تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
فشارخون بالا اورژانسی مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 30 آذر 1399 مدت مطالعه: 4 دقیقه

فشارخون بالا اورژانسی

در این مقاله می خواهیم در مورد فشار خون بالا اورژانسی صحبت کنیم. همان طور که می دانیم این روزها به خاطر سبک زندگی و شرایط زندگی، اکثر آدم ها، به طرق مختلف به شکل خفیف یا حاد دچار فشار خون بالا شده اند و تا حدود زیادی درگیر آن هستند. بنابراین ضرورت دارد نسبت به این بیماری مهم شناخت خود را افزایش دهیم تا بتوانیم راه های درمان، علائم و سایر مسائل مرتبط آن را بهتر بشناسیم تا قبل از اینکه دیر شود آن را کنترل کنیم و از عوارض آن در امان بمانیم. در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم:

فشارخون بالا چیست؟

میزان بالای فشار خون، هایپر تانسیون (فشار خون بالا) نامیده می شود. فشار خون بالا با افزایش شدید و ناگهانی فشار خون یعنی فشار خون سیستولیک بالای 180 میلی متر جیوه یا فشار خون دیاستولیک بالاتر از 120 میلی متر جیوه مشخص می شود. هایپرتانسیون موجب آسیب به یک عضو هدف مانند مغز، قلب، کلیه ها و رگ های خونی می شود. فشار خون در چنین دامنه بالایی و بدون هیچ نشانه ای از آسیب به اندام بدن، به عنوان "هایپرتانسیون اورژانسی" شناخته می شود، وضعیتی که اندکی خطرناک تر از هایپرتانسیون است.

حدود 75 میلیون نفر در ایالات متحده - از هر سه بزرگسال یک نفر - به هایپرتانسیون مبتلا هستند. هر بار که ضربان قلب را تجربه می کنید، خون به داخل عروق شما پمپاژ می شود.به هر حال به فشار خون وارد بر دیواره عروق، فشار خون گفته می شود. 

دو نوع فشارخون 

فشارخون سیستولیک

فشار بالاتر است که در حین ضربان قلب و پمپاژ خون، رخ می دهد.

فشار خون دیاستولیک

فشار کمتر است که در حین استراحت قلب بین ضربان و افت فشار، رخ می دهد

از هر دو عدد برای اندازه گیری فشار خون استفاده می شود، معمولاً  عدد سیستولیک قبل از عدد دیاستولیک به کار می رود. به عنوان مثال 85/125 حاکی از فشار سیستولیک 125 میلی متر جیوه  و فشار دیاستولیک 85 میلی متر جیوه است. بر اساس اعلام انجمن قلب آمریکا، اگر مقدار سیستولیک 130 یا بیشتر و یا مقدار دیاستولیک 90 یا بیشتر باشد ، فشار خون بالا در نظر گرفته می شود. مقادیر فشار خون بالای 120/180 بسیار خطرناک است و به مداخلات  پزشکی نیاز دارد. اگر فشار خون با گذشت زمان بالا بماند، قلب بیشتر و سخت ترکار می کند که می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند نارسایی کلیه، نارسایی قلبی و حمله قلبی و در نهایت سکته شود.

با توجه به آن که هایپرتانسیون معمولاً بدون علامت است. بنابراین بایستی، بصورت دوره ای پزشک معاینه فشارخون را برای کنترل منظم آن، انجام دهد. اندازه گیری فشار خون سیستولیک و دیاستولیک از دستگاه اندازه گیری گلوکز خون، استتوسکوپ یا حسگر الکترونیکی و کاف فشار خون (موسوم به فشارسنج) استفاده می شود. تغییر شیوه زندگی و داروها می توانند فشار خون بالا را کاهش دهند.

علائم فشار خون بالا

درک آنچه که فشار خون طبیعی یا غیر طبیعی نامیده می شود برای بسیاری از افراد دشوار است. هایپرتانسیون اورژانسی می تواند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد. هایپرتانسیون اورژانسی هنگامی تشخیص داده می شود که فشار خون سیستولیک بالاتر از 180 میلی متر جیوه باشد. وقتی فشار خون دیاستولیک بالای 120 میلی متر جیوه باشد. همراه با آسیب حاد به اندام هدف است. فرد مبتلا به هایپرتانسیون اورژانسی ممکن است علائم مختلفی را تجربه کند. این نشانه ها عبارتند از:

سردرد

تاری دید

گیجی

حالت تهوع

افزایش تنگی نفس

از دست دادن بینایی (نابینایی موقت)

تشنج

از دست دادن هوشیاری یا عدم پاسخ

تنفس سریع و پی در پی

اشک

اِدِم ، از جمله ادم پیرامونی (تورم مچ پا)

آسیب به اندام در فشارخون بالا

به طور کلی ، فشار خون بالا و مداوم می تواند بر اندام ها اثر بگذارد که آسیب اندام هدف محسوب می شود. برای پیش گیری از این مسئله و خطر نارسایی قریب الوقوع اندام ، فشار خون باید بلافاصله کاهش یابد. آسیب اندام هدف عبارتند از:

گیجی یا سایر تغییرات در وضعیت ذهنی

خونریزی در مغز و سکته مغزی

نارسایی قلبی

درد قفسه سینه (آنژین ناپایدار)

حمله قلبی

آنوریسم

اِکلامپسی همراه با تشنج در دوران بارداری.

سبب شناسی فشارخون بالا اورژانسی 

فشارخون بالا اورژانسی می تواند به دلیل عوامل زیر رخ دهد این عوامل عبارتند از:

مسمومیت

تداخلات دارویی

پارگی آئورت

بیماری نخاع 

بیماری کلاژن عروقی

بارداری 

دلایل دیگر این وضعیت عبارتند از:

سکته مغزی

 اختلال در جریان خون به مغز

حمله قلبی

انسداد جریان خون در قلب، که معمولاً منجر به مرگ عضله قلب می شود.

نارسایی قلب

 اختلال در عملکرد طبیعی قلب

نارسایی کلیه

 اختلال در عملکرد طبیعی کلیه.

اکلامپسی

 در زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا با تشنج همراه است و برای سلامتی مادر و کودک، مضر است.

توجه

هایپرتانسیون اورژانسی، در جمعیت های خاص شایع تر است. از جمله زنان، افراد چاق، مبتلایان به فشار خون بالا یا بیماری عروق کرونر، بیماران روانی و افرادی که برای فشار خون بالا به دارو نیاز دارند. همچنین در بیمارانی که داروهای فشار خون را مصرف نمی کنند یا فراموش می کنند، دیده می شود.

تشخیص فشار خون بالا اورژانسی

هایپرتانسیونِ اورژانسی ناشی از التهاب رگهای خونی و یا نشت خون، ثانویه بر ناتوانی قلب در پمپاژ خون است.

انواع فشار خون بالا اورژانسی

فشار خون بالا فوریتی

هنگامی رخ می دهد که فشار خون افزایش می یابد، اما اندام هدف، آسیب نمی بیند. فشار خون 180/100 یا بالاتر، فشار خون اساسی محسوب می شود. داروهای فشار خون می توانند طی چند ساعت فشار خون را کاهش دهند.

بحران فشار خون بالا اورژانسی

این بحران شامل فشار خون بسیار بالا و آسیب به اعضای بدن است. بحران فشار خون اورژانسی معمولاً با عوارض تهدید کننده زندگی همراه است. اگرچه ممکن است به نظر برسد افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند مستعد ابتلا به فشار خون اورژانسی هستند، اما برآوردها حاکی از آن است که 1٪ - 3٪ بیماران مبتلا به فشار خون بالا در طول زندگی خود فشار خون حاد را تجربه کنند. اگر شما، خودتان یا فردی را می شناسید که فشار خون او در حال افزایش شدید است، به دنبال مراقبت پزشکی فوری باشید. شناسایی سطوح بسیار بالای فشار خون و درمان هایپرتانسیون اورژانسی ممکن است به ارزیابی پزشکی و به دنبال آن بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد در بیمارستان، مداخلات پزشکی و آزمایشات معمول برای کنترل فشار خون و ارزیابی هرگونه آسیب، بصورت ایمن انجام می شود. برخی از این آزمایشات شامل اندازه گیری منظم فشار خون، معاینه چشم به منظور ارزیابی تورم و خونریزی و آزمایش خون و ادرار است.

درمان فشار خون بالا اورژانسی

هایپرتانسیون اورژانسی ممکن است نیاز به بستری در یک بخش مراقبت های ویژه داشته باشد. داروهای فشار خون را می توان به صورت خوراکی یا درون وریدی تجویز کرد و سطح فشارخون را در بخش مراقبت های های ویژه کنترل کرد تا اطمینان حاصل شود که فشار خون به تدریج و با اطمینان کاهش می یابد. شایان ذکر است که برای جلوگیری از عوارض جانبی، فشار خون، نباید سریع کاهش پیدا کند. مداخلات درمانی بسته به اینکه اورژانس فشار خون، هایپرتانسیون فوریتی یا اورژانسی است و یا با بیماری دیگر، همراه است می تواند متفاوت باشد. داروهای سریع الاثررا می توان برای کاهش عوارض، محافظت از اندام های هدف و بهبود نتایج بالینی افرادی که در معرض خطر بالای هایپرتانسیون اورژانسی هستند، تجویز کرد. هدف این است که در اولین ساعت درمان، فشار متوسط ​​شریانی، 25٪ کاهش یابد. هدف درمانی هایپرتانسیون فوریتی، کاهش تدریجی فشار خون طی48-24 ساعت است.پس از تثبیت وضعیت، پزشک می تواند به منظور اعمال درمان طولانی مدت، مداخله دارویی روزانه را بصورت خوراکی، تجویز کند.

بیشتر بخوانبد

با توجه به موضوع مورد بحث پیشنهاد می گردد که مقاله ای با عنوان «فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی در افراد مسن» را حتما مطالعه نمایید.

جمع بندی ای سنج

همانطور که گفته شد فشار خون دو نوع فشار سیستولیک و دیاستولیک را در برمی گیرد. این فشار خون بالا که داری علائم جسمانی مختلفی از قبیل: سردرد، تاری دید، گیجی، حالت تهوع، تشنج و ... است می تواند سبب نارسایی قلبی و حمله قلبی و مغزی نیز بشود. همچنین گفته شد دو نوع فشار خون بالا اورژانسی وجود دارد به نام ها فشار خون بالا فوریتی و بحران فشار خون بالا اورژانسی. بنابراین با شناخت ویژگی ها و علائم این بیماری می توانید زودتر از موعود از عواقب جبران ناپذیر آن جلوگیری کنید.

دیدگاه شما در رابطه با موضوع مورد بحث چیست؟ آیا اطرافیان شما هم درگیر این بیماری هستند؟ لطفا نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید