تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
درونگرایی چیست؟ درونگراها چه خصوصیات مهمی دارند؟ مدت مطالعه: 11 دقیقه
ای سنج 06 خرداد 1401 مدت مطالعه: 11 دقیقه

درونگرایی چیست؟ درونگراها چه خصوصیات مهمی دارند؟

احتمالا اصطلاح درون گرا به گوشتان خورده است و شاید از خودتان سوال کرده باشید که آیا یک درون گرا هستید یا نه؟! یا نه شاید یک فرد برون گرا باشید که دوست داشته باشید از افراد درون گرا بیشتر بدانید.

در این مقاله می خواهیم به تمام سوالاتی که در مورد درون گرایی در ذهن دارید، پاسخ بدهیم؛ اینکه افراد درون گرا چه کسانی هستند؟ چه ویژگی هایی دارند؟ چه چیزهایی را ترجیح می دهند و حتی چه تفاوتی با برون گرایان دارند!

این مقاله در مورد درون گرایی و خصوصیات افراد درون گراست. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

در صورت تمایل می توانید مقالات، هنگام آشنایی با فرد درون گرا چه چیزهایی باید بدانید؟ چقدر درون گراها رو میشناسی؟  بهترین مشاغل برای درون گرا ها و برون گراها، درون گرایی خود را در دنیای برون گراها در آغوش بگیرید و اضطراب درون گرایی را در مجله ای سنج مورد مطالعه قرار دهید.
برای دسترسی سریع و آسان نام مقاله را در قسمت جستجو وارد کنید.

خوب بیایید شروع کنیم! همین ابتدای کار فرض کنید که در محیط کار خود قرار دارید و مشغول گذراندن یک روز کاری هستید؛ شما دارید به وظایف خود رسیدگی می کنید، در این میان کمی استراحت می کنید و دوباره به سراغ کار خود می روید.

در ذهنتان آیا افراد زیادی دور و اطراف شما قرار دارند یا نه به تنهایی در یک اتاق خلوت کار می کنید؟ اگر جواب شما مورد دوم باشد، به احتمال زیاد شما فردی درون گرا هستید و صفحه درستی را برای کسب اطلاعات در مورد درون گرایان باز کردید!

درون گرایی چیست؟

زمانی که در اینترنت مشغول جستجو در مورد درون گرایی هستید، ممکن است کلمات مختلفی به چشمتان بخورد؛ کلماتی مانند گوشه گیر، خجالتی، منزوی، تنها، ضد اجتماعی، مضطرب  و غیره . اما یک فرد درون گرا هیچ کدام از این ویژگی ها را ندارد!
صادقانه ترین و درست ترین کلمه ای که درون گرایی را توصیف می کند، فقط یک کلمه است: درون گرایی!

خیلی طبیعی است که یک فرد درون گرا برخی اوقات تنهایی را ترجیح بدهد اما لزوما این بدان معنا نیست که او فردی تنها یا منزوی است. به فردی که از تنها بودن خوشحال است و انرژی می گیرد، خیلی علاقه مند به معاشرت با دیگران یا محیط های شلوغ نیست، درون گرا می گویند.

می دانید به درون گراها، گرگ های تنها هم می گویند؟ آدم های قدرتمندی که با وقت گذاشتن برای خود خوشحال می شوند و انرژی می گیرند!

یک فرد درونگرا ممکن است از بیرون رفتن برای قهوه خوردن با دوستان صمیمی اش لذت ببرد، اما یک فرد برون گرا به احتمال زیاد به ملاقات و احوالپرسی یا رویدادهای دیگری می رود که می تواند همزمان با افراد زیادی ارتباط برقرار کند. می دانید دلیل این تفاوت میان برون گراها و درون گراها چیست؟ تفاوت روش پردازش اطلاعات در آن ها.

بر خلاف برون گراها، که از طریق به اشتراک گذاشتن تجربیات و صحبت کردن در مورد چیزهای هر چیزی را به بهترین نحو یاد می گیرند، تمایل افراد درون گرا خوب فکر کردن قبل از اقدام کردن و پاسخ دادن است.

راستی می دانستید میزان ترشح دوپامین در افراد درون گرا و برون گرا کمی با یکدیگر متفاوت است؟ پس ساختار مغزی هم در برون گرا بودن یا درون گرا بودن نقش دارد!

بیشتر بدانید

روانکاو معروف کارل یونگ، یک تعریف درست و دقیق از درون گرایی بر مبنای انرژی که فرد دریافت می کند، ارائه داد. خیلی ساده است، برون گراها در محیط های اجتماعی رشد می کنند، با شیوه های زندگی پرمشغله و شلوغ انرژی می گیرند و دوست دارند در بسیاری از فعالیت ها شرکت کنند.
از سوی دیگر، درون گراها برای شارژ باتری درونی خود به ذهن خودشان رجوع می کنند و ترجیح می دهند زمانی را به تنهایی بگذرانند و در محیط های انفرادی کار کنند.

ایده اصلی درون گرایی به عنوان یک ویژگی شخصیتی مهم حدودا 100 سال پیش و در اوایل دهه 1900 توسط یونگ روانکاو مطرح شد.

کمی بعد تر، یک تیم متشکل از یک مادر و دختر به نام کاترین بریگز و ایزابل بریگز مایرز، یک صفحه نمایش شخصیتی پرکاربرد به نام نشانگر نوع مایرز بریگز را طراحی کردند که درون گرایی و برون گرایی را به عنوان یکی از چهار ویژگی شخصیتی اندازه گیری می کرد.

بر اساس تست مایرز بریگز، درون گراها در مقابل افراد برون گرا قرار می گیرند و ترجیحات متفاوتی با یکدیگر دارند.

وقتی به طبقه بندی افراد درون گرا و برون گرا فکر می کنیم، مهم است که بدانیم این دو الگوی شخصیتی در دو طرف یک طیف قرار دارند. افرادی هستند که به شدت درون گرا هستند، افرادی که به شدت برون گرا هستند و افراد زیادی در این میانه طیف قرار می گیرند، اما هیچکس نمی تواند همزمان هم درون گرا باشد و هم برون گرا باشد

از کجا بفهمم درون گرا هستم؟

خوب اگر دوست دارید بدانید درون گرا هستید یا نه، بیایید به این سوالات پاسخ دهیم.

  •  آیا بعد از معاشرت با دیگران دوست دارم یک زمانی را با خودم تنها باشم؟
  •  آیا زمانی که مدت طولانی تنها می مانم بازم انرژی لازم را دارم؟
  •  آیا از اینکه به تنهایی جایی بروم، اذیت می شوم؟
  •  آیا ترجیح می دهم زمانی را به مطالعه یا گوش دادن موسیقی بگذرانم یا با دوستانم به گردش بروم؟

اگر پاسخ هرکدام از این سوالات به خودتان معطوف بود، احتمال زیاد شما یک درون گرا هستید! و از گذراندن زمان به دور از دوستان لذت می برید.

آیا درون گراها خجالتی هستند؟ واقعیت این است که همپوشانی زیادی میان درون گرایی و خجالتی بودن وجود دارد و ممکن است بعضی درون گراها خجالتی باشند.

اما این مسئله بدان معنا نیست که هر فرد درون گرایی حتما خجالتی است. یادتان نرود که، افراد خجالتی تمایل دارند از تعامل اجتماعی اجتناب کنند و درونگراها در صورت تمایل می توانند از تعامل با دیگران لذت ببرند.

پس اگر:

  •  در جمعیت زیاد و میان افراد زیاد احساس راحتی ندارید
  •  دوستان اندک اما صمیمی را ترجیح می دهید
  •  خود اندیشی دارید

شما یک درون گرا هستید.

باور غلط رایج یا بهتره بگوییم افسانه در مورد افراد درون گرا وجود دارد؛ همین الان در مورد این باورها صحبت می کنیم و برای همیشه این باورها را از ذهنمان حذف می کنیم! این باورا چه هستند؟

  •  درون گراها تنها هستند.
  •  درون گرا ها آدما ها را دوست ندارند.
  •  درون گرا ها ضد اجتماعی هستند.
  •  درون گرا ها نمی توانند کار گروهی انجام بدهند.
  •  همه ی درون گراها خجالتی هستند.
  •  درون گرا ها قدرت سازگاری ندارند. 
  • درون گرا ها خوشحال نیستند. 
  • درون گراها دوست دارند برون گرا باشند. 
  • درون گرا ها موفق نمی شوند.

یادتان باشد هیچ رقابت، برتری و مزیتی میان درون گرا بودن یا برون گرا بودن وجود ندارد!

توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

درونگرایی چیست؟

تعریف درونگرایی از نظر یونگ چیست؟

شخصیت مجموعه صفات پایداری است که باعث تفاوت انسان ها از یکدیگر می شود. هر کدام از ما در زندگی روزمره با انواع مختلفی از شخصیت ها و ویژگی های شخصیتی مواجه می شویم؛ شخصیت قوی، شخصیت خجالتی، شخصیت گرم و صمیمی و غیره.

کارل یونگ یک روان شناس معروف و شناخته است؛ یونگ معتقد بود نگرش رفتار و اعمال ما تحت تاثیر دو ویژگی قرار دارد؛ درون گرایی و برون گرایی.

درون گرایان از نظر یونگ به دنیای درونی خود، افکار و احساساتشان تمایل بیشتری دارند، این درحالی است که برون گرایان تمایل بیشتری به برقراری ارتباط با دیگران و دنیای بیرونی دارند. ناخودآگاه و غریزه نقش پررنگی در درون گرا یا برون گرا بودن دارد.

یونگ با در نظر گرفتن ویژگی درون گرایی و برون گرایی هشت تیپ روان شناختی را معرفی کرد.

تعریف درونگرایی از نظر آیزنک چیست؟

آیزنک روان شناس و نظریه پرداز صفت بود و در مورد شخصیت نظریه پردازی کرده است. آیزنک در نظریه شخصیت خود، سه بعد مهم شخصیت را معرفی کرد که درون گرایی در مقابل برون گرایی یکی از ابعاد مهم این نظریه است.
بر اساس نظر آیزنک، مهم ترین تفاوت درون گرایان و برون گرایان به سطح برانگیختگی مغزی بر می گردد؛ یک فرد درون گرا برانگیختگی مغزی پایین دارد.
در این نظریه درون گرایان افرادی آرام، منفعل، محتاط، خوددار، صبور، کمی بدبین، اهل تفکر، هوشیار و پایبند به چارچوب و غیر معاشرتی در نظر گرفته می شوند.
برخلاف درون گرایان، برون گرایان افرادی معاشرت و تکانشگر هستند که دارای احساس سرزندگی، شوخ طبعب، خوش بینی و حاضر جوابی می باشند.

درونگرایی در نظریه پنج عاملی شخصیت

نظریه پنج عاملی شخصیت، یک نظریه مهم و قدیمی در حیطه شخصیت است؛ بر اساس این نظریه همه ی انسان ها دارای پنج صفت اصلی می باشند. درون گرایی در مقابل برون گرایی یکی از ابعاد این نظریه است.

اگر نمره فرد در بعد برون گرایی پایین باشد یعنی درون گرایی فرد بالا است. یک فرد درون گرا برای کسب انرژی نیاز به خلوت دارند و در موقعیت های اجتماعی انرژیشان کم می شود. درون گرایان تنهایی را دوست دارند و ترجیح می دهند با دوستان کم اما صمیمی معاشرت کنند.

یک فرد درون گرا در اغلب اوقات کم حرف و جدی است و خیلی در مورد احساساتش صحبت نمی کند. اگر چه برون گرایان شلوغی را ترجیح می دهند اما درون گرایان به محیط های آرام گرایش دارند.

برون گرایی یا درون گرایی دو ویژگی شخصیتی است که هیچ برتری و مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند.

انواع درونگرایی

بله! درون گرایی هم انواع مختلفی دارد. همه ی  درون گراها مانند یکدیگر نیستند. بسته به نوع و شدت درون گرایی افراد درون گرا می توانند ویژگی های مختلفی داشته باشند و به انواع مختلفی تقسیم شوند.

 درون گرای اجتماعی

این درون گراها علاقه کمی به اجتماع دارند، ترجیح می دهند در خانه بمانند و از بودن در خانه لذت می برند.

 درون گرای متفکر

درون گراهایی که تمایل دارند در افکار خود گم شوند و از دوره‌های آرام خوداندیشی لذت ببرند. این افراد ممکن است از بودن در اجتماع لذت ببرند.

 درون گرای مضطرب

درون گراهایی که تنها بودن را ترجیح می دهند زیرا موقعیت های اجتماعی آن ها را مضطرب و ناراحت می کند. آن ها ممکن است در زمان تنهایی افکار منفی در مورد موقعیت های اجتماعی داشته باشند.

 درون گرای خود دار

در موقعیت های اجتماعی آرام و سالکت هستند. عملکرد آنان در گروه های بزرگ بسیار خوب است. این افراد قبل از تصمیم گیری به زمان نیاز دارند تا همه نتایج را در نظر بگیرند.

آن ها ممکن است دیر با دیگران اخت شوند، اما وقتی با شرایط انس پیدا کنند، می توانند در موقعیت اجتماعی پیشرفت کنند.

چند درصد افراد درونگرا هستند؟

به طور کلی افراد برون گرا در دنیا بیشتر هستند؛ جدیدترین مطالعه انجام شده توسط دکتر برایان لیتل نشان می دهد که درون گراها حدود 30 درصد از جمعیت و برون گراها 70 درصد باقی مانده را تشکیل می دهند.

اگر علاقمند هستید تا به صورت دقیق بدانید چند درصد درون گرا هستید، می توانید تست شخصیت شناسی MBTI را انجام دهید. در این تست اطلاعات جالب و مفیدی درباره ویزگی های شخصیتی تان کشف خواهید کرد!

علت درونگرایی چیست؟

اینکه ما چرا یک ویژگی شخصیتی داریم، علت مشخصی ندارد. یونگ فکر می کرد که فرد، شخصیت خودش را انتخاب نکرده است و در عوض، تعامل عوامل بیولوژیکی و ناخودآگاه باعث شکل گیری شخصیت می شود.

تفکر فعلی به تفاوت‌ های مغزی بین درون‌ گراها و برون‌ گراها اشاره می‌کند و می گوید جریان خون و انتقال‌ دهنده‌های عصبی در مکان‌های خاصی از مغز در درون گرا یا برون گرا بودن تاثیر می گذارد.

این تئوری در اواسط دهه 1900  توسط یک روانشناس مطرح شد که می گفت، برون گراها سطح پایین تری از برانگیختگی را تجربه می کنند و به این معنی است که آن ها برای داشتن  احساس بهتر به تأثیر دیگران نیاز دارند.

از سوی دیگر، درون گراها سطح برانگیختگی پایه بالاتری دارند، بنابراین قرار گرفتن در موقعیت‌های بسیار اجتماعی می‌تواند باعث تحریک پذیری در آن ها شود.

اسکن مغزی نشان می دهد که آمیگدال و هسته اکومبنس در درون گرایی نقش دارند. این بخش‌های مغز، درگیر احساسات و تقویت رفتارها با یک ماده شیمیایی مغز به نام دوپامین هستند.

در افراد برون‌گرا، واکنش مغز به ماجراجویی‌ها، اقدام و ملاقات با افراد جدید، مقادیر زیادی دوپامین آزاد می‌کند. در درون گراها، ترشح این انتقال دهنده عصبی کمتر است و در نتیجه تجربیات کمتری را به همراه دارد.

این تفاوت‌های عملکرد مغزی نشان می‌دهد که چگونه سبک شخصیتی درون‌ گرایی یا برون‌ گرایی از بدو تولد در افراد وجود دارد و تیپ شخصیتی چیزی نیست که توسط آسیب های دوران کودکی، اختلافات خانوادگی یا ترجیحات فرد شکل گرفته باشد.

بیشتر بدانید

جنیفر لارنس، کیانو ریوز، بیل گیتس، لیدی گاگا، سوزان کین، جی.کی. رولینگ، جین آستین، فلورانس نایتینگل، آلبرت انیشتین، سیمون سینک، اما واتسون از جمله افراد مشهور درون گرا هستند.

توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

نشانه های درون گرایی

درون گرایی کودکان

پدر و مادران دائما در حال مشاهده فرزندان و شناخت بهتر آن ها هستند؛ آن ها دوست دارند که بدانند فرزندشان کیست؟ چه ویژگی هایی دارد؛ شوخ طبع است یا جدی؟ خجالتی است یا معاشرتی؟

دکتر مارتی اولسن لین نویسنده کتاب استعداد پنهان کودک درون گرا، به ما می گوید، خلق و خوی ما در طول زمان تغییر و رشد پیدا می کند اما ما از زمانی که به دنیا می آییم یا درون گرا هستیم یا برون گرا!
او بر این باور است که از والدین از حدود چهار ماهگی می توانند تشخیص دهند که کودکشان برون گراست یا درون گرا. آیا شما هم فرزندی دارید؟ دوست دارید بدانید کودکتان درون گراست یا نه؟

برخی از نشانه هایی که به شما می گوید کودک درون گرا دارید، شامل موارد زیر می شود:

  • کودک درون گرا در مورد جهان و دنیای اطرافش کنجکاو است اما تمایلی به کاوش و جستجو ندارد.
  • کودک درون گرا نسبت به محیط فیزیکی و سر و صدای آن حساس است؛ مثلا ممکن است در محیط های شلوغ گریه کند یا بی قرار باشد.
  • یک کودک درون گرا به احتمال زیاد زود به دنیا آمده است و در حین تولد وزن کمی دارد.
  • یک کودک درون گرا به هنگام ملاقات با فرد جدید ممکن است بی تابی کند یا از تماس چشمی اجتناب کند اما زمانی که در خانه است، آرام و شاد است.
  • یک کودک درون گرا به بازی های انفرادی جذب می شود.
  • کودک درون گرا در مهمانی و جاهای شلوغ بدخلق می شود یا بی وقفه گریه می کند.
  • اضطراب جدایی در کودک درون گرا رایج است؛ البته همه ی کودکان درون گرا دچار اضطراب جدایی نیستند.
  • عمق تفکر یک کودک درون گرا زیاد و تعجب بر انگیز است؛ شما از یک کودک درون گرا سوالات پیش پا افتاده نمی شنوید.
  • آن ها به حافظه بلند خود بیشتر متکی هستند و برای ابراز و بیان خود بیشتر تلاش می کنند.
  • آن ها به خودشان متکی هستند و به دنبال جلب توجه دیگران نبوده و از روی آوردن به دیگران اجتناب می کنند.
  • یک کودک درون گرا برای نشان دادن شخصیت واقعی اش به زمان نیاز دارد.
  • یک کودک درون گرا بر اساس ارزش های شخصی و نه آنچه برای دیگران خوشایند است، تصمیم گیری می کند.
  • کودک درون گرا اول خوب مشاهده می کند و بعد عمل می کند.

کودک شما چند نشانه از نشانه های بالا را دارد؟

اگر کودک شما درون گرا است، به نکات زیر توجه کنید:

  • نقاط قوت او را بشناسید.
  • فرزندتان را برای موفقیت آماده کنید.
  • مهارت های مختلف و تعامل با دیگران را به او یاد دهید.
  • به گرایش آن ها برای تنها بودن و تنها ماندن احترام بگذارید.
  • فعالیت ها و سرگرمی های مورد علاقه و مناسب او را پیدا کنید.

در مقابل یک کودک برون گرا:

  • تند تند و با صدای بلندحرف می زند.
  • از یک موضوع به موضوع دیگر می پرد.
  • اگر مکالمات بیش از اندازه طول بکشد خسته می شوند و میان حرف دیگران می آیند.
  • حتی اگر در مورد موضوعی اطلاعات کافی نداشته باشند با اعتماد به نفس در مورد آن صحبت می کنند.
  • موقعیت های جدید و ناآشنا برایشان سخت نیست.
  • از تنها بودن خسته می شوند و زود شکایت می کنند.
  • و...

اگر علاقمند هستید تا درباره تمامی ویژگی  های شخصیتی کودکتان آگاهی پیدا کنید، می توانید تست MBTI کودکان را انجام دهید.

خصوصیات اخلاقی افراد درون گرا

درون گراها چی نیستند؟

  •  درون گراها خجالتی نیستند. 
  • درون گراها بی اعتماد به نفس نیستند.
  •  درون گراها افسرده نیستند.
  •  درون گراها غمگین نیستند. 
  • درون گرا ها بی انرژی نیستند. 
  • درون گراها بی حوصله و کسل نیستند.
  •  و....

در ادامه به بررسی چند ویژگی در افراد درون گرا می پردازیم:

 درون گراها شنوندگان خوبی هستند

افراد درون گرا قبل از صحبت کردن خوب گوش می دهند. آن‌ها قبل از اینکه خودشان را وارد هر موقعیت اجتماعی کنند، دیگران را از کنار تماشا می‌کنند و برداشت های ذهنی خود را یادداشت می کنند.

این موارد به آن ها اجازه می‌دهد تا آمادگی لازم را کسب کنند و با اطمینان وارد گفتگو شوند، بدون اینکه در حرف‌هایشان تردید داشته باشند یا در صحت گفته‌هایشان شک کنند.

 درون گراها خودکفا هستند

درون گراها افراد وابسته به دیگران نیستند. آن ها دوست ندارند برای انجام کارهای خود به دیگران وابسته باشند. این آزادی باعث می شود آن ها احساس قدرت کنند، زیرا می دانند که می توانند با هر مشکلی که با آن مواجه می شوند، کنار بیاید.

 درون گراها تمرکز فوق العاده ای دارند

درون گراها روی هر کاری که انجام می دهند، تمرکز می کنند. آن ها توجه خود را به نشانه های غیرکلامی که ممکن است معانی پنهان داشته باشند، جلب می کنند، زیرا می دانند که کلمات تنها نیمی از داستان هستند. این توانایی به آن ها کمک می کند تا از سوء تفاهمات احتمالی جلوگیری کنند.

 درون گراها به راحتی شاد می شوند

درون گراها برای احساس شادی و رضایت به چیز زیادی نیاز ندارند. آن ها ترجیح می دهند در خانه بمانند و از یک کتاب خوب یا موسیقی زیبا لذت ببرند تا اینکه به یک رستوران شلوغ بروند. این وجه تمایز با برون گرایان به آن ها کمک می کند پس از روزهای پر استرس پول خود را پس انداز کرده و به آرامش برسند.

 درون گراها به رفتار دیگران توجه می کنند

درون گراها تغییراتی که در محیط ایجاد می شود را خیلی سریع تشخیص می دهند. آن ها احتمالا اولین کسی خواهند بود که متوجه مدل مو جدید در دوست خود می شوند. این ویژگی اغلب باعث می شود که دوستان و همکارانشان از آن ها به عنوان فردی متفکر یاد کنند.

درون گرا ها مطالعه کنندگان خوبی هستند

از نظر یک درون گرا دانش قدرت است؛ پس درون گراها همواره به دنبال آموختن و یادگیری هستند. اشتیاق به مطالعه و یادگیری به درون گراها کمک می کند در زمینه مورد علاقشان متخصص شوند. 

درون گراها قابل اعتماد هستند

یک درون گرا معنای اعتماد کردن به دیگران را خوب می فهمد و رازهای شما را به خوبی حفظ می کنند. یک درون گرا جزئیات رازهای شما را پیش خودش نگه می دارد و تا زمانی که شما نخواهید، در موردشان با دیگران صحبت نمی کنند. به همین علت درون گراها دوستان قابل اعتمادی هستند. 

 درون گراها به اهداف خود متعهد هستند

درون گراها نیازی به تایید شدن از جانب دیگران ندارند؛ بنابراین تمام انرژی خود را صرف درون خود می کنند و با جاه طلبی سعی می کنند به اهدافشان دست پیدا کنند.

درون گراها بر احساسات خود تسلط دارند

یک فرد درون گرا خودآگاهی بالایی دارد و احساساتش را به خوبی می شناسد، آن ها می توانند با افکار و احساسات منفی مقابله کنند و با پشت سر گذاشتن ناراحتی ها حرکت رو به جلو داشته باشند. 

چگونه بفهمم درونگرا هستم؟

اگر می خواهید بدانید، درون شما یک درون گرا هستید یا برون گرا، در وهله اول باید نشانه های درون گرایی را بشناسید، اگر این نشانه ها در شما وجود داشت، به احتمال زیاد یک فرد درون گرا خواهید بود.
نشانه های مهم درون گرایی عبارت است از:

  • شما دوستان محدود اما صمیمی ای دارید.
  • تنهایی را به جمع های شلوغ ترجیح می دهید.
  • تنهایی به شما انرژی می دهد و باعث آرامش و خوشحالی شما می شود.
  • شناخت شما برای دیگران کمی سخت است.
  • خودآگاهی بالایی دارید.
  • مشاهده گر خوبی هستید و به شنونده فعالی می باشید.
  • مشاغل انفرادی یا مشاغلی که نیاز به کار گروهی کمتری دارند را ترجیح می دهید.
  • و..

مزایا و معایب درونگرایی

مزایای درون گرایی

  • افراد درون گرا متفکران خوبی هستند و بهترین و مناسب ترین کلمات را در حین صحبت کردن انتخاب می کنند؛ آن ها به حرف هایی که می زنند توجه زیادی دارند.
  • درون گراها در سطح ناخودآگاه افراد متمرکزی می باشند و تمرکز و دقت بالا در فعالیت های مختلف آن ها مشهود است.
  • آن ها نسبت به برون گرایان قادر به پردازش حجم بالایی از اطلاعات هستند.
  • آن ها اغلب ساکت هستند و از ایجاد هیاهو و شلوغی پرهیز می کنند.
  • آن ها در سکوت و تنهایی ایده های خلاقانه ای پرورش می دهند.
  • آن ها ارتباط عمیقی با دیگران برقرار می کنند.
  • آن ها افرادی مستقل هستند و وابستگی کمتری به دیگران دارند.

معایب درونگرایی

  •  دوست پیدا کردن برای درون گرایان کمی سخت است.
  • در معرض قضاوت اشتباه دیگران قرار می گیرند.
  • سخنرانی در میان جمعیت ممکن است برای آن ها سخت باشد.
  • برخی افراد تمایل دارند ویژگی های شخصیتی آن ها را اصلاح کنند یا تغییر بدهند.
  • شرکت در رویداد ها و مهمانی های شلوغ و اجتماعی برایشان سخت است.
  • در نگاه اول ممکن است افراد سخت و غیر صمیمی به نظر برسند.
  • و..

ویژگی هایی که با درونگرایی اشتباه گرفته می شوند؟

یادتان باشد، وجود ویژگی های زیر در افراد به معنای درون گرایی نیست:

  • خجالت
  • افسردگی
  • اعتماد به نفس پایین
  • غمگینی
  • انرژی کم
  • کسالت و بی حوصلگی
  • عدم تمایل به مشارکت در فعالیت های گروهی
  • و..

تفاوت درونگرایی و افسردگی

افسردگی و درون گرایی دو مقوله متمایز از یکدیگر هستند؛ درون گرایی یک ویژگی شخصیتی است و افسردگی یک اختلال روانی و صرف آرام بودن یا تمایل به تنهایی نمی توانیم بگوییم درونگراها افسرده هستند!

واقعیت این است که درون گراها همانند برون گراها یا هر فرد دیگری می توانند افسرده شوند و احتمال افسردگی در این افراد وجود دارد اما درون گرا بودن به معنای افسرده بودن نیست.

درونگرایی در مقابل کم رویی و خجالت

بسیاری از افرادريال میان درون گرایی و خجالت تفاوتی قائل نمی شوند اما باید گفت این دو ویژگی کاملا با یکدیگر متفاوت است.

یک فرد می تواند در عین حال که درونگراست، خجالتی هم باشد اما خجالتی بودن با نحوه صرف زمان و بازیابی مجدد انرژی ارتباطی ندارد. یک فرد خجالتی به محض اینکه با موقعیت جدید سازگار می شود، خجالتش از بین می رود و هرچه از سوی دیگران بیشتر پذیرفته شود، احساس خجالت و کم رویی او کم تر می شود. اما درونگرایی بخشی از ویژگی شخصیتی فرد است.

درونگرایی در محیط کار

مدیران باید درک درستی از کارمندان خود داشته باشند، نحوه معاشرت و رفتار با یک فرد درونگرا متفاوت تر از یک فرد برون گرا است. اگر می خواهید با همکار درونگرای خود ارتباط خوبی داشته باشید، فقط کافی است به حریم شخصی او احترام بگذارید و به او اجازه دهید در تنهایی و سکوت زمانی برای فکر کردن و انجام وظایفش داشته باشد.
کار کردن در یک محیط آرام برای این افراد مهم است؛ چرا که از شلوغی و هیاهو بیزارند. فراموش نکنید احتمالا یک فرد درونگرا با یک درونگرای دیگر بهتر ارتباط برقرار می کند.

مشاغل مناسب افراد درونگرا

تا به اینجا متوجه شدیم که افراد درونگرا دوست دارند در محیط های خلوت و محیط هایی که استقلال زیادی دارند کار کنند؛ بنابراین کار کردن در محیط هایی که می توانند در آن تمرکز بالا داشته باشند برای آن ها مناسب است.

مثلا درونگرایان در مشاغلی مانند نویسندگی، گرافیک، برنامه نویسی، طراحی و غیره عملکرد بالایی دارند. همچنین مشاغل مدیریتی برای این افراد مناسب است.

برخی از مهم ترین ویژگی هایی که درونگرایان در محیط کار دارند، عبارت اند از:

  • تمرکز بالا
  • اشتباه کم اثربخشی بالا
  • گوش دادن فعال و یادگیری سریع
  • خلاقیت بالا

افراد درونگرای مشهور

آیا دوست دارید بدانید، کدام یک از افراد مشهور در سراسر دنیا، درون گرا هستند؟

  • جی کی رولینگ؛ خالق هری پاتر
  • بیل گیتس؛ بنیانگذار مایکروسافت
  • آبراهام لینکلن؛ رئیس جمهور معروف
  • کریستینا اوگوییلرا ؛ خواننده
  • النور روزولت؛ بانوی اول آمریکا در گذشته
  • کورتنی کاکس؛ بازیگر سریال معروف دوستان
  • آلبرت اینشتین؛ دانشمند
  • وارن بافت، ثروتمند ترین مرد جهان
  • ادری هپبورن؛ بازیگر بی همتا
  • رزا پارکس؛ فعال حقوق مدنی
  • و..

معرفی کتاب درباره درونگرایی

مطالعه کتاب  قدرت سکوت؛ قدرت درونگراها در جهانی که قادر نیست از سخن گفتن باز ایستد! نوشته سوزان کین به همه ی افرادی که تمایل به شناخت درون گرایی دارند، پیشنهاد می شود. در این کتاب قدرت و توانمندی افراد درون گرا مورد بررسی قرار می گیرد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد درون گرایی و خصوصیات افراد درون گرا صحبت کردیم. بنابر آنچه گفتیم، تفاوت درون گرایی و برون گرایی در نحوه دریافت انرژی از محیط است؛ درون گرایان تمرکز زیادی بر خودشان دارند و از تنها بودن با خودشان به اصطلاح شارژ می شود.

 شما درون گرا هستید یا برون گرا؟ ویژگی های اخلاقی شما چگونه است؟ لطفا نظرات، دیدگاه و تجربیات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

ارتباط بین تیپ شخصیتی و محترم بودن
ارتباط بین تیپ شخصیتی و لمس فیزیکی
ارتباط بین تیپ شخصیتی و خودکنترلی
ارتباط بین تیپ شخصیتی و جنبه احمقانه فرد
ارتباط بین تیپ شخصیتی و روابط معیوب
ارتباط بین تیپ شخصیتی و جدی بودن
مرد آلفا چیست؟ 10 نشانه شخصیتی یک مرد آلفا
شخصیت شناسی از روی چشم
شناخت شخصیت افراد با گروه خونی
شناخت شخصیت از روی قد

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • درون گرایی چیست؟

    • درون گرایی یک ویژگی شخصیتی است و نقطه مقابل برون گرایی می باشد.
  • ویژگی های یک فرد درون گرا چیست؟

    • تمایل به تنهایی، سکوت، معاشرت با دوستان اندک اما صمیمی برخی از ویژگی های یک فرد درون گرا می باشد.
  • آیا می توان درونگرایی را در کودکان تشخیص داد؟

    • بله! ما از بدو تولد یا درون گرا به دنیا می آییم یا برون گرا؛ بنابراین کودکان هم می توانند درون گرا باشند و با توجه به برخی ویژگی ها می توان متوجه این موضوع شد.
  • انواع درون گرایی چیست؟

    • درون گرای اجتماعی، مضطرب، متفکر و خوددار برخی از انواع درونگرایی می باشد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

27 تیر 1401 05:58

عالی و بسیار کاربردی بود . ممنون 🌹.

02 تیر 1401 18:19

ممنون استفاده کردم

30 خرداد 1401 14:07

کاش همه نسبت به ویژگی های افراد درون گرا و برون گراها شناخت پیدا کنند تا بهتر همدیگرو درک کنند.

29 خرداد 1401 15:58

عاشق آدم های درون گرام. پیچیده ان. و به این زودی قابل کشف نیستن. دنیای درون شون از دنیای بیرون شون هزاران برابر بزرگ ترههههه