تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
کارما چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ مدت مطالعه: 9 دقیقه
ای سنج 30 دی 1400 مدت مطالعه: 9 دقیقه

کارما چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟

حتما شنیده اید که می گویند هر عملی یک عکس العملی دارد؛ اگر خوبی کنید، خوبی می بینید و اگر به دیگران بدی کردید، چیزی جز بدی نخواهید دید. شاید شما هم تجربه یک اتفاق منفی و ناخوشایند را داشته باشید و با خود بگویید من چه کار بدی کرده ام که مستحق این اتفاق هستم؟

به نظر شما، علت تمام این اتفاقات چیست؟

اگر فکر می کنید، قانون کارما پاسخ این سوال است، حدس شما درست است! در این مقاله قرار است یک بررسی کلی در مورد، کارما و چگونگی تاثیر آن در زندگی داشته باشیم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

در این مقاله سعی داریم، کارما و هر آنچه که به آن مربوط است را با زبانی ساده برای شما توضیح دهیم؛ پس  در ادامه با ما همراه شوید:

کارما چیست؟

اگر بخواهیم قبل از توضیح، این کلمه را ریشه یابی کنیم، باید بدانید کارما کلمه ای از زبان سانسکریت است که به معنای "عمل" می باشد. کارما در ادیانی همچون هندوئیسم و بودائیسم، یک مفهوم مورد توجه و مهم می باشد.

البته در فرهنگ غرب، نظرات منفی و مثبتی در مورد کارما وجود دارد؛ عده ای به کارما باور دارند و عده ای دیگر این قانون را به کلی نقض می کنند.

کارما در مذاهب و ادیان مختلف، معنای متفاوتی دارد اما به صورت کلی، کارما نشان دهنده ی یک چرخه علت و معلولی است؛ می پرسید یعنی چه؟

خیلی ساده بخواهیم بگوییم یعنی، هر عملی که در این زندگی انجام دهیم، تاثیر خودش را بر زندگی ما در آینده خواهد گذاشت، به عبارت دیگر، هرچه کنی به خود کنی، گر همه نیک و بد کنی!

کارما علاوه بر اعمال، در مورد گفتار و افکار ما صادق است و جالب است بدانید در مورد دستوراتی که به دیگران در مورد اجرای اعمال مد نظرمان می دهیم نیز صدق می کند؛.

 ممکن است شما خودتان مستقیم عمل ناپسندی را انجام ندهید اما زمانی که از یک فرد بخواهید این کار را برای شما انجام دهد، حتی در صورتی که به طور غیر مستقیم در انجام این عمل نقش داشتید باز هم، نتیجه کار خود را دریافت خواهید کرد!

توجه

امروزه ممکن است از کلمه ی کارما به عنوان، شانس، سرنوشت، تقدیر یا اتفاقات ناخوشایندی که برای ما روی می دهد، استفاده شود، که کاملا اشتباه بوده و با معنای اصلی کارما در تضاد است.

مجله ای به نام فلسفه شرق و غرب در سال 1988، مطالبی را در مورد کارما منتشر کرد؛ بر همین اساس، گفته می شود، کارما نه تنها به رابطه ی عمل و پیامد آن بلکه به اهداف و نیاتی که پشت انجام یک عمل وجود دارد، توجه می کند.

با مثالی ساده این موضوع را برای شما توضیح خواهیم داد.

به عنوان مثال، فردی برای اینکه توجه نامزدش را به خودش جلب کند و علاقه بیشتری نسبت به خودش ایجاد کند، به خیریه ای کمک می کند. کمک به خیریه در ظاهر عمل نیک و پسندیده ای می باشد.

اما نیت اصلی این فرد از کمک به خیریه چه طور؟ بنابراین کار نیک او همچنان ممکن است غیر اخلاقی باشد و کارمای بدی داشته باشد.

کارما در بودیسم

یکی از اصول اساسی که شالوده کارما را می سازد، علت و معلول است؛ ایده اصلی این اصل آن است که هیچ چیز بدون علت به وجود نمی آید و علل مختلف نتایج معینی را به وجود می آورند.

هندوئیسم شاخه های بسیاری دارد که یکی از زیر شاخه های آن بودیسم است؛ افراد معتقد بر بودیسم نظرات مخصوص به خودشان را در مورد قانون کارما، روح و تناسخ دارند. بوداییان بر این باورند کارمای ذخیره شده و روی هم انباشته شده روح از یک زندگی به زندگی بعدی منتقل می شود و این انتقال توسط خود روح صورت نمی گیرد.

بودایی ها به مجموعه ویژگی های روح مانند در مورد روح اعتقاد دارند؛ از نظر آن ها روح شامل بدن، احساس، ادراک، آگاهی و انگیزه می باشد که پس از مرگ به پایان میرسد اما کارمای ذخیره شده در آن که به اصطلاح به آن جوانه آگاهی هم می گویند، به یک زندگی نو تبدیل می شود.

در آیین بودا تلاش برای رها کردن خود را سامسارا با ترک تعلقات صورت می گیرد و در نهایت فرد پس از عبور از چند چرخه نیروانا می شود.

کارما در هندوئیسم

اصول اصلی کارما در هندوئیسم مطرح شد؛ پیروان آیین هندو به گرفتاری انسان در چرخه تکرار پذیر به نام سمسارا گرفتار شده است. آنچه باعث رهایی فرد از این چرخه می شود، دست کشیدن از خواسته ها و وسوسه های نفسانی است. وقتی فرد بتواند خودش را از قید تعلق آزاد کند تبدیل به یک روح جاودانه می شود و می تواند به مرحله موکشا برسد.

هندو ها موکشا را مرحله ای می دانند که در آن رستگاری و رهایی از چرخه زندگی و حیات اتفاق میوفتد؛ برای رسیدن به موکشا بایدباید کارهای خود انجام داد و از این جهت هندوها به تولید کارمای خوب توجه دارند.

در این آیین، کارما خود به خود انجام می شود و هیچ کس حتی خدا نیار به مداخله برای اجرای آن ندارد. در آیین هندو کنترل سامسارا به دست قانون کارماست.

کارما در سیکسیم

اصول اصلی این آیین مبتنی بر یکتاپرستی است؛ این آیین یکی از جدیدترین ادیان است؛ در این آیین، زندگی مادی و روحی با هم در ارتباط هستند و هدف اصلی در آن ایجاد برابری میان همه انسان ها در دنیا است. از نظر سیک ها کارما بر زندگی بعدی تاثیر دارد و عقیده کلی آن ها است که، هر شخصی اگر بخواهد از چرخه حیات خارج شود، باید ابتدا خداوند را بشناسد و او را درک کند.

کارما در جینیسم

دیگری آیینی که در مورد کارما سخن گفته است و باور به کارما در آن وجود دارد، آیین جینیسم است. پیروان آیین جین کارما را برای روح ضروری می دانند و بر این باورند که می توانند با تلاش، دانش و نظم کارما را کنترل کنند. جین ها عقیده دارند که اعمال ناپسند، زشت و ضالمانه منجر به کارمای سنگینی می شود و در نهایت روح فرد را از بین می برد.
از نظر آن ها رنج و مشقتی که ما در این دنیا تحمل می کنیم، روح ما را سبک می کند.

دو تفاوت اصلی بین قانون کارما و قانون نیوتن

جالب است بدانید قانون کارما را می توان با قانون سوم نیوتن مقایسه کرد و تفاوت هایی را میان این دو قانون مطرح کرد. اولین تفاوتی که میان قانون نیوتون و کارما وجود دارد آن است که عواقب قانون نیوتن سریع است اما در مورد کارما این زمان طولانی تر است و ممکن است سال ها طول بکشد که فرد کارمای خود را دریافت کند؛ البته که دریافت کارمای فوری هم ممکن است.
دیگر تفاوتی که میان قانون کارما و قانون سوم نیوتون وجود دارد اشاره به مادی و فیزیکی بودن جهان از دیدگاه قانون نیوتون دارد و کارما قانونی است ماورا الطبیعی!

مکاتب فکری کارما

کارما در مکاتب مختلف به طرق مختلف معنا شده است؛ هر آیین و مکتبی کارما را از دیدگاه خودش بررسی می کند و افراد بر اساس این مکاتب عقاید مختلفی در مورد کارما دارند. پیروان بودا کارما را متفاوت از پیروان هندو توصیف می کنند و این مسئله در مکاتب فکری، فسلفی و عرفانی مختلف به طرق مختلف معنا می شود.

انواع کارما

کارما انواع مختلفی دارد. برخی از انواع کارما شامل موارد زیر می شود:

 کارمای فردی

فرد به تنهایی نتیجه عمل منفی خودش را پس می دهد. مثلا شخصی قلب دوست صمیمی اش را می شکند، در نتیجه کارما کار بد خود را دریافت خواهد کرد.

 کارمای گروهی

گروهی که با همراهی یک دیگر، عمل منفی را در حق دیگران انجام داده، پیامد عمل منفی خود را دریافت می کنند. دریافت کارمای کار بد یا خوب توسط یک حزب، نمونه ای از این کارماست.

 کارمای خانوادگی

در نتیجه اعمال منفی یک فرد درون خانواده، افراد کارمای کار بد را دریافت می کنند. به عنوان مثال، یک پدر مهربان که فرزند خوبی برای والدینش بوده، یک فرزند مهربان خواهد داشت یا یک مادر خشمگین و همیشه عصبانی، فرزندی مشابه خودش به دنیا می آورد.

 کارمای قوم و قبیله ای

 این نوع کارما از کارمای خانوادگی بزرگ تر بوده و در نتیجه کار بدی که اعضای یک قبیله انجام می دهند، کارمای کار خود را دریافت می کنند. در نتیجه عمل منفی که از یک قوم انجام داده، کل اعضا تنبیه می شوند.

  کارمای زمینی

این کارما گسترده تر از انواع دیگر کارماست. بر اساس این کارما، همه ی اعضای کره زمین به دلیل انجام فعالیت های آسیب رسان مشابه، کارمای کار بد خود را از طریق تغییرات جوی و ... پس می دهند؛ این کارما عمومی و همگانی است.

بسیاری از افراد بر این باورند، شیوع ویروس کرونا در سطح کره زمین و همه کشور ها، نوعی کارمای همگانی است!

دیگر انواع کارما به صورت خلاصه شامل موارد زیر است:

  • کارمای گذشته یا سانچیتا؛ مربوط به تصمیمات فرد در زندگی گذشته و پیامدهای آن در زندگی کنونی اش اشاره دارد.
  • کارمای تجربه زندگی کنونی؛ مربوط به اعمال و رفتار فرد در زمان حال حاضر و لحظات زندگی کنونی اش می باشد.
  • کارمای روزمره؛ مربوط به کارها و تصمیماتی است که در طول روز انجام می دهد.

کارمای شایستگی ها؛ مربوط به کارهای مثبت و خیری است که فرد در گذشته انجام داده و حالا پیامدهایش را در زندگی کنونی تجربه می کند

توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

قوانین کارما

قوانین کارما

انرژی هر فعالیتی، چه مثبت و چه منفی، به ما بر می گردد و به سادگی می تواند برای ما پیامد های مثبت یا منفی به همراه داشته باشد.

اگر به قانون کارما باور داشته باشید، با پیروی از دستور العمل های این قانون و مراقبت از افکار، اعمال و نیات قبل از تصمیم گیری، تاثیر این قانون را بر زندگی مشاهده خواهید کرد.

در ادامه قرار است، 12 قانون مهم در مورد کارما را به اتفاق بررسی کنیم و از تاثیر قوانین کارما بر زندگی روزمره، آگاهی پیدا کنیم.

 قانون علت و معلول

این قانون که به قانون بزرگ نیز شناخته می شود، همان قانون شناخته شده در مورد کارماست؛ بر اساس این قانون، هر عملی که انجام دهید، نتیجه آن به شما بر می گردد. اگر خوبی بکارید، خوبی برداشت خواهید کرد و اگر بدی بکارید، بدی !

به عنوان مثال، اگر دوست دارید مورد مهر و محبت دیگران قرار بگیرید، شما هم باید به دیگران محبت کنید.

 قانون خلقت

هرگز نباید در زندگی منتظر اتفاق جادویی یا غیر منتظره ای باشید؛ برای اینکه چیزی به دست بیاورید، باید دست به اقدام بزنید و تلاش کنید. شما هر آنچه که بخواهید بر اساس نیتی که دارید، خلق می کنید.


شما باید از توانایی ها، مهارت ها، استعداد های خود به گونه ای استفاده کنید که هم خودتان و هم دیگران، سود ببرید.

 قانون تواضع

شما باید در نهایت تواضع و فروتنی قبول کنید، زندگی کنونی و واقعیتی که هم اکنون در زندگی شما جریان دارد، نتیجه اعمالی است که در گذشته انجام داده اید.

 قانون رشد

فرآیند رشد از درون هر کسی آغاز می شود؛ اگر می خواهید جهانی زیبا و مثبت داشته باشید باید از خودتان شروع کنید. تغییر و رشد با آنچه که بر آن کنترل داریم، آغاز می شود و هر فردی بر روی خودش کنترل بیشتری دارد تا دیگران.

در این قانون بر این نکته که ما توانایی تغییر و کنترل هر چیزی را نداریم، تاکید می شود؛ پس ما باید برای تغییر و اصلاح خودمان تلاش کنیم.

 قانون مسئولیت

بر اساس این قانون، شما مسئول هر آن چیزی هستید که در زندگیتان رخ می دهد؛ بنابراین علت مشکلات و اتفاقات ناخوشایند را به عوامل بیرونی نسبت ندهید و اگر اتفاق منفی برای شما رخ می دهد، دیگران را مقصر ندانید.

زندگی شما، ماحصل انتخاب هایی است که داشته اید.

 قانون ارتباط

هر اتفاقی که در گذشته، حال و آینده رخ دهد، با یکدیگر در ارتباط می باشند. آنچه که امروز هستیم، نتیجه اعمال ما در گذشته و آنچه که در آینده خواهیم بود، نتیجه ی اعمال ما در زمان حال است.

 قانون تمرکز

قانون تمرکز به شما می گوید، در عین حال بر روی یک موضوع تمرکز کنید. تمرکز روی چندین موضوع مختلف به صورت همزمان، منجر به نا امیدی شده و نتیجه منفی بر انجام آن فعالیت ها دارد.

اگر تمرکز خود را بر ارزش های بالاتر در زندگی قرار دهید، به عنوان مثل بر عشق، صلح، آرامش تمرکز کنید، حواس شما از موضوعاتی نظیر حسادت، عصبانیت، طمع و .. پرت خواهد شد.

 قانون بخشش

بر اساس این قانون، شما باید بر مسائلی که به آن اعتقاد دارید، تمرکز کنید.قانون بخشش به شناخت اهمیت اعمال و باورها کمک می کند.

بر اساس این قانون، اگر تمایل دارید در جهانی پر از صلح و آرامش زندگی کنید، باید برای ایجاد صلح و آرامش در جهان به اندازه خودتان تلاش کنید. به دیگران مهر ببخشید تا مهربانی دریافت کنید.

 قانون اینجا و اکنون

اگر می خواهید آرامش داشته باشید، باید رفتارهای منفی گذشته را رها کرده و در زمان حال زندگی کنید. بر اساس این قانون تمرکز بیش از اندازه بر اتفاقات گذشته، منجر به زنده شدن دوباره آن اتفاقات می شود.

ذهن آگاهی تمرین خوبی برای زندگی در زمان حال است.

 قانون تغییر

بر اساس این قانون، باید از اشتباهات و تجربیات خود درس بگیریم در غیر این صورت، چرخه کار اشتباه تکرار می شود و شما فقط با پذیرفتن و درس گرفتن از اشتباه می توانید این چرخه را تغییر دهید.

تغییر به شما کمک می کند، فارغ از اشتباهاتی که در گذشته مرتکب شدید، نسخه بهتری از خودتان بسازید و آینده ای زیبا برای خود ترسیم کنید.

 قانون پاداش

اگر می خواهیم آینده زیبا داشته باشیم، از همین حالا باید شروع کنیم. در انجام خوبی ها باید ثابت قدم باشیم و برای دور ماندن از بدی ها تلاش کنیم.

 قانون اهمیت و الهام

هر کدام از ما در این دنیا نقشی داریم و آمده ایم که به تغییر دنیا و تبدیل آن به جهانی بهتر، کمک کنیم. شاید یک رفتار و عمل ساده ما برای خودمان اهمیت چندانی نداشته باشد اما تغییر بزرگی در زندگی دیگران ایجاد کند.

اگر انگیزه کافی برای زندگی کردن نداشتید و اهداف خود را گم کردید، بر روی این قانون تمرکز کنید.

اصلاح کارمای رفتار بد

خبر خوب این است که شما می توانید کارمای بد رفتار و اعمال خود را پاک کنید و تا حدی از بین ببرید؛ اما چگونه؟ آگاهی و درک اعمال و رفتار بد قدمی برای پاک کردن کارمای بد است.

اگر شما به نیت بد خود پی ببرید، در مواقع بعدی از تکرار دوباره اعمالی با آن نیت بپرهیزید و در صدد جبران اشتباه خود بر بیایید، تا حدی زیادی می توانید از کارمای منفی رفتار خود جلوگیری کنید.

مثلا اگر فردی از سر ریا و فریب دیگران، به نیازمندان کمک کند، اگر پس از مدتی به نیت بد خودش پی ببرد و در مواقع بعدی به دور از ریا و فریب به نیازمندان کمک کند و درصدد جبران اشتباهش بر بیاید، از بروز کارمای بد رفتارش در آینده جلوگیری می کند.

کارما و زمان

اگر کار خوبی انجام می دهید، کارما هرگز کار خوب شما را فراموش نمی کند، نتیجه کار خوب به شما باز می گردد اما در زمانی که کارما تعیین می کند. بنابراین، زمان مشخصی برای کارما وجود ندارد.

کارما خوب و بد بلاخره در زمانی که باید، به سراغ شما می آید. پس صبور باشید! درست زمانی که انتظارش را ندارید، نتیجه کار خود را دریافت خواهید کرد.

کارما و انتقام

فکر به انتقام و سرزش دیگران، کارمای منفی ایجاد می کند؛ هرگز به دنبال انتقام گرفتن از دیگران نباشید. اگر فردی به شما بدی کند و در حق شما کار ناشایستی انجام دهد، خود کارما به او جواب خواهد داد.

برای داشتن زندگی آرام تر، فقط بر روی اعمال و نیات خودتان تمرکز کنید و انتقام گرفتن از دیگران را از ذهن خود بیرون کرده و این کار را به کارما واگذار کنید.
قلب شما با ارزش است؛ به جای کاشت بذر کینه و نامهربانی، محبت و عشق در آن بکارید.

اگر تمایل به خواندن جملات کارما در مورد عشق داشتید، می توانید به مقاله ای تحت همین عنوان در مجله ای سنج مراجعه کنید. 

 بومرنگ کارما

قانون کارما را تا حدود زیادی می توان به بومرنگ شبیه دانست؛ اعمال ما مثل بومرنگی می ماند که به سمت خود ما بر می گردد و ما هرچه به سمت دیگران پرتاب کنیم در نهایت به سمت خودمان باز می گردد. اگر به دیگران عشق و محبت بفرستیم این محبت به ما بر می گردد و اگر خشم، کینه و نفرت پرتاب کنیم چیزی جز کینه، سو ظن دریافت نخواهیم کرد.
پس دوباره به این نتیجه می رسیم که نتیجه خوبی کردن خوبی دیدن و نتیجه بدی کردن بدی دیدن است.

کارمای دیگران

اگر به کارما اعتقاد دارید، باید بگوییم که لازم نیست نگران کارمای رفتار دیگران باشید؛ شما به هیچ عنوان مسئول رفتار و اعمال ناشایست دیگران نیستید و کارمای رفتار آن ها شامل شما نمی شود و شما باید مواظب رفتار و اعمال خود باشید.

تاثیر قانون کارما در زندگی

  •  اعتقاد به کارما، انگیزه ی خوبی برای درست زندگی کردن است. اگر باور داشته باشیم با بدی به دیگران، زندگی خوب و شاد و آرام نخواهیم داشت، الگوی رفتاری ما در زندگی به سمت انجام اعمال و رفتار های مثبت می رود. در نتیجه ما می دانیم اعمالی که امروز انجام می دهیم در زندگی آینده ما تاثیر دارد.
  •  قانون کارما به ما کمک می کند، مسئولیت رفتار و اعمال خود را بپذیریم و در هنگام تجربه رویداد های ناخوشایند، دنبال مقصر نباشیم. 
  • قانون کارما به ما کمک می کند زندگی شادتر، آرام تر و سالم تری داشته باشیم.

کارما و دارما

با توجه به توضیحاتی که در این مقاله در مورد کارما گفته شد، هر آن چیزی که باید را در مورد کارما می دانید. اما دارما چیست؟ قبل از توضیح دارما باید بگوییم، از زمانی که افراد پا به این دنیا می گذارند، دارما وجود دارد اما کارما بر اساس اعمالی که ما در زندگی انجام می دهیم، به وجود می آید. 

هر دین و مذهبی با توجه به عقایدی که دارد، دارما را تعریف می کند؛ اما دارما یعنی چه؟ دارما همان وظایف و مسئولیت هایی است که هر فردی برای رستگاری باید انجام دهد و این وظایف راه درست زندگی کردن را به ما نشان می دهند.

بر اساس توضیحات مختلف می توانیم دارما را راهی برای رسیدن به پروردگار و درک معنویت بدانیم. دارما نه تنها بر فرد بلکه بر جامعه تاثیر می گذارد و افراد مختلفی می توانند مروج و مبلغ دارما باشند. مهربانی، عطوفت، صداقت و ... نوعی دارما هستند. 

چجوری از شر کارمای بد خلاص شویم؟

راه رهایی از کارمای بد، کنترل بر رفتار و اعمال بد است! اگر می خواهید کارمای بد را کنترل کنید و گرفتار این کارما نشوید باید به شناخت و آگاهی دقیقی از خود برسید و رفتارهای مثبت و سازنده را جایگزین رفتارهای منفی کنید. برای جذب کارمای مثبت باید کارهای مثبت انجام دهید و از رفتارهای بد دوری کنید.

 جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد کارما و تاثیر آن بر زندگی صحبت کردیم. بر اساس آنچه در این مقاله خواندیم، هر فردی نتیجه کار بد و خوب خود را در زمانی که انتظار ندارد، دریافت خواهد کرد و بهتر است هر فردی فقط به کارمای اعمال خودش توجه داشته باشد و از انتقام و سرزنش دیگران پرهیز کند.

همچنین آگاهی از قوانین دوازده گانه کارما، به افراد برای داشتن زندگی بهتر، انگیزه می دهد.

 آیا کارما حقیقت دارد؟

 آیا شما به قانون کارما باور دارید؟ قانون کارما چه تاثیری در زندگی شما داشته است؟ لطفا نظرات و دیدگاه ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • کارما چیست؟

    • کارما یعنی، هر عملی که در این زندگی انجام دهیم، تاثیر خودش را بر زندگی ما در آینده خواهد گذاشت.
  • کارما چند قانون دارد؟

    • کارما دارای 12 قانون است.
  • کدام آیین ها به کارما باور دارند؟

    • آیین هندوئیسم، بودائیسم، سیکسیم، و...
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
25 بهمن 1400 11:36

من شخصا به کارما اعتقاد دارم. ممنون از پست خوبتان