تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
ایگو چیست؟ تعریف و کاربرد ایگو به زبان ساده مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 28 آبان 1401 مدت مطالعه: 5 دقیقه

ایگو چیست؟ تعریف و کاربرد ایگو به زبان ساده

ایگو به تعریف هر فرد از خودش و شناختی که از خودش به عنوان یک انسان دارد بر می گردد و به همین خاطر ایگوی هر فرد می تواند با دیگری می تواند متفاوت باشد. نام دیگر ایگو، من است که توسط فروید مطرح شده است. در ادامه به توضیح مفصل این واژه میپردازیم.

ایگو! اصطلاحی نام آشنا برای دانشجویان رشته روان شناسی، روان شناسان و روان پزشکان و هر فرد دیگری که به نوعی با علم روان شناسی در ارتباط است! امروزه علاوه بر افراد مرتبط با علم روان شناسی، مردم عادی هم از این اصطلاح در زندگی روزمره خود استفاده می کنند.

اما آیا معنای این اصطلاح میان عموم مردم با آنچه روان شناسان می گویند، یکسان است؟ ایگو ضمیر آگاه و بخشی از هویت هر فرد است؛ ایگو "خود" خودمان است. یعنی چه؟

در این مقاله در مورد، ایگو، تعریف و کاربرد آن به زبان ساده صحبت خواهیم کرد. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

ایگو (ego) چیست؟

ایگو اصطلاحی است که اشاره به یکی از سه ساختار شخصیتی که توسط فروید مطرح شد، دارد. ایگو سطح دوم شخصیت بوده و به معنای من می باشد. خود مترادف کلمه ایگو می باشد.

ایگو چیست

معنی و تعریف کلمه ایگو در روانشناسی

پدر علم روانکاوی، زیگموند فروید ساختار شخصیتی را به سه بخش نهاد، من و فرامن تقسیم کرد. بخش "من" شخصیت همان ایگویی است که ما از آن سخن می گوییم. ایگو در نظریه روانکاوی، بخشی از شخصیت انسان است که به عنوان خود یا من شناخته می شود و از طریق ادراک با دنیای بیرونی در ارتباط است.
ایگو بخشی از شخصیت بوده که با واقعیت در ارتباط است؛ این بخش موارد مختلف را ارزیابی و برنامه ریزی می کند و بر اساس واقعیت با دنیای بیرونی در ارتباط است.

بد نیست اشاره کنیم که بخش نهاد که به آن اید گفته می شود لذت طلب بوده و تمایل به ارضای نیازها به صورت فوری و بدون در نظر گرفتن پیامد ها دارد؛ از طرف دیگر بخش فرامن که به آن سوپر ایگو گفته می شود با وجدان و عوامل اخلاقی در ارتباط بوده و ایگو واسط میان این دو ساختار شخصیتی بوده و سعی می کند نیازهای نهاد لذت طلب را تعدیل و به خواسته های فرامن وجدانی به بهترین صورت پاسخ دهد.

تعریف رایج کلمه ایگو در میان مردم چیست؟

ایگو در میان عموم افراد جامعه به معنای عزت نفس یا خود مهم پنداری است؛ مردم به کسانی که بیش از حد به خودشان فکر می کنند می گویند که ایگوی بزرگی دارد! یا فردی که خودش را مهم تر و بهتر از دیگران می داند را ایگومانیاک می گویند.

ایگومانیاک به معنای خودخواهی یا خودمحوری است!

مترادف کلمه ایگو

برخی کلماتی که مترادف ایگو در نظر گرفته شده است، شامل موارد زیر می شود:

  • خودبینی؛ خودبینی صفتی است که برای افراد خودبین و کسانی که شیفته خود و ظاهرشان هستند، گفته می شود. افراد خودبین نسبت به دستاوردها، موفقیت ها و توانایی های خود احساس غرور بیش از اندازه دارند.
  • فخرفروشی؛ جاه طلبی، اغراق بیش از اندازه، تعریف کردن از خود و جدی گرفتن بیش از اندازه خود، به معنای فخر فروشی است.
  • خودپسندی؛ رضایت از خود یا از خودراضی بودن به طوری که منجر به آسیب دیدن و عصبانی شدن دیگران می شود.
  • برتری؛ افرادی که علی رغم داشتن توانایی یا شایستگی خاص، خود را برتر و شایسته تر از دیگران می دانند.
  • خودمهم پنداری؛ فردی که خودش را مهم می داند به طور اغراق آمیزی به توانایی ها، ویژگی های خود اهمیت داده و دیگران را بی ارزش می پندارند و ممکن است آن ها را تحقیر یا سرزنش کنند.
  • تکبر؛ فردی که متکبر است، رفتار مستبدانه ای دارد، از دیگران انتظار دارد به او احترام بگذارند اما خود احترامی برای دیگران قائل نیست. متکبران دوست دارند کنترل موقعیت را در دست بگیرند و بدون در نظر گرفتن دیگران، نظرات خود را به آن ها تحمیل کنند.
  • غرور؛ غرور بیش از اندازه به معنای، عزت نفس بیش از اندازه، عالی پنداشتن خود، عاشق خود بودن و خودشیفتگی است. کسانی که درگیر غرور بیش از اندازه می باشند، فانتزی های اغراق آمیزی در مورد موفقیت هایشان دارند، خودشان را لایق بهترین ها می دانند و همدلی آن ها با دیگران پایین است.
  • خودخواهی (Egoism)؛ اگر بخواهیم خودخواهی را از دیدگاه فلسفی تعریف کنیم باید آن را یک رفتار اخلاقی در انسان که بر مبنای تامین منافع خود می باشد، تعریف کنیم. واقعیت این است که مراقبت از خود مهم و همیشه در اولویت است اما خودخواهی بیش از اندازه به طوری که دیگران را نادیده بگیریم، اشتباه است.
  • خودستایی (Egotism)؛ خودستایی را مترادف با ایگوی بزرگ در نظر گرفته اند. فردی که دچار خودستایی است دائما از خودش صحبت می کند و بر این باور است که از دیگران مهم تر و برتر است.
  • خودمحوری (Egocentrism)؛ خودمحوری توسط ژان پیاژه روان شناس معروف برای توصیف ناتوانی کودکان در درک این مسئله که همه افراد دنیا را با زاویه دید آن ها می ببیند، به کار برده شده است. دیوید الکایند، خودمحوری را در مورد جوانان و برای توصیف این مسئله که آن ها روی خودشان تمرکز بیشتری دارند، به کار برده است.
    اما در معنای متداول، فکر کردن به این موضوع که جهان حول محور خود فرد می چرخد، خودمحوری است.

انواع ایگو

اریک برن روان شناسی است که ایگو را به سه بخش تقسیم کرد؛ از نظر او انواع ایگو شامل:

  • ایگو کودکی
  • ایگو بزرگسالی
  • ایگو زمان حال است.

ایگو کودکی شامل تجربیات ما در دوره کودکی و هر آنچه که در گذشته رخ داده است، می شود. ایگوی بزرگسالی اتفاقاتی است که در در روزمره و در سنین بزرگسالی تجربه می کنیم و پل میان ایگو کودکی و ایگو بزرگسالی ایگو زمان حال است.

ایگوی زمان حال مهم ترین نوع ایگو و شامل هر گونه اتفاقی می شود که از گذشته تا به امروز تجربه کرده ایم و از دیگران آموخته ایم.

انواع ایگو

روانشناسی ایگو چیست؟

روان شناسی ایگو که به روان شناسی خود نیز شناخته می شود، شاخه ای از علم روان شناسی بوده که بر ایگو و اختلالات مرتبط با آن در ارتباط است. آنا فروید، لکان، هارتمن، کوهوت، ملانی کلاین و ... از جمله روان شناسان ایگو می باشند.

نحوه تشخیص ایگو

یکی از راهکارهایی که به وسیله آن می توانیم ایگو را تشخیص دهیم، شناسایی و دنبال کردن واکنش های عاطفی است.

واکنش هایی مانند عصبانی شدن از دیگران، تجربه احساس ناامنی در موقعیت های مختلف، تجربه احساس حسادت، تمایل به تاثیرگذاری بر دیگران و ... می تواند به تشخیص ایگو کمک کند.

روش تشخیص سالم بودن یا سالم نبودن ایگو

اگر برایتان سوال است که آیا می توان ایگوی سالم را از ایگوی غیر سالم تشخیص داد، باید بگوییم بله! تشخیص ایگوی سالم از غیر سالم در روان شناسی ایگو کاملا ممکن است!

فردی که ایگوی سالم داشته باشد، درک درستی از خود بر مبنای واقعیت دارد اما بالعکس فردی که ایگوی ناسالم دارد، درگیر دیدگاهی غیرواقع بینانه از خود بوده و خود را بهتر یا بدتر از آنچه واقعا هست، می بیند؛ یعنی؟ فرد ممکن است دچار خودشیفتگی یا افسردگی شود.

فردی که ایگوی سالم دارد، چه؟ این فرد روحیه و انگیزه بالایی دارد، ادراک درستی از موفقیت ها و توانایی هایش دارد و در مقابل چالش های زندگی آماده هستند.

احترام به حقوق دیگران، همدلی با آن ها و احترام به نظرات آن ها از دیگر ویژگی های افراد با ایگوی سالم است.

ایگو در کودکی یا در اثر تجربه رویدادهای آسیب زا می تواند دچار آسیب یا ضعف شود؛ روان درمانی به تقویت ایگو و کاهش مشکلات مرتبط با ایگو کمک می کند.

آیا ایگو غیر قابل اعتماد و خود شیفته است؟

معمولا اصطلاح ایگو با خودبینی همراه می شود؛ از این اصطلاح برای توصیف فردی که فکر می کند از دیگران بهتر است، استفاده می شود. البته این توصیف کاملی از ایگو نیست!

لازم است بدانید عزت نفس مثبت و منفی به شکل گیری ایگو کمک می کند؛ عزت نفس مثبت از باورهای مثبت ما به خود و عزت نفس منفی از باورهای منفی ما به خودمان به دست می آید.

احساس منفی در مورد خود به عزت نفس آسیب می زند و باعث ناامنی، بی ارزشی و بی کفایتی می شود.

تفاوت سلف و ایگو چیست؟

مهم ترین تفاوت میان سلف و ایگو از دیدگاه این دو به فرد ناشی می شود؛ ایگو باوری است که در مورد خود داریم اما سلف خود واقعی و همان چیزی است که هستیم.

ایگو در روانکاوی فروید

از نظر فروید، شخصیت دارای 3 ساختار: نهاد، من و فرامن است. بخش من شخصیت همان ایگو است. ایگو واقع بین است و مسئولیت برخورد با واقعیت را بر عهده دارد. ایگو میان خواسته های غیر منطقی نهاد و خواسته های اخلاقی فرامن تعادل ایجاد می کند.

ایگو که از توسعه نهاد شکل می گیرد، سعی می کند روش هایی را انتخاب کند که در دنیای واقعی قابل قبول باشد. ایگو تنش هایی که از برآورده نشدن خواسته ها به وجود می آید را خنثی می کند و سعی می کند دیدگاهی واقع بینانه از جهان هستی به نهاد نشان دهد.

ایگو در <strong class='view_keyword' data-description='مطالعه علمی ذهن و چگونگی تأثیر آن بر رفتار' onclick='view_tooltip(this)' >روانشناسی</strong> فروید

ایگو چگونه مانع دستیابی به اهداف می شود؟

زمانی که ایگو از حد تعادل خارج شود، مانع بزرگی بر سر اهداف خواهد بود. ایگو غیر متعادل زمانی مانع رسیدن به اهداف می شود که ما به هنگام کسب دستاوردهای مختلف احساس غرور کنیم و دیگر به فکر به دست آوردن اهداف بلند مدت خود نباشیم؛ در نتیجه شکست خواهیم خورد.
از دیگر سو، زمانی که از پذیرفتن مسئولیت اجتناب کنیم و بر اهداف خود تمرکز نکنیم، ایگو ما را از مسیر رسیدن به اهداف دور می کند.

راه های رهایی از ایگو

اگر می خواهید از ایگو رها شوید لازم نیست با آن بجنگید! مبارزه با ایگو خشم، نفرت و عصبانیت به همراه دارد اما زمانی که ایگو را به حال خود رها کنید، به تدریج او را از خود دور کرده و جایی را برای عشق حقیقی باز خواهید کرد.

افکار شخصی ایگو را تقویت می کند و به قوی شدن ایگو دامن می زند، پس اولین گام در رها شدن از ایگو جدا شدن از افکار شخصی است. باورهای نادرست خود را اصلاح کنید و بدانید رها شدن از ایگو یک فرآیند پیوسته است که به زمان نیاز دارد.

هفت ایگوی اصلی

هفت ایگوی اصلی عبارت اند از:

  • غرور
  • طمع
  • شهوت
  • خشم
  • شکم پرستی
  • حسادت
  • تنبلی

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد ایگو، تعاریف و کاربرد آن صحبت کردیم. اصطلاح ایگو برای اولین بار توسط پدر علم روانکاوی، زیگموند فروید مطرح شد؛ او برای شخصیت سه بخش در نظر گرفت که ایگو، بخش دوم آن می باشد.

ایگو با واقعیت در ارتباط بوده و با خودمحوری، خودستایی و خودخواهی در ارتباط است.

آیا مطلب فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

 
 

 

 

پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
مهرطلبی چیست | ویژگی‌های افراد مهرطلب
رفتار مناسب با کودک لجباز چیست؟
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
انواع اعتماد به نفس کدام است | بهترین نوع اعتماد به نفس
تفاوت خشم و پرخاشگری چیست؟

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • ایگو چیست؟

    • ایگو اصطلاحی است که اشاره به یکی از سه ساختار شخصیتی که توسط فروید مطرح شد، دارد. ایگو سطح دوم شخصیت بوده و به معنای من می باشد. خود مترادف کلمه ایگو می باشد.
  • مردم ایگو را چگونه تعریف می کنند؟

    • ایگو در میان عموم افراد جامعه به معنای عزت نفس یا خود مهم پنداری است؛ مردم به کسانی که بیش از حد به خودشان فکر می کنند می گویند که ایگوی بزرگی دارد! یا فردی که خودش را مهم تر و بهتر از دیگران می داند را ایگومانیاک می گویند. ایگومانیاک به معنای خودخواهی یا خودمحوری است!
  • کلمات مترادف ایگو کدام است؟

    • غرور، تکبر، خودبینی، خودشیفتگی، برتری، خود مهم پنداری و....
  • انواع ایگو کدام است؟

    • ایگوی زمان گذشته، ایگو بزرگسالی و ایگو زمان حال
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

28 شهریور 1402 20:53

عالی بود کاش کمی هم در باب اینکه ایگو واسطه ای آگاهانه میباشد مطلب قرار میدادین