تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تمامیت چیست؟ چگونه در زندگی خود به تمامیت برسیم؟ مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 26 خرداد 1401 مدت مطالعه: 6 دقیقه

تمامیت چیست؟ چگونه در زندگی خود به تمامیت برسیم؟

تمامیت همان چیزی است که در دنیای امروزی در مورد آن زیاد صحبت می شود اما در عمل خیلی به آن توجه نمی شود! تمامیت یا یکپارچگی یک رفتار شرافتمندانه است؛ حتی زمانی که دیگران شاهد و ناظر بر اعمال و رفتار ما نیستند باید تمامیت خود را حفظ کنیم. دوست دارید بیشتر در مورد تمامیت بدانید؟ چگونگی رسیدن به تمامیت در زندگی چه طور؟

اگر بله! در این مقاله همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کنید؛ بایزید بسطامی در مورد تمامیت می گوید:" یا چنان نمای كه هستی؛ یا چنان باش كه می نمایی." آنچه در ادامه خواهید خواند بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

تمامیت چیست

تمامیت (Integrity) به معنای پایبندی به اصول اخلاقی است؛ یک فرد دارای تمامیت در همه حال به اخلاقیات پایبند است. فرد دارای تمامیت به اینکه دیگران شاهد رفتار او هستند یا نه، توجه ندارد این فرد در هر موقعیتی حتی زمانی که تنهاست، عمل به اخلاقیات را در اولویت قرار می دهد.

در یک کلام اگر بخواهیم بگوییم، فرد دارای تمامیت یک فرد با صداقت، با شرافت، درست رفتار و درست کردار است.

مفهوم تمامیت و اثر آن بر کارایی

تمامیت را به عنوان یکپارچگی و صداقت می شناسند؛ وقتی تمامیت دارید یعنی حرف و عملتان یکسان است، یعنی همانی که هستید را نشان می دهید، یعنی در هر موقعیتی صداقت دارید، شما به عنوان یک فرد دارای تمامیت قابل اعتماد و قابل اتکا هستید.

به عبارت دیگر می توانیم بگوییم تمامیت یک الگوی رفتاری برای درست رفتار کردن است.

تمامیت بر عملکرد، کارایی و بهره وری ما تاثیر زیادی دارد؛ تمامیت در حرفه، تمامیت در تحصیل، تمامیت در زندگی شخصی باعث تاثیر مثبت بر کارایی شما می شود.

به عنوان مثال اگر در حرفه خود یکپارچگی داشته باشید، مدیران خیلی راحت می توانند به شما اعتماد کنند، پشتکار شما زیاد خواهد بود، با تلاش به اهداف حرفه ای خود و سازمان دست پیدا خواهید کرد.

وارن بافت را که می شناسید؟ یکی از موفق ترین ثروتمندان جهان! او یک باور مهم در مورد استخدام افراد دارد؛ وارن می گوید برای استخدام فرد مورد نظرتان باید به سه نکته مهم توجه کنید: تمامیت، هوشمندی و سطح انرژی!

وارن بر این باور است اگر فردی تمامیت نداشته باشد، هوشمندی و انرژی هم نخواهد داشت. تمامیت در مباحث فردی، سازمانی، امور مرتبط با رهبری و مدیریت مورد توجه همگان است.

مزایا تمامیت چیست؟

آیا تمامیت یا یکپارچگی مزایایی هم دارد؟ البته که بله! مگر می شود صداقت و درستکاری فایده ای نداشته باشد؟ برای شرح مزایای تمامیت، تمامیت را در سازمان در نظر می گیریم؛ سازمانی که منابع انسانی آن دارای تمامیت باشد:

  • اعتماد به کارمندان به راحتی در آن شکل می گیرد.
  • کارها و وظایف سازمانی به بهترین نحو انجام می شود.
  • وظایف سازمانی هرگز سرسری انجام نمی شوند.
  • در سازمان هرگز تقلب، دروغ و فریب کاری رخ نمی دهد.
  • به صورت ذاتی و درونی، کد های ارزشی رعایت می شوند.
  • رابطه فروشندگان و مشتریان خوب است.
  • مشتریان به سازمان اعتماد خواهند داشت و اگر مشکلی پیش بیاید، به سازمان اجازه جبران می دهند.
  • در سازمان دارای تمامیت فساد جای نخواهد داشت.
  • و ...

جنبه های مختلف تمامیت چیست؟

با تمامیت، دیگران را به سمت خود جذب می کنیم؛ تمامیت دارای ابعاد و جنبه های مختلف است. برخی از جنبه های تاثیر گذار تمامیت عبارت اند از:

مسئولیت پذیر بودن

می دانید مهم ترین و اولین جنبه تمامیت چیست؟ مسئولیت پذیر بودن! این جنبه از تمامیت باعث می شود مسئولیت امور مختلف را در موفقیت و شکست بر عهده بگیرید. با مسئولیت پذیری اشتباهات خود را متوجه می شویم و می توانیم آن ها را اصلاح کنیم.

گروهی که علی با آن همکاری دارد، موفق به تحویل کار سر زمان معین نشده است. علی به جای اینکه هم تیمی های خود را مقصر بداند، مسئولیت کار را می پذیرد و سعی می گند با گفتگو علل عدم موفقیت را با همکارانش بررسی کند.

پاسخگو بودن

پاسخگو بودن دیگر جنبه مهم تمامیت است؛ اینکه یک نفر مسئولیت های خودش را بشناسد، در مقابل کارها و وظایفی که بر عهده دارد، پاسخگو باشد خیلی خوب است.
به عنوان نمونه کارمندی را در نظر بگیرید که قرار است برای دو هفته به مرخصی برود؛ اگر این کارمند پاسخگو باشد تمام وظایفی که در این دو هفته بر عهده دارد قبل از مرخصی سر و سامان می دهد، از یک نفر درخواست می کند تا در غیاب او به کارها رسیدگی کند . برخی وظایف خودش را به او آموزش می دهد تا در نبودش مشکلی برای سازمان پیش نیاید. 

صادق بودن

صداقت دیگر بعد مهم تمامیت است؛ صداقت همیشه چاره ساز است. حتی زمانی که به مشکل بر خوردیم بهتر است با همکاران، دوستان و .. صادق باشیم و سعی نکنیم با دروغ یا فریب کار را پیش ببریم.

فاطمه مسئول پروژه است؛ او به یک دلیل منطقی نتوانسته پروژه را سر زمان معین تحویل دهد. بعد صداقت در تمامیت در رفتار او زمانی مشخص می شود که به جای دروغ گویی و بهانه آوردن، صادقانه علت دیر انجام شدن پروژه را برای  همکاران توضیح می دهد.

اهمیت دادن به زمان کار

اهمیتی که به تایم کاری می دهیم، نشان دهنده تمامیت است؛ زمان کاری، هر چند ساعت که باشد، برای کار کردن است. یک فرد دارای تمامیت در زمان کاری فقط به انجام وظایف کاری اش می پردازد و از انجام امور غیر مرتبط پرهیز می کند. هنگامی که به تایم کاری اهمیت دهیم، از انجام وظایف به صورت سرسری، غیر دقیق و غیره پرهیز می کنیم.

یک نمونه مثال در مورد اهمیت به زمان کار؛ احمد کارمند یک اداره است. او از زمانی که وارد اداره می شود، مشغول انجام وظایف شغلی می شود و به امور مرتبط با مشتریان رسیدگی می کند.

بالعکس همکار او، نسبت به زمان کاری بی اهمیت است؛ او در این زمان با تلفن همراه خود بازی می کند، فیلم مورد علاقه خود را در لپ تاپ می بیند و هر از گاهی ما بین کارهای شخصی کمی به وظایف کاری می پردازد.

عمل به وعده ها

فرد دارای تمامیت در هر جایگاه شغلی که باشد، به وعده هایی که به دیگران داده است، پایبند است. کارمندی را در نظر بگیرید که به مدیران قول داده است سر یک زمان مشخص، یک گزارش مهم را تکمیل کند و به دست مدیران برساند. از قضا زمان کارمند کم است.

او برای عمل به قولی که داده است، یک هفته سخت تلاش می کند و اضافه کاری انجام می دهد. در نتیجه گزارش را به موقع تحویل می دهد. خوش قولی باعث ارتقای تاثیر کلام و اعتماد دیگران به ما می شود.

پذیرش اشتباه

پذیرش اشتباه یکی ابعاد تمامیت است. هر کدام از ما باید بدانیم در مواقعی که مرتکب اشتباه می شویم باید اشتباه خود را بپذیریم، از بهانه گیری اجتناب کنیم و درصدد جبران اشتباه بر بیاییم.

هلن کارمند نمونه بانک است؛ او به دلیل مشغله زندگی شخصی تاریخ انجام یک کار را فراموش می کند و در نتیجه بانک با مشکل مواجه می شود. هلن فردی است که تمامیت دارد؛ بنابراین اشتباهش را می پذیرد و از همکارانش عذر خواهی می کند و برای جبران اشتباهش تلاش می کند.

تشکر از دیگران

اگر تمامیت دارید پس از اهمیت قدرانی و تشکر از دیگران آگاه هستید؛ اگر دیگران کار درستی انجام می دهند باید از آن ها قدردانی و تشکر کنیم.
ارجمندی یک مدیر سخت گیر اما دارای تمامیت است؛ زمانی که کارمندان موفق به دستاورد های بزرگ می شوند از آن ها تشکر می کند و اگر لازم باشد به آن ها پاداش می دهد.

پیروی از قانون

عمل به قانون و هنجارها مهم است؛ حتی زمانی که احساس کردید یک قانون غیر منطقی است باز هم باید به آن توجه کنید.

پزشکی که حریم خصوصی بیمار را رعایت می کند و طبق خواسته او جزئیات بیماری اش را با دیگران در میان نمی گذارد از قانون پیروی می کند.

احترام به دیگران

احترام به همکاران، دوستان، اعضای خانواده یکی از ابعاد تمامیت است؛ حتی زمانی که دیگران شما را سرزنش می کنند یا از عملکرد شما راضی نیستند، سعی کنید بر رفتار خود کنترل داشته باشید و با احترام سخن بگویید و با آرامش مشکل به وجود آمده را حل کنید.

در یک جلسه کاری، بین دو همکار کمی بحث پیش می آید، همکاری که تمامیت دارد به جای پرخاشگری با احترام همکارش را متقاعد می کند که حق با او است.

ابراز مخالفت

اگر در موقعیتی قرار گرفتید که مخالف آن بودید، باید نظر خود را بیان کنید؛ دلایل خود را برای مخالفت ابراز کنید. هرگز به نظرات خود بی توجه نباشید.
به عنوان مثال، اگر همکاران شما در محل کار، عقاید و رفتارهای تبعیض آمیزی نسبت به زنان دارند، مخالفت خود را با این موضوع در میان بگذارید و سعی کنید این مسئله را با همکاران حل کنید.

جنبه های مختلف تمامیت در سازمان

تمامیت در افراد چگونه است؟

می دانید تمامیت در افراد چگونه مشخص می شود؟ اگر خواستید بدانید یک فرد به چه اندازه تمامیت دارد باید به حرف هایی که می زند و به اندازه که به آن عمل می کند، توجه داشته باشید. فردی که تمامیت داشته باشد، حرف و عملش یکسان است. در هر شرایطی با صداقت رفتار می کند و افکار و اعمال خردمندانه ای دارد.

فرد دارای تمامیت آنچه را که گفته و آنچه را که بر آن تسلط دارد، انجام می دهد.

پارادوکس (تمامیت – عملکرد)

پارادوکس تمامیت – عملکرد ممکن است در سازمان ها رخ دهد. زمانی که یک سازمان و کارمندان آن ضمن اینکه متعهد به انجام وظایف و عملکرد هستند، از تمامیت به صورت سیستماتیک به عنوان افزایش عملکرد استفاده کنند، تمامیت را قربانی هدف خود می کنند و در نتیجه عملکردشان کاهش پیدا می کند.
زمانی می توانیم بگوییم عملکرد دارای سود و فایده است که با تمامیت همراه شود؛ در این صورت چه دلیلی دارد که به صورت سیستماتیک تمامیت را نادیده بگیریم و متحمل پیامد های آن شویم؟

مثالی در باب تمامیت

شما می توانید روزانه با انتخاب های درست به تمامیت دست پیدا کنید؛ برای فهم بهتر موضوع تمامیت به مثال های زیر توجه کنید:

  • از به اشتراک گذاشتن اسرار و اطلاعات محرمانه با دیگران خودداری کنید.
  • با شریک زندگی خود صادق باشید.
  • از شایعه پراکنی در مورد دیگران خودداری کنید.
  • به قول هایی که می دهید عمل کنید.
  • اگر شی گمشده ای را پیدا کردید، بدون انتظار دریافت جایزه آن را به صاحبش برگردانید.
  • وقتی اشتباه می کنید، اشتباه خود را بپذیرید.
  • اگر در حین خرید، صندوقدار به اشتباه پول کمی از شما گرفت یا پول زیادی به شما برگرداند، به او اطلاع دهید.
  • و..

آیا می توانید چند مثال ساده دیگر از تمامیت به این مثال ها اضافه کنید؟

مثالی در باب تمامیت

راه های حفظ تمامیت

اگر دوست دارید تمامیت خود را حفظ کنید، می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • ارزش ها، عقاید، باورهای خود را مشخص کنید و در انجام هر کاری به آن ها پایبند باشید.
  • اگر می خواهید تمامیت خود را حفظ کنید و موفقیت خود را تضمین کنید، صداقت داشته باشید و شفاف سخن بگویید.
  • اگر مدیر یک سازمان هستید، به کارمندان خود احترام بگذارید و سعی کنید فضایی را فراهم کنید که کارمندان آزادانه در مورد نظراتشان با شما صحبت کنند و انتقاداتشان را با شما در میان بگذارند.
  • برای حفظ تمامیت، به کارمندان خود منصفانه حقوق و پاداش بدهید.
  • رسالت خود را برای کسب منافع بیشتر به خطر نیاندازید و نادیده نگیرید.
  • و ...

ویژگی های فرد دارای تمامیت

در حالی که تمامیت بیشتر یک ویژگی است تا یک مهارت، هنوز هم می توان آن را در طول زمان توسعه داد. برای شناسایی نقاط قوت شخصی خود در رابطه با تمامیت، در این قسمت چند نمونه از ویژگی های مرتبط با تمامیت در افراد آورده شده است:

  • قدردان بودن
  • سخت کوش بودن
  • مسئولیت پذیر بودن
  • محترم بودن
  • صادق بودن
  • درستکار بودن
  • پایبندی به اخلاقیات
  • کمک دهنده بودن
  • همدل بودن
  • صبور بودن
  • و ... 

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد تمامیت و دستیابی به آن در زندگی صحبت کردیم. تمامیت یک ویژگی مثبت درونی است که کاملا قابل اکتساب و ارتقا می باشد. فردی که یکپارچگی دارد و به تمامیت رسیده است، در هر حال بر اساس صداقت صحبت و عمل می کند. عمل به اخلاقیت برای فرد یکپارچه بسیار مهم است.

آیا شما به تمامیت رسیده اید؟ چه راهکارهایی را برای ارتقا تمامیت به کار برده اید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
راه های افزایش میل جنسی زنان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
بررسی رابطه جنسی قبل از ازدواج | مزایا و معایب آن
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
سبک زندگی چیست | بهترین نوع آن
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • تمامیت چیست؟

    • تمامیت به معنای پایبندی به اصول اخلاقی، صداقت و درستکار بودن است.
  • چند جنبه تمامیت را نام ببرید.

    • مسئولیت پذیر بودن، پذیرش اشتباه، عمل کردن به وعده ها چند جنبه از تمامیت است.
  • ویژگی های فرد دارای تمامیت چیست؟

    • صادق بودن، سخت کوش بودن، قدردان بودن، مهربان بودن و غیره.
  • برای حفظ تمامیت چه کنیم؟

    • به ارزش های خود پایبند باشید، صداقت را فراموش نکنید، منصف باشید و به نظرات دیگران توجه داشته باشید.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

10 اردیبهشت 1402 20:29

ممنون از مقاله خوبتون راستی UI امتیاز دهی خوب نیست، می‌خواستم ۵ ستاره بدهم اما یک ستاره ثبت مردم. (سمت ۱و۵ از قبل مشخص نبود)