ارتباط بین تیپ شخصیتی و جدی بودن
در این مقاله می خواهیم به ارتباط بین تیپ شخصیتی و جدی بودن بپردازیم. در حالی که بعضی از افراد میدانند که چگونه همه مسائل را برای خودشان کم اهمیت جلوه دهند و حتی گاهی به خودشان بخندند، عدهای دیگر ممکن است مسائل را خیلی جدی بگیرند. گاهی اوقات نمی خواهند در لحظه آن مسئله را رها کنند و یا ممکن است که نخواهند فرد احمقی تلقی شوند.
در اینجا می بینید که بر اساس تیپ شخصیتیتان چقدر مسائل خودتان را جدی میگیرید. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب، به شرح زیر است:
تیپ های شخصیتی و جدی بودن
تیپ شخصیتی INFJ
- INFJ ها در ظاهر خودشان را جدی میگیرند، اما در حقیقت این طور نیست. آنها میتوانند در شرایطی که لازم باشد جدی باشند، اما این بدان معنی نیست که آدمهای بد قلقی هستند.
- INFJ ها معمولا مستعد تحقیر خودشان هستند، پس مطمئنا خودشان را خیلی جدی نمیگیرند.
- INFJ ها گاهی اوقات متناقض هستند! نسبت به خودشان سختگیرند اما میخواهند برای دیگران عالی باشند! اما در عین حال خودشان را خیلی جدی نمیگیرند.
- می دانند که باید گاهی یک قدم به عقب برگردند و زندگی را بدون داشتن ساختاری ثابت تجربه کنند.
تیپ شخصیتی ENFJ
- ENFJ ها خودشان را تا حدودی جدی میگیرند، اما این تنها در زمانی صدق میکند که روی چیزی تمرکز میکنند.
- ENFJ ها میدانند چه زمانی برای انجام کارها، جدی باشند درحالیکه شخصیت آنها جنبه دیگری نیز دارد.
- آنها میدانند در مواقعی که نیاز است چگونه سرزنده تر باشند و یا در غم و اندوه فرو بروند.
- ENFJ ها نیازی ندارند که همیشه خودشان را جدی بگیرند، به خصوص وقتی در کنار افرادی هستند که میتوانند به آنها اعتماد و تکیه کنند.
تیپ شخصیتی INFP
- INFP ها به ندرت خودشان را جدی میگیرند، به ویژه در زمانی که در کنار افرادی هستند که به آنها اعتماد دارند.
- آنها از سرزنده بودن و حتی کمی خود خوری در شرایط مناسب لذت می برند.
- INFP ها نیازی ندارند که همیشه خودشان را جدی بگیرند، فقط میخواهند مطمئن شوند که دیگران در زمان صمیمیت به آنها توجه میکنند.
- INFP ها خلقیات درونی قوی ای دارند و این موضوع میتواند آنها را خیلی جدی جلوه دهد، به ویژه هنگامی که دیگران تلاش میکنند تا چیز مهمی را برای آنها بیان کنند.
تیپ شخصیتی ENFP
- ENFP ها در بیشتر مواقع خودشان را خیلی جدی نمیگیرند و میتوانند در کمال آرامش خودشان را تحقیر کنند.
- آنها از بودن در کنار افرادی که نمیتوانند یک قدم به عقب بروند و همیشه مسائل را خیلی جدی میگیرند، لذت نمیبرند.
- بودن در کنار این دسته افراد می تواند ENFPها را آزار دهد و تا حدی که ممکن است آن شخص را مسخره کنند.
- در بیشتر مواقع، ENFP ها واقعا خودشان را جدی نمیگیرند و بیشتر آنها مسائل را بر خودشان ترجیح میدهند.
تیپ شخصیتی INTJ
- INTJ ها می توانند از بیرون بسیار جدی به نظر برسند و در بسیاری از مواقع به نظر میرسد که خودشان را جدی می گیرند.
- برای INTJ مهم نیست که خودشان را جدی بگیرند یا خیر، تمرکز روی مسائل برایشان مهمتر است.
- INTJ ها میدانند چه زمانی باید جدی باشند و چه زمانی دیگر نیازی به جدیت ندارند و این کاملا به شرایط آنها بستگی دارد.
- آن ها همچنین رفتار متفاوتی را نسبت به افرادی که به آنها اعتماد ندارند نشان میدهند و به همین علت ممکن است که خود را جدی تر از آنچه واقعا وجود دارد نشان دهند، اما وقتی در کنار افرادی هستند که به آنها اعتماد دارند واضح است که خودشان را خیلی جدی نمیگیرند.
تیپ شخصیتی ENTJ
- گاهی ممکن است در ظاهر ENTJ ها خودشان را خیلی جدی بگیرند، اما این از دید افرادی است که آنها را به خوبی نمیشناسند (شناخت کافی از آنها ندارند).
- در ظاهر میتوانند نسبتا سختگیر و جدی به نظر برسند و به سختی روی انجام کارها به روش خودشان تمرکز کنند.
- ENTJها از نگاه اشتباه دیگران به خودشان ناراضی اند، به خصوص اگر این موضوع آنها را از دستیابی به اهدافشان باز دارد.
- وقتی در کنار افرادی هستند که به آنها اعتماد دارند اوضاع فرق میکند و جنبه دیگری از شخصیت آنها را آشکار می شود که چندان هم جدی نیست!
تیپ شخصیتی INTP
- ممکن است فکر کنید که INTP ها خودشان را خیلی جدی میگیرند، به خصوص زمانی که در کنار افرادی باشند که به آنها اعتماد کافی ندارند.
- INTP ها نگران این هستند که دیگران آنها را از چه دیدگاهی نگاه میکنند و بنابراین دوست ندارند کاری انجام دهند که اشتباه تلقی شود.
- در حالی که بعضی از INTP ها سرزنده اند و یا حتی خودشان را تحقیر میکنند، عدهای نیز میتوانند در مواقع خاصی خودشان را کمی بیش از حد جدی بگیرند. این موضوع از ترس از قضاوت شدن توسط دیگران ناشی میشود تا جایی که ممکن است مانع پیشرفت آنها شود.
تیپ شخصیتی ENTP
- ENTPها معمولا خودشان را خیلی جدی نمیگیرند، حداقل وقتی صحبت از زندگی به شیوه خودشان باشد! آنها از کمی سرزنده بودن و حتی کاوش در ابعاد مختلف خود و اطرافیانشان لذت میبرند.
- ENTP ها از تحقیر خود یا ریسک کردن که ممکن است برای دیگران کمی آزاردهنده باشد نمیترسند.
- ENTPها واقعا خودشان را خیلی جدی نمیگیرند، بنابراین دقیقا میدانند چه زمانی باید یک قدم به عقب برده و از دیدگاه سادهتری به مسائل نگاه کنند.
تیپ شخصیتی ISTJ
- ظاهرا ISTJ ها برخی اوقات خودشان را خیلی جدی میگیرند، چون بر روی پشتکار و تلاش تمرکز میکنند.
- دوست ندارند در مورد چیزهایی که برای آنها و عزیزانشان واقعا اهمیت دارد، آرامش به خرج دهند.
- ISTJ ها فشار زیادی متحمل میشوند تا بتوانند موفق شوند و همچنین خانواده خود را تامین کنند. این موضوع، جدی نگرفتن خودشان را برایشان چالش برانگیز میکند، به ویژه زمانی که برای انجام کاری تلاش میکنند و روی کار خود تمرکز کردهاند.
تیپ شخصیتی ESTJ
- گاهی اوقات ممکن است ESTJ ها در ظاهر خودشان را بیش از حد جدی بگیرند، چرا که به تلاش و پشتکار بسیار اهمیت میدهند.
- آنها میتوانند بیش از حد روی انجام کارها متمرکز شوند، به این دلیل که فشار زیادی برای موفقیت به خودشان وارد میکنند.این فشار روی ESTJ ها میتواند باعث شود که نسبتا جدی به نظر برسند.
- ESTJها تصویرشان برایشان بسیار مهم است، فقط به این دلیل که عزیزانشان آنها را میبینند و به آنها افتخار میکنند!
تیپ شخصیتی ISFJ
- در برخی مواقع در ظاهر، ISFJ ها خودشان را خیلی جدی میگیرند، اما این فقط به این دلیل است که چیزهای خاصی برای آنها اهمیت دارد.
- آنها میخواهند از عزیزان خود مراقبت کنند و برای انجام این کار سخت تلاش میکنند.
- آنها نمیخواهند دیگران به آنها نگاه نادرست داشته باشند. چون که تمرکز آنها بر روی مراقبت از عزیزانشان است، گاهی اوقات ممکن است خود را بیش از حد با رفتارهایشان جدی بگیرد.
تیپ شخصیتی ESFJ
- ESFJ ها شدیدا به مراقبت از عزیزان خود اهمیت میدهند، اما این موضوع گاهی اوقات می تواند باعث شود که افراد فکر کنند که آنها خود را بیش از حد جدی میگیرند.
- اغلب اوقات ESFJ ها سرزنده هستند و اصلا خودشان را جدی نمیگیرند. بر مسائلی که برایشان مهم است تمرکز میکنند.
- مراقبت از دیگران میتواند فشار زیادی بر آنها وارد کند.
- این فشار میتواند ESFJ را تحت فشارهای زیادی قرار دهد، که میتواند باعث شود تا این گونه به نظر برسد که آنها خودشان را خیلی جدی میگیرند.
تیپ شخصیتی ISTP
- ISTP ها نه تنها خودشان را خیلی جدی نمیگیرند بلکه از افرادی که این کار را نمیکنند نیز تا حدودی ناراحت میشوند.
- ISTP ها برای یادگیری چیزهای جدید ارزش قائل هستند، اما این بدان معنا نیست که آنها نمیتوانند خوش بگذرانند.
- ISTPها افراد منطقی و واقع گرایی هستند، اما دانش آنها فقط باعث کمتر جدی گرفتن خودشان میشود.
- آنها در لحظه زندگی می کنند و به جای تمرکز بر چیزهایی که آنها را عقب نگه می دارد به دنبال چیزهایی هستند که از آن لذت میبرند.
تیپ شخصیتی ESTP
- ESTP ها اغلب مواقع خودشان را خیلی جدی نمیگیرند، چرا که از زندگی در لحظه لذت میبرند.
- ESTPها میخواهند به دنبال چیزهایی باشند که بتواند آنها را راضی کند.
- آنها دوست ندارند خودشان را خیلی جدی بگیرند، چون ممکن است حس لذت خوب و واقعی را از آنها بگیرد.
- ESTP ها توانایی این را دارند که کمی جدی و قوی باشند، اما در بیشتر موارد ترجیح می دهند چیزهایی را که برایشان احساس شادی میآورد جذب کنند.
تیپ شخصیتی ISFP
- ISFP ها دوست ندارند خیلی خودشان را جدی بگیرند، زیرا از تجربه چیزهای جدید و زندگی در لحظه لذت میبرند.
- آنها دوست دارند از قلب شان پیروی کنند و کاری را که به نظر درست است انجام دهند، و نمیخواهند همیشه خودشان را جدی بگیرند.
- یکی از جنبههای ISFP ها این است که کمی جدی و قوی به نظر میرسند، اما وقتی که از یک باور اخلاقی پیروی میکنند دوست دارند که بسیار محکم روی آن باور بایستند.
تیپ شخصیتی ESFP
- ESFP ها در زندگی خود در جستجوی شادی و انجام کارهایی هستند که در لحظه احساس خوبی را تجربه کنند.آنها قلب بزرگی دارند و به دنبال آنچه که بیش از همه چیز در زندگی میخواهند میروند.
- در عین حال که ESFP ها به احترام عزیزانشان نسبت به خودشان اهمیتیدهند، اما هنوز دوست ندارند خودشان را خیلی جدی بگیرند.
- آنها بیشتر بر روی تفریح و انجام هر کاری که در آن لحظه احساس خوبی به آنها بدهد تمرکز میکنند.
- آنها دوست ندارند کسی باشند که همیشه خودش را خیلی جدی جلوه میدهد، زیرا این مسئله در اکثر مواقع برایشان تا حدودی کسلکننده به نظر میرسد.
آیا جدی بودن خوب است؟
پاسخ این سوال یک پاسخ کلی و نسبی است؛ جدی بودن همانند دیگر ویژگی ها و صفات اخلاقی است. برخی افراد به صورت ذاتی دارای این ویژگی هستند و برخی جدیت کمتری دارند. جدیت باعث تاثیر گذاری و نفوذ پذیری بیشتر در افراد می شود. جدیت در ظاهر برخی افراد کاملا مشخص و در ظاهر برخی دیگر به هیچ عنوان وجود ندارد.
برخی افراد شوخ طبعی بیشتری دارند و در برخی اوقات جدی می شوند و برخی افراد جدی در مواقع لزوم شوخ طبعی را ترجیح می دهند. به طور کلی جدی بودن خوب است اما به اندازه! نه جدیت کم خوب است و نه جدیت زیاد؛ بهترین چیز حفظ تعادل در جدیت است.
راهکارهای کاهش جدی بودن
به منظور کاهش جدی بودن می توانید شوخ طبعی را تمرین کنید؛ شوخ طبعی در رفتار و گفتار از جدیت شما کم تر می کند. در برخورد با دوستان، همکاران کمی شوخ طبع باشید و با دیگران شوخی کنید. در بحث های دوستانه شرکت کنید و سعی کنید همراه شوخی و خنده های دیگران شوید.
همچنین، پا فراتر نهادن از چارچوب های سخت و ساختارهای پیچیده و ارتقای انعطاف پذیری از جدیت شما کمک می کند.
راهکارهای افزایش جدی بودن
اگر دوست دارید جدی بودن را تمرین کنید تا اثرگذاری بیشتری بردیگران داشته باشید و احترام بیشتری از دیگران کسب کنید، فقط کافی است به برخی راهکارها توجه داشته باشید. برخی از راهکارهایی که به افزایش جدیت کمک می کنند، شامل موارد زیر می شود:
- حضور به موقع در قرار ملاقات؛ سعی کنید اگر قرار است جایی بروید یا در محل ملاقاتی حاضر شوید، به موقع و سر زمان مقرر در جلسه حاضر شوید.
- اعتماد به نفس خود را تقویت کنید؛ یکی از راهکارهایی که باعث جدی تر دیده شدن شما می شود، افزایش اعتماد به نفس است و متکی به خود بودن است.
- به موقع حرف بزنید و به موقع سکوت کنید؛ به عنوان یک فرد جدی باید بدانید، چه موقع صحبت کنید و چه زمانی سکوت کنید. وقتی حرفی برای گفتن ندارید و یا فکر می کنید، دانش شما کافی نیست، بهتر است سکوت کنید.
- توجه به زبان بدن؛ برای جدی بودن باید به زبان بدن خود توجه کنید؛ طرز راه رفتن، نشستن، قرار دادن پاها روی هم و... توجه کنید.
- آمادگی خود را حفظ کنید؛ قبل از اینکه در جایی حضور پیدا کنید، آمادگی خود را بالا ببرید و خودتان را برای حضور در آن شرایط آماده کنید.
- فروتنی خود را حفظ کنید؛ اگر جایگاه بالایی دارید و در موقعیت اجتماعی خوبی قرار دارید سعی کنید همیشه متواضع باشید، غرور و تکبر را با جدیت اشتباه نکنید.
جمع بندی ای سنج
در این مقاله در مورد ارتباط بین تیپ شخصیتی و جدی بودن با توجه به تست MBTI بحث کردیم. همانطور که گفته شد هر فردی براساس تیپ شخصیتی ای که دارد، مسائل و اتفاقات اطرافش را به نسبتی جدی می گیرد.
در حقیقت هر فردی با توجه به تیپ شخصیتی خود میزان متفاوتی از جدیت را از خود نشان می دهد. بنابراین در مطالب فوق به بررسی هر یک از 16 تیپ شخصیتی پرداخته شد، تا مشخص شود که میزان جدی بودن هر فرد براساس تیپ شخصیتی اش، چگونه است.
آیا براساس تیپ شخصیتی تان، مطالب فوق با رفتارهای شما هماهنگ هستند؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
اصطلاحات مهم این مقاله
سوالات متداول
-
آیا جدی بودن خوب است؟
- جدی بودن در حد تعادل یعنی نه کم و نه زیاد، خوب است.
-
برای افزایش جدیت چه کنیم؟
- اگر می خواهید جدیت خود را افزایش دهید، اعتماد به نفس خود را تقویت کنید، سر موقع در موقعیت های مختلف حاضر شوید و...
-
برای کاهش جدیت چه می توان کرد؟
- یکی از کارهایی که می توان به منظور کاهش جدیت انجام داد، شوخ طبعی و شوخی به اندازه با دیگران است.