تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
بهترین روش های برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت مدت مطالعه: 6 دقیقه
ای سنج 21 دی 1400 مدت مطالعه: 6 دقیقه

بهترین روش های برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت

حتما می دانید که مسیر موفقیت، مسیر چندان ساده ای نیست و گاها پر پیچ و خم است؛ بنابراین برای قرار گرفتن در این مسیر باید، از قبل آمادگی داشته باشید. اما آمادگی برای قدم نهادن در مسیر موفقیت چگونه ممکن می شود؟ پاسخ این سوال را قرار است در این مقاله به شما بدهیم.

برای رسیدن به موفقیت باید برنامه ریزی داشت و تنها با یک برنامه ریزی دقیق است که می توانید برای موفقیت آماده شوید. در این مقاله در مورد بهترین روش های برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت، صحبت خواهیم کرد. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب به شرح زیر است:

برنامه ریزی چیست؟

به بیان ساده، برنامه ریزی به معنای تعیین اهداف و اعمال است؛ زمانی که شما برای انجام یک کار و برای رسیدن به یک هدف برنامه ریزی می کنید، یعنی زمان، مکان و نحوه ی انجام آن کار را تعیین می کنید. برنامه ریزی به شما کمک می کند که یک زمان بندی دقیق داشته باشید. برنامه ریزی تاثیر زیادی بر مدیریت زمان و کسب موفقیت دارد.

نکته

یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد برنامه ریزی وجود دارد، عمل به برنامه و پایبندی به برنامه ریزی است. انجام دقیق برنامه، به برنامه ریزی معنا می دهد.

هدف از برنامه ریزی چیست؟

برنامه ریزی با اهداف متفاوتی در ارتباط است. زمانی که شما برای انجام یک کار، فعالیت یا پروژه و .. برنامه ریزی می کنید، اهداف متفاوتی را پیگیری می کنید. برخی از اهداف برنامه ریزی، شامل موارد زیر می شود:

جلوگیری از انجام فعالیت های بی جا و بیهوده
مدیریت زمان
ایجاد هماهنگی
برقراری تعادل
ایجاد نظم و سازماندهی
به حداقل رساندن تاثیرات منفی امور مختلف
غلبه بر اهمال کاری
انجام همه ی کار ها سر موقع و با دقت
افزایش کارایی و بهره وری
بهبود عملکرد
تعیین مسیر دقیق
و ...

چرا برنامه ریزی خود را رها می کنیم؟

ترس از محدود شدن

یکی از مهم ترین علت هایی که سبب می شود فرد برنامه ریزی های خود را رها کند این نگاه می باشد که، برنامه ریزی برای من محدودیت آورده است و دیگر نمی توانم مثل قبلاً اوقات رها و آزاد داشته باشم و نمی توانم هر کاری که دلم می خواهد انجام دهم. در هر حالی که این نگاه کاملاً اشتباه است؛ چرا که برنامه ریزی نه تنها شما را محدود نمی کند بلکه سبب می شود تمام کارهایی که مشخص کرده اید را به سرانجام برسانید.

وقتی از برنامه عقب می مانیم دیگر آن را ادامه نمی دهیم

خیلی از افراد تا زمانی که طبق برنامه پیش می روند مشکل خاصی با برنامه ریزی ندارند ولی اگر تحت هر شرایطی نتوانند(مثلاً مریض شدن یا مهمان سرزده آمدن یا انجام یه کار اداری فوی و خارج از برنامه و ...) طبق برنامه پیش بروند به شدت دچار استرس می شوند و ترجیح می دهند برنامه ریزی خود را رها کنند تا به آرامش برسند. در حالی که این رفتار کاملاً اشتباه می باشد چرا که انجام دادن برنامه های مشخص شده نباید اصلا خللی در کل برنامه ایجاد کند. شما اگر برنامه یک روز رو انجام ندادین از فردا می توانید طبق برنامه پیش بروید. و در روزهای آینده یواش یواش جبران کنید.

علاقه ای به کارهای برنامه ریزی شده نداریم

اغلب به خاطر این که علاقه ای به کارهای تعریف شده نداریم، برنامه رو به طور کل رها می کنیم. عدم علاقه به محتوای برنامه دلایل مختلف دارد. مثلا:

فشرده بودن برنامه ها
عدم انعطاف پذیری در برنامه ها
ترتیب نادرست کارها
اولویت بندی نادرست
مدنظر قرار ندادن شرایط
و ...

مثلا خیلی از افراد برنامه ریزی هایشان را به صورت تقلیدی از برنامه ریزی های دیگران انجام می دهند که این کار سبب می شود شرایط روحی و محیطی شما در نظر گرفته نشود.
امکان دارد اگر شما هم مثل دوستتان صبح های خیلی زود بیدار شوید کل روز را کسل پیش بروید یا امکان دارد شما سر کار می روید که این طبیعتا سبب می شود که روزانه تقریبا حدود 8 ساعت در کنترل شما نباشد بنابراین در برنامه ریزی کردن باید شرایط ویژه خودتان را در نظر بگیرید تا باعث دلسردی و عدم علاقه به روند کل برنامه نشود.

فشرده بودن برنامه

حجم زیاد برنامه ها سبب می شود که فرد دچار دلزدگی شود و برنامه ریزی را به طور کل رها کند. مثلاً زمانی که حجم برنامه یک روز  متناسب با چند روز باشد نه یک روز سبب می شود که فرد نتواند کارها را طبق برنامه پیش ببرد که این موضوع سبب رها کردن کل برنامه می شود.

چگونه برنامه ریزی کنیم تا موفق شویم؟

طبق بررسی های صورت گرفته، محققان به این نتیجه رسیده اند که برنامه ریزی و تعیین اهداف، نقش مهمی در موفقیت دارند. به عبارتی اگر شما قبل از شروع یک کار، هدف خودتان را از انجام آن کار مشخص کنید، بر اساس اهداف تعیین شده، یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید، موفقیت خود را تا حد زیادی تضمین کرده اید.

برای موفقیت باید برنامه ریزی دقیقی داشت و در حین برنامه ریزی برای کسب موفقیت باید به نکاتی توجه داشت. برخی از مهم ترین نکات و بهترین روش های برنامه ریزی برای موفقیت، عبارت اند از:

بیش از اندازه خیال پردازی نکنید

تجسم اهداف و تصور رسیدن به موفقیت بر کسب موفقیت اثر گذار است اما خیال پردازی بیش از اندازه مانعی جدی بر سر راه موفقیت است.

برای کسب موفقیت، واقع بین و خوش بین باشید؛ شما می توانید تمام مراحل موفقیت را تصور کنید اما خیال پردازی غیر واقع بینانه و به اصطلاح خوش باورانه نداشته باشید.

بیشتر بدانید

استراتژی تقابل ذهنی به معنای داشتن دیدگاهی منطقی و واقع بینانه به اهداف است که با خوش بینی و نگاه مثبت همراه است.

سوال کنید

هیچ اشکالی ندارد که اگر چیزی را نمی دانید از یک فرد آگاه سوال کنید. گاها پیش می آید که در برنامه ریزی، ذهن فرد با سوالاتی درگیر می شود، در این صورت بهتر است که از دیگران سوال بپرسید.
به عنوان مثال، اگر در حین برنامه ریزی برای موفقیت در یک پروژه کاری، بین انتخاب دو نرم افزار شک داشتید، می توانید با سوال پرسیدن از یک فرد با تجربه، روند برنامه ریزی و انجام کارها را تسهیل کنید.

موانع را تشخیص دهید

اگر کسی بگوید که در مسیر موفقیت با هیچ مانعی روبه رو نخواهید شد، بدانید که راست نمی گوید! مسیر موفقیت همانند دیگر مسیر ها سختی ها و موانع خودش را دارد. قبل از هرچیز موانع احتمالی را در نظر بگیرید و برای رفع آن بکوشید.
به عنوان مثال، شما برای موفقیت تحصیلی باید زمانی را صرف یادگیری و آموختن کنید اما عدم توانایی در استفاده از زمان به صورت بهینه یک مانع بر سر راه موفقیت شماست؛ بنابراین، عدم توانایی در مدیریت زمان یک مانع و راهکار آن آموختن مهارت مدیریت زمان است.

اهداف درست را در برنامه خود بگنجانید

می دانید چه چیزی منجر به ایجاد انگیزه و نیرو برای شروع و ادامه مسیر موفقیت در ما می شود؟ بله، اهداف! اهداف درست و منطقی همواره ما را به سمت موفقیت و پیشرفت سوق می دهند. علاوه بر آن، اهداف بر میزان رشد شخصی، توجه و تمرکز و سلامت روان، تاثیر دارند.

با توجه به مواردی که گفتیم، نکته مهم در انتخاب اهداف چیست؟ اگر پاسخ شما، انتخاب اهداف آگاهانه، منطقی، واقع بینانه است، پاسخ شما درست است. اگر می خواهید برنامه ریزی درستی داشته باشید و موفق تر عمل کنید، اهدافی را انتخاب کنید که به شما احساسات خوب و خوشایندی همچون رضایت و شادی را القا کنند.

همواره به دنبال چرا باشید

به نظر می رسد همه ی ما بر روی اهداف ملموس و پارچوب زمانی تمرکز می کنیم اما گاها فراموش می کنیم که چرا در وهله اول برای رسیدن به آن ها سخت تلاش می کنیم. پرسیدن سوال و جویای چرایی امور انگیزه ای برای دستیابی به موفقیت می شود. بنابراین همیشه در گوشه ذهن خود در هنگام برنامه ریزی و تلاش برای موفقیت یک " چرا" بگنجانید. 

توجه: در صورت واضح نبودن تصویر اینجا را کلیک کنید.

برنامه ریزی برای موفقیت

برنامه های خود را مکتوب کنید

اگر می خواهید به موفقیت دست پیدا کنید و برنامه ریزی را به عنوان یک راهکار برای موفقیت در نظر گرفته اید، گزینه ی درستی را انتخاب کرده اید اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، نوشتن برنامه روی کاغذ است. اگر برنامه خود را روی کاغذ یا هرجای دیگری مکتوب نکنید، احتمال سرپیچی از برنامه و عدم توجه به برنامه ریزی وجود دارد. اگر برنامه خود را دقیق و منظم بنویسید، خودتان را به انجام آن متعهد تر می دانید.

اولویت بندی کنید

نکته ی دیگری که باید در برنامه ریزی برای موفقیت به آن توجه داشته باشید، اولویت بندی است. اولویت بندی کار چندان سختی نیست. اگر نمی دانید اولویت بندی چه طور باید انجام شود، ما به شما خواهیم گفت. یکی از راهکارهای اولویت بندی، استفاده از ماتریس آیزنهاور است. اما ماتریس آیزنهاور دیگر چیست و به ما چه می گوید؟

بر اساس این ماتریس، کارها و فعالیت های ما کلا به چهار دسته تقسیم می شوند؛ کارهایی که خیلی مهم و فوری هستند و باید به در اسرع وقت انجام شوند،کارهایی که مهم هستند اما فوری نیستند یعنی می توانید زمانش را خودتان تعیین کنید، کارهایی که غیر مهم  اما فوری هستند و شما باید سریعا به انجام آن ها بپردازید و در نهایت کارهایی که نه مهم هستند و نه فوری، پس باید چیکار کنیم؟ هیچی ، اصلا سراغ این کارها نمی رویم چرا که جز اتلاف وقت چیزی برای ما به همراه ندارند. خوب حالا به نظر شما، اولویت بندی کردن کارها، سخت است یا آسان؟

منعطف باشید

می دانیم که در برنامه ریزی برای موفقیت باید دقیق و متعهد به انجام برنامه باشیم اما یادتان نرود که انعطاف پذیری اصلا چیز بدی نیست. گاها اتفاقاتی برای ما روی می دهد که پیش بینی نشده هستند و ما نقشی در رخداد این اتفاقات نداریم، بالطبع این اتفاقات بر روند برنامه ریزی ما تاثیر می گذارند؛ در این صورت به خودتان سخت نگیرید و انعطاف پذیر باشید.

چک لیست روزانه داشته باشید

چک لیست روزانه شما شامل موارد و کارهایی می شود که شما باید در طول روز آن ها را انجام بدهید و در پایان روز مقابل فعالیت های انجام شده، تیک بزنید. تهیه چک لیست روزانه به شما کمک می کند برنامه ریزی بهتری برای رسیدن به موفقیت داشته باشید.

مهارت های خود را در نظر بگیرید

اگر در حال برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت هستید، باید مهارت های خود را در نظر بگیرد. توانایی های خودتان را خوب بشناسید و بر اساس میزان توانایی و مهارت هایتان برنامه ریزی کنید. اگر فکر می کنید برای دستیابی به موفقیت نیاز به توانایی و مهارت ویژه ای دارید برای کسب آن مهارت اقدام کنید. هیچگاه برای یادگیری مهارت جدید دیر نیست!

برنامه مناسب به خودتان را تدوین کنید

آیا می دانستید اگر برنامه ریزی با ویژگی های شخصیتی و توانایی هایتان سازگار نباشد، ممکن است از مسیر موفقیت جا بمانید؟ بنابراین در حین برنامه ریزی برای موفقیت، برنامه ای را تدوین کنید که مطابق با ویژگی های خودتان باشد و راه حل این موضوع، شناخت دقیق خودتان است.

مشورت بگیرید

پس از تدوین برنامه و اتمام کار برنامه ریزی، برنامه خود را به یک فرد موفق یا فردی که آگاه است نشان دهید و از او در مورد برنامه خود نظر بخواهید. مشورت و صحبت کردن در مورد برنامه ریزی، می تواند به شما در تشخیص نقاط قوت و ضعف برنامه ای که طراحی و تدوین کرده اید، کمک کند. 

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد بهترین روش های برنامه ریزی برای رسیدن به موفقیت صحبت کردیم. لازمه رسیدن به موفقیت، برنامه ریزی دقیق است و برای برنامه ریزی رعایت برخی نکات ضروری است. برنامه ریزی صحیح شما را یک گام به موفقیت نزدیک تر و برنامه ریزی غلط شما را از مسیر موفقیت منحرف می کند.

آیا برای رسیدن به موفقیت برنامه ریزی کرده اید؟ شما برای برنامه ریزی درست به چه نکاتی توجه داشته اید؟ لطفا نظرات و دیدگاه های ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

13 آبان 1402 00:18

خیلی عالی بود مرسی 🫧🩵🫧

16 تیر 1401 15:52

سایت خوبیه خوشم اومده