلاتی جدی مواجه می کند.

 افسردگی

طبق گزارش اداره خدمات و سوء مصرف موارد و بهداشت آمریکا، 7.8 درصد از جمعیت بزرگسال در ایالات متحده در سال 2019 یک دوره افسردگی عمده را  تجربه و گزارش کرده اند.

افسردگی اختلالی شایع و بسیار جدی می باشد که بر جسم و روان آدمی تاثیرات منفی بسیاری دارد. علائم و نشانه های افسردگی می توانند شامل موارد زیر باشد:

  •  غم شدید 
  • ناامیدی
  •  از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که فرد قبلاً از آن ها لذت می برده است
  •  چالش های خواب 
  • مسائل مربوط به اشتها
  •  افکار خودکشی

اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یک بیماری و اختلال روانی حاد است که حداقل تا شش ماه با روان پریشی ظاهر می شود.

از هر 200 آمریکایی یک نفر این بیماری را تجربه می کند.

فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ارتباطش را با واقعیت از دست می دهد و این اختلال از شدیدترین نوع اختلالات روانی می باشد. اسکیزوفرنی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  •  توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که دیگران تجربه نمی کنند) 
  • هذیان (باورهایی که بر اساس واقعیت نیستند)

محتوای دقیق توهم یا هذیان برای هر فرد متفاوت است.

 اختلال دوقطبی

طبق گزارش موسسه ملی سلامت روان در آمریکا، 4.4 درصد از بزرگسالان و 2.9 درصد از نوجوانان تحت تاثیر اختلال دو قطبی قرار می گیرند.

اختلال دو قطبی شامل علائمی مانند موارد زیر می باشد که توانایی و عملکرد فرد را محدود کرده و تحت تاثیر قرار می دهد:

  •  تغییرات شدید خلق و خو
  •  انرژی زیاد و سطح فعالیت بالا

اختلال دوقطبی به علت دوره های شیدایی و افسردگی که در این بیماری رخ می دهد و مشخصه این اختلال است، اختلال افسردگی شیدایی نیز نامیده می شود.

البته این اصطلاح منسوخ شده و دیگر استفاده نمی شود، اما به این علت که شیدایی یکی از ویژگی های اصلی تشخیص این اختلال است، ممکن است این اختلال به عنوان شیدایی و یا مانیا هم شناخته شود.

 اختلال وسواس فکری عملی

اختلال وسواس جبری (OCD) یک اختلال بهداشت روانی است که شامل ترس ها، افکار و تمایلات غیرقابل کنترل در فرد می شود.

افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری و عملی، اغلب سعی می کنند با رفتارهای اجباری اضطرابشان را کاهش دهند. حدود یک درصد از آمریکایی ها تحت تأثیر OCD قرار می گیرند.

افکار وسواسی که باعث اضطراب شدید در فرد می شوند ممکن است شامل، ترس از میکروب ها و کثیفی، نیاز به سازماندهی و منظم کردن اطراف یا  داشتن افکار مزاحم  و جادویی باشند.

اجبار ممکن است شامل شمارش یا تکرار وظایف در فرد باشد.

 اختلال استرس پس از سانحه

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) حدود 6.8 درصد از جمعیت آمریکایی را تحت تأثیر قرار می دهد. این اختلال می تواند در پی یک رویداد آسیب زا مانند مرگ عزیزان، مورد تعرض قرار گرفتن و یا یک جنایت نفرت انگیز در فرد به وجود بیاید.

علائم PTSD ممکن است شامل کابوس، برگشت به عقب و مرور اتفاق رخ داده و مشکلات در خواب باشد که همه ی این علائم می تواند عملکرد فرد را در مدرسه یا محل کار و در طول روزمره با مشکل مواجه کند.

 لازم به ذکر است که معیارهای تشخیصی اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یا اختلال استرس حاد و برخی رفتارها اغلب شبیه به سندرم استکهلم می باشد. افراد مبتلا به این نوع سندروم با گروگان گیران خود ارتباط روانی برقرار کرده و شروع به همدردی با آن ها می کنند.

انجمن سلامت روان آمریکا، PTSD پیچیده (C-PTSD) را نوعی PTSD توصیف می کند که می تواند پس از آسیب های طولانی مدت در فرد ایجاد شود؛ از جمله آزار و اذیت برتری طلبان سفید پوست، آزار رساندن به اقلیت های جنسی، ترنس هراسی، سوء استفاده خانگی و غیره.

C-PTSD افراد را در هفت حوزه تحت تأثیر قرار می دهد:

  •  دلبستگی 
  • زیست شناسی
  •  تنظیم هیجان
  •  تجزیه 
  • کنترل رفتاری
  •  فكر كردن
  •  خودپنداره

C-PTSD یا همان اختلال استرس پس از سانحه پیچیده اغلب با سایر مسائل مربوط به سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی یا اختلالات خواب در ارتباط بوده و همپوشانی دارد.

 اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی (BPD) یک اختلال و بیماری بهداشت روانی است که، با مشکل در تنظیم احساسات تشخیص داده می شود و می تواند حفظ روابط را با چالش مواجه کند.

بنابراین افراد مبتلا به اختلال مرزی در حفظ روابط مشکلات جدی دارند.

طبق تحقیقان و تخمین متخصصان، این اختلال در 6 درصد از آمریکایی ها وجود دارد و اگر فرد سابقه ی خانوادگی این اختلال را داشته باشد و یا مبتلا به دیگر اختلالات روانی مانند اضطراب و سوء مصرف الکل باشد، امکان بروز این اختلال در آن ها بیشتر هم می شود.

اختلالات خوردن

به بیان موسسه ملی سلامت روان، اختلالات خوردن به وضعیت جدی روانی اطلاق می شود که باعث اختلالات شدید در رفتارهای خوردن می شود و می تواند شامل وسواس غذایی هم شود. اختلالات خوردن شامل اختلالات زیر می باشد:

  •  بی اشتهایی عصبی
  •  پرخوری عصبی
  •  اختلال پرخوری
  •  اختلال محدودیت و اجتناب از غذا
  •  اختلال نشخوار

این اختلالات به احتمال زیاد با اختلالات اضطرابی همپوشانی بالایی دارند.

بیشتر بخوانید

با توجه به مطالب فوق پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «چگونه متوجه شویم که دچار اختلال روانی شده ایم یا نه؟» را مطالعه نمایید.

اختلال پارانوئید

اختلال پارانوئید جز اختلالات شخصیتی است؛ ویژگی اصلی این اختلال شک، تردید و سوظن می باشد. فرد مبتلا به پارانویا به بدبینی گسترده دچار است. این فرد به همه چیز مشکوک است، رفتار و افکار عجیب و غریب دارد، به هیچ فردی اعتماد نمی کند، فکر می کند دیگران می خواهند به او صدمه بزنند.

فرد مبتلا به پارانویا فکر می کند که دیگران قصد و نیت خوبی پشت رفتار و اعمالشان ندارند و می خواهند او را اذیت کنند یا فریب دهند. او کینه توز است و بدی های دیگران را هرگز فراموش نمی کند.

دلایل ابتلا به این اختلال هنوز مشخص نیست ولی احتمالا ترکیب عوامل محیطی و بیولوژیکی در بروز این اختلال تاثیر دارد.

اختلال تجزیه ای

اختلالات تجزیه ای شامل مشکلات حافظه، هویت، عواطف، ادراک، رفتار و احساس در فرد است. علائم تجزیه ای به طور بالقوه می تواند هر بخش از عملکرد ذهنی را مختل کند.
نمونه هایی از علائم تجزیه ای شامل تجربه جدا شدن یا احساس اینکه فرد خارج از بدن خود است و از دست دادن حافظه یا فراموشی است. اختلالات تجزیه ای اغلب با تجربه قبلی تروما همراه است.

سه نوع اختلال تجزیه ای وجود دارد:

  • اختلال تجزیه هویت
  • فراموشی تجزیه ای
  • اختلال مسخ شخصیت / مسخ واقعیت

افرادی که در دوران کودکی آزار جسمی و جنسی را تجربه کرده‌اند در معرض خطر ابتلا به اختلال هویت تجزیه‌ای هستند. اکثریت قریب به اتفاق افرادی که دچار اختلالات تجزیه ای می شوند، ترومای تکراری و طاقت فرسا را ​​در دوران کودکی تجربه کرده اند.
در میان افراد مبتلا به اختلال هویت تجزیه ای در ایالات متحده، کانادا و اروپا، حدود 90 درصد قربانی آزار و غفلت دوران کودکی بوده اند.

اختلال زوال شخصیت

اختلال زوال شخصیت همان اختلال مسخ شخصیت است. این اختلال جز اختلالات تجزیه ای می باشد که پیش تر به آن اشاره کردیم. فرد مبتلا به این اختلال، تصور می کند از بدن خود جدا شده است و بیرون از بدن خود زندگی می کند.
این اختلال، جز اختلالات تجزیه ای می باشد. رویداد های استرس زا و اضطراب های طولانی مدت در ایجاد این اختلال نقش دارند.

اختلال رفتاری

همان طور که از نام این اختلال بر می آید، اختلالات رفتاری، اختلالاتی هستند که منجر به رفتارهای خاص می شوند و زندگی فرد مبتلا و اطرافیان او را تحت تاثیر قرار می دهد. اختلالات رفتاری با پیامد هایی همچون، افسردگی، اضطراب، بی اشتهایی همراه می شود.
گروه سنی کودک، نوجوان و بزرگسالان ممکن است با این اختلال درگیر شوند.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله مروری بر چندین اختلال مرتبط  با سلامت روان داشتیم.

در نهایت اگر نگران سلامت روان خود هستید و یا نشانه هایی از یک اختلال روانی را در خود مشاهده کرده اید، بهتر آن است که با یک متخصص روان مشورت کنید و با ارائه راهکارهایی که روان شناس و یا روان پزشک به شما می دهد، قدمی برای درمان خود بر دارید.

در ابتدا شاید مراجعه به پزشک سخت و ترسناک باشد، اما مواجه زود هنگام می تواند موجب پیشگیری در روند رو به رشد بیماری در شما شود.

 آیا تا به حال تجربه اختلال و بیماری های روانی را داشته اید؟ لطفاً تجربیات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

اختلال تعادل چیست | علائم و بهترین روش‌های درمان
فوت فتیش چیست | انواع و راه های درمان
بهترین روش های کنترل عصبانیت
شوک روانی چیست | بررسی علائم و راه‌های درمان
اسکیزوفرنی چیست | علل، علائم و روش‌های درمان
تروما چیست | انواع و راه درمان

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • اختلال در سلامت روان به چه معناست؟

    • اختلال در سلامت روان می تواند بر زندگی افراد تاثیر گذاشته و عملکرد آن ها را زیر سوال ببرد. اختلال و بیماری های سلامت روان هم به فرد مبتلا و هم به عزیزان و اعضای خانواده فرد مبتلا آسیب وارد می کند.
  • انواع اختلالات اضطرابی کدام است؟

    • اختلال اضطراب فراگیر (GAD)،  اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)، اختلال هراس،  فوبیا، اضطراب جدایی
  • انواع اختلالات خوردن کدام است؟

    • بی اشتهایی عصبی،  پرخوری عصبی،  اختلال پرخوری،  اختلال محدودیت و اجتناب از غذا،  اختلال نشخوار
  • نشانه های اختلالات افسردگی چیست؟

    • غم و اندوه شدید، تغییر الگوی خواب، تغییر الگوی اشتها، تغییر وزن و...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید