تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
ویتامین ها و مکمل هایی که می توانند روحیه و سلامت مغز شما را افزایش دهند مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 25 مرداد 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

ویتامین ها و مکمل هایی که می توانند روحیه و سلامت مغز شما را افزایش دهند

در این مقاله می خواهیم در مورد ویتامین ها و مکمل هایی که می توانند روحیه و سلامت مغز شما را افزایش دهند، صحبت کنیم.

آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر خواهد بود:

ویتامین ها و مکمل های موثر بر روحیه و سلامت مغز

بسیاری از ویتامین ها و مکمل های غذایی که در دسترس ما قرار دارند، با برچسبی که بر روی آن ها وجود دارد، بسیاری از اطلاعات لازم و اثرات مفید شان برای ما معلوم و مشخص می شود.

گاهاً برای اثر گذاری بیشتر این ویتامین ها و مکمل های غذایی توصیه می شود که افراد از تردمیل و ورزش های دیگر هم بهره ببرند.

متأسفانه بیانات برخی تولیدکنندگان این ویتامین ها، همیشه توسط نمایندگی های معتبر خارجی مورد بررسی قرار نمی گیرد.

این امر تشخیص اینکه کدام ویتامین ارزش سرمایه گذاری را دارد و در واقع مزایایی برای سلامتی شما فراهم می کند، با سختی رو به رو  می کند.

توجه

اولین چیزی که باید بدانید این است که همه چیز به تبلیغات زیاد نیست. مکمل های معمولی موجود نیز وجود دارند که، مطالعات علمی برای  اثبات آن ها وجود دارد که نشان می دهد این مکمل ها و ویتامین ها فوایدی برای شرایط جسمی و روانی خاصی دارند.

با مشورت گرفتن از یک متخصص تغذیه و با در نظر گرفتن شرایط بهداشت روان و جسم خود، می توانید از انواع ویتامین و مکمل ها استفاده کنید. در ادامه چندین ویتامین و مکمل به همراه فواید آن ها توضیح داده خواهند شد:

 روغن ماهی

روغن های امگا 3، که به اسیدهای چرب غیر اشباع (PUFA) نیز شناخته می شوند، برای رشد به اندازه ی سیستم عصبی مرکزی، از جمله مغز و چشم مهم هستند.

معروف ترین منبع روغن امگا 3 روغن حاصل از ماهی است.

همچنین روغن ماهی برای سلامت روانی کودکان و بزرگسالان بسیار مهم است. کاهش اسید های چرب غیر اشباع، با افزایش احتمال ابتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی همراه است.

با توجه به تحقیقات صورت گرفته، مکمل های امگا 3 در طول مدت شش ماهه علائم افسردگی را در افراد پیر بهبود بخشید. همچنین علائم شناختی را هم با بهبود رو به رو کرد.

 پروبیوتیک ها

اصطلاح قدیمی "باکتری های خوب" به این معنی می باشد که، بعضی از باکتری ها در بدن ما زندگی می کنند و در واقع برای ما مفید هم هستند و در برخی موارد برای بقای ما بسیار اهمیت دارند.

 روده انسان یک اکوسیستم تحت عنوان فلور یا میکروبیوم روده دارد.

به نظر می رسد که باکتری های موجود در روده انسان در سلامت روانی نقش مهمی دارد! با مصرف پروبیوتیک ها می توان بر محیط باکتریایی روده تاثیراتی گذاشت.

اگر تعداد باکتری های مناسب روده بیشتر شود، می تواند التهاب و هورمون استرس موسوم به کورتیزول را کاهش دهد. همین امر می تواند به موارد زیر کمک کند:

  •  کاهش علائم افسردگی
  •  کاهش علائم اضطراب اجتماعی
  •  بهبود حافظه 

خط بعدی درمان بیماری های روانی ممکن است به دستکاری یا تنظیم مجدد باکتری های روده برای هدف قرار دادن شرایط خاص باشد. این  تنطیم مجدد یا دستکاری به عنوان روان گردان شناخته می شود.

 ویتامین D

اخیرا با توجه به رابطه ای که بین ویتامین D و میزان آسیب پذیری با بیماری کویید 19 کشف و آشکار شده است، این ویتامین به ویتامینی پر طرفدار تبدیل شده است. همچنین طبق تحقیقات دیگر بین کمبود ویتامین دی و افسردگی ارتباط هایی یافت شده است.

در حال حاضر مشخص نیست که کمبود ویتامین D علت یا پیامد افسردگی می باشد یا نه و یا رابطه دیگری بین این دو وجود دارد که هنوز به طور کامل این مورد درک نشده است.

به نظر می رسد مکمل های حاوی  ویتامین D علائم افسردگی را در بزرگسالان تا حدی بهبود می بخشد و در بین نوجوانان، سطوح بالاتر ویتامین D برای احساس رفاه و آرامش بیشتر پیش بینی می شود. در افراد جوان تر، مکمل ویتامین D باعث موارد زیر می شود:

  •  کاهش تحریک پذیری
  •  اختلالات خواب
  •  مشکل در تمرکز
  •  خستگی 

ممکن است شواهدی مبنی بر اینکه افراد دارای افسردگی و یا کسانی که کمبود ویتامین D دارند از مکمل ها و قرص های ویتامین D به عنوان یک روش درمانی دیگر با مشورت پزشک متخصص استفاده کنند.

ویتامین دی، تا حدی  با قرار گرفتن در معرض نور خورشید در افراد تامین می شود، بنابراین این امر به ویژه در ماه های زمستان و در افرادی که در مناطق جغرافیایی با نور خورشید کم، زندگی می کنند یا افرادی که به دلیل رنگدانه شدن پوست جذب نور کمتری دارند، جلوه گر می شود و صدق می کند.

 ویتامین B

ویتامین های گروه B شامل خانواده ای از هشت ویتامین است که، این ویتامین ها شامل موارد زیر است:

  •  تیامین (B1)
  •  نیاسین (B3) 
  • فولات (B9) 
  • کوبالامین (B12)

همه ویتامین های گروه B برای سلامتی ما مهم هستند، اما به نظر می رسد که ویتامین B12 و فولات به نوعی با علائم افسردگی در ارتباط می باشد. 

گزارش آماری

تحقیقات نشان داده اند که، کمبود مواد مغذی اصلی ویتامین B12 و فولات در افرادی که دارای افسردگی هستند، دیده شده است. کمبود فولات ممکن است عامل ارتباط قوی بین الکلیسم و ​​افسردگی باشد.

در مناطقی از کره زمین که رژیم های غذایی مردم، به طور طبیعی دارای غذاهای غنی از فولات می باشد، مانند کشور چین، جمعیت این منطقه دارای افسردگی کمتری به نسبت دیگر مناطق هستند.

سطوح پایین فولات در واقع ممکن است پاسخ و اثر بخشی کامل، به داروهای ضد افسردگی را مهار کند. مکمل فولات و B12 می تواند به طور بالقوه نتایج درمانی را در رابطه با رفع علائم افسردگی بهبود بخشد.

 ویتامین K

افراد سالخورده آمریکایی با بیشترین میزان دریافت ویتامین K در رژیم غذایی شان، شانس کمتری برای داشتن علائم افسردگی داشتند، مطالعه ای که این موضوع را ثابت کرده است.

یک مطالعه امیدوارکننده دیگر اما این بار بر روی حیوانات نشان داد که، مکمل ویتامین کا به مدت 10 هفته و به دنبال آزمایش های رفتاری منجر به بهبود عادی قند خون و همچنین کاهش افسردگی و اضطراب می شود.

 ویتامین C

ویتامین C از نورون ها که (سلول های مغز و سیستم عصبی) هستند، محافظت می کند. همچنین بیان شده است که ویتامین C التهاب را در این سلول ها کاهش می دهد و بر رشد مغز تأثیر می گذارد.

کمبود ویتامین C می تواند موجب اختلالات شناختی و اختلالات رفتاری شود. برعکس، به نظر می رسد مکمل ویتامین C با توجه به تأثیر آن بر اضطراب، بیماری آلزایمر و افسردگی اساسی، به نوعی پیشگیرانه و درمانی است.

ویتامین E

ویتامین E یک ویتامین تاثیر گذار بر سلامت مغز از نوع ویتامین های محلول در چربی است؛ بدن انسان قادر به تولید ویتامین E نیست و به همین دلیل مصرف این ویتامین توصیه می شود. مصرف مکمل ویتامین E، انواع آجیل و برخی روغن های گیاهی در تامین این ویتامین موثر است.

ویتامین E علاوه بر تاثیری که بر سلامت مغز و روحیه دارد، به تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از پیری زودرس پوست، تنظیم کلسترول و پیشگیری از بیماری های قلبی، درمان زخم و مشکلات پوستی، رشد مو، تنظیم هورمون ها، کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی، تقویت بینایی، پیشگیری از آلزایمر، کاهش خطر ابتلا به سرطان، کمک به رشد جنین در دوره بارداری و... کمک می کند.

منیزیوم

منیزیوم یکی از مواد معدنی مهم در بدن است؛ منیزیوم نقش مکمل در بیش از 300 واکنش آنزیمی در بدن انسان دارد. منیزیوم به ساخت پروتئین در بدن، کنترل قند خون، کنترل فشار خون، تولید انرژی سلولی، عملکرد صحیح سیستم عصبی، انقباض عضلات، ساخت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان و .... کمک می کند.

منیزیوم برای تنفس سلولی در بدن لازم و ضروری است. بر اساس نتایج مطالعات انجام شده، منیزیوم می تواند قدرت مغز را افزایش دهد و از ضعف حافظه کم کند.

آهن

آهن یک مواد معدنی ضروری برای بدن است؛ سلول های بدن دارای آهن هستند و آهن در گلبول های قرمز خون وجود دارد. آهن خواص بسیاری برای بدن و سلامت مغز دارد.

آهن به کاهش کم خونی، افزایش هموگلوبین خون، کاهش خستگی، کاهش نشانه های افسردگی، تقویت عضلات، بهبود تمرکز، تقویت سیستم ایمنی، بهبود کیفیت خواب، دوره بارداری سالم و... کمک می کند.

سلنیوم

سلنیوم نیز جز مواد معدنی است؛ سلنیوم در عملکرد غده تیروئید و متابولیسم بدن تاثیر دارد. این ماده معدنی به پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر کمک می کند. بر اساس نتایج منتشر شده از تحقیقات این ماده بر کاهش ابتلا به سرطان، پیشگیری از بیماری های قلبی، پیشگیری از بیماری ام اس، تسکین علائم آسم، تقویت سیستم ایمنی منجر می شود.

آمینواسیدها

آمینواسیدها انواع مختلفی دارند؛ آمینو اسید ها به حفظ عملکرد بدن، حفظ متابولیسم فیزیکی، تولید انرژی و تعادل توده های عضلانی کمک می کند. برخی از انواع آمینو اسید ها مانند ال تیروزین، بر تقویت سیستم ایمنی، نحوه عملکرد مغز در مقابل تنش و استرس و ایجاد آرامش کمک می کند. همچنین از آمینو اسید ها برای درمان برخی انواع زوال شناختی مانند آلزایمر استفاده می شود.

پتاسیم

پتاسیم یک ماده معدنی است که به تنظیم مایعات در بدن، تنظیم انقباض عضلات و ارسال سیگنال های عصبی کمک می کند. پتاسیم به تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون، محافظت در برابر سکته مغزی، جلوگیری از سنگ کلیه، پیشگیری از پوکی استخوان، کاهش سلولیت، رشد بدن و تولید و دفع ادار کمک می کند.

زینک

زینک نیز جز مواد معدنی مورد نیاز و ضروری برای بدن است؛ زینک به جهت دارا بودن 300 آنزیم فعال عملکرد کلی و جزئی بدن را بهبود می بخشد.
زینک به بهبود بهتر زخم ها، پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل، استحکام استخوان ها، جلوگیری از حمله سیستم عصبی به اعضای بدن که تازه پیوند زده شده، افزایش حساسیت گیرنده های انسولین و کنترل دیابت نوع 2، جلوگیری از ایجاد پلاک دندان، جلوگیری از ریزش مو، پیشگیری از سرطان، مسکن درد، سلامت چشم و بهبود بینایی، بهبود عملکرد غده تیروئید، افزایش تولید انرژی در بدن و... کمک می کند.

فواید استفاده از مکمل ها و ویتامین ها

مصرف مکمل ها و ویتامین ها به تجویز پزشک و نه خودسرانه مزایای زیادی به همراه دارد؛ ویتامین ها و مکمل ها به تقویت بدن و سیستم ایمنی، افزایش انرژی، بهبود حافظه کوتاه و بلند مدت، کاهش تنش و استرس، حفظ و نگهداری سلامت قلب، حفظ و تقویت قدرت عضلات، بهبود وضعیت پوست و مو و... کمک می کند.

معایب استفاده نکردن از ویتامین ها و مکمل ها

مصرف ویتامین ها به سلامت بیشتر جسم و روان کمک می کند؛ گاها عدم مصرف ویتامین ها می تواند پیامد های منفی برای بدن داشته باشد. عدم مصرف ویتامین و مکمل ها منجر به ضعف بدن، خستگی و خواب آلودگی، مشکلات مرتبط به قاعدگی در زنان، احساس سبکی سر و... می شود.

خوشبختانه، کمبود ویتامین در بدن با انجام آزمایش به تجویز پزشک قابل تشخیص بوده و با اصلاح عادات غذایی، مصرف برخی مکمل های غذایی و .... قابل درمان است.

 جمع بندی ای سنج

همه ی ما همواره به دنبال داشتن زندگی و بدنی سالم می باشیم و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم و نمونه بارز این تلاش ها می تواند ورزش کردن، خوردن غذا های سالم، پیاده روی روزانه و موارد دیگر باشد. اما خوب است در کنار این موارد از قرص ها و مکمل های غذایی نیز استفاده کنیم.

این قرص ها و مکمل های حاوی ویتامین می تواند روند موثری بر ابعاد سلامت جسم و روان ما داشته باشد.

   آیا شما نیز از ویتامین ها و مکمل ها استفاده می کنید؟ نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

تله رهاشدگی چیست | علائم، نحوه تشخیص و راه مقابله
اضطراب جنسی چیست | راه‌های موثر برای درمان
مهارت همدردی چیست | روش تقویت آن
طلاق عاطفی چیست | علل و روش‌های پیشگیری
تروما چیست | انواع و راه درمان

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • مزایای پروبیوتیک ها چیست؟

    • کاهش نشانه های افسردگی، بهبود حافظه، کاهش اضطراب اجتماعی و...
  • ویتامین K چه فایده ای دارد؟

    • کاهش افسردگی و اضطراب، بهبود قند خون و...
  • مزایای آهن برای بدن چیست؟

    • آهن به کاهش کم خونی، افزایش هموگلوبین خون، کاهش خستگی، کاهش نشانه های افسردگی، تقویت عضلات، بهبود تمرکز، تقویت سیستم ایمنی، بهبود کیفیت خواب، دوره بارداری سالم و... کمک می کند.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید