تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
8 مهارت برای اینکه والدین موثری باشیم مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 07 آبان 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

8 مهارت برای اینکه والدین موثری باشیم

برای اینکه بتوانیم والدین موثری باشیم لازم است تا حتما در رابطه با روش ها و سبک های فرزندپروری مان آگاهی داشته باشیم. زمانی که خودمان را بشناسیم می توانیم با افزایش آگاهی و تمرین مهارت های مان را بهوبد بخشیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا 8 مهارت موثر را برای تربیت بهتر فرزندانمان را با هم مرور کنیم:

چگونه واالد موثری باشیم

در حالی که هیچ کس پدر و مادر کاملی نیست، اما برخی والدین مهارت والدین بهتری نسبت به دیگران دارند. اما خبر خوب این است که هرکسی همیشه می تواند مهارت خود را ارتقا دهد. در واقع همواره جای پیشرفت، هرچند کوچک وجود دارد.

کتاب ها، کلاس ها و گروه های پشتیبانی از والدین می توانند منابع بسیار خوبی برای کمک به والدین در ارتقا مهارت های خود باشند. اما کلید پیشرفت، سخت کوشی، فداکاری و تعهد برای تبدیل شدن به بهترین والدین ممکن است.

والدینی که قصد دارند فرزندان خود را به عنوان یک بزرگسال مسئولیت پذیر تربیت کنند، به مهارت های خاصی نیاز دارند. آنها دائماً مهارتهای خود را بهبود می بخشند تا بتوانند روش فرزندپروری خود را ارتقا دهند.

جنبه های ایمنی را بشناسید

به نظر می رسد کارآمدترین والدین می توانند خطرات را از یک مایل دورتر تشخیص دهند. آنها با مشکلات اینترنت و جدیدترین تجهیزات بسیار آشنا هستند و مشکلات آن را به خوبی می شناسند.

آنها بین محافظت بیش از حد و سهل گیری زیاد تعادل برقرار می کنند. این والدین تنها در صورت ایمن بودن مسائل روزمره، آن را مجاز می دانند و مهارت های تصمیم گیری سالم را به کودکان می آموزند.

هدف نهایی شما این است که به فرزند خود بیاموزید تا مشکلات را خود شناسایی کند تا در مواقعی که والدین در آنجا نیستند از خود محافظت کنند.

 به حرف هایتان عمل کنید

والدینی که می گویند، "آنچه را من می گویم انجام بده، نه آنچه را که من انجام می دهم" موثر نیستند. کودکان بیشتر رفتارهای والدین را یاد می گیرند تا اینکه به حرف های و صحبت های آن ها گوش دهند.

بنابراین وقتی می خواهید کاری را از فرزند خود بخواهید رفتار خود را نیز نظاره کنید.

به عنوان مثال وقتی برای استفاده از وسایل الکترونیک محدودیت می گذارید این کار را با عصبانتی انجام ندهید، کودک رفتار شما را نظاره می کند نه محدودیتی که برایش گذاشته اید.

اینکه خود والدین به عنوان یک نمونه عمل و رفتار کنند، یکی از مهارت های مهم و اساسی است.

برای مخالفت های و محدودیت هایی که می گذارید برنامه داشته باشید

دانستن اینکه چه موقع باید نه بگویید و چگونه محدودیت ها را اعمال کنید، مهارتی است که به تمرین نیاز دارد. با گذشت زمان، شما خواهید فهمید که فرزندتان چقدر از عهده این کار برمی آید و زمانی که به او اجازه نمی دهید کاری را انجام دهد، چگونه می توانید به او کمک کنید.

همه کودکان با هم متفاوت هستند و فقط داشتن سن خاص کودک لزوماً به معنای آمادگی برای برخی از محدودیت ها و امتیازات نیست. هنگامی که والدین می فهمند چگونه به کودک کمک می کند تا یادگیری بهتر داشته باشد، گاهی اوقات در تعیین مرزها کمی آزمون و خطا نیاز است.

 به کودکان بیاموزید که چگونه با احساسات ناراحت کننده کنار بیایند.

عواقب و پیامدهای رفتار کودک را رصد و به او نشان دهید

والدین موثر تنها کودک را از عواقب ناشی از اعمال نمی ترسانند، بلکه سعی می کنند در جای مناسب پیامد رفتار اشتباه را به کودک نشان دهند. دیدن پیامد رفتار یک عنصر اساسی در کمک به کودک برای کنترل بهتر رفتارهایش می باشد.

اگر كودك فقط نیمی از عواقب منفی رفتار خود تجربه كند، بعید است عمل را مجددا مرتكب شود. پیامدهای روشن و به موقع باعث یادگیری کودک می شود.

هوشمندانه با کودک مقابله کنید

والدین باید به خوبی تشخیص دهند که مشاجره با کودک چه زمانی می تواند نتیجه بخش باشد. گاهی اوقات مشاجره و بحث فقط به صورت جنگ قدرت است که ممکن است پیامد سودمندی نداشته باشد.

به عنوان مثال، اگر یک کودک 6 ساله می خواهد در یک روز آفتابی چکمه بپوشد، اجازه دادن به آن کار منطقی تر از تلاش برای متقاعد کردن او برای پوشیدن دمپایی است. اگر واقعاً می خواهید تغییری ایجاد کنید، روی مشکلات رفتاری تمرکز کنید.

گیر دادن به مسائل جزئی فقط نافرمانی را تشویق می کند و بازنده اصلی آن والدین هستند. از جنگ قدرت با کودکی که نافرمانی می کند بپرهیزید. سعی کنید روش دیگری را برای تغییر رفتار پیدا کنید.

مدیریت استرس به طور موثر

والدینی که استرس را به طور موثر کنترل می کنند، از توانایی بیشتری برای کنار آمدن با مشکلات رفتاری کودک برخوردار هستند. والدین تحت استرس بیشتر فریاد می زنند یا رفتارهای متناقض از خود نشان می دهند.

والدین استرس زا نیز از تنبیه استفاده می کنند تا تقویت،  این می تواند منجر به یک چرخه ناسالم شود، زیرا کودکان در هنگام استرس والدین احتمالا رفتارهای بدتری را نشان می دهند. مدیریت استرس می تواند به والدین برای کنترل رفتارهایشان و در نتیجه رفع تعارضات والد-فرزندی کمک کند.

مراقبت های مثبت ارائه دهید

یافتن وقت برای توجه مثبت روزانه به کودکان می تواند تفاوت زیادی در زندگی کودک ایجاد کند. چند دقیقه توجه مثبت همچنین باعث می شود سایر استراتژی های انضباطی بسیار موثرتر باشند. در بلند مدت مراقبت مثبت از کودک بر بهزیستی و سلامت روان او نیز تاثیر گذار خواهد بود.

انتظارات مشخصی را تعیین کنید

اگر فرزندان متوجه نشوند که از آنها چه انتظاری می رود، ممکن است نتوانند انتظارات والدین را برآورده کنند. پیام های متناقض باعث می شود کودک دچار سردرگمی و تعارض گردد. والدین موثر انتظارات خود را توضیح می دهنند.

یک پدر و مادر کارآمد فقط به پسر ده ساله اش نمی گوید که اتاقش را تمیز کند. درعوض، با گفتن اینكه "لباس های خود را بردار، تختخواب خود را مرتب كن و فرش را با جاروبرقی تمیز كن" ، توصیف وضعیت اتاق تمیز را بیان كنید. بنابراین وقتی درخواستی از کودک دارید آن را برایش به صورت عملی توضیح دهید.

جمع بندی ای سنج

بنابراین همانطور که در این مقاله دیدیم برای اینکه بتوانیم والدین موثری باشیم باید روش ها و راهکارهایی را بیاموزیم. این 8 گامی که گفته شد می تواند تعامل شما با فرزندان تان را بهبود بخشد. برای رسیدن به این مهارت ها لازم است تا آن ها را همواره برای خود مرور کنیم. توجه داشته باشید که یادگیری این مهارت ها نیازمند تمرین است و به خودی خود و خواندن این مطالب ایجاد نمی شود. بنابراین از همین امروز برای تغییر شروع کنید.

آیا شما مهارت های دیگری را می شناسید که می تواند به موثر بودن والدین کمک کند؟ با کامنت های خود به ما و خواننده های ای سنج کمک کنید تا بتوانیم در این زمینه آگاهی بیشتری کسب کنیم.

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید

30 دی 1402 03:40

سلام خسته نباشید. از مطالب عالی شما متشکرم. یه سئوال دارم، در تست شماره ۸۰ چرا ÷ بر ۳ میشه و با ۲ جمع میشه?