حرکات یوگا که سیستم ایمنی شما را شدیدا تقویت می کند
یوگا یک مخزن پنج هزار ساله از دانش هندی است که علی رغم تصور عموم مردم چیزی بیشتر از حرکات کششی، چرخشی و تنفسی می باشد.
یوگا یک سبک زندگی با بهتر است بگوییم یک روش برای زندگی سالم است. این هنر باستانی به ما کمک می کند تا بدنمان را تقویت و ذهن و روانمان را آرام کنیم. یوگا می تواند به ما کمک کند تا از شدت ناراحتی های خود کم کنیم.
اما آیا می دانستید برخی حرکات یوگا بر سیستم ایمنی تاثیر می گذارند و باعث تقویت آن می شوند؟ در این مقاله می خواهیم حرکات یوگا که باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند را به اتفاق بررسی کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:
- یوگا درمانی چیست؟
- چرا تمرینات یوگا مفید هستند؟
- آموزش حرکات یوگا و فواید آن
- آیورودا یوگا چیست
- دیگر حرکات مفید یوگا برای تقویت سیستم ایمنی
- یوگای صورت چیست؟
- چه مواقعی نباید یوگا را انجام داد؟
- نتایج حاصل از یوگا چیست؟
- بین یوگا و مدیتیشن چه ارتباطی است؟
- برای انجام تمرینات یوگا چه بپوشیم و قبل آن چه بخوریم؟
- جمع بندی ای سنج
در صورت تمایل می توانید مقالات، کارما یوگا چیست؟، مزایای یوگا برای رفع استرس را در مجله ای سنج مورد مطالعه قرار دهید.
برای دسترسی سریع و آسان می توانید نام مقاله را در قسمت جستجو مجله وارد کنید.
یوگا درمانی چیست؟
تعریف یوگا درمانی تا حد زیادی به دلیل عمق سنت و گستردگی یوگا کمی دشوار است؛ یوگا درمانی را همانند یوگا می توانیم به طرق مختلف تعریف کنیم و اگر قرار باشد تعریفی از یوگا درمانی ارائه کنیم، تعریف ما باید یک تعریف درست و پذیرفته شده باشد و درک این تعریف برای همه آسان باشد.
یک تعریف خوب از یوگا درمانی باید معقول و عملگرایانه باشد تا هم برای افرادی که تجربه یوگا ندارند قابل فهم باشد و هم برای افرادی که تجربه زیادی در یوگا دارند، قابل قبول باشد.
یوگا درمانی یک فرآیند درمانی است که در جهت توانمند سازی افراد به سمت سلامت، بهزیستی و پیشرفت از طریق انجام برخی تمرینات و اصول یوگا انجام می شود.
یوگا درمانی می تواند ماهیت پیشگیرانه یا درمانی داشته باشد و در تکسین درد های جسمانی و روانی تاثیر زیادی دارد.
یوگا درمانی که برگرفته از سنت یوگا پاتانجلی و سیستم مراقبت بهداشتی آیورودا است، به انطباق و کاربرد تکنیکها و شیوههای یوگا برای کمک به افرادی که با چالشهای سلامتی در هر سطحی روبهرو هستند، در مدیریت وضعیت خود، کاهش علائم، بازگرداندن تعادل، افزایش سرزندگی و بهبود نگرش کمک می کند.
چرا تمرینات یوگا مفید هستند؟
تمرینات یوگا فواید زیادی برای سلامت جسم و روان دارد؛ افرادی که یوگا کار می کنند از فوایدی که در ادامه ذکر می کنیم، بهره مند می شوند:
- بهبود عملکرد مغز
- تجربه سطح استرس پایین تر
- اصلاح ژن
- افزایش انعطاف پذیری روانی و جسمانی
- کاهش فشار خون
- افزایش ظرفیت ریه
- بر طرف شدن اضطراب
- تکسین کمر درد مزمن
- کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت
- احساس تعادل
- تحکیم و تقویت استخوان
- تناسب اندام
- کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- بهبود خلق
- کاهش افسردگی
- عملکرد بهتر ارگان های بدن
- بهبود عملکرد سیستم ایمنی
- آگاهی کامل از بدن
- افزایش قدرت بدنی
- بهبود عملکرد جنسی
- افزایش انرژی
- خواب بهتر
- پذیرش خود
- افزایش خود کنترلی
- ارتقا تواضع
- دیدگاه خوش بینانه به زندگی
- و....
آموزش حرکات یوگا و فواید آن
فرقی نمی کند چه وقت از سال باشد، هر زمان از روز یا هفته ممکن است بدن ما نسبت به بیماری ها، ویروس و عفونت آسیب پذیر باشد.
زمانی که بدن آسیب پذیر است خیلی زودتر بیمار می شویم و حالاتی مانند آبریزش بینی، سرفه های شدید، دل درد یا معده درد و غیره را تجربه می کنیم و در موارد خیلی بدتر ممکن است به آنفولانزا یا کرونا مبتلا شویم.
رعایت بهداشت، رعایت رژیم غذایی سالم و اصلاح عادات غلط سبک زندگی و البته یوگا می تواند به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با بیماری کمک کنند. پس چرا که نه، اگر می خواهیم سیستم ایمنی قوی داشته باشیم از همین امروز می توانیم یوگا را شروع کنیم.
می پرسید همین امروز؟ البته که بله! اگر مزایای یوگا را می دانستید حتی یک روز هم تمرین یوگا را به عقب نمی انداختید!
اگر دوست دارید در مورد مزایای یوگا بدانید باید به شما بگویم که یوگا:
- به طور طبیعی به کاهش سطح استرس کمک می کند.
- باعث تقویت سیستم تنفسی و عملکرد درست آن می شود.
- عملکرد مطلوب همه اندام ها را تضمین می کند.
- ماهیچه ها و مفاصل را در وضعیت خوبی در کنار هم نگه می دارد.
- خواب را بهبود می بخشد.
- سیستم ایمنی را تقویت می کند.
- و....
برای شروع یوگا می توانید از یک مربی خصوصی، فیلم های آموزشی یوگا یا ثبت نام در باشگاه یوگا و .. شروع کنید. در صورت تمایل به یادگیری و آموختن یوگا راهکارهای مختلفی پیش روی شما قرار دارد.
آیورودا به زبان سانسکریت به معنای علم زندگی می باشد. آیورودا یک علم و طب باستانی و کهن است و در تمام رشته های پزشکی فعالیت می کند.
آیورودا یوگا چیست
آیا دوست دارید با تمرین یوگا سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید؟ برای شروع می توانید این حرکات یوگا را امتحان کنید تا سیستم ایمنی، عصبی، گوارشی، گردش خون و غدد درون ریز خود را تحریک کرده و عملکردشان را ارتقا دهید.
با الهام از طب آیورودا، می توانید این توالی حرکات یوگا را انجام دهید تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. حرکاتی که در ادامه در موردشان توضیح می دهیم، باعث موارد زیر می شود:
- رفع گرفتگی عضلات
- تسکین دهنده درد
- ترمیم کننده
- تقویت قدرت عضلانی
- تقویت سیستم ایمنی
قبل از شروع انجام این حرکات به ترتیب بهتر است وسایلی که لازم دارید را آماده کنید؛ پوشیدن لباس راحت، قرار گرفتن در محیط آرام، یک بالش کوچک و... یادتان باشد زمانی که هرکدام از این حرکات را انجام می دهید، باید 3 تا 5 نفس عمیق بکشید و سپس به سراغ حرکت بعدی بروید.
یک نکته دیگر، نگاه به اسم سخت حرکات نکنید، انجام دادنشان برای شما کاری ندارد!
اگر دچار آسیب دیدگی هستید یا مدت زمان زیادی است که ورزش نکرده اید، بهتر است قبل از انجام حرکات یوگا با یک مربی مشورت کنید و تحت نظارت او یوگا را شروع کنید. اگر نتوانید حرکات را به درستی انجام دهید، احتمال آسیب دیدگی در شما بیشتر می شود و یا ممکن است آسیب های قبلی شما تشدید شود.
سوپتا ویراسانا
برای انجام این حرکت، طبق عکس باید یک پتوی تا شده را روی یک تکیه گاه قرار بدهید؛ حالا باید بین پاشنه های خود بنشینید و تکیه گاه پشت دنبالچه خود را نگه دارید.
در مرحله بعد، روی تکیه گاه دراز بکشید و سر خود را روی پتو قرار دهید. کف دست های خود را به سمت بالا بچرخانید. برای 10 تا 15 نفس در همین حالت بمانید.
پراساریتا پادوتاناسانا
خلاصه این حرکت می شود، پاها را به عرض شانه باز کنید، یعنی پاها پهن شود به صورت ایستاده به سمت جلو خم شوید؛ مثل عکس!
خیلی آرام بنشینید و بعد بایستید و پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید. حالا باید انگشتانتان را پشت سرتان بهم قفل کنید و در اینجا بازوهای خود را صاف کنید. سر خود را سمت جلو خم کنید و دستانتان را سمت سقف بلند کنید. باید به اندازه 5 تا 10 نفس در این حالت بمانید.
پاریورتا پراساریتا پادوتاناسانا
انگشتان خود را باز کنید دست چپ خود را روی یک شی که مانند آجر است، در ارتفاع راحت در راستای سینه خود قرار دهید. به سمت راست بپیچید. برای 5 تا 10 نفس در این حالت بمانید و سپس این حرکت را برای هر دو طرف را انجام دهید.
اوردهوا هستاسانا
خیلی آرام در حالت ایستاده قرار بگیرید؛ پاهای خود را به اندازه عرض لگن از هم باز کنید. انگشتان خود را در هم ببندید و بازوهای خود را به سمت بالا بکشید. پاشنه های خود را بالا بیاورید و سعی کنید تعادلتان را حفظ کنید. پس از 5 نفس عمیق، پاشنه پا و بازوهای خود را پایین بیاورید.
اوتیتا هستا پادانگوستاسانا
از دست تا شصت پا! برای انجام این حرکت وزنتان را روی پای چپتان بیاندازید. زانوی راست خود را بالا بیاورید و با انگشتان را روی کف پا قرار دهید. با دست چپ پای راست خود را بگیرید. به راست بپیچید و دست راست خود را دراز کنید. حالا از حالت پیچش در بیایید و به حالت ایستاده برگردید.
ویرابهادراسانا
انگشتان خود را پشت سر خود در هم ببندید و بازوهای خود را دراز کنید. وزنتان را روی پای چپ خود بندازید، به جلو خم شوید و پای راست را تا ارتفاع باسن بلند کنید. بند انگشتان خود را به سمت بالا فشار دهید. همین حرکت را برای سمت دیگر بدن انجام دهید.
اوتاناسانا
خم شوید اما به سمت جلو بایستید! برای انجام این حرکت باید بایستید و پاها را به اندازه عرض لگن باز کنید، از باسن به سمت جلو خم کنید و دستان خود را روی زمین قرار دهید.
وزنتان را به طور مساوی در پاهای خود تقسیم کنید. از طریق استخوان هایی توسط آن می نشینید خود را به سمت بالا و از طریق استخوان های بالا خودتان را به سمت پایین بکشید. راحت است نه؟
پلانک
خسته که نشدید؟! حالا باید پاهای خود را به حالت پلانک برگردانید. دستان خود را مستقیماً زیر شانه های خود قرار دهید و انگشتان خود را به طور گسترده باز کنید.
ران های خود را سفت کنید و به آرامی شکم خود را به سمت ستون فقرات بکشید تا قسمت مرکزی بدن شما با انجام این حرکت درگیر شود.
واسیستهاسانا
این حرکت هم مثل حرکت پلانک است منتها از کنار! وزنتان را به سمت دست راست هدایت کنید و پای خود را به سمت بیرون نگه دارید. دست چپ خود را در امتداد گوش چپ خود دراز کنید.
ران چپ خود را بلند کنید و پهلوی خود را قوس دهید، حالا شروع به نفس کشیدن کنید. این حرکت را باید برای هر دو طرف بدن خود انجام دهید.
آدو موخا سواناسانا
باسن خود را به سمت بالا بیاورید، سرتان را بین بازوها نگه دارید، بعد از هر بازدم، شکم خود را به سمت داخل ببرید و خالی کنید و قبل از دم بعدی، لحظه ای مکث کنید.
اکا هستا بوجاسانا
یک کم دیگه مانده است! دست از تلاش برندارید! در حالی که پاهای خود را به سمت جلو دراز کردید باید به کمک دستان خود روی هوا بنشینید! پای راست خود را خم کنید و آن را روی بازوی راست خود تا جایی که می توانید بپیچید. دستان خود را روی زمین فشار دهید و باسن خود را بالا بیاورید. همزمان تنفس، چشم ها و فک را آرام کنید.
ماریچیاسانا
زانوی راست خود را خم کنید. پای راست خود را روی تشک نزدیک به کشاله ران و ران چپ خود قرار دهید. به سمت چپ بپیچید، یا ژست را ببندید یا نوک انگشتان را در راستای سینه خود روی زمین قرار دهید. به طور مساوی در قفسه سینه خود نفس بکشید. این حرکت را باید برای هر دو طرف بدن انجام دهید.
پریورتا جانو سیرساسانا
این حرکت یک حرکت چرخشی از سر زانو است. کمی سخت است قبول دارم اما با کمی تمرین می توانید این حرکت را انجام دهید. زانوی راست خود را خم کنید و کف پای راست خود را روی ران سمت چپ خود قرار دهید.
به سمت چپ خم بشوید، حالا سعی کنید بازوی راست خود را در امتداد گوش راست خود قرار دهید. اگر می توانید پای چپ خود را با هر دو دست بگیرید و این حرکت را برای هر دو طرف انجام دهید.
هالاسانا
دیگر آخرای تمرین است! کاملا با شما موافقم! انجام این حرکت خیلی سخت به نظر می رسد. برای انجام هالاسانا باید، به پشت دراز بکشید و شانه های خود را به لبه پتوهایی که تا کردید، قرار دهید.
هسته یا مرکز بدن باید در این حرکت درگیر شود، می توانید از وسیله ای برای بالا نگه داشتن باسن و پاهای خود به سمت بالا استفاده کنید تا سر انگشتان پا به زمین برخورد کند. انگشتان دست را در هر گره کنید و پشت خود قرار دهید.
سالامبا ساروانگاسانا
یک نفس عمیق! بریم برای حرکت بعدی!
در حالی که خیلی آروم به سمت پایین می روید باید کمرتان را با دستان خود نگه دارید. حالا پتوهای تا شده را بردارید و باسن خود را بالا بیاورید و یک وسیله مانند آجر را در ارتفاع متوسط زیر استخوان خاجی قرار دهید. در ادامه پاهای خود را بالا بیاوردید. فشار را باید در هر دو پای خود احساس کنید.
ساواسانا
حرکت آخر! باید پشت خودتان را به وسیله یک پتو تا شده به سمت بالا بیاورید، به پشت دراز بکشید و سرتان را روی پتو بگذارید. حالا چشمانتان را با یک پارچه تمیز بپوشانید. آرنج و دست ها باید روی زمین قرار بگیرند. سعی کنید به آرامی نفس بکشید.
خسته نباشید! در کنار هم شانزده حرکت متوالی یوگا را که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند، انجام دادیم. میدانم که در ابتدا وقتی عکس هر حرکت را مشاهده کردید، شاید بی خیال انجام حرکات یوگا شدید چون به نظر انجام این حرکات سخت است اما باور کنید، فقط با کمی تمرین می توانید به راحتی هرکدام از این حرکات را انجام دهید. به خودتان سخت نگیرید!
در ابتدا هر تعداد حرکتی که می توانید را انجام بدهید و رفته رفته سعی کنید حرکات را از نظر تعداد و زمان ارتقا دهید. یادتان نرود که انجام این حرکات باید به صورت متوالی انجام شود.
دیگر حرکات مفید یوگا برای تقویت سیستم ایمنی
دانوراسانا
دلیل نام گذاری این روش به این علت است که بدن شکل کمان به خود می گیرد. روی شکم خود دراز بکشید، پاها را به اندازه عرض لگن باز کنید و بازوهایتان را در کنار بدنتان قرار دهید. حالا، زانوها را جمع کنید، دستان خود را به عقب ببرید و مچ پاها را نگه دارید.
الان باید نفس عمیق بکشید، قفسه سینه خود را از روی زمین بلند کنید و پاهای خود را به سمت بالا و عقب بکشید. در نهایت، مستقیم به جلو نگاه کنید، لبخند بر لب داشته باشید و در همین وضعیت ثابت بمانید. بدن باید خمیده و مانند کمان کشیده شود.
در حین آرامش نفس عمیق بکشید و به نفس خود توجه کنید. پس از 20 ثانیه نفس خود را بیرون دهید و به آرامی پاها و سینه خود را روی زمین بیاورید. مچ پا را رها کنید و استراحت کنید.
بالاسانا
این حرکن کمی چالش برانگیز است و به عنوان حرکت کودک هم از آن یاد می شود.
روی پاشنه های خود بنشینید، زانوها را کنار هم یا از هم باز کنید. به آرامی نفس خود را بیرون دهید و با پایین آوردن پیشانی به سمت جلو خم شوید تا زمین را لمس کنید.
حالا بازوهای خود را در امتداد بالاتنه نگه دارید و کف دست ها در این حرکت باید به سمت بالا باشد. در غیر این صورت باید دستان خود را به سمت جلوی تشک دراز کنید، کف دست ها به سمت پایین روی تشک باشد. به آرامی قفسه سینه خود را روی ران ها یا در صورت باز بودن پاها بین ران ها فشار دهید.
باید 45 ثانیه تا یک دقیقه در این وضعیت بمانید. زمانی که حرکت دم را انجام می دهید باید ناف خود را به سمت ستون فقرات بکشید. سعی کنید بدن خود را شل نگه دارید.
بوجانگاسانا
این حرکت به ژست مار کبرا شبیه و معروف است.
روی شکم دراز بکشید، انگشتان پا باید روی زمین صاف و پیشانی روی زمین قرار گیرد. پاهای خود را نزدیک به هم نگه دارید، پاها و پاشنه ها به آرامی یکدیگر را لمس کنند. کف دست ها را به سمت پایین زیر شانه های خود قرار دهید، آرنج ها را موازی و نزدیک به بالاتنه نگه دارید.
نفس عمیق بکشید و به آرامی سر، سینه و شکم خود را بلند کنید. حالا، ناف خود را روی زمین نگه دارید. از دستان خود برای کشیدن تنه به سمت بالا از روی زمین استفاده کنید.
ستون فقرات خود را خم کنید و بازوهای خود را با قوس دادن به پشت تا حد ممکن صاف کنید. سر خود را به عقب خم کنید و به بالا نگاه کنید اما در کشیدن بدن زیاده روی نکنید.
پاها باید نزدیک به هم باشند. نفس بکشید و به آرامی شکم، سینه و سر خود را به سمت زمین و حالت اولیه برگردانید.
هالاسانا
این حالت به نام ژست گاوآهن نیز معروف است. برای انجام این حرکت باید، به پشت دراز بکشید، بازوها را در کنار خود قرار دهید و کف دست ها به سمت پایین باشد. در حین دم، از عضلات شکم برای بلند کردن پاها از روی زمین استفاده کنید و پاهای خود را به صورت عمودی با زاویه 90 درجه بالا بیاورید.
به تنفس عادی خود ادامه دهید. باسن و پشت خود را با دستان خود به سمت بالا نگه دارید و حالا آن ها را از روی زمین بلند کنید. اجازه دهید پاهایتان با زاویه 180 درجه روی سرتان حرکت کنند تا زمانی که انگشتان پا به زمین برخورد کنند.
پشتتان باید عمود بر زمین باشد. در همین حالت بمانید و اجازه دهید بدنتان با هر نفس استراحت کند. پس از حدود یک دقیقه، در حین بازدم پاهای خود را به آرامی به سمت پایین بیاورید.
اودیانا باندا
در این حرکت عضلات معده و دیافراگم درگیر می شود؛ برای انجام این حرکت باید، صاف بایستید، پاهای خود را به عرض شانه باز کنید. زانوها را کمی خم کنید، کف دست چپ را روی زانوی چپ و کف دست راست را روی زانوی راست قرار دهید، شانه ها و گردن را به سمت جلو خم کنید تا وزن بدن از طریق دست ها به روی زانوها منتقل شود.
این حرکت فشار روی معده را کاهش می دهد و به ماهیچه ها اجازه آرام شدن می دهد. حالا باید نفس عمیق بکشید و به صورت تدریجی بازدم کنید و در همین حین عضلات شکم را به سمت داخل هدایت کنید.
در انتها، دنده ها را بلند کنید و عضلات را از داخل به آرامی به سمت بالا فشار دهید. اگر ماهیچههای معده شل باشند، میتوان آنها را به راحتی به سمت بالا هدایت کرد؛ تا زمانی که به طور کامل بازدم کنید باید در این حالت بمانید.
یوگای صورت چیست؟
هدف از انجام یوگای صورت، کاهش تنش، اضطراب و نگرانی است؛ یوگای صورت شامل مجموعه تمرینات و ماساژ هایی است که منجر به تحریک ماهیچه ها، پوست و غدد لنفاوی می شود.
یوگای صورت بر روی صورت، گردن و شانه ها انجام می شود و در نهایت به شادابی، تقویت عضلات گونه و صورت منجر می شود. یوگای صورت تاثیر زیادی بر جوان سازی پوست، از بین رفتن خط و خطوط و چروک پیشانی، تسکین دردهای صورت و شانه، تحریک جریان خون، کاهش فشار چشم، صافی و درخشان شدن پوست دارد.
چه مواقعی نباید یوگا را انجام داد؟
انجام تمرینات یوگا با شادابی و سلامتی همراه است. حرکات یوگا انواغ مختلفی دارد و هر کدام از آن ها تاثیر زیادی بر کاهش استرس، اضطراب و افسردگی دارند. اما یوگا همان طور که مزایای بسیاری دارد، دارای معایبی هم هست.
انجام یوگا در برخی موقعیت ها نه تنها مزایایی برای فرد به همراه ندارد بلکه با معایبی نیز همراه است؛ دوست دارید بدانید در چه موقعیت هایی نباید یوگا انجام دهید؟
- زمانی که دچار آسیب دیدگی و جراحت هستید.
- زمانی که دچار پوکی استخوان و نرمی استخوان هستید.
- اگر دچار کمر درد، گردن درد و زانو درد هستید، نباید بدون مشورت پزشک یوگا کنید.
- اگر باردارید نباید بدون مشورت پزشک و نظارت مربی یوگا انجام دهید.
- اگر مبتدی هستید بدون نظارت مربی کار کنید.
نتایج حاصل از یوگا چیست؟
یوگا تاثیر مثبت زیادی بر سلامت روان، احساس شادکامی و بهزیستی دارد. برخی از نتایج مثبتی که از انجام یوگا به دست می آورید، عبارت اند از:
- کاهش استرس
- کاهش اضطراب
- کاهش نشانه های افسردگی
- افزایش قد
- افزایش قدرت تمرکز و توجه
- بهبود کمر درد
- بهبود گردن درد
- کاهش ضعف و خستگی
- و..
بین یوگا و مدیتیشن چه ارتباطی است؟
در زندگی شلوغ و پر استرس امروز، انجام مدیتیشن یک ضرورت است؛ بسیاری از افراد به صورت روزانه به مدیتیشن می پردازند و برای برخی دیگر مدیتیشن یک فعالیت سخت است. مدیتیشن یکی از تمرینات ذهن آگاهی است.
یوگا و مدیتیشن دارای ارتباط نزدیک به یکدیگر هستند و مدیتیشن بخشی از یوگا است. مدیتیشن اغلب پس از تمرین آسانا یوگا انجام می شود. یوگا و مدیتیشن هر دو بر ذهن آگاهی، احساس آرامش و بهبود خلق و خو کمک می کنند.
برای انجام تمرینات یوگا چه بپوشیم و قبل آن چه بخوریم؟
بهترین و ایده آل ترین زمان انجام یوگا صبح زود و با شکم خالی است اما سبک زندگی امروزه شاید اجازه انجام یوگا در صبح زود را ندهد؛ بنابراین افراد هر زمان که وقت خالی داشتند، بهتر است به انجام حرکات یوگا بپردازند. خوردن غذای مناسب قبل و بعد از یوگا بسیار مهم است.
قبل از شروع یوگا غذای سنگین نخورید و اگر غذای سنگین مصرف کردید انجام یوگا را به سه یا چهار ساعت بعد از مصرف وعده ی غذایی موکول کنید. یک تا دو ساعت بعد از یوگا غذای سبک مصرف کنید و نوشیدن آب میوه تازه یا میوه را به 30 تا 45 دقیقه بعد از انجام یوگا موکول کنید. نوشیدن آب هم 15 دقیقه بعد از انجام یوگا توصیه می شود.
توجه داشته باشید قبل از شروع یوگا، نوشیدنی های الکلی، گازدار، قهوه یا آب پرتقال ننوشید و از مصرف آب زیاد پرهیز کنید. مصرف میوه هایی مانند آواکادو، سیب، موز و اسموتی های میوه، کشمش بعد از یوگا خوب است.
جمع بندی ای سنج
در این مقاله در مورد چند حرکت یوگا که سیستم ایمنی را شدیدا تقویت می کند، صحبت کردیم. یوگا یک دانش قوی برای ارتقای سطح سلامت جسم و روان است. اگر می خواهیم از بیماری مصون بمانیم و سیستم ایمنی قوی داشته باشیم، یکی از بهترین گزینه ها یوگا است.
آیا شما یوگا انجام می دهید؟ لطفا نظرات، دیدگاه ها و تجربیات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.
اصطلاحات مهم این مقاله
سوالات متداول
-
یوگادرمانی چیست؟
- یوگا درمانی یک فرآیند درمانی، پیشگیرانه و درمانی برای ارتقای وضعیت سلامت و بهبود خلق و بهزیستی است.
-
مزایای انجام یوگا چیست؟
- یوگا مزایای زیادی برای سلامت جسم و روان دارد؛ بهبود خلق، کاهش استرس و درد های مزمن برخی مزایای انجام یوگا است.
-
چند حرکت مفید بوگا برای تقویت سیستم ایمنی را نام ببرید.
- اودیانا باندا، بوجانگاسانا و هالاسانا و ..
-
انجام تمرینات آیورودا چه مزایایی دارد؟
- رفع گرفتگی عضلات،تسکین دهنده درد، ترمیم کننده، تقویت قدرت عضلانی، تقویت سیستم ایمنی و...