تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
آناتیدافوبیا (اردک هراسی) چیست؟ مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 03 مهر 1400 مدت مطالعه: 3 دقیقه

آناتیدافوبیا (اردک هراسی) چیست؟

آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که از حیوانی بترسید و این ترس شما تبدیل به نوعی ترس مرضی و غیر منطقی شود؟

در این مقاله قصد بررسی یکی از این ترس ها، تحت عنوان، آناتیدافوبیا (اردک هراسی) را داریم.

آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

آناتیدافوبیا چیست؟

فوبیا نوعی اختلال در دسته ی اختلالات اضطرابی می باشد که، با ترس شدید و غیرمنطقی از یک موقعیت یا یک شی تعریف می شود.

فوبیا یکی از شایع ترین انواع اختلالات روانی است.

به گفته ی موسسه ملی سلامت روان، 12.5 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده در دوره ای از زندگی خود دچار نوعی هراس یا همان فوبیا می شوند.

یکی از انواع فوبیا که به تازگی در مجلات و وب سایت های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، آناتیدا فوبیا یا همان اردک هراسی است.

این نوع از فوبیا یه عنوان یک تشخیص قطعی روانشناختی، به کار نمی رود.

آناتیدافوبیا برای اولین بار در کتاب کمیک گری لارسون آمده است و به اینگونه تعریف می شود:"اردک هراسی موقعیتی یا ترسی است که شما فکر می کنید در جایی و یا موقعیتی، اردکی شما را زیر نظر دارد".

این تعریف با یک تصویر نقاشی گونه همراه بود؛ تصویری که مردی را در دفتر خود تنها نشان می داد، در حالی که یک اردک از آن طرف خیابان مشغول تماشای او بود.

هدف از بیان موقعیت فوبیک و یا فوبیا این است که، هر شی ای می تواند منشا ترس شود.

از زمانی که این مفهوم برای اولین بار توسط لارسون مطرح شد، این اصطلاح آناتیدافوبیا نیز میان عموم افراد رایج شد و مورد استفاده قرار گرفت. در حال حاضر، اردک هراسی نوعی فوبیا شناخته می شود.

اگر یک جستجوی کوتاه در اینترنت داشته باشید، متوجه می شوید که بسیاری از سایت ها، آناتیدافوبیا را به صورت خاص همانطور که لارسون گفته بود، ترس از اردک معنا کرده اند که البته می توان گفت که شاید این برچسب گذاری اشتباه باشد.

بیشتر بدانید

اصطلاح آناتیدافوبیا از نام بیولوژیکی پرندگان آبی که شامل غاز ها و اردک ها می شوند ( آناتیدا) و فوبیا که کلمه ای یونانی برای ترس است، گرفته شده است.

ممکن است که آناتیدافوبیا به عنوان ترسی رسمی و علمی تشخیص گذاری نشود اما این عدم تشخیص گذاری به معنای این است که، هراس از اردک و یا غازها وجود ندارد

. لازم است بدانید ترس از پرندگان که به عنوان ارنیتوفوبیا هم شناخته می شود، نوعی ترس و هراس واقعی می باشد. در واقع، ترس حقیقی از اردک ها و غازها به عنوان نوعی پرنده هراسی توصیف می شود.

ارنیتوفوبیا نوعی حیوان هراسی است. برخی از افراد مبتلا به این نوع از فوبیا ممکن است از انواع پرندگان بترسند، در حالی که برخی دیگر فقط از نوع خاصی از پرندگان مانند پرندگان دریایی، پرندگان شکاری یا پرندگان گرمسیری می ترسند.

مانند دیگر انواع فوبیاهای حیوانات، این ترس اغلب ناشی از برخورد منفی با شی ای  ترسناک است و در این مورد شی ترسناک همان اردک یا غاز است.

به عنوان مثال، اگر زمانی که در طبیعت هستید، توسط یک دسته اردک احاطه شوید و یا غازی شما را گاز بگیرد و تحت تعقیب و یا مورد حمله ی این حیوانات قرار بگیرید، ممکن است این اتفاق موجب ترس از این حیوان و یا حیوانات دیگر در دفعات بعدی در شما شود.

نشانه های اردک هراسی

وقتی افراد با منبع ترسشان روبرو می شوند، احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارند. علائم شایع در هنگام ترس عبارت اند از:

درد قفسه سینه
لرز
گیجی
سرگیجه
حالت تهوع
تنفس سریع و ضربان قلب
تکان دادن دست و پا
ناراحتی معده و یا دل درد
عرق کردن

در اینجور مواقع ممکن است که فرد برای کنار آمدن با منبع ترس خود تلاش بسیاری کنند و حتی عملکرد روزانه شان هم با مشکلاتی همراه شوند.

فرد ممکن است از مکان های خاصی که ممکن است با ترس خود رو به رو شود، اجتناب کند یا حتی برای جلوگیری از برخورد با شیئی که از آن می ترسد، خانه خود را ترک کند.

در برخی موارد، افراد نیز ممکن است دچار حمله پانیک شوند. در زمان تجربه حمله پانیک فرد ممکن است حالت آشفتگی بدی را تجربه کند و احساسی مانند اینکه ممکن است هر آن بمیرد، داشته باشد.

راه های مقابله با اردک هراسی

اگر از اردک و یا انواع دیگر حیوانات می ترسید و این ترس حالت مرضی در شما دارد، برای کاهش اضطراب و مقابله با ترس خود می توانید از چندین راهکار ساده اما کارآمد استفاده کنید.

تمرینات تنفسی را انجام دهید

 اینکه بدانید چگونه می توانید هنگام احساس اضطراب خود را آرام کنید، بخش مهمی از مقابله با ترس است. تنفس آرام و عمیق  به بدن شما اجازه می دهد به حالت آرام تری بازگردد و می تواند راهی کمک کننده برای شما باشد.

یک صحنه آرامش بخش را برای خود ترسیم و تجسم کنید

در مواقع ترس به چیزی فکر کنید که به شما کمک می کند احساس آرامش کنید، خواه این موقعیت استراحت در ساحل آفتابی یا تماشای فیلم و سریال مورد علاقه تان در تلویزیون باشد.

سعی کنید حواس خود را پرت کنید

 به پیاده روی بروید، به موسیقی گوش دهید یا ذهن خود را بر روی چیز دیگری که به شما کمک می کند از فکرتان از ترسیدن منحرف شود، فکر کنید.

به تمرین ادامه دهید

 هرچه بیشتر بتوانید استراتژی های آرامش بخشی را برای مقابله با ترس اتخاذ کنید، بهتر می توانید در مواجهه با منبع اضطراب خود به حالت آرامش برسید.

فوبیای شما ممکن است به طور کامل از بین نرود، اما حداقل زندگی با آن برای شما آسان تر خواهد بود.

افکار خود را به چالش بکشید

 وقتی در الگوهای فکری که باعث ایجاد ترس  در شما می شوند گیر افتادید، آن افکار را به طور فعال به چالش بکشید.

از خود بپرسید که آیا این ترس ها و افکار واقع بینانه هستند؟

سعی کنید این افکار را با افکار مفیدتری جایگزین کنید، یا حتی روی افکار مثبت تمرکز کنید تا به شما در گذراندن دوره های اضطراب کمک کند.

توجه

اگر ترس شما آنقدر شدید است که زندگی روزمره شما را مختل کرده است و اگر این ترس بیش از شش ماه در شما وجود دارد و باعث ناراحتی قابل توجهی شده است، باید به دنبال درمان باشید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد آناتیدافوبیا (اردک هراسی) صحبت کردیم.

آناتیدافوبیا ممکن است یک هراس واقعی یا شناخته شده نباشد، اما این بدان معنا نیست که ترس از اردک یا غاز یک مسئله جدی نیست.

در صورت مشاهده ی هرگونه علائم فوبیای خاص، نباید علائم خود را نادیده بگیرید، با یک متخصص صحبت کنید و راه های درمانی مناسبی را اتخاذ کنید.

آیا شما هم به آناتیدافوبیا مبتلا هستید؟ برای درمان این فوبیا چه اقداماتی انجام داده اید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما درمیان بگذارید.

اختلال تعادل چیست | علائم و بهترین روش‌های درمان
فوت فتیش چیست | انواع و راه های درمان
بهترین روش های کنترل عصبانیت
شوک روانی چیست | بررسی علائم و راه‌های درمان
اسکیزوفرنی چیست | علل، علائم و روش‌های درمان
تروما چیست | انواع و راه درمان
جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید