تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
آیا کارما حقیقت دارد؟ مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 21 اردیبهشت 1401 مدت مطالعه: 4 دقیقه

آیا کارما حقیقت دارد؟

بارها شنیده ایم که می گویند، هر چه بکاری همان را درو می کنی یا هر کنشی یک واکنشی دارد! به نظر شما اگر کار خوب یا بدی در این دنیا انجام دهیم، نتیجه اعمالمان به ما بر می گردد؟ به قول معروف، کارمای کار خود را دریافت می کنیم؟
در مورد کارما، نظرات متفاوتی وجود دارد؛ برخی بر این باورند که کارما حقیقت دارد و برخی دیگر هیچ باوری به آن ندارند. شما جز کدام دسته از افراد هستید؟ به نظر شما، آیا کارما حقیقت دارد؟ در این مقاله به یک بررسی کلی در این رابطه می پردازیم. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

در صورت تمایل می توانید مقالات، قانون کارما چیست؟، کارما چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟  را در مجله ای سنج مطالعه کنید.
برای دسترسی سریع و آسان، نام مقاله را در قسمت جستجو مجله وارد کنید.

بر اساس فرهنگ های شرقی، کارما مجازاتی برای اعمال بد و ناپسند نیست؛ بلکه، کارما بخشی از چرخه تولد و تولد دوباره است. بر همین اساس،  اعمال و نیات می توانند بر کارما تأثیر بگذارند که این تاثیر می تواند هم مثبت و هم منفی باشد.

کارما چیست

می دانید بر خلاف نظر بسیاری از افراد، کارما فقط یک مکانیسم که کائنات از طریق آن از دیگران بابت اعمال ناشایستشان انتقام بگیرد، نیست حتی یک سرنوشت از پیش نوشته شده یا شانس هم نیست! حتما می پرسید پس کارما چیست؟
کارما یک لغت به معنای، عمل یا کار است که ریشه آن سانسکریت می باشد. کارما درمورد یک چرخه علت و معلولی معنوی با ما صحبت می کند.

هر نیت و عمل خوبی که در این دنیا انجام می دهید منجر به اضافه شدن کارما خوب می شود، در حالی که کارهای بد به کارما بد می افزایند؛ به همین سادگی!

نکته

یادتان باشد که کارما لزوما منفی نیست؛ کارما بیشتر یک قانون در مورد عواقب کارهای ماست تا یک پاداش یا مجازات خاص برای کارهایی که انجام می دهیم.

 موافقان کارما

کارما با ایده سامسارا که از هند آمده پیوند خورده است؛ سامسارا به معنای سرگردانی است. در فرهنگ هندوئیسم، بودیسم، جینیسم، سیکیسم و ​​تائوئیسم سمسارا بسیار مهم است و به این باور اشاره دارد که همه موجودات زنده چرخه های تولد و تولد مجدد را طی می کنند و ممکن است این چرخه به طور نامحدود ادامه پیدا کند.

با نگاهی وابسته به جزئیات مذهبی، نوع کارمایی که روی چرخه زندگی یا "چرخه کارمایی" انباشته می‌کنید می‌تواند هم بر زندگی کنونی شما تأثیر بگذارد و هم آینده شما را تحت تاثیر قرار دهد.

 روح پس از مرگ منتقل می شود و انگیزه های کارمایی را از زندگی تازه به پایان رسیده به زندگی جدید می آورد. در مقابل، توجه به این نکته مهم است که کارمایی که امروز تجربه می‌کنید ممکن است نه تنها محصول اعمال شما در این دوران باشد، بلکه بر اساس آنچه در زندگی‌هایی که در گذشته داشته ‌اید، اتفاق افتاده باشد.

آیا می توان از سامسارا فرار کرد؟ بله! با تلاش برای دستیابی به روشنگری یا "نیروانا".
هنگامی که از طریق اعمال خوب کارمایی و اعمال معنوی به نیروانا رسیدید، امیال و رنج های شما از بین می رود و آرامش و خوشبختی را پیدا خواهید کرد.
البته، بدن فیزیکی شما خواهد مرد و دیگر دوباره متولد نخواهید شد، اما نکته مثبت این است که شما با ماهیت واقعی واقعیت بیدار خواهید شد و اگر هندو باشید، دوباره با برهمن، خدای جهانی، متحد خواهید شد.

نیروانا از نظر آیین بودایی به معنای رها شدن از چرخه مرگ و زندگی یا سمسارا است. از آنجایی که بوداییان نیروانا را حقیقت سوم از چهار حقیقت شریف می دانند، دستیابی به این حقیقت با تلاش و کوشش بسیار امکان پدیر است. 
اگر حرص و طمع و آز، جهل و انزجار در وجود فردی از بین برود، نیروانا به وجود می آید. اگر انسانی بخواهد از درد و رنج دنیایی خلاص شود، باید به نیروانا برسد. 

آیا کارما حقیقت دارد؟

آنچه گفته شد، باور افرادی است که کارما را حقیقت می دانند. بر همین اساس، زمانی که اتفاق خوب یا بدی رخ می دهد، به نظر می رسد که کارما واقعی باشد. زمانی که یک فرد به خاطر کارهای خوبش پاداش مثبت دریافت می کند و به خاطر کارهای بدش مجازات می شود، گواه واقعی بودن کارما است.

 یادتان باشد، باور به واقعی بودن کارما می تواند به حفظ جامعه کمک کند؛ کارما واقعی است چون به ما کمک می کند کارهای درستی در این جهان انجام دهیم و جهان را به جای بهتری تبدیل کنیم.

مخالفان کارما

اما نظر مخالفان! گروهی از افراد بر این باورند که کارما حقیقت ندارد! بر اساس نظر این افراد، ما در جهانی زندگی می کنیم که عدالت در آن رعایت نشده است. آن ها اینگونه استدلال می کنند، چه بسیار افرادی که در طول تاریخ به دیگران ظلم کردند تا زندگی آرامی داشته باشند، به هم نوعان خود بی توجه بودند و در نهایت تا پایان عمر در عزت و شادکامی زندگی کرده اند!

از نظر این افراد کارما وجود ندارد چرا که اگر وجود داشت، همه ی ما باید هر روزه به خاطر کارهای بد یا نیاتی که در سر داریم مجازات می شدیم.

یک استدلال دیگری که توسط مخالفان کارما بیان می شود این است: کودکانی را در نظر بگیرید که در قحطی گرسنه مانده اند، در جنگ مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند، آیا این کودکان کار بدی در دنیا انجام داده اند یا نیات بدی در سر داشته اند که عاقبت زندگی آنان در این دنیا اینگونه بوده است؟
یا کودکانی که در بیمارستان با بیماری های سخت مبارزه می کنند و از قضا خانواده های خوب و سالمی دارند، آن ها چه طور؟

با این تفاسیر آیا به نظر شما کارما حقیقت دارد؟!

مخالفان کارما می گویند مردم به کارما اعتقاد دارند؛ چون:

به توانایی های خودشان ایمان ندارند و نمی توانند حق خود را از دیگران بگیرند پس چون ضعیف هستند، منتظر یک قدرت برتر از خودشانمی باشند تا حق آنان را از دنیا و آدم هایش بگیرد.
برخی دیگر به دنبال عقاید مدرن و تعویض آن با باورهای دینی یا عقاید سنتی هستند، در این صورت چه چیزی بهتر از کارما؟!

تاثیر کارما در زندگی

کار خوب، کاری است که باعث می شود هم فرد و هم دیگران به یک منفعتی دست پیدا کنند و شاد و خوشحال باشند، اما کار بد یک کار خودخواهانه است که نفع آن فقط متوجه خود فرد می شود.

اما خارج از باور دینی، اثبات اینکه آیا کارما واقعی است یا نه، دشوار است. برخی از ادیان باستانی به ما می آموزند که کارما همان چیزی است که شما انجام می دهید؛ صرفاً یک باور در عمل است. همه ما راه های منحصر به فرد خود را پیدا می کنیم تا بهترین فردی باشیم که می توانیم باشیم.
اگر کارما به این صورت است که انگیزه خود را پیدا کنیم و کارمای خوب را پرورش دهیم، هیچ ایرادی در آن وجود ندارد. باور به کارما می تواند به ما کمک کند کار خوب انجام دهیم و اگر از کارمای بد اجتناب نکنیم ممکن است به ما آسیب برسد.

جالب است نظر بودا را در مورد انگیزه هایی که پشت اعمال ما وجود دارد، بدانید. بودا می گوید پشت هر عملی که ما انجام می دهیم 6 انگیزه وجود دارد که سه انگیزه منفی و سه انگیزه مثبت است. این انگیزه ها عبارت اند از:

حسن نیت یا مهربانی
دلسوزی و همدردی
سخاوت
سوء نیت یا خشم
ستمگری و بی رحمی
حرص و طمع

سه انگیزه اول مثبت است و نتایج مثبتی را هم برای فرد و هم دیگران در بر دارد؛ اگر انگیزه ما از انجام هر کاری، مهربانی، دلسوزی یا سخاوت باشد به آرامش می رسیم و به دیگران هم آرامش هدیه می دهیم. اما سه انگیزه دوم، هیچ سود و منفعتی برای ما ندارد و با عواقب منفی همراه است.

اگر کارما باعث می شود ما کارهای خوب انجام دهیم و انگیزمان از انجام هر کاری سود رساندن و مهربانی به دیگران باشد، چرا به کارما باور نداشته باشیم و سعی نکنیم بدین وسیله جهانی بهتر برای خود و دیگران بسازیم؟

آیا کارما حقیقت دارد؟

جمع بندی ای سنج

در این مقاله به سوال، آیا کارما حقیقت دارد؟ پاسخ دادیم. کارما می گوید ما نتیجه اعمالمان را در همین دنیا دریافت خواهیم کرد و هر آنچه که انجام می دهیم، خوب یا بد، بر زندگی کنونی و آینده ما اثر می گذارد.  باور به قانون کارما، موافقان و مخالفان خودش را دارد. در این مقاله به بررسی نظر مخالفان و موافقان پرداختیم و استدلال هر گروه را بیان کردیم.

آیا شما به کارما باور دارید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

07 اسفند 1402 10:49

اگر کارما واقعیت داشت آخوندا باید بعد از چهل و پنج سال ستم به مردم ایران تاوان یختی میدادند؟؟؟؟؟

10 فروردین 1402 10:30

من اعتقاد دارم چون دیدم و امیدوارم هرکسی ظلمی در حق دیگران کرد در همین دنیا مجازات بشه

22 آذر 1401 02:04

من به کارما واقعا اعتقاد دارم این دنیا خی العمل هست منتظرم که کارما خودش وارد عمل بشه