تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
بهترین روش درمان افسردگی در خانه مدت مطالعه: 8 دقیقه
ای سنج 14 بهمن 1400 مدت مطالعه: 8 دقیقه

بهترین روش درمان افسردگی در خانه

از میان همه ی اختلالات روانی، اختلال افسردگی که به عنوان سرماخوردگی بیماری های روانی شناخته می شود، برای عموم افراد شناخته شده تر می باشد. همه ی ما افسردگی را با نشانه هایی همچون غم و اندوه می شناسیم. شیوع این اختلال نسبت به دیگر اختلالات روانی بیشتر می باشد.

به یاد داشته باشید هرگز نباید فرد مبتلا به افسردگی را نادیده بگیریم و از درمان این اختلال به سادگی گذر کنیم.

بهترین راهکار درمانی برای درمان این اختلال، روان درمانی و مشورت گرفتن از متخصص سلامت روان است اما عده ای از مبتلایان به این اختلال، به دلایل متفاوتی چون، عدم تمایل به مراجعه به روان شناس، مشکلات مالی، نبود امکانات و ... تمایلی به روان درمانی ندارند.

در این صورت ضمن آگاهی دادن و تشویق فرد برای مراجعه به متخصص سلامت روان، می توانید از برخی راهکارهای درمان افسردگی در خانه استفاده کنید. این مقاله اختصاص به، بهترین روش درمان افسردگی در خانه دارد. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

در مجموعه مقالات قبلی ای سنج، در مورد افسردگی، تشخیص،راهکارهای درمانی، نشانه ها و علائم افسردگی مقالاتی را انتشار داده ایم؛ در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد افسردگی می توانید این مقالات را مطالعه کنید.

همچنین برای اینکه بدانید آیا افسرده هستید یا خیر، می توانید تست افسردگی بک را انجام دهید.

افسردگی چیست و چرا به وجود می آید؟

افسردگی یک اختلال روانی است که جز اختلالات خلقی دسته بندی می شود. افسردگی با غم و اندوه شدید تشخیص داده می شود. فرد افسرده الگویی از خواب نامنظم، تغییر در اشتها، افزایش یا کاهش وزن، افکار منفی و ناامیدانه و افکار و اقدام به خودکشی را تجربه می کند.

افسردگی ممکن است در اثر تغییرات زیستی مانند برهم خوردن تعادل انتقال دهنده های عصبی، عوامل محیطی یا یک رویداد تروماتیک به وجود بیاید.

 درمان افسردگی در خانه

اگر مبتلا به افسردگی هستید و یا می خواهید به یکی از اعضای خانواده یا دوست نزدیکتان که افسردگی دارد، کمک کنید، می توانید از برخی راهکارهای درمانی در خانه استفاده کنید. قبل از مرور راهکارهای درمانی، باید بگوییم نکته مهمی که در درمان افسردگی وجود دارد، تمایل فرد برای درمان است.

اگر فرد مبتلا برای درمان بیماری خود تلاش کند، تاثیر درمان و بهبودی در او افزایش پیدا خواهد کرد.

 قدم اول: تنظیم جدولی برای ثبت فعالیت ها

اولین قدم برای درمان افسردگی در خانه، تهیه و تنظیم یک جدول برای ثبت فعالیت هایی است که در طول روز انجام می دهید. برای انجام این راهکار به چه چیزی نیاز دارید؟ یک قلم و کاغذ! کار شما از اینجا شروع می شود.

هر فعالیتی که در طول روز انجام می دهید بنویسید؛ برای نوشتن این فعالیت ها شرح کلی لازم نیست.

 به عنوان مثال می توانید مواردی مانند، صبح ساعت 11 از خواب بیدار شدم، تا 12 و نیم در تخت خواب بودم و .. را در جدول فعالیت های خود یادداشت کنید. آفرین! شما اولین قدم برای درمان افسردگی در منزل را برداشتید.

 قدم دوم: ثبت حالات خلقی

در قدم دوم باید حالت خلقی یا همان میزان افسردگی خود را در انجام هر کدام از این فعالیت ها ثبت کنید. برای اینکار می توانید یک نمره گذاری از صفر تا ده داشته باشید.

شاید ثبت حالات خلقی و احساساتتان در انجام هر فعالیتی در ابتدا سخت باشد، به خودتان سخت نگیرید و بدانید عیبی ندارد اگر در ابتدا شرح کاملی ارائه ندهید. هرچه خلق شما افسرده تر باشد نمره کمتر و هرچه افسرده تر باشید، باید نمره بیشتری به خود بدهید.

 به عنوان مثال: تماشای فیلم مورد علاقه، حالت خلقی 4. 

مهم این است شما این فعالیت را انجام دهید. آیا توانستید قدم دوم در درمان افسردگی در خانه را طی کنید؟ تبریک! حالا فقط یک قدم مانده است.

 قدم سوم: ثبت حس تسلط

قدم سوم بسیار مهم است. در قدم سوم، میزان تسلط خود بر فعالیت ها را نشان می دهید. در این قدم باید یاد بگیرید فعالیت های مهم را انجام دهید، از انجام فعالیت های بیهوده پرهیز کنید و به اضافه کردن فعالیت های مثبت که خلق و خوی شما را بالا می برد، روی بیاورید.

اگر بتوانید به صورت مداوم این کار را انجام دهید، شناخت بهتر و درک بهتری از علائمتان خواهید داشت. در این قدم اینگونه باید به ثبت فعالیت ها بپردازید:

 روز شنبه، ملاقات با دوست صمیمی، حالت خلقی: 3 و میزان تسلط 10

درمان افسردگی در خانه بدون دارو

برای درمان افسردگی می توانید از برخی راهکارهای خانگی استفاده کنید؛ این راهکارها عبارت اند از:

 توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

درمان افسردگی در خانه

 به اینکه چرا افسرده هستید، فکر کنید

گاهی اوقات افسردگی نه به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی، بلکه به دلیل تاثیراتی که از محیط می گیریم و تجربیاتی که داریم، در ما بروز پیدا می کند.

افسردگی می تواند در نتیجه عدم راحتی در محیط کاری، جدا شدن از شریک عاطفی، از دست دادن عزیزان و .. در افراد بروز پیدا کند.

بهترین کار این است که در مورد هر آن چیزی که شما را ناراحت می کند، با خودتان صادق باشید؛ تنها در این صورت است که می توانید ریشه های افسردگی را پیدا کنید و برای درمان آن اقدام کنید.

 تحرک داشته باشید

اگر می خواهید از شر افسردگی خلاص شوید، باید به خودتان تکان بدهید! حرکات کششی، پیاده روی و ورزش باعث ترشح اندورفین در بدن می شود، اندورفین هایی که زمینه ساز شادی هستند و مثل داروی ضد افسردگی طبیعی می مانند.

خیلی خوب، من می خواهم ورزش کنم، کسی هست که با من بیاید؟

 وعده غذایی خود را حذف نکنید

اگر می خواهید افسردگی خود را به صورت طبیعی درمان کنید، هرگز هیچ وعده غذایی را حذف نکنید. چرا؟ چون اگر یک وعده غذایی را حذف کنید، ممکن است قند خون شما کاهش پیدا کند و کاهش قند خون منجر به نوسانات خلقی می شود.

پس هرچه قند خون ثابت تر باشد، نوسانات خلقی کمتر است.

 مواد غذایی تقویت کننده سروتونین بخورید

بسیاری از داروهای ضد افسردگی به افزایش سروتونین در مغز کمک می کنند. شما می توانید با خوردن غذاهایی که سطح سروتونین را در مغز افزایش می دهند، به طور طبیعی سطح این انتقال دهنده عصبی را در مغزتان افزایش دهید. کدام غذاها حاوی سروتونین هستند؟

  • غذاهایی که سرشار از اسید چرب امگا سه هستند؛ مانند ماهی سالمون، ماهی تن و ... 
  • چربی های سالم مانند روغن نارگیل و ...
  •  رژیم های غذایی با پروتئین بالا، مخصوصا پروتئین تریپتوفان مانند بوقلمون و ... 
  • اسید فولیک؛ مانند اسفناج، آواکادو و ...

 غذای سالم بخورید

واقع بینانه بخواهیم بگوییم، هیچ رژیم غذایی شگفت آوری برای درمان افسردگی وجود ندارد. اما باید مراقب هرآنچه می خورید باشید! اگر به سبب ابتلا به افسردگی کاهش اشتها دارید یا پرخوری می کنید، کنترلی که بر غذا خوردن دارید، باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.

 به اندازه کافی بخوابید

افسردگی تاثیر زیادی بر خواب دارد. این بیماری باعث می شود شما کمتر بخوابید و خواب کم افسردگی را بدتر می کند. خوب برای این مشکل چه کاری می توانید انجام دهید؟

سبک زندگی خود را تغییر دهید. هر روز راس یک ساعت معین به تخت خواب بروید و در یک ساعا معین بیدار شده و از تخت خواب بیرون بیایید. در طول روز فعالیت های مفید انجام دهید و از چرت زدن پرهیز کنید.

هرآنچه بر خواب شما تاثیر می گذارد را از اتاق خواب بیرون بیاورید. در این صورت روند بهبودی را به مرور مشاهده خواهید کرد.

 مسئولیت بپذیرید

افسردگی باعث می شود فرد از زندگی و لذت بردن از آن عقب نشینی کند و مسئولیت هایی که در خانه یا محل کار داشته است را کنار بگذارد؛ اگر مبتلا به افسردگی هستید، هرگز این کار را نکنید.

بر عهده گرفتن وظایف مختلف و درگیری با امور متفاوت باعث حفظ سبک زندگی و احساس سرزندگی می شود و روش خوبی برای مقابله با افسردگی است. بر عهده گرفتن مسئولیت سر شما را گرم می کند و به شما احساس موفقیت القا می کند.

اگر کار خاصی برای انجام دادن ندارید، در انجام برخی کارها داوطلب شوید.

 افکار منفی را به چالش بکشید

اگر می خواهید افسردگی خود را درمان کنید، قبل از اقدامات فیزیکی باید مجموعه اقدامات ذهنی انجام دهید و در صدر اقدامات ذهنی، تغییر افکار وجود دارد. افسردگی باعث می شود به چیزهای منفی فکر کنید و به نتایج بدی برسید.

اگر افکار منفی به ذهن شما آمد و فکر کردید که کسی شما را دوست ندارد یا احساس بی ارزشی کردید، منطق خود را به کار بگیرید!

قبل از اینکه کنترل افکار منفی از دستتان خارج شود، آن ها را مدیریت کنید.

 از مصرف الکل و مواد مخدر اجتناب کنید

سو استفاده از مواد در مبتلایان به افسردگی، متاسفانه رایج است! فرد مبتلا به افسردگی ممکن است برای درمان و مقابله با بیماری اش به مصرف الکل، مواد مخدر، ماریجوآنا و .. غیره روی بیاورد.

مصرف مدام مواد مخدر، عملکرد مغز را تغییر می دهد و باعث به وجود آمدن مشکلاتی در سلامت روان می شود.
زمانی که افسرده می شویم، گویی توان لذت بردن از زندگی را از دست می دهیم اما نکته اینجاست که باید دوباره این توانایی را در خود بازیابی کنیم. با گذشت زمان متوجه می شویم هنوز هم چیزهایی برای لذت بردن وجود دارد.

 کارهای جدید انجام دهید

افسردگی منجر به رکود و رخوت می شود؛ پس یکی از بهترین راهکارها برای مبارزه با احساس رخوت، انجام کارهای جدید و متفاوت است. می پرسید باید چه کنید؟ می توانید به موزه بروید، مطالعه ی یک کتاب قدیمی را آغاز کنید، به پارک بروید، در کلاس موسیقی ثبت نام کنید و ...

از نظر متخصصان، زمانی که برای انجام یک کار جدید تلاش می کنیم، خودمان را به چالش می کشیم و در همین زمان برخی تغییرات شیمیایی در مغز ما رخ می دهد؛ با انجام کارهای جدید، سطح دوپامین که انتقال دهنده ای برای لذت، سرخوشی و یادگیری است در مغز افزایش پیدا می کند.

 زاویه دید خود را تغییر دهید

زمانی که فرد افسردگی را تجربه می کند، عموما به صورت خودکار افکار منفی را در سر می پروراند. افکار منفی شامل، "هیچ چیز طبق آن چیزی که من دوست دارم پیش نمی رود، چرا من انقدر احمق هستم، نباید آن کار را انجام می دادم و... است."

اگر این افکار کنترل نشود، وضعیت بدی برای فرد مبتلا پیش می آید. در این حالت بهتر است زاویه دید تغییر کند و نگاه فرد عوض شود.

در این حالت می توانید به خود بگویید، هر فردی ممکن است اشتباه کند، من تلاش خودم را برای خوب بودن انجام داده ام و ...

 خاطرات مثبت و قشنگ خود را به یاد بیاورید

زمانی که یک بیمار افسرده دائما خاطرات منفی را برای خودش یادآوری می کند، ممکن است از نظر عاطفی دچار آسیب شود. اما بهتر آن است، قبل از اینکه خاطرات منفی بر فرد غلبه کند و او را در خودش غرق کند، فرد مبتلا به خاطرات مثبت و خوشایندش فکر کند.

پیشنهاد ما این است: زمانی که خاطرات ناراحت کننده به شما رخ نشان دادند، یک نفس عمیق بکشید و یک دوز خاطره مثبت مانند روزی که از دبیرستان فارق التحصیل شدید، روزی که برای اولین بار پدر یا مادر شدید و ... را به یاد بیاورید.

 ارتباط میان ذهن و جسم را تقویت کنید

درمان دیگری که می توانید در خانه برای بهود افسردگی استفاده کنید، تقویت رابطه میان ذهن و جسم است. بنابر نظر متخصصان اگر بتوانید میان ذهن و بدن خود رابطه برقرار کنید از سلامت روان بیشتری برخوردار خواهید بود. برخی از روش های موثر در تقویت رابطه ذهن و بدن عبارت اند از: 

  •  مدیتیشن
  •  یوگا
  •  طب سوزنی
  •  مراقبه 
  • ماساژ درمانی 
  • و ...

ویتامین های گروه ب مصرف کنید

آیا می دانستید ویتامین های گروه B بر عملکرد انتقال دهنده های عصبی تاثیر می گذارند؟ بر اساس تحقیقی در این زمینه، کمبود ویتامین B12 و فولات در بدن با بروز علائم افسردگی در ارتباط می باشند و این علائم در افرادی که به الکل اعتیاد دارند و تحت درمان لیتیوم قرار گرفته اند، بیشتر می باشد.
ویتامین B12 به عملکرد بهتر سیستم عصبی کمک می کند و باعث افزایش انرژی می شود، فولات نیز فرآیند جذب مواد مغذی را تسریع می کند و باعث خستگی و تحریک پذیری کمتر می شود. 

پس اگر می خواهید علائم افسردگی در شما بهبود پیدا کند، بدون اینکه دارویی بخورید، ویتامین های گروه ب را در خانه مصرف کنید. 

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی تاثیر مطلوبی بر درمان افسردگی دارد؛ فرد مبتلا به افسردگی می تواند از خدمات ماساژ درمانی برای کاهش استرس، اضطراب و تنش خود استفاده کند.

آروما تراپی

آروما تراپی که نام دیگر آن رایحه درمانی است یک درمان موثر برای کاهش افسردگی، استرس، اضطراب، درمان بی خوابی و... مناسب است. در آروما تراپی از عصاره گیاهان طبیعی برای ارتقای سلامت روان استفاده می کنند.

برخی از محبوب ترین رایحه هایی که در آروما تراپی استفاده می شود، مریم گلی، اسطوخودوس، بابونه، لیمو، ماندارین و... می باشد.

استفاده از مشاوره غیر حضوری

اگر امکان مراجعه حضوری به روان شناس را ندارید، می توانید از مشاوره های غیر حضوری که تلفنی یا به صورت تماس تصویری برگذار می شوند، استفاده کنید. به همین منظور می توانید با شماره گیری، شماره 1480 به صورت رایگان از خدمات مشاوره غیر حضوری بهره ببرید.

استفاده از گیاهان دارویی

بر اساس نتایج تحقیقات منتشر شده، برخی گیاهان دارویی به افزایش سروتونین در مغز کمک می کنند و می دانیم که افسردگی با کاهش سروتونین در مغز در ارتباط است.
موثر ترین گیاهان دارویی برای درمان افسردگی شامل موارد زیر می شود:

زعفران؛ این گیاه به جهت داشتن کامپرول، کروسین و سافرانال به کاهش بازجذب دوپامین و سروتونین کمک می کند.

علف چای؛ دم کرده این گیاه به کاهش افسردگی و اضطراب کمک می کند و باعث ترمیم بافت های آسیب دیده عصبی می شود.

از دیگر گیاهان دارویی موثر برای درمان افسردگی می توان به سنبل الطیب، اسطوخودوس، زالزالک، کاوا، بابونه و... اشاره کرد.

استفاده از روش ذهن آگاهی

ذهن آگاهی تمرینی است که به بودن در زمان حال و زیستن در لحظه بدون هیچ قضاوتی کمک می کند؛ بر اساس نظر روان شناسان، تمرینات ذهن آگاهی به کاهش افسردگی، اضطراب کمک می کند.
ذهن آگاهی به مقابله با رنج ها، افکار منفی و ناخوشایند کمک بسیاری می کند.

قرار گرفتن در معرض نور

آیا می دانستید تکنیکی به نام نور درمانی وجود دارد که برای درمان افسردگی کاربرد دارد؟ نور تاثیر زیادی بر کاهش افسردگی، افسردگی فصلی و افسردگی پس از زایمان دارد.
تاثیر مثبت نور بر سلامت روان پزشکان را تشویق به ایجاد تکنیک درمانی به نام نور درمانی کرد؛ امروزه این درمان یکی از درمان های پرکاربرد برای افسردگی است.

حمام نمک 

اگر وان دارید می توانید مقداری نمک اپسوم را به آب گرم اضافه کنید؛ این ماده دارای سولفات منیزیوم است و در بهبود خلق و خود تاثیر مثبت دارد.

استفاده از خدمات روانشناسی

در نهایت خدمات روان شناختی و کمک گرفتن از یک متخصص سلامت روان منطقی ترین راهکار برای درمان افسردگی و دیگر اختلالات روانی می باشد. برخی از درمان ها و خدمات روان شناسی موثر عبارت اند از:

  • درمان روانکاوانه؛ تمرکز اصلی در این درمان بر ناخودآگاه و تعارضات سرکوب شده است.
  • رفتار درمانی؛ در این درمان به رفتارهای قابل مشاهده و اصلاح آن ها پرداخته می شود.
  • شناخت درمانی؛ این درمان به اصلاح افکار و باورهای غلط و آنچه در ذهن فرد می گذارد، می پردازد.
  • درمان بین فردی؛ درمان بین فردی یک درمان کوتاه مدت است که بر فرد و هر آنچه به او مرتبط است، مربوط می شود. 
  • خانواده درمانی؛ این درمان به بررسی مشکل در بستر خانواده و با در نظر گرفتن خانواده می پردازد و به بررسی فرد در خانواده و روابط با اعضا می پردازد.

درمان افسردگی در خانه با ورزش

ورزش و تحرک بدنی تاثیر مثبت زیادی بر سلامت روان دارد؛ اگر می خواهید از نشانه های بیماری افسردگی کم کنید، پیشنهاد می کنیم ورزش در خانه را امتحان کنید.

شما می توانید ورزش هایی نظیر، شنا، تنیس، یوگا، زومبا، ورزش های گروهی مانند فوتبال یا والیبال را انجام دهید.

استفاده از مکمل های دارویی برای درمان افسردگی با طب سنتی

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی در بدن باعث بروز افسردگی می شود و خلق و خوی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد:

به همین منظور مصرف ویتامین ها و مواد معدنی همچون، روی، فولات، ویتامین D، اسید های چرب امگا 3 برای کاهش نشانه های این بیماری مفید است.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد بهترین روش درمان افسردگی در خانه صحبت کردیم. افسردگی جز آن دسته از اختلالاتی است که اگر درمان نشود، آسیب جدی به عملکرد فرد در حوزه های مختلف می زند.

مراجعه به متخصص سلامت روان، استفاده از جلسات روان درمانی بهترین راهکار درمان افسردگی می باشد اما در کنار روان درمانی و دارو درمانی  می توان از روش های درمان خانگی نیز استفاده کرد.

 آیا تجربه دوره افسردگی داشته اید؟ در این دوره چه نشانه ها و علائمی داشتید؟ از چه راهکارهایی برای درمان این اختلال استفاده کردید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

افسردگی چیست؟| (علائم، تشخیص آنلاین، درمان + ویدیو و اینفوگرافی)
تاریخچه افسردگی و درمان آن
آمار افسردگی که همه باید بدانند
واقعیت هایی که باید در مورد افسردگی بدانید
آیا افسردگی شما در حال بازگشت است؟ علائم عود افسردگی
چرا باید درمورد افسردگی با دخترتان صحبت کنید؟
5 طبقه اصلی داروهای ضد افسردگی
مهمترین علائم افسردگی در نوجوانان دختر
هورمون عشق یا اکسی توسین چیست؟ راه های افزایش آن

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • افسردگی چیست؟

    • افسردگی یک اختلال خلقی است که با غم و اندوه شدید مشخص می شود و ویژگی های دیگری نیز دارد.
  • نشانه های افسردگی چیست؟

    • کاهش یا افزایش اشتها و وزن، برهم خوردن الگوی خواب و...
  • آیا افسردگی قابل درمان است؟

    • بله افسردگی در صورت تشخیص قابل درمان است و می توان از مجموعه راهکارهای مختلف برای درمان آن بهره برد.
  • آیا می توان افسردگی را در خانه درمان کرد؟

    • بله می توان درمان کرد؛ با استفاده از برخی راهکارهای خانگی تا حد زیادی می توان افسردگی را در خانه درمان کرد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید