تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
احساس مثبت و خوب داشتن به بدن مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 05 شهریور 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

احساس مثبت و خوب داشتن به بدن

در این مقاله می خواهیم در مورد احساس مثبت و خوب داشتن به بدن مان به بحث و بررسی بپردازیم. آنچه در ادامه خواهید خواند بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

داشتن حس مثبت به بدن

مثبت اندیشی در مورد بدن، جنبشی اجتماعی و جهانی است که بر برابری و پذیرش انواع اشکال و اندازه ی بدن تمرکز دارد.

یکی از اهدافی که این جنبش دارد این است که، جامعه و کشور و به خصوص رسانه هایی که در کشور به فعالیت مشغول اند، چه دیدگاهی به فرم فیزیکی بدن انسان و اندام انسان ها در هر شکلی که هست، دارند.

جراحی پلاستیک، انواع تزریقات بوتاکس و ژل، رژیم های غذایی خطرناک و برنامه های سخت ورزشی برای دهه ها به عنوان یک قاعده و اصول عادی در میان همگان تبدیل شده بود، چرا که اندام لاغر و بدون چربی و دور کمر کوچک به دو نوع مناسب بدن در جامعه پذیرفته شده بود.

این فرهنگ "لاغری" به سرعت موجب موارد زیر در میان افراد جامعه شد:

  •  عزت نفس پایین
  •  افسردگی
  •  الکلیسم
  •  اختلالات شدید خوردن
نکته

در اوایل سال 2000، اینترنت تبدیل به محل اصلی شرمساری از بدن و عشق به بدن شده بود.

مردم معمولاً به دلیل "اضافه وزن" مورد خجالت و تحقیر و شرمندگی قرار می گرفتند، اما رفته رفته بسیاری از افراد عادی و متخصص در مورد عادی سازی انواع بدن، صرف نظر از اندازه و وزن، در جامعه صحبت کردند.

این مقاله مثبت اندیشی به بدن را با توجه به مزایا و معایب این جنبش تعریف می کند و در مورد اینکه چگونه ما به عنوان یک عضو از جامعه می توانیم این جنبش را برای بهبود زندگی بهتر به کار بگیریم، بحث می کند.

جنبش مثبت اندیشی بدن

در سال 1969، یک مهندس که از نحوه برخورد جهانیان با افراد "چاق" عصبانی بود، یک انجمن ملی برای کمک به آمریکایی های چاق، تاسیس کرد.

امروزه این سازمان به عنوان انجمن ملی پیشگیری از چاقی، و به عنوان با قدمت ترین سازمان حمایت کننده از حقوق چاقی در جهان شناخته می شود.

این جنبش پذیرش چاقی بر پایان دادن به چربی سوزی افراطی و تبعیض علیه افرادی که از نظر شکل و اندازه بدن متناسب با قالب و افکار جامعه نیستند، متمرکز شد.

در سال 1996، پس از بررسی راه های درمانی مربوط به اختلالات خوردن، یک روان درمانگر پس از یافتن وب سایت bodypositive.org، عبارت "بدن مثبت" را ایجاد و به کار برد.

این وب سایت منابع و مطالبی برای کمک به مردم و پذیرش خودشان و اینکه چه کسی هستند و باید فرم بدن خود را دوست داشته باشند، ارائه می کند.

در این مدت، جامعه و افراد درون آن شروع به کسب اطلاعات در مورد اینکه لاغری تنها راه پذیرفته شدن در جامعه نیست و افراد می توانند دارای اندام و هیکل های متفاوت باشند، کرد.

مثبت اندیشی به بدن چیست؟

همانطور که جامعه امروزی هم مشخص است، جنبش مثبت اندیشی به بدن در سراسر کانال های رسانه ای  حدودا از سال 2012 شروع به نمایان شدن و فعالیت کرد.

هدف این جنبش، تغییر استانداردهای زیبایی زنانه غیر واقعی با هدف رویکردی جامع تر و واقع بینانه تر بود. جنبش مثبت اندیشی به بدن به طرز رو به افزایشی در میان همگان محبوب شده است و طیف گسترده ای از انتقادات و برچسب های اجتماعی را ایجاد کرده است.

انتقادات علیه جنبش مثبت اندیشی به بدن

امروزه هنگام استفاده از فضای مجازی انواع عبارات و هشتگ های مرتبط با دوست داشتن بدن و حس خوب داشتن به بدن را می بینیم و در این فضا تلاش برای پذیرفته شدن انواع بدن ها وجود دارد.

امروزه در فضای مجازی افراد خیلی راحت تر از گذشته با اندام خود راحت تر بوده و در صورت داشتن چربی و چاق بودن هم عکس هایی را از خود منتشر کرده و به مبارزه علیه لاغری و کسانی که چاقی را زشت می دانند، می پردازند.

با این حال نقد ها و برچسب هایی برای این عقاید و جنبش های مثبت اندیشی به بدن وجود دارد.

 فرهنگ مثبت و چاقی بدن

  •  بسیاری از مردم بر این باورند که جنبش مثبت  اندیشی به بدن باعث ایجاد یک فرهنگ ناسالم شده که به افراد این اجازه را می دهد که از عوارض پزشکی ناشی از چاقی غافل شوند و به آن توجه نکنند.

چاقی با دیابت و بیماری های قلبی در ارتباط است و بسیاری از طرفداران جنبش مثبت اندیشی اغلب این تحقیقات را مورد نقد قرار می دهند.

  •  به نظر می رسد بین پذیرفتن همه ی انواع بدن، بدون در نظر گرفتن خطراتی که ممکن است برای سلامتی وجود داشته باشد و ترویج انتخاب های سالم و سالم زندگی کردن در حالی که هنوز در جامعه رژیم های خطرناک و فرهنگ لاغری وجود دارد، خط و مرزی مبهم وجود دارد.
  •  لاغری اتوماتیک وار سلامت عمومی را افزایش نمی دهد و در مقابل اضافه وزن بیش از حد، می تواند با عوارض پزشکی و سلامتی ای مانند، پوکی استخوان و عدم تعادل هورمونی همراه باشد. در نتیجه، بسیاری از پزشکان داشتن رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم را به همگان پیشنهاد می کنند.
  •  همه ی این موارد باید برای فرد هم خوشایند باشد و جنبه ی تحمیلی نداشته باشد.
  • اینکه ما در ورزش ها و رژیم های غذایی شرکت و استفاده کنیم که مورد علاقه ماست، بسیار اهمیت دارد و می تواند در هر فرد متفاوت باشد.
    برخی از افراد پیاده روی کردن را ترجیح می دهند و برخی دیگر ورزش بدن سازی، یکی اسکی دوست دارد و دیگری کوه نوردی؛ هر فرد متناسب با شرایطی که دارد و علایقی که دنبال می کند، میتواند برنامه ای برای ورزش و سلامتی خود داشته باشد.
توجه

ورزش منظم علاوه بر اینکه باعث می شود افراد حس خوبی به خود داشته باشند، خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی را هم کاهش می دهد. سعی کنید در طول روز ورزش کنید، با دوستان خود هم مشورت کرده و غذا ها و سبزیجات سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 تمرکز بیش از حد بر ظاهر

 در سوی دیگر پیوستار، جنبش مثبت اندیشی به بدن می تواند باعث ایجاد وسواس درافراد به علت ظاهرشان شود که همین وسواس موجب شود فرد همه ی جنبه های مهم دیگر زندگی و فردیت خود را به کلی فراموش کند.

در نتیجه، بسیاری از افراد ممکن است از رژیم غذایی خطرناک و برنامه های ورزشی استفاده کنن چرا که اطمینان پیدا کنند که بدن خود را دوست دارند.

 همه ی ما به عنوان یک انسان دارای جنبه های مختلف بوده و به عبارت دیگر چند وجهی هستیم. مسلما تنها ظاهر ما نمی تواند به بیان اینکه ما که هستیم، بپردازد.

 همین مورد می تواند باعث شود که ما احساس گناه و عذاب وجدان داشته باشیم، زیرا فرهنگ مثبت اندیشی به بدن را قبول نداریم و صدایی آرام در سرمان به ما می گوید که ما باید عملکرد بهتری داشته باشیم و ورزش بیتری کنیم تا بیشتر پذیرفته شویم.

بعضی روزها ما احساس خوبی نسبت به خودمان نداریم، و این مشکلی ندارد. در حالی که ممکن است در روزهای دیگر، در هر چیزی که می پوشیم احساس فوق العاده ای داشته باشیم.

مثبت اندیشی به معنای قدردانی و دوست داشتن بدنمان است و انتقاد و سرزنش نکردن از تغییراتی که به طور طبیعی به دلیل افزایش سن، بارداری یا انتخاب شیوه زندگی برای بدن ما اتفاق می افتد.

چگونه در مورد بدن خود حس مثبت داشته باشیم؟

وقتی رو به روی آینه می ایستید، خود را چگونه تصور می کنید؟ داشتن تصویر بدنی مثبت از خود تاثیر به سزایی در همه ی ابعاد زندگی دارد. تصویر بدنی مثبت از خود و تجربه حس خوب به بدن باعث افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس و احساس ارزشمند بودن می شود.
داشتن تصویر مثبت بدنی از خود ارتباط مستقیمی با سلامت جسم و روان دارد؛ خبر خوب آن است که هر فردی می تواند احساس مثبت به بدن را تجربه کند و تصویر بدنی مثبت از خودش داشته باشد.

راهکارهایی جهت بهبود تصویر بدنی

پیش تر اشاره کردیم که هر فردی می تواند تصویر بدنی مثبت از خود داشته باشد و این موضوع با به کار بردن راهکارهایی کاملا ممکن است. اگر می خواهید تصویر بدنی خود را بهبود ببخشید، فقط کافی است بدانید ویژگی های بدنی همچون قد، چاقی یا لاغری، رنگ چشم، فرم صورت یا بینی و ... ژنتیکی است و ما در انتخاب هیچ کدام از آن ها نقشی نداریم.
سپس از دست مقایسه خود با دیگران بردارید؛ قرار نیست همه ی افراد یک شکل و یک قیافه باشند؛ هر فردی دارای ویژگی هایی است که او را از دیگری متمایز می کند و هر فردی زیبایی های خاص خودش را دارد. در ادامه تمرکز خود را روی مهارت ها، استعدادها و ویژگی های مثبت خود بگذارید.
به خودتان جملات مثبت بگویید و مثبت بیندیشید؛ دست از توهین کردن به خود یا تحقیر و سرزنش خود بردارید. با افراد مثبت اندیش معاشرت کنید و بدانید آنچه در تبلیغات تلوزیونی یا مجلات و صفحات اجتماعی در مورد زنان می بینید، لزوما تصاویر درست و واقعی نمی باشد.
هر از گاهی برای خود کاری انجام دهید که به شما حس خوبی می دهد و فراموش نکنید که ذهن آگاهی تاثیر مثبتی بر ایجاد باور مثبت نسبت به بدن دارد.در نهایت، می توانید از یک روانشناس حاذق در این زمینه کمک بگیرید. 

معایب نداشتن حس خوب به بدن

وقتی حس خوبی به بدن خود نداشته باشیم، سلامت روان و سلامت جسم ما تحت تاثیر قرار می گیرد، اعتماد به نفس بالایی نخواهیم داشت و در این صورت ممکن است از حضور در بسیاری از موقعیت های اجتماعی اجتناب کنیم، عزت نفس و خودکارآمدی ما پایین خواهد بود، دائما احساس شرم و خجالت خواهیم داشت، خودمان را ارزشمند نمی دانیم و در این شرایط اضطراب و استرس را تجربه خواهیم کرد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد احساس مثبت و خوب داشتن به بدن صحبت شد. با توجه به مطالب فوق در نهایت باید گفت، اینکه تاثیر رسانه ها را در خودمان به حداقل برسانیم و خودمان را با هر نوع اندام و رنگ و پوست بپذیریم و دوست داشته باشیم، بسیار مهم است.

توجه داشته باشید که صرف اینکه خودمان را دوست داریم نباید از اثرات منفی که چاقی بر سلامتی دارد، غافل شویم. نقش ورزش و خوردن غذاهای سالم را دست کم نگیرید.
 آیا بدن خودتان را دوست دارید؟ لطفاً نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
راه های افزایش میل جنسی زنان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
بررسی رابطه جنسی قبل از ازدواج | مزایا و معایب آن
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
سبک زندگی چیست | بهترین نوع آن
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟
دلایل احساس تنهایی در نوجوانان چیست | راه‌های مقابله با آن
چند پتانسیلی چیست؟ 4 ویژگی خارق العاده افراد چند پتانسیلی

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • حس مثبت به بدن چیست؟

    • مثبت اندیشی در مورد بدن، جنبشی اجتماعی و جهانی است که بر برابری و پذیرش انواع اشکال و اندازه ی بدن تمرکز دارد.
  • معایب نداشتن حس خوب به بدن چیست؟

    • اعتماد به نفس پایین، عزت نفس پایین، افسردگی، افسردگی و اضطراب، کناره گیری از اجتماع و...
  • راهکارهای افزایش حس مثبت به بدن چیست؟

    • عدم مقایسه کردن خود با دیگران، تمرکز بر استعدادها و مهارت ها، معاشرت با افراد مثبت اندیش، مراجعه به روان درمانگر و...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید