تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
روانشناسی ورزشی چیست؟ مدت مطالعه: 8 دقیقه
ای سنج 26 مهر 1400 مدت مطالعه: 8 دقیقه

روانشناسی ورزشی چیست؟

روانشناس فردی است که دوره و تحصیلات خود را در زمینه ی روانشناسی به اتمام رسانیده و دارای پروانه ی روانشناسی در کشوری که در آن فعالیت می کند، می باشد. روانشناس ورزشی به بهبود عملکرد ورزشکاران کمک می کند.
در سری مقالات قبلی در مورد رشته ی روانشناسی ورزش صحبت کردیم. در این مقاله قصد بررسی نقش روانشناس ورزشی را خواهیم داشت. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

ورزش و روانشناسی

روانشناس فردی است که دوره و تحصیلات خود را در زمینه ی روانشناسی به اتمام رسانیده و دارای پروانه ی روانشناسی در کشوری که در آن فعالیت می کند، می باشد. در برخی از کشورها افراد با مدرک کارشناسی ارشد هم مشغول به کار هستند و در برخی مناطق و کشورهای دیگر، لازمه ی کار کردن به عنوان روانشناس داشتن مدرک دکترا می باشد. روانشناس ورزش یک روانشناس با تخصص و مهارت در زمینه های زیر می باشد:

  •  افزایش عملکرد با استفاده از آموزش مهارت های روانشناختی و بهبود عملکرد
  • تصویرسازی و صحبت ورزشکاران با خودشان کار بر روی مسائلی که با بهزیستی روانی ورزشکاران در ارتباط است.
  • کار با سازمان ها و سیستم هایی که در محیط های ورزشی مشغول فعالیت می باشند.
  • عوامل اجتماعی و رشدی که بر مشارکت ورزشی افراد تأثیر می گذارد

در حالی که روانشناسی ورزش به عنوان یک رشته تحصیلی خاص برای ارائه ی واحد های حرکتی و تربیت بدنی به همراه روانشناسی شناخته می شود، اما این رشته یک رشته ی تحصیلی  قدیمی  که توسط بسیاری از برنامه های تحصیلات تکمیلی روانشناسی ارائه می شود، نمی باشد.

برای مثال همیشه از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در زمینه ی کودک و نوجوانان و ... سخن به میان آمده است اما در مورد روانشناسی ورزش اینگونه نبوده است.

اما با توجه به اهمیت این رشته و علاقه ای که دانشجویان به این رشته داشته اند، امروزه این رشته را به واحد های دانشگاهی اضافه کرده و شروع به تدریس آن داشته اند. به نظر می رسد علاقه به این رشته در آینده بیشتر هم خواهد شد.

تاریخچه روانشناسی ورزشی

روان شناسی ورزش در کشور آلمان و در اولین آزمایشگاه روان شناسی ورزشی توسط فردی به نام کارل دیم در اوایل دهه 1920 تاسیس و متولد شد.
در سال 1920 در کشور آلمان تدریس و ارائه روان شناسی ورزش در دانشکده تربیت بدنی توسط رابرت ورنر شولت مطرح شد.
تحقیقات روان شناسی ورزش در روسیه در سال 1925 در آزمایش های روان شناسی ورزش و در موسسات فرهنگ جسمانی در مسکو و لنینگراد آغاز شد و در نهایت در سال 1930 روان شناسی ورزش در این کشور به صورت رسمی تاسیس شد.
در خلال دوره جنگ سرد یعنی سال های 1946 تا 1989 رقابت نظامی میان اتحاد جماهیر شوروی و ایالت متحده آمریکا و تلاش های آنان برای کسب مدال در المپیک باعث احساس نیاز به اجرای برنامه هایی شد که عملکرد ورزشکاران را ارتقا ببخشد و آن ها را برای میدان مسابقات آماده تر کند؛ بنابراین، روان شناسی ورزش در اتحاد جماهیر شوروی و کشورهای شرقی مهم شد و بیش از پیش به آن پرداخته شد.

روانشناس ورزشی کیست؟

یک روان شناس ورزشی، فردی متخصص و آموزش دیده در رشته روان شناسی و ورزش است؛ این روان شناس حرفه ای با کمک گرفتن از اصول روان شناسی عملکرد ورزشکار را از ابعاد عاطفی، روانی و فیزیکی و... ارتقا می دهد.
روان شناس ورزش به ورزشکار کمک می کند تا با استرس های محیطی، فیزیکی، ذهنی و عاطفی مواجهه بهتری داشته باشد و در صورت تجربه استرس یا آسیب دیدگی عملکرد خود را حفظ کند.

روانشناس ورزش چه نقشی دارد؟

یک روان شناس ورزش با تخصصی که دارد و آموزش هایی که دیده است می تواند قدرت ذهنی ورزشکار را بهبود ببخشد و او را برای شرایط سخت همچون میدان مسابقه و آوردگاه جهانی آماده کند.
ورزشکاران نیاز دارند که در میدان مسابقه تمرکز، انگیزه و روحیه بالایی داشته باشند و در نهایت به استرس خود غلبه کنند و روان شناسان ورزشی به آن ها در این زمینه کمک می کنند.
همچنین روان شناس ورزش به ورزشکاران توان یاب یا ورزشکارانی که توانایی جسمانی کمتری دارند، برای رشد و پیشرفت و داشتن عملکرد بهتر کمک می کنند.

وظایف روانشناس و مشاوره ورزش

یک روان شناس و مشاوره ورزشی وظایف زیر را بر عهده می گیرد:

  • آموزش و کمک به بهبود و ارتقای تکنیک های ذهنی برای موفقیت آموزش
  • استفاده مفید و بهینه از زمان تمرین
  • آموزش مهارت نحوه مدیریت کردن برنامه های تمرین
  • آموزش ارتقا و بهبود اعتماد به نفس، حفط تمرکز و توجه، مقابله با استرس و حفظ خونسردی در شرایط سخت
  • و...

زیرشاخه های اصلی روانشناسی ورزشی چیست؟

رشته روانشناسی ورزش همانند دیگر رشته ها دارای زیرشاخه های مختلف می باشد؛ برخی از روانشناسان ورزشی تمرکز خود را روی یک زیر شاخه و برخی دیگر بر تمام زیر شاخه ها می گذارند؛ زیرشاخه های اصلی روانشناسی ورزش عبارت اند از:

تخیل؛ تصور یک رویداد خاص را شامل می شود و با تصویر سازی ذهنی در ارتباط است؛ مانند تصور شرکت در یک رویداد ورزشی

انگیزه؛ انگیزه درونی و بیرونی را شامل می شود؛ مانند کسب مدال یا شهرت یا احساس موفقیت و غرور.

تمرکز؛ تلاش برای افزایش دقت و توجه و جلوگیری از حواس پرتی را شامل می شود.

بهبودی پس از مصدومیت؛ افزایش تمرکز و تلاش برای بازیابی خود و فعالیت مجدد پس از مصدومیت را شامل می شود.

شایع ترین مشکلات روحی و روانی ورزشکاران

تجربه آسیب ها و مشکلات روانی در ورزشکاران حرفه ای به دلیل تحمل فشار در قبل، حین و بعد از مسابقات امری رایج است؛ از آسیب های روانی ورزشکاران تحت عنوان آسیب هایی که دیده نمی شود، یاد می شود. به عنوان نمونه، استرس و اضطرابی که ورزشکاران حرفه ای در رویدادهای ورزشی تجربه می کنند، زیاد و آزار دهنده است اما قابل رویت نیست و این استرس حتی در زمانی که ورزشکار از دنیای ورزش فاصله می گیرد، ادامه دار است.

برخی از شایع ترین مشکلات روحی و روانی در ورزشکارن شامل تجربه اضطراب، استرس، افسردگی، سندروم بیش تمرینی یا سندورم تمرین زدگی، اختلالات خوردن به دلیل مصرف مواد غذایی و مکمل های ورزشی، بد شکل انگاری بدن، احتمال مصرف مواد مخدر همچون مواد افیونی و ... می باشد.

یک روانشناس ورزش چه مدارکی باید داشته باشد؟

در حال حاضر، برای شروع فعالیت به عنوان یک روانشناس ورزش به هیچ مدرکی به غیر از مجوز سازمان روانشناسی نیاز نیست. شما باید ثابت کنید که از لحاظ اخلاقی، علمی و عملی شایستگی لازم برای فعالیت در این رشته را دارید.

در حالی که هیچ گواهینامه ای از سوی انجمن روانشناسی آمریکا برای روانشناسی ورزشی اعطا نمی شود و وجود ندارد، سازمان انجمن روانشناسی آمریکا، این رشته را به عنوان یک مهارت تشخیص می دهد و افرادی که در زمینه ی روانشناسی ورزشی کار می کنند و به دیگران خدماتی ارائه می دهند، باید استانداردهای تعیین شده در این مهارت را داشته باشند و به آن عمل کنند.

در غیر این صورت آن ها دستور العمل های اخلاقی را نقض کرده و احتمالا مجوز فعالیت آن ها باطل و یا لغو می شود.

 توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید. 

روانشناس ورزشی کیست؟

توجه

درست است که از سوی انجمن روانشناسی آمریکا هنوز گواهینامه و مدرکی برای این رشته صادر نشده است، اما این بدان معنا نیست که، روانشناس ورزش بودن هیچ مزیتی برای فرد به همراه ندارد. سازمان های زیادی وجود دارند که می توانند برای شروع فعالیت در این رشته مجوز هایی صادر کنند.

یکی از این سازمان ها انجمن روانشناسی ورزش های کاربردی (AASP) می باشد. فردی که توسط این سازمان تایید شود می تواند در فهرست روانشناسی ورزشی کمیته المپیک ایالات متحده (USOC) ثبت نام کند.

این فهرست شامل افرادی می شود که مجاز به همکاری با ورزشکاران المپیکی و تیم های ملی می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر، باید به وب سایت AASP مراجعه کنید.

چگونه می توان یک روانشناس ورزش شد؟

برای تبدیل شدن به هر چیزی در زندگی، به دو مدرک اساسی نیاز است: تحصیلات و تجربه. این امر در مورد تبدیل شدن به یک روانشناس ورزش نیز صدق می کند.

 تحصیلات در زمینه ی روانشناسی ورزش

صادقانه باید گفت، فرصت های آموزشی برای کار و فعالیت به عنوان یک روانشناس ورزش محدود است. شاید بهترین راه برای ورود به یک برنامه ی آموزشی تحصیلات تکمیلی درجه یک، ثبت نام در دانشگاهی باشد که یک تجربه رسمی در این زمینه به دانشجویانش ارائه می دهد.

برخی از دانشگاه ها این رشته تحصیلی را به لیست رشته های خود اضافه کرده و هم اکنون این رشته به عنوان یک رشته ی جدید، در دانشگاه ها تدریس می شود.

اگر در دانشگاه شما رشته روانشناسی ورزش  تدریس نمی شود، توصیه می کنیم که از رشته روانشناسی نهایت استفاده را داشته باشید و سعی کنید تا آنجا که می توانید  در این رشته تجربه کسب کنید.

اگر مشغول تحصیل در دانشگاهی هستید که فقط چند واحد درسی از روانشناسی ورزش را ارائه کرده و تدریس می کند و اگر به این رشته علاقه مند هستید، پیشنهاد ما این است که با رئیس دانشکده ی خود و یا استادی که این درس را به شما تدریس می کند، در مورد این رشته بپرسید و با او  صحبت کنید.

از او در مورد کلاس های بیشتر در مورد این رشته و یا کلاس های آزاد و بیرون از فضای دانشگاه از او سوال بپرسید. ثبت نام در کلاس های این رشته می تواند به شما کمک کند و مزایای خوبی برای شما به همراه داشته باشد؛ از جمله مزایای آن برخورد و معاشرت با ورزشکاران و یادگرفتن دروس به صورت عملی می باشد.

 توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

روانشناس ورزشی چیست؟

 تجربه در زمینه ی روانشناسی ورزش

شاید یکی از دشوارترین تجربیاتی که در زمینه روانشناسی ورزش برای هر روانشناس ورزش به دست می آید، تماس مستقیم با ورزشکاران باشد. در ابتدا شما باید با یک روانشناس ماهر کار کنید و دوره هایی را زیر نظر او بگذرانید و سپس مکان مناسب و جمعیتی از ورزشکاران را برای کار کردن پیدا کنید. روش های مختلفی برای کسب تجربه در این رشته وجود دارد.

یکی از این روش ها این است که، با یک مدیر باشگاه ورزشی یا دستیارش ملاقات کرده تا مربیانی را که مایل به حمایت از شما هستند را پیدا کنید. البته برخی از سایت های کارآموزی و آموزش روانشناسی ورزش ممکن است فرصت های شغلی ای را به شما پیشنهاد دهند.

بسیاری از ورزشکاران و تیم های حرفه ای به ارزش روانشناسی ورزش پی برده اند و دائما از خدمات و مزایای روانشناسی ورزش استفاده می کنند. با این حال، آن ها تمایل به جذب افراد با سابقه در این زمینه و کار کردن با این افراد را دارند.

در هنگام شروع، کار کردن با دانشجویان و یا ورزشکاران آماتور و مبتدی می تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد. علاوه بر همه ی این موارد بهتر است از تجربیات دیگران در این زمینه استفاده کنید.

ویژگی های روانشناس ورزش

یک روان شناس ورزش باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • صلاحیت
  • آگاهی و علم
  • اخلاق
  • توانایی آموزش دادن

دلایل وجود عوامل روانشناختی موثر بر عملکرد ورزشی

  • تحت تاثیر قرار گرفتن ورزشکار در شرایط مسابقه
  • مقایسه روزهای تمرین و روز مسابقه
  • تجربه اضطراب، استرس و ترس به هنگام مسابقه
  • عملکرد ضعیف پس از بازگشت به عملکرد اولیه بعد از آسیب دیدگی
  • انتخاب و انجام شیوه مناسب برای برگشتن به روزهای اوج
  • و...

روانشناسی ورزشی در ایران

در کشور ایران نیز همانند دیگر کشورها تحصیل در رشته روان شناسی ورزشی ممکن است. یک روان شناس ورزشی باید در مقطع کارشناسی در رشته روان شناسی عمومی تحصیل کند و در مقطع کارشناسی ارشد گرایش روان شناسی ورزش را انتخاب کند.

یک روان شناس ورزش می تواند در باشگاه ها، فدراسیون های ورزشی، تیم های ملی، کاروان های ورزشی ملی در رویدادهای جهانی به ورزشکاران کمک کند.

مزایای روانشناس ورزشی

هدف ورزشکار از انجام ورزش هر چیزی که باشد، کمک گرفتن از روانشناس ورزش می تواند برای او مزایایی به همراه داشته باشد. مهم ترین مزایای کمک گرفتن از روان شناس ورزشی شامل موارد زیر می شود:

  • بهبود عملکرد ورزشی و لذت بردن از انجام فعالیت ها و تمرینات ورزشی
  •  تقویت مهارت های ذهنی مانند تصویرسازی ذهنی
  • ریکاوری ذهنی بهتر
  • پیشگیری از تمرین زدگی
  • مدیریت بهتر رژیم های سخت ورزشی
  • تقویت انسجام تیمی
  • بهبود مهارت های ارتباطی تیمی در طول مسابقه
  • افزایش سلامت روان
  • یادگیری تکنیک های انگیزشی
  • مدیریت بهتر استرس و فشار روانی
  • آمادگی بیشتر برای مسابقات
  • استرس و اضطراب کمتر

معایب روانشناس ورزشی

کمک گرفتن از یک روان شناس ورزش به تنهایی هیچ معایبی ندارد؛ برخی ورزشکاران درونگرا یا ورزشکارانی که تمایل به انجام تمرینات به صورت انفرادی دارند، ممکن است تمایلی به برقراری ارتباط با روان شناس ورزش نداشته باشند.

از طرف دیگر یک روان شناس ورزشی باید آگاهی، توان، تخصص و مهارت کافی داشته باشد و اگر روان شناس ورزش مهارت کافی نداشته باشد، ممکن است به ورزشکار آسیب برساند.

تاثیر ورزش بر سلامت روان

ورزش علاوه بر تاثیر مثبتی که بر جسم و عضلات دارد، بر سلامت روان هم تاثیر مثبت می گذارد. نتایج پژوهش ها حاکی از آن است که، ورزش تاثیرات مثبتی بر کاهش نشانه های افسردگی، اضطراب، تنش، اختلال نقص توجه و بیش فعالی دارد.

ورزش و اختلال نقص توجه و بیش فعالی؛ ورزش به عنوان یک راهکار درمانی ساده و موثر به کاهش نشانه های این اختلال و افزایش تمرکز و بهبود انگیزه و خلق و خو کمک می کند. ورزش باعث افزایش سطح دوپامین در مغز می شود و افزایش دوپامین بر کاهش نشانه های این اختلال تاثیر دارد؛ چرا که داروهایی کاهش دهنده نشانه های این اختلال دارای دوپامین هستند.

ورزش و اضطراب؛ ورزش منظم باعث از بین رفتن نشانه های استرس و اضطراب می شود. ورزش باعث ترشح اندورفین در بدن شده و اندورفین به کاهش تنش و شل شدن عضلات کمک می کند. ورزش موثرترین راهکار تخلیه تنش و استرس در روزمره است.

ورزش و افسردگی؛  محققان می گویند، ورزش روزانه و منظم باعث آزاد شدن پروتئین‌هایی به نام NTFS یا همان فاکتورهای نوروتروفیک در بدن می‌باشد که وظیفه اصلی این پروتئین ها کمک به رشد سلول‌های ساختاری عصبی  مغز خواهد بود؛ این فرآیند به مقابله بهتر با چالش ها و داشتن احساس بهتر کمک می کند.
 از دیگر سو،  پزشکان متخصص متوجه شده اند که در افراد افسرده بخشی از مغز به نام هیپوکامپ بسیار کوچک‌تر نسبت به افراد عادی است؛ اما تمرینات ورزشی مستقیماً باعث رشد سلول‌های این بخش شده و همین امر ارتباط محرک‌های عصبی را از سیناپس تقویت کرده و به درمان بیماری افسردگی کمک چشمگیری می کند.

از دیگر فواید ورزش بر سلامت روان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان تروما
  • کنترل اعتیاد
  • تقویت حافظه
  • بهبود خواب
  • افزایش عزت نفس
  • انرژی بیشتر
  • انعطاف پذیری و سازگاری بیشتر
  • دریافت حمایت اجتماعی
  • و دیگر فواید ورزش بر سلامت روان. 

تاثیر روانشناس ورزشی بر عملکرد ورزشکاران

ورزشکاران حرفه ای همانند هر انسان دیگری ممکن است تحت تاثیر عوامل درونی و بیرونی دچار کاهش تمرکز و حواس پرتی شوند یا آمادگی لازم برای حضور در میدان رقابت را نداشته باشند و در نتیجه اتفاقات منفی که تجربه می کنند، عملکرد ضعیفی از خود نشان دهند.

وقتی ورزشکار آمادگی ذهنی و جسمی لازم را نداشته باشد، دچار افزایش تعریق، گرفتگی عضلات و کاهش توجه خواهد شد و عملکرد فردی ورزشکار می تواند بر مربی یا دیگر اعضای تیم تاثیر بگذارد؛ پس برای اینکه تاثیر عوامل منفی به حداقل برسد و عملکرد ورزشکار در مطلوب ترین حالت خود باشد، یک روان شناس ورزشی باید به ورزشکار، مربی و تیم کمک کند.

روان شناس ورزش با انجام تاکتیک های مختلف و ارائه مشاوره ورزشی روان شناختی می تواند به ورزشکار برای طی کردن مسیر قهرمانی و آمادگی ذهنی بیشتر کمک کند.

تکنیک های روانشناس ورزشی

در روان شناسی ورزش از مجموعه تکنیک های علمی برای مشاوره به ورزشکار و اصلاح سبک زندگی ورزش و ایجاد انگیزه استفاده می شود. برخی از تکنیک های روانشناس ورزشی شامل موارد زیر می شود:

  • پذیرفتن سبک زندگی ورزشی؛ سبک زندگی ورزشی پیچیدگی های خودش را دارد؛ یک ورزشکار باید از سبک زندگی ورزشی مشخصی پیروی کند و گاهی ممکن است در این مسیر خسته شود و تحمل این سبک را نداشته باشد؛ روان شناس ورزش به ورزشکار در پذیرفتن این سبک زندگی و آمادگی بیشتر برای قهرمانی کمک می کند.
  • هدف گذاری معقول و پیگیری آن؛ روان شناس ورزشی به ورزشکار در انتخاب اهداف واقع بینانه، دست یافتنی و معقول کمک می کند.
  • انگیزه دادن به ورزشکار؛ ورزشکاری که آسیب دیده یا خسته شده است نیاز به انرژی و انگیزه دارد و باید در مسیر حرفه ای از فردی که او را ترغیب به ادامه دادن مسیر حرفه ای می کند، کمک بگیرد.
  • تمرکز حواس؛ عدم تمرکز حواس بزرگترین مانع بر سر راه موفقیت ورزشی است؛ اگر تمرکز حواس نباشد ورزشکار موفق به کسب دستاوردهای ورزشی نخواهد شد و روان شناس ورزشی سهم بزرگی در کاهش عوامل حواس پرتی و آماده کردن ذهن ورزشکار دارد.
  • مقابله با افکار منفی؛ تجربه افکار منفی طبیعی است اما مقابله با این افکار مهم است؛ ورزشکاری که دائما دچار افکار منفی است نمی تواند با آرامش خاطر در میدان رقابت حضور پیدا کند. ورزشکار زمانی که با یک روان شناس ورزشی صحبت کند می تواند مقابله موثر تری با افکار منفی داشته باشد.

مشاغل رشته روانشناسی ورزش چیست؟

یک روانشناس ورزش می تواند در حوزه های شغلی مختلف مانند، استاد دانشگاه، محقق و پژوهشگر، مربی ورزشی فعالیت کند.

طبقه بندی روانشناس ورزش

  • روانشناس بالینی؛ روانشناس بالینی ورزش با ورزشکاران دارای آسیب و مصدومیت و مشکلات روان شناختی مانند اضطراب، افسردگی کار می کنند.
  • روانشناس آموزشی؛ به عنوان استاد دانشگاه یا مشاور روان شناسی ورزش فعالیت می کند.
  • روانشناسی تحقیقاتی؛ انجام پژوهش و تحقیق و دستیابی به واقعیت های علمی و آموزشی می باشد.

معرفی کتاب درباره روانشناسی ورزشی

در صورتی که تمایل به مطالعه کتاب با موضوع روان شناسی ورزش داشته باشید، می توانید کتاب های زیر را مطالعه کنید:

  • روانشناسی ورزشی به زبان ساده؛ نوشته فرشاد نجفی پور، آسبد نوارف، آرش شیخ لر.
  • روانشناسی ورزش؛ نوشته دیوید لاوی، جان کریمر، آیدان پی. موران، مارک ویلیامز و ترجمه رسول حمایت طلب، حسین اکبری یزدی، اعظم رجب زاده، مسعود جعفری

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد نقش روانشناس ورزشی صحبت کردیم. شاید کار کردن به عنوان یک روانشناس ورزش در جامعه کنونی رایج نباشد، اما این رشته علاقه مندان خودش را دارد. برای کار کردن در این رشته فقط کافی است تحصیلات و علم خود را بالا برده و تجربه کسب کنید.

 آیا شما علاقه مند به فعالیت به عنوان یک روانشناس ورزش هستید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.   

سوگ جمعی چیست | علت ایجاد و راه‌های مقابله با آن
تله رهاشدگی چیست | علائم، نحوه تشخیص و راه مقابله
اضطراب جنسی چیست | راه‌های موثر برای درمان
مهارت همدردی چیست | روش تقویت آن
طلاق عاطفی چیست | علل و روش‌های پیشگیری

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • روان شناس ورزش کیست؟

    • یک روان شناس ورزشی، فردی متخصص و آموزش دیده در رشته روان شناسی و ورزش است؛ این روان شناس حرفه ای با کمک گرفتن از اصول روان شناسی عملکرد ورزشکار را از ابعاد عاطفی، روانی و فیزیکی و... ارتقا می دهد.
  • وظایف روان شناس ورزش چیست؟

    • آموزش و کمک به بهبود و ارتقای تکنیک های ذهنی برای موفقیت آموزش استفاده مفید و بهینه از زمان تمرین آموزش مهارت نحوه مدیریت کردن برنامه های تمرین
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید