تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
سادیسم چیست | علائم، انواع و درمان مدت مطالعه: 8 دقیقه
ای سنج 25 آبان 1402 مدت مطالعه: 8 دقیقه

سادیسم چیست | علائم، انواع و درمان

کاربرد کلمه سادیسم میان عموم مردم زیاد است؛ شاید شما هم شنیده باشید که مردم در مورد دیگری می گویند، فلانی سادیسم دارد! یا خودتان هم برای توصیف فرد دیگر از این اصطلاح استفاده کرده باشید؛ از همین روی، این واژه برای شما آشنا است!

سادیسم به معنای لذت بردن از درد و رنج دیگران و انجام کارهای دردناک بر روی دیگران و لذت بردن از آن است؛ در این مقاله در خصوص سادیسم و سادیست که کلماتی برگرفته از نام مارکی دو ساد می باشد، صحبحت خواهیم کرد.

در صورت تمایل می توانید مقالات، بی دی اس ام (bdsm) یا رابطه جنسی خشونت آمیز چیست؟، انواع گرایش های جنسی را بشناسید و.... را در مجله ای سنج مطالعه کنید. 

سادیسم چیست؟

اختلالات روانشناختی دسته بندی های مختلفی دارند که یکی از آن ها شخصیت می باشد؛ سادیسم جز اختلالات شخصیت می باشد و چون به شخصیت گره خورده است، درمان آن کمی سخت و طولانی است.

سادیسم یا دیگر آزاری، اشاره به لذت بردن از درد یا ناراحتی دیگران دارد؛ یک فرد مبتلا به سادیسم یا سادیستیک، از اینکه ببیند فردی چه از لحاظ روانی و چه جسمانی دچار رنج و درد می شود، احساس لذت و آرامش را تجربه می کند و برای به دست آوردن حس خوشایند لذت، ممکن است خودش مرتکب انجام کارهای آزاردهنده و آسیب رسان شود.

وقتی سادیسم وجود داشته باشد، فرد رفتارهای پرخاشگرانه، ظالمانه و آزار رسان از خودش نشان می دهد و جسم یا روان یا عاطفه فرد مقابل را هدف قرار می دهد.
مثلا اگر از نقطه ضعف یا ترس یک نفر آگاه شود، از آن برای رسیدن به مقاصد خودش با چاشنی ظلم و خشونت، استفاده خواهد کرد.

بیشتر بدانید

اختلال شخصیت نوعی اختلال روانی است که الگوی فکر، عملکرد و رفتار فرد در آن ناسالم می شود. فرد مبتلا به اختلال شخصیت برای درک و همذات پنداری با موقعیت و اشخاص به مشکل بر می خورد. ابتلا به اختلال شخصیت منجر به محدودیت و مشکلات جدی در روابط، فعالیت های اجتماعی، کار و مدرسه می شود.
14 نوع اختلال شخصیت وجود دارد.

انواع سادیسم

از آنجایی که سادیسمی ها به طرق مختلف به دیگران آزار و اذیت می رسانند، انواع سادیسم را می توان شامل موارد زیر دانست:

  • سادیسم ذهنی؛ تصور کردن صحنه آزار و اذیت رساندن به دیگران به صورت ذهنی و لذت بردن از آن را شامل می شود.
  • سادیسم سمبولیک؛ به جای آسیب و شکنجه بدنی، روان فرد را نشانه می گیرد و به فرد مقابل توهین، تحقیر و تخریب شخصیتی می کنند و از نظر روانی ارضا می شود.
  • سادیسم بدنی؛ فرد با آزار جسمی و جنسی و ایجاد دردهای بدنی در دیگران احساس لذت را تجربه می کند و گاهی تا مرحله کشتن فرد مقابل پیش می رود و برای ارضای لذت ممکن است حیوانات را هم شکنجه کند.

سادیسم چیست؟

طبقه بندی اختلال شخصیت سادیسمی

دسته بندی کردن و وجه تمایز قائل شدن میان انواع مختلف سادیسم کمی سخت است؛ اما با نگاهی بر تقسیم بندی تئودور میلون از سادیسم، 4 نوع مختلف سادیسم شامل موارد زیر می شود:

سادیسم از دست دادن کنترل

فرد مبتلا به سادیسم از دست دادن کنترل یک فرد ضعیف و ناتوان است و افراد ضعیف تر و ناتوان تر از خودش را برای آزار رساندن انتخاب می کند؛ این فرد ترسو است و اغلب برای لذت بردن از اذیت و آزار دیگران یک موقعیت را در ذهنش تصور می کند و احساس لذت ناشی از آن را تجربه می کند.
نشان دادن نشانه های پرخاشگری با هدف پنهان کردن ترس درونی، از علائم رایج این نوع سادیسم است.

سادیسم انفجاری

این افراد بدون آنکه بخواهند و کنترلی داشته باشند، خشم خود را به صورت انفجاری نشان داده اما درست زمانی که آرام می شوند از رفتار خود نادم می شود.
این افراد با زندگی خودشان مشکل دارند و ناامیدی از ویژگی های بارز آن ها است. مبتلایان به سادیسم انفجازی اگر فکر کنند شخصیتشان تخریب شده یا از سوی دیگران تحقیر شده است، بدون فکر واکنش نشان می دهند و به اطرافیان خود آسیب می زنند.

سادیسم ستمگرانه

در سادیسم ستمگرانه فرد عصبانیت زیادی دارد و آن را به دیگران نشان می دهد؛ این نوع سادیسم شبیه سادیسم انفجاری است؛ مبتلایان به این نوع سادیسم از عصبانیت و نشان دادن خشم به عنوان ابزاری برای ترساندن دیگران با هدف پیش بردن کار خود، استفاده می کنند و دیگران را تهدید و تخریب می کنند.

آن ها دوست دارند از شخصی که مورد آزار قرار می دهند، قوی تر و برتر باشند و این تفاوت آن ها با افرادی است که سادیسم انفجاری دارند اما بر خلاف ظاهرشان، اعتماد به نفس پایینی دارند و آن را هرگز به دیگران نشان نمی دهند.

سادیسم اجبارگر

آن ها از نظر اجتماعی در جایگاه بالایی قرار دارند و دوست دارند با قانون گذاشتن، دیگران از آن ها اطاعت کنند و اگر دیگران از قوانین آن ها خسته شوند، لذت می برند و گویی به هدف خود رسیده اند و اگر کسی به قوانین آن ها احترام نگذارد، بدترین حد مجازات را برای او تعیین می کنند و هرچه جایگاه اجتماعی بالاتری داشته باشند، شدت مجازات آن ها بیشتر خواهد بود!

برخی دیگر از انواع سادیسم عبارت اند از:

سادیسم اینترنتی

مشخص است که این نوع سادیسم با ایجاد و گسترش فضای مجازی و اینترنت به وجود آمده است؛ احتمال اینکه اوباش مجازی دچار این نوع سادیسم باشند، زیاد است.

فرد مبتلا به سادیسم اینترنتی در فضای اینترنت و فضای مجازی، دیگران را به صورت شناس یا ناشناس تحقیر، تهدید می کند یا نظرات منفی برای دیگران می گذارد و حتی خانواده های آن ها را تهدید می کند؛ نظراتی که در تضاد با معیارهای اخلاقی است و ممکن است نژاد، جنسیت، قومیت فرد را نشانه بگیرد.

بر اساس آنچه از نتایج مطالعات به دست آمده است، سادیسم اینترنتی در مردان، افرادی که دارای همدلی پایین و ویژگی های ضد اجتماعی بالا و عاطفه کمتر، کسانی که درکی از احساسات قربانیان ندارند و نمی توانند احساسات دیگران را درک و پیش بینی کنند، بیشتر است.

سادیسم متجاوز

فرد مبتلا با ایجاد درد و رنج جسمی و جنسی احساس لذت و آرامش را تجربه می کند و با ایجاد درد و افزایش خشونت، تحریک و برانگیختگی بیشتری را تجربه می کند.
این افراد فرصت طلب هستند و اگر بتوانند آدم ربایی هم انجام می دهند؛ آن ها ممکن است با تصویر سازی ذهنی، کیفیت تجربه لذت را بالا ببرند.

نشانه های سادیسم

برخی از بارز ترین نشانه های سادیسم  که می گویند فرد مبتلا به بیماری سادیسم است، شامل موارد زیر است:

  • لذت بردن از آزار رساندن و اذیت کردن دیگران
  • لذت بردن از تحقیر کردن دیگران
  • لذت بردن از ترساندن دیگران
  • لذت بردن از مشاهده آزار دیدن دیگران توسط فرد یا افراد دیگر
  • لذت بردن از اعمال خشونت بر دیگران
  • لذت بردن از کنترل کردن دیگران
  • لذت بردن از تخیل و ساخت فانتزی های ذهنی در مورد آزار رساندن به دیگران
  • لذت بردن از ایجاد محدویت برای دیگران
  • لذت بردن از ناامید کردن دیگران
  • لذت بردن از دروغ گفتن به دیگران با قصد آسیب زدن به آن ها
بیشتر بدانید

اصطلاح سادیستیک از نام فردی به نام مارک د ساد گرفته شده است؛ او فردی ثروتمند، تاجر و آقازاده اهل کشور فرانسه بود؛ همچنین نویسنده کتاب ها و رمان هایی با محتوای جنسی و شهوانی بود که در آثار خود خشونت و پرخاشگری، آزار جسمانی و جنسی بیش از اندازه و نامعقول را به نمایش می گذاشت و هیچ محدودیتی برای آن قائل نبود.
در زندگی شخصی مردان و زنان بسیاری را با هدف لذت بردن خودش، آزار می داد که سرانجام توسط پلیس دستگیر شد و از سوی پزشکان تجویز دیوانه یا زنجیری بودن دریافت کرد.

نشانه های سادیسم چیست؟

خصوصیات شخصیت سادیستیک

برخی از ویژگی های مشترک میان مبتلایان به اختلال شخصیت سادیستیک عبارت اند از:

  • فقدان همدلی
  • احساس خصومت، پرخاشگری
  • عدم تجربه احساس ندامت و پشیمانی
  • شرارت و انجام رفتارها و کارهای اشتباه
  • عدم مسئولیت پذیری

علل ابتلا به سادیسم

در ریشه یابی و یافتن علل بروز سادیسم می توان از نظریه روانکاوی کمک گرفت؛ بر اساس آنچه در نظریه روانکاوی آمده است، سادیسم ریشه در دوران کودکی دارد و در اثر رابطه ای که فرد در کودکی با مراقبانش داشته، به وجود می آید.

برخی از علل ابتلا به سادیسم بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعات، عبارت اند از:

  • اختلالات هورمونی
  • ژنتیک و به ارث رسیدن اختلال
  • تجربه رویدادهای آسیب زا یا روابط بیمارگونه در دوره کودکی
  • تجربه سو رفتار جنسی در زندگی به خصوص در دوره کودکی
  • نداشتن مراقب اولیه خوب و نا مناسب
  • تجربه خشونت، آزار جسمی از سوی دیگران
  • تجربه شکست های شخصی مکرر
  • ابتلا به دیگر اختلالات روانی.

تشخیص اختلال سادیسم

تشخیص نشانه های سادیسم توسط متخصصین سلامت روان از طریق جلسات درمانی، مصاحبه و انجام تست امکان پذیر است؛ متخصص سلامت روان ویژگی های شخصیتی و رفتاری فرد، مدل های خشونتی او، نوع رفتار با دیگران از جمله خانواده، همسر، دوستان و ... را بررسی می کند، جزئیات روابط فرد با دیگران را مطلع می شود و در نهایت تشخیص گذاری می کند.
علائم اختلال شخصیت سادیسم با دیگر اختلالاتی چون اختلال شخصیت اسکیزوئید، اختلال پارانوئید، اختلال ضد اجتماعی، اختلال اسکیزوتایپال تا حدی نزدیکی است.

عوارض و پیامدهای سادیسم

مشخصا سادیسم درمان نشده عوارض و پیامدهای نامطلوبی در پی دارد؛ فرد به دنبال آزارگری و آزاردادن دیگران، دچار مشکلات بسیار می شود؛ روابط فرد تحت تاثیر قرار می گیرد و دیگران از او کناره می گیرند، حتی ممکن است از او شکایت قانونی کنند و فرد با محاکم و قانون درگیر شود.
همچنین، فرد مبتلا به سادیسم می تواند به افسردگی هم مبتلا شود و اگر این بیماری درمان نشود، شدت علائم روز به روز بیشتر خواهد شد.

دیدگاه روانشناختی/ روان پزشکی در مورد سادیسم

بر اساس این دیدگاه سادیسم ریشه در درون و ژنتیک فرد دارد و اختلاف نظراتی در مورد یادگیری یا به ارث بردن آن وجود دارد. افرادی که مرتکب قتل های زنجیره ای می شوند و افرادی را به عنوان قربانی انتخاب می کنند، احتمال اینکه به سادیسم مبتلا باشند را دارند، جنونی که در این افراد رخ می دهد می تواند به دو صورت باشد:

  • سادیسم جنسی، فرد با شکنجه و آزار جسمی، مثله کردن، تجاوز و دیگر رفتارهای خشونت آمیز احساس لذت را تجربه می کند و ریشه در کودکی او دارد.
  • اسکیزوفرنی پارانوئید خصمانه؛ که از عوامل ژنتیکی، متابولیکی و روانشناختی ناشی می شود و علائمی مانند توهم، هذیان بزرگ منشی، آزار جنسی، جسمی و مذهبی را شامل می شود.

تفاوت سادیسم در مردان و زنان

  • سادیسم در مردان بیش از زنان نمود پیدا می کند؛ مردان بیشتر تمایلات پرخاشگرانه و سلطه جویانه دارند اما زنان تمایل بیشتری به سمت آزارطلبی یا مازوخیسم دارند.
  • از نظر دیدگاه روانکاوی، زمانی که احساس امنیت زنان تهدید شود، پرخاشگری پنهان آن ها آزاد می شود و از خود سادیسم نشان می دهند.
  • زنان سادیستیک کمتر از مردان از شیوه های بی رحمانه اعمال خشونت استفاده می کنند و راه و روش متفاوتی نسبت به مردان برای ابراز تمایلات سادیسمی خود دارند.

سادیسم جنسی چیست؟

سادیسم جنسی نوع اختلال جنسی است که فرد مبتلا به آن از آزار رساندن و اذیت کردن جسمی، جنسی، روانی فرد مقابل که می تواند همسر او باشد لذت می برد و ارگاسم جنسی را تجربه می کنند.
نشانه‌ ی اصلی دیگرآزاری جنسی، هنگامی است که فرد از آزار جسمی یا روانی طرف مقابل در سکس لذت می‌برد و به اوج لذت جنسی می‌رسد.
سادیسم جنسی می‌تواند همراه با کسب اجازه از همسر باشد و یا اینکه بدون اجازه‌ی او و در قالب تجاوز صورت بگیرد.

سادیسم در کودکان و علائم آن

تجربیات نامطلوب دوران کودکی از جمله عوامل موثر در ایجاد شخصیت سادیستیک است؛ کودکان هم می توانند دچار سادیسم شوند. تشخیص زودهنگام نشانه ها و مراجعه به متخصص سلامت روان مهم ترین گام در درمان سادیسم کودکی و جلوگیری از بروز آن در بزرگسالی است.

برخی از علائم سادیسم کودکی عبارت اند از:

  • خشونت، خودخواهی و پرخاشگری در اعمال و رفتار
  • عدم تاثیر تنبیه در تغییر رفتار کودک
  • احساس رضایت از قانون‌ شکنی و زیر پا گذاشتن حقوق دیگران
  • نداشتن احساس گناه بعد از یک رفتار یا عمل نا مناسب
  • دروغگویی و بیان مسائل غیرواقعی برای آزار دادن دیگران
  • آزار حیوانات و کودکان ضعیف ‌تر 
  • قلدری در مدرسه یا جمع دوستان
  • تحقیر و آزار سایر همسالان خود
  • و...

سادیسم در رابطه چیست؟

یک فرد سادیسمی می تواند با فرد دیگر وارد رابطه شود و فرد مقابل خود را آزار دهد و باعث آسیب دیدن او شود؛ اگر او مبتلا به سادیسم جنسی هم باشد، دامنه رفتارهای آزارگرانه او به رابطه جنسی نیز کشیده خواهد شد.
بنابراین فرد مقابل، در رابطه نه تنها احساس خوب نخواهد داشت بلکه احساس امنیت و آرامش نیز نخواهد کرد و در صورتی که سادیسم فرد مبتلا درمان نشود، می تواند پیامدهای منفی برای فرد مقابل به همراه داشته باشد و باعث آسیب روانی، جسمانی، عاطفی و ... در او شود.

درمان اختلال سادیسم

از آنجایی که سادیسم ریشه در شخصیت افراد دارد، درمان آن با راهکارهای معمولی و به تنهایی عملا غیر ممکن است و فرد مبتلا به این اختلال باید از یک متخصص سلامت روان مانند روانشناس و روان پزشک کمک بگیرد و روند درمان خود را کامل کند.
درمان شناختی رفتاری و دارو درمانی، دو درمان موثر در اختلال سادیسم است.

سادیسم غیر بالینی در روانشناسی شخصیت

روان شناسان شخصیت که به بررسی شخصیت و ویژگی های شخصیتی می پردازند، اخیرا علاقه مند به مطالعه سادیسم به عنوان یک ویژگی شخصیتی شده و آن را با دیگر صفات تیره شخصیتی مانند خودشیفتگی، ماکیاولیسم در ارتباط می دانند.

منظور از صفات تیره شخصیتی یا مثلث تیره شخصیتی سه صفت خودشیفتگی، ماکیاولیسم و سایکوپات(ضد اجتماعی) می باشد؛ صفات تاریک یا تیره صفاتی با ویژگی های توام با بدخواهی و بد طینتی می باشد.

همبودی اختلال شخصیت سادیسم با دیگر اختلالات شخصیتی

منظور از همبودی رخ دادن این اختلال با دیگر اختلالات روانشناختی است؛ بر اساس نتایج به دست آمده اختلال شخصیت سادیسمی می تواند با دیگر اختلالات شخصیت رخ دهد و بالاترین سطح همبودی را نسبت به دیگر اختلالات شخصیت دارد.
اختلال سلوک در کودکی و نوجوانی، اختلالاتی چون الکلبسم، بالاتری میزان همبودی با این اختلال را دارند.

مازوخیسم و سادیسم

مازوخیسم نقطه مقابل سادیسم است؛ در سادیسم فرد آزارگر از آزار و اذیت دیگران لذت می برد و احساس خوبی پیدا می کند اما در مازوخیسم زمانی که فرد مورد هجوم، آزار و آسیب قرار می گیرد، احساس خوب و لذت بخشی را تجربه می کند.

درمان سادیسم در طب سنتی

اگرچه بهترین راهکار درمان سادیسم، مراجعه به یک متخصص سلامت روان و پیگیری روند درمان است اما متخصصان طب سنتی بر این باورند که سادیسم یک بیماری مرتبط با اعصاب و روان است و اگر نشانه های عواملی که به ضعف اعصاب مربوط می شوند را از بین ببریم، می توانیم آن را درمان کنیم.
چه نشانه هایی به ضعف روان مربوط هستند؟ کم خونی، غلطت خون؛ یبوست، غلبه صفرا، سودا یا بلغم و...

آن ها به مبتلایان سادیسم پیشنهاد می کنند، دمنوش بادرنجوبویه با دارچین را میل کنند، دمنوش بابونه را به صورت ناشتا مصرف کنند و در کنار آن مویز بخورند، مصرف پیاز را نادیده نگیرند و در صورت تمایل قطره مرزنجوش، قطره جامع و قطره روغن بنفشه با پایه کنجد را در بینی بریزند.

افراد سادیسمی معروف

افراد سادیسمی معروف

در طول تاریخ بوده اند افرادی که معروف بوده و از اذیت و آزار دیگران لذت می برده اند؛ افرادی همچون:

  • ویلیام کالی؛ معروف به “ملکه عروسکی”، یک قاتل سریالی بود که در دهه ۱۹۷۰ در انگلستان فعالیت می‌ کرد. او طی دوران فعالیت خود حدود ۱۳ نفر را به قتل رساند و از این اعمال خشونت‌ آمیز لذت می‌برد.
  • تد باندی؛ او در دهه ۱۹۷۰ فعالیت خود را آغاز کرد و به قتل بیش از ۳۰ نفر متهم شده است. تد باندی شهرت خود را از طریق نامه‌ های تهدید آمیزی که به رسانه‌ها و مقامات ارسال می‌کرد، بالا برده بود. او به شکل بسیار وحشیانه ‌ای با قربانیانش برخورد می‌کرد و از آن لحظه ‌های ترسناک و شکننده لذت می ‌برد.
  • جفری دامر؛ او یکی از قاتلان سریالی معروف در تاریخ جنایی آمریکا بود که به قتل و تجزیه بدن بیش از ۱۷ نفر متهم است. جفری دامر با ترکیبی از آزار جنسی، قتل و تجزیه بدن‌ های قربانیان، یکی از ترسناک‌ ترین جنایتکاران در تاریخ آمریکا شناخته می ‌شود.
  • ریچارد رمیرز؛ او در دهه ۱۹۸۰ میلادی در انگلستان فعالیت می‌ کرد و به بیش از ۲۵ قتل متهم شده است. رمیرز روش‌های شوم و بی رحمانه‌ای مانند آشنایی با قربانیان در کلوپ ‌ها و رستوران ‌ها، مسموم کردن و سوزاندن جسد قربانیان را به کار می ‌برد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد سادیسم، انواع و درمان آن صحبت کردیم. سادیسم نوعی اختلال شخصیت است که به تجربه لذت و احساس آرامش در نتیجه درد کشیدن و آزار رساندن به دیگران تجربه می شود.
سادیسم انواع مختلفی مانند سادیسم انفجاری دارد و درمان آن با مراجعه به یک متخصص سلامت روان مانند روانشناس و روانپزشک و پیگیری روند درمان زمان بر اما ممکن است.

آیا مطالعه مقاله فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟
چند پتانسیلی چیست؟ 4 ویژگی خارق العاده افراد چند پتانسیلی
ضمیر ناخودآگاه چیست | بررسی 0 تا 100
هیپنوتیزم چیست | کاربرد آن
اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • اختلال شخصیت چیست؟

    • اختلال شخصیت نوعی اختلال روانی است که الگوی فکر، عملکرد و رفتار فرد در آن ناسالم می شود. فرد مبتلا به اختلال شخصیت برای درک و همذات پنداری با موقعیت و اشخاص به مشکل بر می خورد. ابتلا به اختلال شخصیت منجر به محدودیت و مشکلات جدی در روابط، فعالیت های اجتماعی، کار و مدرسه می شود.
  • انواع سادیسم کدام است؟

    • سه نوع آن عبارت اند از: سادیسم ذهنی؛ تصور کردن صحنه آزار و اذیت رساندن به دیگران به صورت ذهنی و لذت بردن از آن را شامل می شود. سادیسم سمبولیک؛ به جای آسیب و شکنجه بدنی، روان فرد را نشانه می گیرد و به فرد مقابل توهین، تحقیر و تخریب شخصیتی می کنند و از نظر روانی ارضا می شود. سادیسم بدنی؛ فرد با آزار جسمی و جنسی و ایجاد دردهای بدنی در دیگران احساس لذت را تجربه می کند و گاهی تا مرحله کشتن فرد مقابل پیش می رود و برای ارضای لذت ممکن است حیوانات را هم شکنجه کند.
  • فرد مبتلا به سادیسم متجاوز چه ویژگی هایی دارد؟

    • فرد مبتلا با ایجاد درد و رنج جسمی و جنسی احساس لذت و آرامش را تجربه می کند و با ایجاد درد و افزایش خشونت، تحریک و برانگیختگی بیشتری را تجربه می کند. این افراد فرصت طلب هستند و اگر بتوانند آدم ربایی هم انجام می دهند؛ آن ها ممکن است با تصویر سازی ذهنی، کیفیت تجربه لذت را بالا ببرند.
  • ویژگی مشترک مبتلایان به اختلال شخصیت سادیسم چیست؟

    • برخی از ویژگی های آن ها عبارت اند از: فقدان همدلی احساس خصومت، پرخاشگری عدم تجربه احساس ندامت و پشیمانی شرارت و انجام رفتارها و کارهای اشتباه عدم مسئولیت پذیری
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید